Stajer öğretmen kızıma küfür etmiş

Basit iş yerlerin de bile stajerlerin saygısızlığına tahammül yokken, burası okul ve verdikleri tepkiye bak.
Geleceğin öğretmenleri!
Gerçekten kesinlikle boşverip, çocuğunuzu okuldan almakla yetinmeyin. Peşini bırakmayın.
Kim bilir belki de okul içerisin de daha kötü davranıyordur.
Veya kim bilir daha kaç çocuğu böyle okuldan soğutmuş, ya da soğutacaktır?
Stajerken bunu yapan, öğretmen olunca neler yapar düşünmek istemiyorum.
Çocuk sevgisinden yoksun, içinde biraz olsun sıcaklık olmayan insanlar neden böyle kutsal işlere kalkışırlar,
anlamış değilim!

nedir bu koruma anlamadım
tamam hanımefendi cahildir gençtir kusura bakmayın birdaha olmaz gibi konuşsa belki siz yumuşayacaksınız
gidin ama muhakkak bırakmayın bu işin peşini
sinir oldum!!!
Aynen öyle. Çok önemsiz bir konudan bahsediyormuşum gibi dinlemesi açıkcası canımı sıktı. Dediğiniz gibi cümleler kursa bana, insanız hepimiz , yumuşardım yani.

Aynen öyle. Şimdi bu çrş gitsem kız okulda müdür yok. Pzt gitsem müdür okulda kız yok. Kızın adı soyadı hiçbişey belli değil. Müdüre verebileceğim isim dahi yok. Çrş kızla konuşup, pzt müdüre gideyim o zaman. Öncesinde kızımın kızı görmesi lazım ki, bi adı sanı olsun. Bakalım nolur bundan sonra

Bence çarşamda gidip sadece kızın adını, soyadını öğrenin. Kızınız kim olduğunu göstersin.
Pazartesi günü de müdüre gidip ismini verin gerekli konuşmayı ona yapın. Çünkü çarşamda gidip kızla konuşamanız birşey değiştirmiyecektir. Tam aksine hem sinirlerinizi zıplatıcak hem de belkide sizi haklıyken, haksız duruma düşürücektir. Sonuçta kabullenmiceğini biliyoruz.

Müdürün en fazla yapacagı stajyer öğrenciyi uyarıp staj notunu staj öğretmenine düşürtmek olur.Bu da bir ihtimal.Daha fazlası olmaz.

Evet en mantıklısı bu.. Tşk ederim

Bunların bir programi yok mu o gün hangi stajyerler geliyor vs gibi o şekilde ismini öğrenemez misiniz? Kızınıza farkli bir durum olduğunu hissettirmeyin farklı anlamlar yüklemesin soğumasın...peki öğretmen bilmez mi o gün hangi öğrenciyle çalıştığını , öğretmenide odaya çağırıp konuşsaydiniz daha dikkat ederdi stajyerlerin cocuklara davranış şekline , bence peşini bırakmayın

Malesef öğretmen değişmiş. Bugün başladı yeni öğretmen. Haliyle kimseyi tanımıyor daha. Eski öğretmen olsaydı onunla konuşacaktım. Bakalım çrş kızın ismini öğreneyim. Sonrasında müdürle konuşacağım. Kızıma hissettirmeden halletmeye çalışıyorum bakalım. Şu an en önemli kısım kızın kim olduğu. Onun içinde mecburen benim kızın görmesi lazım. Eşyalarımız toplanıyor okulda. Onları almaya diye giderim çrş günü.

çocuğunuza güvenin. en büyük hata güvenmemek olur .

ben direk müdürün odasına dalardım sanıyorum. başıma böyle bi şey gelmedi ama hiç beklemeye dayanamam. çünkü o beklediğiniz günler içinde başkalarına da aynı şeyi yapabilir

benzer bi şey yaşadım. annemle o zamanlar büyük oğlum tek çocuktu. 3,5 yaşlarındaydı. parkta oynuyordu. merdivenlerden çıkıyordu. kayıyordu vs .
ben de annemle bankta oturup izliyorduk.
birden geldi ve anne eve gitmek istiyorum dedi ki park hastasıdır. zorla götürürüm eve.
neyse neden dedim. anladım bi huzursuz.
hadi gidelim diye sürüklüyor beni.
şaşırdık annemle.
neyse tamam dedim parktan çıktık karşıya geçtik. o rahatlıkla anlattı.
paktaki amca bana gerizekalı dedi anne , dedi.
benim kan beynime zıpladı
ben çocuğuma ve başka çocuklara bu kelimeyi kullanıyor muyum. kimsenin kalbini kırıyor muyum. neden birileri benim çocuğuma yapsın. 3,5 yaşında daha.
doğru parka yürüdüm.
adam hala parkın içinde. takim elbiseli üstelik. takım elbisesini gören onu insan sanır. (bu cümleyi de kullanmıştım sanıyorum kendisine delirdiğim bi ara. hatırlayamıyorum tam. çünkü şimdi o çocuğum 10 yaşında. )
kızı vardı 2 yaşlarında . benim oğlum merdivenlerden çıkarken onun kızı da emekleyerek çıkıyormuş oğlumun arkasından. oğlum parmağına basmış kızının. basma derken çok basmamış ki ağlama falan olmamıştı kızında. adam da kızının başında bekliyordu. dikkat et gerizekalı demiş.
ben gittim adama . siz nasıl konuşuyorsunuz . oğluma böyle böyle demişsiniz . dedim.
o da dikkat etseydi , dedi. talihsiz bi cevap verdi. ben tabi daha beter oldum . artık neler neler saydım adama hatırlamıyorum. adam kıpkırmızı oldu.
bir daha kelimelerini seçerken böyle talihsiz şeyler söylemez . ona da ders olmuştur. 3,5 yaşında nasılsa . bi şey olmaz diye düşünmüştü.

