Stresten delireceğim

Yaa ne güzel seviyorsan seç :) Doktorluk evet stres düzeyi yüksek bir meslek ama sen çok seviyorsan başarılı ve mutlu olacağına inanıyorum :)

Sizin adınıza çok sevindim. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim

Teşekkür ederim sene kaybetmekten çok korkuyorum ama iş oraya gidiyor gibi
Sene kaybetmek aslında gözde çok büyütülüyor. Benim babam bir sene geç para alacaksın aylık 10k olsa 120k zarardasın derdi. Ben de 1 yıl az köleyim diye düşünüyorum. İş hayatı da öyle güllük gülistanlık değil. Bir de bu açıdan bak

Bi düşünsene sağlığın daha kötü olmuş hastalığın ilerlemiş ama sen sene kaybetmemişsin. İyi olamadıktan sonra sınavı kazansan da sana bi yararı olmayacaktır. Bence önce güzel bi uyu dinlen kafanı topla ve sakin sakin çalışmaya devam et. Olursa yine olur olmazsa da Allah sağlık versin. Unutma ölümden başka her şeye çare vardır..

Olduğu kadar derim.
Hiçbir şey beden ve ruh sağlığından daha önemli değil.

Mahallemizde 40'mi yaşlarda bir bayan var. Arada annesiyle tartışmaları sokağa kadar taşıyor. Kız sürekli "yeteeerr, dayanamıyorum artık diye bağırıyor." Üniversite mezunu bir bayanmış, sınavları veremediği için bu duruma gelmiş. Akıl sağlığının gitmesine değer miydi bence hayır. Ben de kpss ye hazırlanıyorum ve Allah nasip ederse nisan ayında doğumum var. çok sitres ve panik oldum başlarda ama nasipten de öteye gidilmiyor.

Çalışın ama buşekil değil .insanların sizin için düşüneceklerini bir kenara bırakın . Sizin sağlığınız herşeyden önemli siz eziyet çekerken kimse sizinle paylaşmıyor . Benim kızımda mezuna kaldı tekrar çalışıyor . Sene kaybedin ama kendinizi ve sağlığınızı kaybet meyin .

Bir sene lise hazırlık okudum. Üniversiteye girdim, yarim dönem devam ettim. Hiç mutlu olmadım, annem ve rahmetli babamdan bir daha hazırlanmak için destek istedim. Bir sene daha hazırlandım. Üçüncü tercihime yerleştim. Tekrar toefl almak için hazırlık okudum. (gerçi yarim dönemde bitti:) Üniversite arkadaşlarımın çoğundan iki, üç yas büyüktüm. En ufak sorun olmadı. Hatta ben cocuklarimi bayagi büyüttüm şükürler olsun, onlar simdi bebiş alıyorlar kucaklarina yeni yeni :) Ne olabilir, ne kaybedersin? En güzel zamanlarını heba etme, lutfen kendini yorma canim..

Hiç bir sınav sizden kıymetli olamaz. İmkanlar ölçüsünde uzman desteği almaya çalışın. Gerekirse sınavı falan bırakın şimdilik. Kendinizi iyi hissetmeye odaklanın

30 yaşıma geldikten sonra arkama dönüp baktığımda sınav için heyecanlanan streslenen o genç kıza çok üzülüyorum. Senin kadar olmasa da bende çok stresliydim ve inanılmaz ders çalışırdım. Ama biliyor musun? Elinden geleni yap ve düşünme. Çünkü stres, seni şu olduğun seviyeden de aşağı çeker, akışına bırak.

Ben de stres yaptigimda direk fiziksel olarak hasta olurum.
cok kotu bir durum.

ama size bir ornek vereyim.
Universite sinavina girecegim sene son 2 ay deneme cozmek disinda hic kitap acmadim, ve sinavda o gune kadar aldigim en yuksek puani aldim.
Iyi ki de kendime guvenmisim ve kendimi asiri zorlamamisim.
Ama stres yapip da oncesinde deli gibi calistigim tek ders sinavlari da oldu ve sinav gunu inanin hic birini hatirlamiyordum, direk aptal gibi hissediyordum.

Beyni dinlendirmek de stresten uzak durmak kadar onemli.
Yorgunsunuz, kendiniz de farkindasiniz.
Yontem bu degil.

