• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Statü olarak sizden düşük biriyle evlenir miydiniz?

4 yıllık fakülte mezunu biriyle evlenseniz de böyle düşünecekmiydiniz merak ettim??

böyle diyorsunuz ama bu erkek için biraz daha problem oluyor. Yanlış anlaşılmasın; illaki birtakım farklar oluyor. İki bayan farklı statülerde de olsa anlaşırlar ama bir erkek bir bayan çok zor. Yakın arkadaşım fakülte mezunu ve önlisans mezunu bir arkadaşla görüşüyor. Ancak şu an ilişkileri tıkandı.

Erkek kadını eğitebilir; kadın yapısı gereği yumuşakbaşlıdır; ancak kadın erkeği eğitemez. Erkeğe bu hakaret gibi geliyor ne yazık ki.

Erkek arkadaşım ortaokuldan terk. Bende önlisans mezunuyum. O kuaför bende bir hastanede çalışıyorum. Bir araya geldiğimiz zaman gayet iyi anlaşıyoruz hatta bu aradaki farkı şimdiye kadar hiç hissettirmedi. Ama evlendikten sonra bu sorun olur mu sizce? :20:

bende senle aynı durumdayım cnm.bn ünversitede okuyorum sevgilim lise mezunu askerde.bu konuyla ilgili 2 tane topik açtım onları okuyabilirsin belki yardımcı olur sana.seni o kadar iyi anlıyorumki.belki sevdiğinle aran çok iyi çok güzel anlaşıyosunuz ama birileri geliyo geçim derdinden eğitim farkından bahsediyo kafan karışıyo.aşkını yaşayamıyosun.bide aile istemiyosa o güzel mutlu olduğun dünyan yerle bir oluyo.ben sevgilimle 3 yıldır birlikteyim.1o yıllıkta bi geçmişimiz var çocuklum aşkım.yaşadığımız o kadar özel bişeyki ama bunu annem bir türlü anlamıyo.herşeyi maddiyata bağlıyo.aşk geçicidr deyip duruyo.bir kere bile benm halimi anlamamıştır.zaten kendiside mantık evliliği yaptı babamla.kim ne derse desin ne yaparsa yapsınlar onu kalbimdenn çıkarabilir mi önüme servetler döksünler kim başarabilir bunu.inan psikolojim bozulmuş durumda.bide kendisi askerde o kadr yalnızımki sanki bütün dünya bize karşı.ailemi dinleyim onlar üzülmesin onalr hisseder bilir herşeyi derken bize yazık değil mi peki.ne suçumuz var bu kadar severken anlaşırken bu kadar üzülüyoruz.bıktım artık ya annemle kavga etmekten hergün acaba biz ne olcaz diye düşünmekten.Hayattan soğudum.

bence olur ya...bir arkadaşın veya ailenden biri nişanlının veya sevgilinin tahsili ne diye sorunca mırın kırın edeceksin...
yani lise olsa neyse.çok aşıksan ben herşeye göğsümü gererim dersen o başka.
ama anne babaların evlenince herşey değişir demeleri çok doğru arkadaşlar tamam aşk değişmiyor
ama işte böyle şeyler evlenince insanın kafasında daha çok büyüyor.anne babalarına kıza gençlere diyorum onlar biliyor da
konuşuyor :3:
bir arkadaş sen aynı durumda olsaydın ne olurdu demiş.bu durum tersi olunca sorun olmuyor zaten.

evlilikte aşk bir yerden sonra yerini sevgi ve minnete bırakır diye düşünüyorum. bu da insanların tahammül düzeyini düşürebilir bazen. mesela aşık olduğunuzda kızamadığınız şeylere bir süre sonra kızmaya başlayabilirsiniz. ama entelektüel birikim olarak paralelseniz , hayattan beklentileriniz, değer yargılarınız aynıysa aşk bittiği zaman da sürdürebilme gücünü kendinizde bulabilirsiniz. eğitim engel değil diye düşünüyorum. tabii bu değerleri ekonomik olarak da destekleyebiliyorsanız neden olmasın.