Müdürün yapabileceği şey öyle önemli ki, kızın stajını yakabilir. Ne demek bir şey yapamayız bizimle alakası yok demek ? Anadolu teknik lisesinde okudum, lisede 2 kere staj yaptım. Öğretmenlik gibi bir şey stajı da değildi, programcılık stajıydı. Değil küfür etmek, büyük insanlarla konuşamazdım bile korkudan. Bunlar iyice saçmaladılar artık. Zaten bütün kızların ağzında saçma sapan küfürler yolun ortasında bağırıp küfürlü konuşmalar. Artık gına geldi bu ergenlerden.

Kızın adını soyadını öğrendikten sonra Pazartesi günü müdürle konuşmaya gidin. Ve bu olay eğer doğruysa, o stajyer kızın stajını yakmadan bu işi bırakmayın. Ne demek ufacık bir çocuğun yanında küfür edip onun okuldan uzaklaşmasına sebep olmak ? O yüzden kesinlikle stajını yakmaları gerekiyor. Bakın düşük not vermek demiyorum. Düşük not da verilse o staj kabul olduğu sürece bu kız fakülteye gidip öğretmen olacak. Eğer stajı kabul olmazsa, bir daha yapması gerekecek ve akıllanacak. Staj kabul olmadan o liseden mezun da olamaz. 2 kere yapma hakkı var. O yüzden kızınız yalan söylemediyse, ki söylediğini sanmıyorum, stajını kabul etmesinler ve bunun için uğraşın.

eğer müdür ile de çözüm bulamıyorsanız . mutlaka kızın adını soyadını vs sini ile müdür ü bimer e şikayet edebilirsiniz .
sonuçta kız orada bir hizmet veriyor ve oranın idari yöneticisi kim ise o sorumludur stajyerden . burada bırakmayın. başka çocuklar da yaşamasın bunu.

bimer e yaptığınız şikayetlerde kesinlikle karşı tarafa şikayet ulaşıyor ama isim verilmiyor . isminizi öğrenmeleri imkansız .

öğretmenlikte kalite yerlerde

Su yorumlara bakinca gulesim geliyor.
O lise son ogrencilerine stajyer ogrenci denir. Adi ustunde ogrenci.
ogretmen olmak icin 4 yil inuversite okuyup pedogojik formasyon dersleri alinmasi lazim.
16 yasinda cocuklari ogretmen diye adlandirmayin.

Konu sahip arkadasim olayi okul idaresine bildirin hatta ogretmenin de haberi olsun.
Tabi gercekten soylediyse genelde cocuklar boyle durumlarda dogruyu soyler ama iyice arastirmak lazim.

Hepinize tşk ederim. Tek tek okudum ve dikkate alacağım çok şey var. O zaman ben çrş günü kıza direk adını sormayım mı? Neden dicek. Neden derse konuyu açmam lazım. Orda ki başka kıza mı sorayım acaba?

o zaman eğitim sistemimiz yerlerďe buda daha vahim bir sonuç doğurur
düşünün 9 sınıf bir matematik öğretmeni kendi branşının sorularını çözemiyor tarih hocası piramitlerin türkiyeden çalındığını açıklıyor bu işi hakkıyla yapan öğretmenler yok mu var tabiki
öğretmen hayatı öğretmeli diye düşünüyordum kriterlerimi aşağa indirmeliyim dersini öğretsin yeter diyorum
iyi bari sizi güldürebilmişim

Doğruysa çok vahim, ancak bu kişi henüz öğrenci reşit bile değil. Yaptıysa eğer cezasız kalmamalı, disiplin cezası almalı ancak kanıtlayabilmeniz önemli.

Kızınızı istemiyorsa gitmeye zorlamayın, müdürle de görüşün ama çok büyük beklentileriniz olmasın çünkü nihayetinde o stajyer henüz öğretmen değil sadece öğrenci ve resmiyette çocuk. Maksimum disiplin cezası alacağını düşünüyorum.

+1 artık refleks oldu bu öğretmen kalitesi düşük demek eğitimle ilgili her konu da
büyük ihtimal bu yardımcı anneler yada kreşte ki lise son sınıf kızlardan biri ama adı öğretmen
4 yıllık herhangi bir fakülteden mezun alıyor formasyon alıyor adı öğretmen
alakalı alakasız bir çok kişiye öğretmen deniyor olan öğretmenlik mesleğine oluyor

bu okul devlet okulu mu özel okul mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…