statü farkı ilişkide önemli mi

ben doktorum, o şirket sahibi. maddiyatı benden iyi ama eğitim ve kültür farkı bazen hissediliyor diyebilirim
Yaşlar kaç...Bence maddi olarak sizden iyi ise,bilgi her yerde öğrenilir ya..maddi denklik olmazsa kompleks yapabilir,maddiyati varsa bilgiyi de satın alır bir sene işe gitmez kendini geliştirici kurslara katılır eğitimler alır

Öğrenci olduğunuz için öyle geliyor hekim kazançları da çok çok iyi değil max 200 bin alıyorlar. Özele geçip cerrahlar filan farklı tabi güzellik sektöründe olanlar.
evet ben de sizin dediğinizi diyorum yanlış okudubuz sanırım iş sıkıntısı var bizde ayrıca artık

dediğiniz çok mantıklı. ama öyle değil. işini kendisi kurmuş 22 yaşındayken. babası o çocukken vefat ettiği için o tars yerlere gidebilme imkanı olmamış. şu an 29 yaşında, ben 25 :)
e sirket aile sirketi degil mi? 29 yasinda adam kendi akaryakit sirketini mi kurmus?
yoksa zaten ailesine ait kurulu bir akaryakıt sirketini mi isletiyor?
ikisi arasinda cooooook büyük bir fark var.
bence sirf zevkine yazılsın sehirdeki ingilizce isletme okuluna, burssuz puanlari gayet düşük oluyor isletmelerin, biraz calissa kazanır. yasi hala cok genc. benim kuzenim 18 yillik ogretmenken zevkine tezsiz yüksek lisans yapti sanatla ilgili bir alanda, sonra cok sevdi simdi tezlisini yapiyor. okumanin yasi yok. hem bunca yillik is deneyimi var, ogrendigi seyleri gercek dunyayla bağdastirir kafasinda, cok daha iyi ogrenir. ona da yardimci olur. hem de daha kimse egitim farki bilmemne diyemez. sonucta tip mezunuyla ingilizce isletme okuyup akaryakit sektorunde yoneticilik yapan biri gayet denk:)

Bundan sonra yalan söylemeyi planlayan arkadaslara tavsiyem mühendis desinler. Hem zibil gibi her yer mühendis kaynıyor hem aa o alanda degil bu alanda mühendisim diye en azından bilmediğiniz seylerde kıvırma şansınız olur.
Diğer bir tavsiyem de cok entelektüel, kültürlüyüm konuları açmak istiyorsanız yine tıptan uzak durun. Birçok kültürlü ortamda bulunmuş birçok kişi bilir ki tıp çevresi gerçekten cok çalışkan, cok emek veren insanlar olsalar da bazi sebeplerden ötürü entelektüel olarak ilk sıradaki insanlar diyemeyiz. Onlara tavsiyem sosyal bilimlerde akademisyenim, mimarım, sanat tarihçisiyim falan diyin arada kaynasın.
Kimden çıktı bu tıpcıyım yalanı anlamadım valla hemen yakalaniyorsunuz 🫠 Zaten de neden olmayan seyler üstüne böyle konular açıyorsunuz ki? Komik değil, akıcı hic değil içeriğiniz. Ben yine kayınailem evimden çıkmıyor, tam ayrilacakken hamile olduğumu öğrendim konularını tavsiye ederim.

e sirket aile sirketi degil mi? 29 yasinda adam kendi akaryakit sirketini mi kurmus?
yoksa zaten ailesine ait kurulu bir akaryakıt sirketini mi isletiyor?
ikisi arasinda cooooook büyük bir fark var.
bence sirf zevkine yazılsın sehirdeki ingilizce isletme okuluna, burssuz puanlari gayet düşük oluyor isletmelerin, biraz calissa kazanır. yasi hala cok genc. benim kuzenim 18 yillik ogretmenken zevkine tezsiz yüksek lisans yapti sanatla ilgili bir alanda, sonra cok sevdi simdi tezlisini yapiyor. okumanin yasi yok. hem bunca yillik is deneyimi var, ogrendigi seyleri gercek dunyayla bağdastirir kafasinda, cok daha iyi ogrenir. ona da yardimci olur. hem de daha kimse egitim farki bilmemne diyemez. sonucta tip mezunuyla ingilizce isletme okuyup akaryakit sektorunde yoneticilik yapan biri gayet denk:)
abisiyle ortaklar beş altı sene birlikte açmışlar. dediğiniz çok doğru bunu paylaşıcam onunla kibarca

şimdi koskoca dr, cinsel ilişki sonrası hamile kalır mıyım diye soru mu sormuş? hangi tıp fak bilsek de çocukları göndermesek 😂
Ya valla benim taşrada tıp okuyup doğum kontrol yöntemlerinden bahseden hocasını kınayarak anlatan arkadaşım vardı😂 onun için buna hiç şaşırmadım ya🥲

abisiyle ortaklar beş altı sene birlikte açmışlar. dediğiniz çok doğru bunu paylaşıcam onunla kibarca
Son sınıf tıp öğrencisi halinizle hamilelik riski hesaplayamadınız mı cidden? Önceki yorumlarınızda demişsiniz yazın nişan var diye?. Sonra annesiyle ilgili de daha klasik olduğu yönünde yorumlarınız var. Hangisi doğru anlatın da öyle yorum yapalım.

ben son sınıfım bu sene henüz mezun olmadım. o da evet petrolü var şirketi var. benim mezun olmuş hekim arkadaşlarımdan oldukça iyi bir yaşantısı ve kazancı var
29 yaşında babasız bir insanın aile desteği olmadan petrol istasyonu sahibi olabileceğine inanmamızı mı bekliyorsun gerçekten?

Aynı şey değil mi? Anlamadım. Siz ne doktorusunuz? Devlette iş kaygısı ihtimali sıfır.
Ben çocuk uzmanıyım. Okul bitince, uzmanlık bitince, üçüncü kez de yandal bitince doğu görevi var. Tusu kazansan bir dert, kazanmasan başka dert. Urfada mecburi yaptım dönene kadar stresten canım çıktı

Ben çocuk uzmanıyım. Okul bitince, uzmanlık bitince, üçüncü kez de yandal bitince doğu görevi var. Tusu kazansan bir dert, kazanmasan başka dert. Urfada mecburi yaptım dönene kadar stresten canım çıktı
Evet doğu görevi mecbur zaten onu yapmadan diploma bile alınmıyor. İş kaygısı yok ama yani her türlü işi oluyor doktorun doğu da olsa. Sistem acımasız ama iş garanti.

Bir babasının şirketi diyorsunuz, bir babası küçük yaşta vefat etti diyorsunuz. Şimdi de 5-6 sene önce abisiyle ortak birlikte açtılar diyorsunuz. Hangisine inanalım?

Evet doğu görevi mecbur zaten onu yapmadan diploma bile alınmıyor. İş kaygısı yok ama yani her türlü işi oluyor doktorun doğu da olsa. Sistem acımasız ama iş garanti.
İş garantisi farklı bir şey, şartlar çok zor. Yeter ki atanayım diyemiyoruz doktorlar olarak. Sınavlar çok zor. Kadrolar %50’den fazla düşürüldü. Eş durumu şartları çok sıkıntılı. Aile birliği bozuluyor. Daha birçok şey.

Back
X