açıkcası ben bile aynı durumdaki arkadaşlarıma ya şu meslekte şu yakışıklılıkta şu ahlakta biri karşına cıksa pişman olmayacak mısın?
sen daha iyilerini hakediyorsun falan diye yorumlar yapıyorum :27:

açıkcası ben bile aynı durumdaki arkadaşlarıma ya şu meslekte şu yakışıklılıkta şu ahlakta biri karşına cıksa pişman olmayacak mısın?
sen daha iyilerini hakediyorsun falan diye yorumlar yapıyorum :27:

Sizin gibiler yüzünden hayatımız zehir oluyor.Aşkımzı yaşayamıyoruz.Evlilikten soğudum şu genç yaşımda.Bide marifetmiş gibi anlatıyorsunuz.

ben arada öyle çok abartı bir durum göremiyorum hatta gayet denksiniz eğitim olarak kendini böyle üstün görüp onu küçük görürsen evet ilerde anlaşamazsınız

Bu duruma gore degisir bence. Ben sorun eder miyim? Belki ederdim. Kimi insan okumamistir, cunku okulu vakit kaybi gorur, okula gideni asagilar, sorumluluk alacak olgunlukta degildir hicbir zaman. Isten okuldan uzaktir. Yemisim onun askini. Bunlardan zaten kosarak uzaklas.

Kimi okumamis insan da bazi sebeplerden dolayi okumamistir. Hadi diyelim okulu sevmemistir yine, ama aklinda yapacak baska sey vardir. Kuafor olmak istedigi icin okumaya gerek gormemis olabilir mi mesela?

Bir de, ne kadar suredir birliktesiniz? O sorun yapacak insan degildir filan dersin, ama sen onu ne kadar taniyorsun, o da var.

kusur bulmak isteyen herşekilde bulur birilerine beğendırmek içinmi evlenıceksınız evin içinde huzursuz olduğunuzda o eleştırenlermı olucak yanınızda benım arkadaşım ve kuzenım öğretmen eşleri işçi lise mezunu hatta kuzenım üniversıteyı 1.likle bitirdi hiçte sorun olmuyor siz gerçekten sevip sevmediğinizi gözden geçirin klbınız tamam dıyorsa karşınızdaki kişide sizi hakeıdıyorsa sadece insan olarak mesleki olarak değil ozaman hiç bi sorunyok

Onun için sorun yoksa, aileniz büyük ihtimal istemeyecektir.
Hakkınızda hayırlısı olsun canım..

şimdi sorun etmeseniz bile ilerde diyelim üniversite arkadaşlarınla biraraya gelip ediceksin onlarla sohbet ediceksin eşin ister istemez alınıcak hem insanın kendini geliştirmeside önemli tabii ama egitimin önemide yadsınamaz bence ileride çok sorunlar çıkar hem oda kendine yediremez gün gelir

Sizin gibiler yüzünden hayatımız zehir oluyor.Aşkımzı yaşayamıyoruz.Evlilikten soğudum şu genç yaşımda.Bide marifetmiş gibi anlatıyorsunuz.

ben o arkadaşlarıma aşıksan başka aşıksan gerisi vesaire AŞK AŞK AŞK derim her zaman.ama gözlerini de açsınlar cahil 16 lıklar gibi atlamasınlar diye diğer yönlerinide söylerim.aşıksa gitsin peşinden pişman olursa bile aşıktım der kimse karışamaz.
ama bu AŞK AŞK AŞK zamanla AŞK AŞ A ... ya dönüşüverir.döndükte geldik heralde boşuna konuşmuyoruz hangi aile çocuğunun kötülüğünü ister.

ayrıca siz dinlemek zorunda, önemsemek zorunda ,yoruma cevep yazmak zorunda değilsiniz.
velhasıl etrafınızdaki insanları takmak zorunda değilsiniz.öyle arabesksiniz ki hayattan soğumuşsunuz , evlilikten soğumuşsunuz...
aşkınız sizi hayata bağlasın bir zahmet...

