Sınav evet önemli ama sizin sağlığınız psikolojiniz daha önemli. Seneye bi daha en baştan adam akıllı hazırlanırsınız. Gecelerinizi gündüzlerinizi mahvetmeyin canınıza yazık. :)Çok önemli bir problem değil ama sırf içimi dökmek için yazıyorum. Özür dilerim. Lütfen eleştirmeyin insanların ne dertleri var falan diye biliyorum çok büyük bir şey değil sırf yazmak iyi gelir diye yazıyorum. Sınava hazırlanıyorum birkaç ayım kaldı ve bu zamana kadar boş geçirdiğim zamanlar için çok kötü hissediyorum. Bir taraftan az zaman kaldığı için anormal bir stres içindeyim. Sürekli anksiyete atakları geçiriyorum. Aynı zamanda bipolarım o da zora sokuyor, ilaçlarımı alıyorum ama stresli olunca o da tetikleniyor. Uyku düzenim de sınava çalıştığım içi bozuk o yüzden ataklarım tetikleniyor. Uyuyamıyorum uyuyunca vicdan azabı çekiyorum. Çok geç yatıyorum ertesi gün kamyon çarpmış gibi oluyorum. Çok uykusuzum, yine de ısrarla geç yatıyorum çalışmak içi, ayık kalmak için sürekli kafein alıyorum ama artık ona rağmen uykum geliyor. Kafam hiçbir şey almıyor, resmen aptallaştım. Çalışmakta çok zorlanıyorum zorlandıkça iyice üzülüyorum. Yorgunluktan ölmek üzereyim, her yerim ağrıyor, sarhoş gibiyim konuşmakta bile zorlanıyorum. Gözlerim şişti. Psikolojim berbat durumda, bütün gün defalarca ağladım kendimi durduramadım, bir de ağladıktan sonra salak saçma gülmeye başlıyorum kahkahalar atıyorum çok dengesizim. Genelde böyleyim bir ağlayıp bir gülüyorum ve asla engel olamıyorum. Çok kötü çarpıntım var boğuluyorum resmen. Ellerimi çimdikliyorum kendimi durdurmak saçma sapan bir şey yapmamak için. Sınavı kazanamayacağım muhtemelen çünkü geç kaldım, istediğim gibi olmayacak bunu düşündükçe çıldırıyorum. Kendime kızıyorum neden şimdiye kadar yeterli çalışmadım diye. Kafamın içi patlayacak gibi. Ne yapacağım ben?
Teşekkür ederimSınav evet önemli ama sizin sağlığınız psikolojiniz daha önemli. Seneye bi daha en baştan adam akıllı hazırlanırsınız. Gecelerinizi gündüzlerinizi mahvetmeyin canınıza yazık. :)
Maalesef terapi alamıyorum fiyatlardan dolayı bir de burada iyi psikolog bulamadım çok gelişmiş bir yer değil, daha önce psikologa gittim çok sıkıntı yaşadım daha kötü okdu. Psikiyatriye iki ayda bir ancak gidebiliyorum doktorum uzakta olduğu için. Daha sık gitmek isterdim yoksa.Maddi durumunuz elverişli ise psikolog ve psikiyatr terapilerini beraber alın mutlaka
Pişmanlıkla ilgili dediğiniz şey o kadar güzel ki hiç öyle düşünmemiştim. Kazanamamak hep bir felaket senaryosu oldu benim için. Şu an çalışıyorum çabalıyorum o yüzden kazanamazsam ailem tepki göstermez öyle dediler ama ben kendime çok yüklenirim, çok mükemmeliyetçi bir insanım. Sene kaybetmekten de çok korkuyorum herkes kazanacak ben bir sene daha aynı eziyeti çekeceğim herkes beni aptal olarak görecek. Ama çok haklısınız sağlık gitti mi gelmiyor. çok teşekkür ederim tavsiyelerinizeŞimdi en kötüsünü düşünelim birlikte. Kazanamazsanız ne olur? Sonraki sınava yeniden hazırlanırsınız. Ancak bu şekilde devam ederseniz kazansanız bile hem fiziksel hem de akıl sağlığınız bozulmuş olur. O halde de yeni işinize adapte olamazsınız. Tıp uzmanı değilim elbette ama uykunun insan için çok önemli olduğunu biliyorum. Uyumazsanız ve üstüne sürekli kahve, çay içerseniz, bir de kaygı düzeyiniz yüksekse çarpıntınızın olması hiç şaşırtıcı değil. Kendinize geriye kalan aylar için güzel bir program yapın lütfen. Önce uyku ve çalışma saatlerinizi belirleyin. Kısa kısa molalar da verin mutlaka. Aileniz, arkadaşlarınız için bir zamanınız olsun. Bu sizin kaygınızı azaltıp rahatlamanıza da yardımcı olur. Ve pişmanlık bence zamanı çok olan, çaba göstermek istemeyen insanlar için. Zamanı az olanlar hatalarından ders alıp kendini en iyi şekilde planlamalı.
