su faturası :(

Senet bedeliniz bir yıllık kira tutarınız mı ?
kontratınız kaç yıllık ?
ev sahibinizle başka bir alacak verecke işiniz yoksa o senetin tek dayanağı kiranız olur ,
kiranızı zamanında ödedediğiniz için sorun yok ,
ev sahibi evin eksiklerini gidermediği için kontratınız bitmeden çıkma hakkınız var bu durumda bile senedi icraya verse ,
tespit davası açarsınız ,suçlu olur ,
sizde kendisini tehdit edin ,
eksikleri gidermediği ,kiranızı düzenli ödediğiniz halde senedi icraya veremez ,
verirse borç tespiti isterseniz ,aklı başına gelir
geçmiş olsun şimdiden

aslında benimde mantığıma yatan bu şekilde olması
senetim 1 yıllık kiram ve 9 aydır düzenli ödedim depozitomuda banka hesabına yatırdım hatta onunla 10 ay yapıyor
çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız biraz bugün tekrar görüşücez bunları kullanablirim

Benim aşırı soğuk olan bir kış mevsiminde su saati patladı.İSKİ saati değiştirdi,faturaya yansıyacağını söyledi.Faturayı ödedim ,her ihtimal makbuzunu sakladım.Aylar sonra aynı borç tekrar geldi,makbuzla beraber itiraz etmeye gittim.Makbuz olmasaydı bayağı işin uzun sürerdi ,başka yerlere başvurmak zorunda kalabilirdin dendi ve düzeltme yapıldı.

Her ay saatlere bakılıyor sayaç okumak için ,siz kontrat yapmadan önceki son tüketim bellidir,kontrat günü de belli.Sayacın çalındığı ,olmadığı tarih kayıtlarda belli değil midir ki?Saat parasını neden kiracı ödesin ki?Bizim kiracı sigortası atsa ,zili bozulsa soluğu bizim evde alıyor ,yaptırıyoruz.

Aslında bizim öyle değil canım inşaat sırasında saat çalınmış mütahhit öyle diyor bizim sayaçlarımızda kullanılan bedel gözüküyor ama inşaat sırasında ana saatten kullanılan su bedelini göremiyorlar ee bide aradan zaman geçtikten sonra başvurunca direk ceza kesildi binaya yani saat parası değildi bu gelen geç bildirmenin ve inşaat sırasında kullanılan suyun cezasıydı

Sizle aynı durum basımıza geldi. 4500 TL senet verdik. Evin ısınmama sorunundan dolayı çıkmak istedik evden ki yeni binaydı. Ya da odalara petek eklemesini istedik, gerçekten ısıtmada yetersiz kalıyordu Petekler. Tabi ki yanaşmadı eksikleri tamamlamaya ve bizi senetlerle tehdit etti. İyi bir avukata sordum. Dediği, eğer elin de on tane 450 TL lik aylık senetler varsa bu senetlerin ne karşılığında imzalandığına dair bir sözleşmede olmalı elin de dedi. Yani biz borç almış olsak dahi ondan senetler ve borca ait sözleşme gerekiyor dedi. Hakim sorar bu ne senedi diye dedı. Kaldı ki senet başlangıç tarihi ile kira sözleşmesi tarihi aynı olduğundan ve o adamla aranızda ev sahibi kiracı ilişkisi dışında bir durumdan başka ilginiz olmadığından o senetlerin kira için imzalandığı belli olur dedi.
Bir de olmayan borcu sizden istediğin den ona sıkıntı olurmuş.
Yapmanız gereken noterden evi 15 gün için de tahliye ediceginize nedenleri ile birlikte belirttiğiniz bir tebligat yollayıp evi boşaltmanız. Eğer senetleri işleme koyarsa zaten ödemeniz için size tebligat gelecek sizde bu durumda yedi gün için de itiraz hakkınızı kullanacaksınız.
Sonra ki aşama ev sahibin de sizi mahkemeye vermesi gerekiyor. Mahkeme de dediğim gibi hiç bir hakim olmayan borcu ödemenize hükmetmez. Hatta avukatın dediğine göre bir de dolandırıcılık ile yargılama tehlikesine düşer.
Bir de biliyorsunuz. Dava açmak ücretli ve davayı kaybettiğinde butun masraflar da ona kalır. Yani bundan hiç birsey çıkmaz korkmayın o evi bosaltın. Yani 4 senedir bize hiç birşey çıkmadı.

