- 11 Ekim 2014
- 13
- 1
- 1
- 31
- Konu Sahibi gulciiindeniz
Merhaba kızlar geçenelerde heveslenip biraz biftek alıp steak yapmaya çalıştım ancak yanlışlıkla lastik pişirdiğimi farkettim eti çiğ servis etseydim kesin daha yumuşak olurdu steak nasıl yapılır
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba kızlar geçenelerde heveslenip biraz biftek alıp steak yapmaya çalıştım ancak yanlışlıkla lastik pişirdiğimi farkettim eti çiğ servis etseydim kesin daha yumuşak olurdu steak nasıl yapılır
teşekkürler çok faydalı olacak hepimiz içindöş etinden steak olmaz. uzun süre marine edilen et de steak gibi olmaz.
bonfile, antrikot, t-bone, dana pirzola. etin bu kısımlarından steak yapılır.
öncelikle aldığınız et önemli. mermerli damarlı yapıya sahip olmalı, dinlendirilmiş olmalı.
kalın kesilmeli. klasik kasaplardan alınan etler maalesef pek iyi netice vermiyor.
dry aged bulabiliyorsanız en iyisi.
pişirmeden önce en az yarım saat oda sıcaklığına gelmesini beklemelisiniz.
bu yarım saat içinde ayçiçek yağı ve bol öğütülmüş deniz tuzu ile marine etmelisiniz. yarım saat sonra iyi ısıtılmış ( elinizi üzerinde 1 dk tutamayacağınız sıcaklık) döküm bir tavada mühürleme işlemi yaparak pişirmelisiniz. ben evde 3+3 bir yanı, yani etin üzerindeki çizgiler + şekli alsın diye 3 dk sonra eti 90 derece çeviriyorum, diğer yanı da aynı şekilde 3+3 kızartıyorum.
et piştikten sonra da en az 3-4 dk sıcak bir tabakta ya da aliminyum folyo içinde bekletip dinlendiriyorum.
döş etinden steak olmaz. uzun süre marine edilen et de steak gibi olmaz.
öncelikle aldığınız et önemli. mermerli damarlı yapıya sahip olmalı, dinlendirilmiş olmalı.
kalın kesilmeli. klasik kasaplardan alınan etler maalesef pek iyi netice vermiyor.
bu yarım saat içinde ayçiçek yağı ve bol öğütülmüş deniz tuzu ile marine etmelisiniz. yarım saat sonra iyi ısıtılmış ( elinizi üzerinde 1 dk tutamayacağınız sıcaklık) döküm bir tavada mühürleme işlemi yaparak pişirmelisiniz. ben evde 3+3 bir yanı, yani etin üzerindeki çizgiler + şekli alsın diye 3 dk sonra eti 90 derece çeviriyorum, diğer yanı da aynı şekilde 3+3 kızartıyorum.
et piştikten sonra da en az 3-4 dk sıcak bir tabakta ya da aliminyum folyo içinde bekletip dinlendiriyorum.
Yani toplamda 6 dakika pişiriyorsunuz, değil mi? İki defa 3+3 demişsiniz de kafam karıştı.. Teşekkürler ayrıca :)döş etinden steak olmaz. uzun süre marine edilen et de steak gibi olmaz.
Yani toplamda 6 dakika pişiriyorsunuz, değil mi? İki defa 3+3 demişsiniz de kafam karıştı.. Teşekkürler ayrıca :)