su faturası :(

oinone27

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2008
3.712
7.516
358
İyi akşamlar kızlar.
2-3 gündür çok canım sıkkın belki aranızdan bi fikir veren çıkar size anlatmak istedim

Biz 9 ay önce bi ev kiraladık ancak şehir dışındaydık düğünden sonra bu şehire geleceğimiz için ev bulmak aramak sıkıntı oldu ev bulamadık vs derken bi ev bulduk düğünüme çok az kalmıştı o yüzden tutmak zorunda kaldık yeni binaydı iskanı yoktu. bize 1 ay içinde herşeyin olacağı söylendi ama 9 aydır hala yapılmadı. ev sahibi de bize kontratın yapıldığı gün senet imzalattı ancak üzerinde kira içindir gibi bi ibare yok. ki bu bizim hatamız senete yazdırmamız gerekiyordu biliyorum. ama o an çok telaşemiz vardı ve düğün telaşı şehir dışına taşınma derken imzalamak zorunda kaldık. ve dikkatte edemedik ayrıntılara

9 aydır ne asansörüm var ne zilim ne otomatım var ve 6. katta oturuyorum.
ancak biz girerken elektrik ve su sayacımıza bakmıştık.

binanın inşaat sırasında ana su saati çalınmış o yüzden su faturası hiç gelmemişti.
şimdi iskan almaya çalışıyorlar o yüzden su saati takıldı ve muhtemelen ceza uygulandı. bizim daireye 2500 tl gibi bi su tutarı çıktı. ancak benim kullandığım metreküp 250 tlye denk geliyor ev sahibimiz bu tutarı bize ödetmeye çalışıyor ve biz cezasını ödemek istemiyoruz
Neyse konuştuk tartıştık derken en son yarısını ödeyin uzatmayın dedi ama ben o kadarını da kullanmadım neden fazladan 1000 tl ödeyeyim ki. 1000 tl benim için çok para
bu tutarı ödeyeceğime evden çıkarım zaten asansörü zili yok dedim ve senetim olduğunu hatırlattı kibarca tehdit edildim yani..

bugüne kadarki tüm kiralarımı banka üzerinden kira bedeli şeklinde yatırdım.
şimdi ben evden çıkarsam bu seneti kullanabilir mi? çıkmazsam herhangi bi işlem uygulayabilir miyim?

lütfen bilen yada başına gelen bi fikir versin kızlar

Keşke senet inzalamasaydınız. Zaten saçma ve gereksiz. Evini düşünüyorsa depoziti boşuna mı alıyorlar. Bence avukata danışın.

Keşke senet inzalamasaydınız. Zaten saçma ve gereksiz. Evini düşünüyorsa depoziti boşuna mı alıyorlar. Bence avukata danışın.
aslında biz imzalamamak için çok direttik ama evi tutamazsınız dedi düğüne de az kalmıştı işte imzalamak zorunda kaldık zaten sadece benim değil şu an tüm kiracılarının seneti var ama benim binam problemli olunca kabak benim başıma patladı

Ben emlak sektöründe çalıştım uzun süre.
Senet yapmak istese bile ev sahibi, kontrata tüm bilgileriyle ekliyorduk senetleri. Sizin böyle bir durumunuz var mı?

Ben emlak sektöründe çalıştım uzun süre.
Senet yapmak istese bile ev sahibi, kontrata tüm bilgileriyle ekliyorduk senetleri. Sizin böyle bir durumunuz var mı?
hayır yok maalesef kira sözleşmesinde senetin s si geçmiyor :/
Ama aynı gün imzalanan şeyi ben kanıtlayamaz mıyım mahkemede senet için bana bişey satmadı borç almadım etmedim
Sonuç olarak tam 1 yıllık kira bedeline denk geliyor ve ben kiralarımı düzenli ödedim

Bi şekilde ispatlarsınız ama bu durum sizi biraz uğraştıracak gibi. Ben sektörden ayrıldıktan sonra kiracıların lehine bir kaç madde daha eklenmişti. Ama şuan son durum nedir bilemiyorum. Siz en iyisi avukata danışın vakit kaybetmeden

evet baya uğraştıracak gibi duruyor. yarın bi avukata danışıcam ama çok takıldı kafama sinirlerim bozuldu o yüzden buraya sorayım dedim. benim sinirimi onların üslubuda sinir ediyor uzatmayın etmeyin ödeyeceksiniz demeleri alttan alta tehditleri falan.

Kendi kendinizi yakmışsınız. İnşallah bir yol bulur da o faturayı ödemezsiniz. Hem de sizinle alakasız birşey yani. Acele ettiniz anlıyorum ben de bir ay içinde tüm düğün hazırlıklarını tamamlamıştım koşturmacayı bilirim ama şans mı desem demekki insanın aklı karışabiliyor bazen.

tamamen bizim hatamız zaten olay ama şehir dışında ev bulmak çok çok zor 2-3 günlük bi zaman diliminde ev tutmamız gerekti ve senet imzalamazsanız tutamazsınız dendi mecbur hissettik.
inşallah bi çözüme kavuşur yoksa çok üzülücem paradan çok kendime yapılan haksızlığa :/

Bu arada gerçekten zararlı çıkmanıza üzüldüm fakat bide para çıkacaksa çıkıyor. Biz ne saçma paralar ödedik kah benim saflıklarımdan, kah kocanın saflıklarından. İnsan iyi akıllanıyor ama iş işten geçiyor. Savaşın o parayı vermemek için şayet yinede ödemek zorunda kalırsanız çok da üzülmeyin derim. Sayar söver rahatlarsınız. Bir süre sonra acıtmıyor, tecrübeyle sabit :)

Senetle kiraya veren çok kişi var.
Ama sizin hatanız tek senet imzalamak olmuş . 12 tane olsaydı heray ödediğinizi alırdınız. Şindi de sıkıntı olmazdı

Tam emin değilim ama sizinde faturalardan dava açma hakkınız olabilir.
İskan olup normal elektrik su olsaydı ödeyeceğimiz tutar ... tl bu durumda ... tl ödedik zararımız 2bin gibi
Cezayı ödeyip kirayıda ödeyip seneti alıp dava açabilirsiniz belki

@Jessey doğru bilgi verir

benim babam esnaf olduğu için kendi ailemden de bilirim ne saçma yerlere ne paralar gidiyor bir süre sonra hatırlamıyorsun bile.. ben 1000 tlyle fakir olmam onlarda zengin olamaz.. ki fazlasıyla zenginler zaten ama benim taktığım gerçekten hakkımın yenmesi eve girerken su sayacına bakmamızın yazmamızın hiç bi önemi kalmadı bi anda hayırlısı artık.

işte buda tecrübesizlikten :) hayatımda ilk kez kirada oturuyorum diyebilirim bilmezdim böyle şeyleri ve insanların bu kadar aç gözlü olmalarına aklım almıyor nedense.
iskan olsaydı 160-170 tl gibi bi ücret ödeyecektik sanırım iskansız 250 tl gibi bi rakam çıkıyor ama onlar 1250 tl istiyor.
bu arada etikette çıkmamış arkadaş nedense

Aynen haklısın hayırlısı olsun hakkınızda.

Jessey tekrar deniyelim :)
Jes bizi duyuyo musun?

burdayım
ben bu konularda pek pratik bilgi sahibi değilim yanlış yönlendirmek istemem
başka avukat arkadaş varsa o bilgi verse daha iyi olur
ben yarın bi avukat bulabilirsem danışıcam ama 2-3 arkadaşıma sordum net olmamakla birlikte icraya gider dediler çok üzüldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…