Son olarak su aboneliği üstünüze mi, eğer değilse o cezayı sakın ödemeyin.

Asansor yok, zil yok, otomat yok. Nasil bir ev o?
Bir avukata danismakta fayda var.
İskan olmadığı için ekskleri vardı binanın ve 1 ay içinde tamamlanacağı söylendi ama kimse ilgilenmediği için 9 aydır hala yok. zil bile yok kapıya gelen aramak zorunda kalıyor ne yazık ki zaten bunlardan bıkmıştım bide üzerine bu geldi..
Kıraya ev tutartek senet sepet ısıde nedır yahu

Senet olayınıda açıklamıştım mecbur kaldık bu şekilde işlem yapan ev sahibide çok fazlaymış zaten

Bilgi için teşekkür ederim yaklaşık aynı olayı yaşamışız. bana da bişey çıkmaz gibi geliyor babamda mahkemede sorarlar ne aldın ne sattın ne verdin de bu seneti imzaladı diye ordan bişey çıkmaz dedi ama yine de bi tedirgin olmuştum sizin yazınızı okuyunca rahatladım.

Su aboneliği üzerimize değil müteahhitin üzerine kayıtlı o dönem saat çalındığı için öylece kalmış kimse üzerine alamamış

Evden dediğim gibi çıkın ve o parayı ödemeyin, üstünüze de değilmiş ödemek zorunda değilsiniz. Hiç birşey çıkmaz ondan. Kaldı ki ceza anladığım kadarıyla sayaç olmadığı için gelmiş, bu tamamen müteahhitin sorumluluğunda. Onun yapma sorumluluğu oldugu bir binada tamamlamadığı eksikliklerin cezasını siz ödemek mecburiyetinde değilsiniz.

Iskan olmayan evin kiralanmasi yasak degil mi? Belki ordan bisey cikar.

Biz zaten çıkmak istiyoruz dün akşam 1-2 ev baktık bile ama tehdit edilince tereddüt etmiştik şimdi biraz daha rahatladım sayende o yüzden en kısa sürede taşınıcam

Iskan olmayan evin kiralanmasi yasak degil mi? Belki ordan bisey cikar.
Normal şartlarda yasak onu da sordum ama burdaki evlerin %60 ı iskansız belediye sorun çıkartmıyor şikayet etsende bişey çıkmaz dediler emin değilim.

Olur mu canim yasaksa yasaktir. Ne demek bisey cikmaz.
Belediye izin veriyor yasaksa neden izin veriyor mesela doğalgaz aboneliğimde iskansız diye özellikle belirttik sorun çıkmadı elektirikte yine aynı şekilde. Hatta iskansız daireler için ayrı fiyatlandırmalarda mevcut demek ki oturulabiliyor ama dedim ya emin değilim avukata bunuda danışıcam

Kirayı yatirdikca senetleri almadınız mi? Aman diyeyim parayı yatırdıkca senetleri alın mutlaka. Ev sahibiniz kötü niyetli.
Siz evden çıkmayın şu anda. 2500 lirayı da ödemeyin. Hatta 250 lirayı bile odemeyeceginizi soyleyin. 4 ay bu şekilde idare edin. Son ay çıkın. Depozitinuz falan yoktur inşallah.

Kirayı yatirdikca senetleri almadınız mi? Aman diyeyim parayı yatırdıkca senetleri alın mutlaka. Ev sahibiniz kötü niyetli.
Siz evden çıkmayın şu anda. 2500 lirayı da ödemeyin. Hatta 250 lirayı bile odemeyeceginizi soyleyin. 4 ay bu şekilde idare edin. Son ay çıkın. Depozitinuz falan yoktur inşallah.

Uyaniklik yapmis aslinda senet bana ait degil diye isin icinden cikmak kolay ama ugrastirir.Imzalarken seneti ne karsiliginda geri verecekti size.
Avukata danisin odemeyinde suyu adamada elden vermeyin su elektrik kira gibi paralari.

Iskansiz evde oturulabiliyordan ziyade iskansiz evler santiye diye geciyor ve mesela su faturasi iskanli evlerden daha fazla geliyor santiye olarak gorundugu icin.
Bence de bir danisin.

depozitomuz var ama onu d bankadan kira hesabına depozito adı altında yatırdım ordn bişey çıkartamaz.
ödemezsek dairenin suyunu kesecekler 4 ay susuz nasıl yaşarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…