Davul ve denklik aslında davulun sesi uzaktan hoşgelir'le benzeş. Okuyamamış olabilir bir insan, bize sunulan imkanlar ona sunulamamış olabilir, imtihanıdır belki bu, bu farkı göze çarpıtmayacak biri ise, bence olur. Neden olmasın. Ama adamın eşinin eğitimli olmasını hazmetmiş ve hazmedecek biri olması önemli... Yoksa çok sorun yaşanır :97:

Ben de zaten sadece şahsi fikrimi sundum.

Belirttiğim gibi nice insanlar var üniversite okuyup da orta okuldan mezun birinin seviyesine ulaşamamış.
Kişilik meselesi, huy meselesi, görgü, adap meselesi, sosyalleşme, gelişme meselesi.

Sadece ailenin kabul görmeyeceği ve ilerde belli başlı tartışmalara yol açabileceğini düşünüyorum.

Bunu kabul edemeyecek bir adamla zaten olmaz.

Son düzenleme:
ben o arkadaşlarıma aşıksan başka aşıksan gerisi vesaire AŞK AŞK AŞK derim her zaman.ama gözlerini de açsınlar cahil 16 lıklar gibi atlamasınlar diye diğer yönlerinide söylerim.aşıksa gitsin peşinden pişman olursa bile aşıktım der kimse karışamaz.
ama bu AŞK AŞK AŞK zamanla AŞK AŞ A ... ya dönüşüverir.döndükte geldik heralde boşuna konuşmuyoruz hangi aile çocuğunun kötülüğünü ister.

ayrıca siz dinlemek zorunda, önemsemek zorunda ,yoruma cevep yazmak zorunda değilsiniz.
velhasıl etrafınızdaki insanları takmak zorunda değilsiniz.öyle arabesksiniz ki hayattan soğumuşsunuz , evlilikten soğumuşsunuz...
aşkınız sizi hayata bağlasın bir zahmet...[/Q

yorumlarınız hiç hep AŞK AŞK AŞK diyorsunuz izlenimi vermedi bana kusura bakmayın.hayatımda sizin gibi düşünenler insanlar yüzünden ben aşkımı ziyan ettim.kendimede kızıyorum neden bu kadar insanları takıyorum.sen kendince doğru bildiğini yap diye.ama ister istemez insanlrın söylediğini takıyorsunuz işte.ben bu konu hakkında topik bile açtım.o kadr yorgunum ki bu problem yüzünden.aşkımızı yaşayamadık biz doğru düzgün bu düşünceler yüzünden.üniversitede 2 günde tanışıp çıkanlar bile doya doya aşkını yaşıyoda biz yaşşamıyoruz.niye peki.suçumuz ne eğitim farkı olması mı.insan aşık olcağı insanı seçemiyo malesef.sizde kusura bakmayın fazla tepkili yaklaşmış olabilirim.ama dediğim gibi allak bullak olmuş durumdayım.kafam çok karışık.

Özür dileyerek yazıyorum sanırım size hakaret gibi olacak ama ben aranızda bir statü farkı göremedim.
Bu ülkede önlisans mezunu olmak gayet sıradan hatta üniversite mezunu olmak da bir o kadar sıradan.
Adam kuaför bir mesleği var sizin de bir mesleğiniz var.
Denklik mevcut.

Sevgiyle evlilik çok farklı bu konuda haklısınız.
Kendi üniversite mezunu sevgilisi ilkokul mezunu olup da çok güzel yürütenler de var ikisi de üniversite mezunu profesör olmuş ama adam karısının alnına silahı dayamış olan da var...
Yani kişilere bağlı, olmayacak diye bir şey yok hayatta...

Master yapanla da anlaşamayabilirdiniz mesela.
Bence iş kafa da bitiyor. Eğer düşünce olarak uyuşuyorsanız bunu dert etmeyin derim.

Back
X