Nerede daha doğrusu nerelerde hata yaptığınızı zaten kendiniz de biliyorsunuz. Şuan içinde bulunduğunuz durumdan derhal çıkmak zorundasınız. Tecrübelerime dayanarak öncelikle bir kaç gün ara verip bu sınav stresinden uzaklaşmanız gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de vicdan azabı duymanıza gerek yok, 3 gün ara verdikten sonra daha sağlam bir kafayla geri dönmüş olacaksınız. Ondan sonra da kendinize güzel bir plan çizmelisiniz. Sabahları erken kalkıp programınıza sadık kalmalısınız. Kahvaltınızı ve akşam yemeğinizi aksatmayın, bir kaç saatte bir dinlenmeyi unutmayın. Akşamüstü çalışmayı bitirdikten sonra kendinize vakit ayırın mutlaka, dizi keyfi olur, arkadaşlarla veya ailenizle vakit geçirmek olur, hobiniz varsa onunla meşgul olmak olur, ne dilerseniz. Gece erken yatın ama yatmadan önce mutlaka o gün çalıştıklarınızın üzerinden geçip tekrar yapın. Yeterli uyku almazsanız öğrendikleriniz uçup gider.
En önemlisi de: günlük programınız gerçekci olsun. Zamanınızın yetmediği şeyler olursa bilinçaltınız: "ben zaten hiçbir şey başaramıyorum." demeyi öğrenir ve gerçekten başarısız olursunuz.
Doğru çalışırsanız her sınavın üstesinden gelebilirsiniz. Nasıl ders çalışıldığını bilmelisiniz. Benim en önemli taktiklerim:
1: kendime karşı biraz acımasız olmamdı; yani kendimi test ederdim. Kendime sınav hazırlardım, yanlış yapmayana dek çalışmaya devam ederdim.
2: bir konuya ait bütün bilgileri tek bir kağıtta toplardım, yani mind map tarzı bir şey oluştururdum ki genel bir bakışım olabilsin ve kafam karışmasın.
Bu yöntemlerle matematiği 0 olan bir arkadaşım benim notlarımla sınavda en yüksek notu aldı. Üniversiteden atılmadan önceki son şansıydı.
Ders çalışmak çok keyifli olabilir. Umarım başarılı olursunuz. Ama olamazsanız da dünyanın sonu değil