Evet bu şekilde olunca iyice algım düşüyorKendinizi bu kadar strese sokmayın her şeyin başı sağlık.Bir şeyleri algılamak için vücudun beynin dinlenmesi de lazım biraz daha kendinize dinlenmek için vakit ayırın daha verimli olacaktır.
O da var tabiiSene kaybetmek, psikolojiyi kaybetmekten çok daha iyidir. Tecrübe konuşuyor.
Lütfen kendine dikkat ve uzman desteği mutlaka al :)
Bilmiyorum o kadar takıntı yaptım ki mezuna kalmamalıyım diye. İlla ilk seferde kazanılacak en iyisi kazanılacak. Hep mükemmel olmak zorunda, kendime karşı çok katıyım bu konularda. Haklısınız zaten sınava kadar yine çalışabildiğim kadar çalışcam ne olacak bakalım. Çok teşekkür ediyorumÖncelikle bir rahatla. Ya çok kötü geçse ne olacak? Ne olabilir en fazla. Dünyanın sonu mu mezuna kalırsın. Ayrıca ne kadar çalıştın kar bence strese sokmadan kendini çalış. Kimin sınavının nasıl geçeceği hiç belli olmuyor.
Rica ederim başarılar, hiçbir sınav veya başka hiçbir şey bu hale gelmen için değmez :)O da var tabiipsikolojiyi kaybettim gibi zaten, bugün öyle bir haldeydim ki kendimi tanıyamadım destek alacağım böyle giderse doktorumu aramam gerekecek. Çok teşekkür ederim
Neden tepki göstersinler ki? Herkes her şeyi tek seferde mi yapıyor? Aile konusunda hele hiç takılmayın. Herkesin hızı, yeteneği, farklı konulardaki kapasiteleri farklıdır. Ama insanı başarıya ulaştıran şey gayrettir. Gayret etmekten vazgeçtiğiniz an zaten asla başaramazsınız. Bugünden itibaren en geç 12de yatacak şekilde uyku düzeninizi değiştirin. Sabah 7 gibi kalkar, güzel bir kahvaltı yapar, dersin başına oturursunuz. Ara ara mola vermeyi unutmayın. Balkona çıkın bir nefes alın, salona geçip ev ahalisine takılın, ya da bir şarkı açın uzanın onu dinleyin. Sırtınız da dinlenmiş olur. Gönlünüzce olsun :)Pişmanlıkla ilgili dediğiniz şey o kadar güzel ki hiç öyle düşünmemiştim. Kazanamamak hep bir felaket senaryosu oldu benim için. Şu an çalışıyorum çabalıyorum o yüzden kazanamazsam ailem tepki göstermez öyle dediler ama ben kendime çok yüklenirim, çok mükemmeliyetçi bir insanım. Sene kaybetmekten de çok korkuyorum herkes kazanacak ben bir sene daha aynı eziyeti çekeceğim herkes beni aptal olarak görecek. Ama çok haklısınız sağlık gitti mi gelmiyor. çok teşekkür ederim tavsiyelerinize
Sağolun. Evet meslek konusunda dikkat etmek lazım. Hayalim hep tıptı kendimi bildim bileli. Belamı arıyorum herhalde çünkü nöbet, yoğun tempo vs çok zorRica ederim başarılar, hiçbir sınav veya başka hiçbir şey bu hale gelmen için değmez :)
Psikolojik anlamda zaten hassas birisin. Meslek seçimini ona göre yap bu arada. Tabii en doğrusunu sen bilirsin ama buna da dikkat et bence.
Okul olmasa evde bütün gün çalışırım ama okula gidiyorum :) olsun yine de 7 de kalksam 2 saat vakit oluyor. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)Neden tepki göstersinler ki? Herkes her şeyi tek seferde mi yapıyor? Aile konusunda hele hiç takılmayın. Herkesin hızı, yeteneği, farklı konulardaki kapasiteleri farklıdır. Ama insanı başarıya ulaştıran şey gayrettir. Gayret etmekten vazgeçtiğiniz an zaten asla başaramazsınız. Bugünden itibaren en geç 12de yatacak şekilde uyku düzeninizi değiştirin. Sabah 7 gibi kalkar, güzel bir kahvaltı yapar, dersin başına oturursunuz. Ara ara mola vermeyi unutmayın. Balkona çıkın bir nefes alın, salona geçip ev ahalisine takılın, ya da bir şarkı açın uzanın onu dinleyin. Sırtınız da dinlenmiş olur. Gönlünüzce olsun :)
Ben de senin gibiydim, mezuna kaldım ve hayal ettiğimden bile daha iyi bir sıralama yaptım kendi senemde. Hiiiç kafana takma çok az netlerle nereler kazanılıyor biraz dikkatli olursan o an her şeyi halledersin. Şimdiden başarılar çok çok iyi sıralamaların olur inşallahBilmiyorum o kadar takıntı yaptım ki mezuna kalmamalıyım diye. İlla ilk seferde kazanılacak en iyisi kazanılacak. Hep mükemmel olmak zorunda, kendime karşı çok katıyım bu konularda. Haklısınız zaten sınava kadar yine çalışabildiğim kadar çalışcam ne olacak bakalım. Çok teşekkür ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?