- 2 Temmuz 2023
- 302
- 567
- 18
- Konu Sahibi sarifrezyaa
-
Selam hanımlar. Tecrübe her şeyden büyüktür. Bu yüzden merak ediyorum, yaşam tecrübenize dayanarak en büyük pismanliginiz nedir? Ya da geriye dönsem mutlaka şunu yapardım dediğiniz bir şey var mı? En kısa ozetiyle: Hayata dair verebileceğiniz en büyük tavsiye nedir?
Cevaplarınız benim için önemli
Çok duygulandim. Ergenlikte yaptığımız secimler, düşüncelerimiz vs bazen ne kadar aldatıcı olabiliyor. Bir de, kiminin istemeyerek girdiği bir yol bir baskasinin hayali olabiliyor. Ben de geriye dönsem kesinlikle öğretmenlik okurdum en büyük pismanliklarimdan.. Umarım sectigimiz yollar bize guzellikler getirirTürkiye’nin en iyi özel üniversitelerinden birinin çok istediğim bölümünü %100 burslu kazanabiliyorken maddi durumumuz kötü, babam erkenden vefat etmiş çok ezilirim naparım o kadar zengin çocuğun arasında diye korkarak yazmayıp devlet üniversitesinde öğretmenlik okumak en büyük pişmanlığım. 18 yaşındaki o kıza korkma su akar yolunu bulur senin en büyük servetin tüm bu imkansızlıklar içinde tükenmeyen ümidin ve azmin demek isterdim
En büyük pişmanlığım beni haketmeyen insanlara zaman ayırmış olmak ama artık akıllandımSelam hanımlar. Tecrübe her şeyden büyüktür. Bu yüzden merak ediyorum, yaşam tecrübenize dayanarak en büyük pismanliginiz nedir? Ya da geriye dönsem mutlaka şunu yapardım dediğiniz bir şey var mı? En kısa ozetiyle: Hayata dair verebileceğiniz en büyük tavsiye nedir?
Cevaplarınız benim için önemli
Şuan yasantinizi bilemem ama sanki bunu yine yapabilirmissiniz gibi geldi. mutlaka daha zor olacaktir, ama imkansız değil sankiEn buyuk olmazsa da buyuk pismanliklarimdan birisi yurtdisi bursu kazanmama ragmen annemin izin vermemesi nedeniyle cekip gidememem.Simdiki aklim olsa dinlemezdim.
Bence naçizane, eğer en küçük isteginiz varsa geç demeyin tekrar cabalayin açıköğretim vs. İnsallah sizin için her şey tahmin ettiğinizden daha da güzel olurilk evliliğimdir. Gözüm evlenmekte değildi okul ve kariyer hayalleriyle doluydum ama bir şekilde manipüle edilerek evlendim. Eğer hayır diyebilseydim şuan maddi manevi bambaşka bir seviyedeydim. Hayır demenin zorunluluğunu cok acı bir şekilde öğrendim. O yüzden şuan kıl kadar içime sinmeyen hiçbirşeye tahammülüm yok şak diye hayır kelimesini yapıştırırım.
yo ben okudum 2 üniversite +1 yüksek lisans mezunuyum gözümde evlenmek hiç yoktu demek istemiştim. Okurken evlendim zaten o da ayrı bir pişmanlıktır. ama kariyer hayallerim bambaşkaydı potansiyelimin çok çok altındayım şuan. Yaklaşık 7 yıl kadar farkında olmadığım bir depresyonda hayatımın en verimli yıllarını harcadım. Malesef. Ne okulumdan ne arkadaşlardan ne ortamımdan birşey anladım.Bence naçizane, eğer en küçük isteginiz varsa geç demeyin tekrar cabalayin açıköğretim vs. İnsallah sizin için her şey tahmin ettiğinizden daha da güzel olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?