Soylemesi kolay biliyorum ama bir sekilde kendinizi zorlayin.
Destek alin demisler, eger ki imkaniniz varsa bence kesinlikle yapin bunu.

Nerede daha doğrusu nerelerde hata yaptığınızı zaten kendiniz de biliyorsunuz. Şuan içinde bulunduğunuz durumdan derhal çıkmak zorundasınız. Tecrübelerime dayanarak öncelikle bir kaç gün ara verip bu sınav stresinden uzaklaşmanız gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de vicdan azabı duymanıza gerek yok, 3 gün ara verdikten sonra daha sağlam bir kafayla geri dönmüş olacaksınız. Ondan sonra da kendinize güzel bir plan çizmelisiniz. Sabahları erken kalkıp programınıza sadık kalmalısınız. Kahvaltınızı ve akşam yemeğinizi aksatmayın, bir kaç saatte bir dinlenmeyi unutmayın. Akşamüstü çalışmayı bitirdikten sonra kendinize vakit ayırın mutlaka, dizi keyfi olur, arkadaşlarla veya ailenizle vakit geçirmek olur, hobiniz varsa onunla meşgul olmak olur, ne dilerseniz. Gece erken yatın ama yatmadan önce mutlaka o gün çalıştıklarınızın üzerinden geçip tekrar yapın. Yeterli uyku almazsanız öğrendikleriniz uçup gider.

En önemlisi de: günlük programınız gerçekci olsun. Zamanınızın yetmediği şeyler olursa bilinçaltınız: "ben zaten hiçbir şey başaramıyorum." demeyi öğrenir ve gerçekten başarısız olursunuz.

Doğru çalışırsanız her sınavın üstesinden gelebilirsiniz. Nasıl ders çalışıldığını bilmelisiniz. Benim en önemli taktiklerim:
1: kendime karşı biraz acımasız olmamdı; yani kendimi test ederdim. Kendime sınav hazırlardım, yanlış yapmayana dek çalışmaya devam ederdim.
2: bir konuya ait bütün bilgileri tek bir kağıtta toplardım, yani mind map tarzı bir şey oluştururdum ki genel bir bakışım olabilsin ve kafam karışmasın.

Bu yöntemlerle matematiği 0 olan bir arkadaşım benim notlarımla sınavda en yüksek notu aldı. Üniversiteden atılmadan önceki son şansıydı.

Ders çalışmak çok keyifli olabilir. Umarım başarılı olursunuz. Ama olamazsanız da dünyanın sonu değil

Haklısınız. Bir iki gündür daha iyi anladım bunu. Hastalığımın artış gösterdiğini hissetmeye başladım. Biraz gevşemem lazım sanırım. Sene kaybedeceğim gibi görünüyor artık göze aldım. Teşekkür ederim

Yazık ya. Üzücü olmuş. Haklısınız bence de değmezdi. Allah bağışlasın umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi başarılar dilerim.

Teşekkür ederim

Sizin adınıza çok sevindim haklısınız. Ben sadece her şey mükemmel olmak zorundaymış gibi hissediyorum. Gittiğim üniversite mükemmel olsu, ben mükemmel olayım. Her şeyi en kısa sürede gerçekleştireyim. Sanki mükemmel olmazsam yaşamamın anlamı yokmuş gibi. Bu kafayla yaşadım hep. O yüzden sene kaybetmemeye bu kadar taktım. Bir de herkes başarırken başaramamak üzer beni. Ama yapacak bir şey de yok. Çok teşekkür ederim

Sağolun. Kızınıza da başarılar dilerim

Hiç bir sınav sizden kıymetli olamaz. İmkanlar ölçüsünde uzman desteği almaya çalışın. Gerekirse sınavı falan bırakın şimdilik. Kendinizi iyi hissetmeye odaklanın
Terapi almak istiyorum ama maddi anlamda zorlayacağı için aileme teklif dahi edemiyorum. Özellikle babam istemez. Maddiyatından ziyade kötü durumda olduğum için kızar. Bir de maddi boyutu da sıkıntı. Ben de doktorumla göeüşüyorum ayda bir kere, sağolsun ilgileniyor. Bir iki gündür de ara verdim, çok kötüydüm en son iki gün sürekli ağlayınca ve ataklarım artınca anneme açıldım, bir iki gündür evdeyim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

Haklısınız stres düzeyi artınca çalışmak da çok zor oluyor. En basit soruyu bile çözemiyorum şu sıra. Çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…