- 2 Temmuz 2023
- 302
- 567
- 18
- Konu Sahibi sarifrezyaa
-
Türk kadını olmak bize böyle bir misyon yüklüyor sanırım. Önce kendimizi mutlu etsek zaten sonrasında çevremizdekileri de mutlu edebiliyoruz aslındaEşimi mutlu etmek için kendimi feda etmek.
Evet o an mecburdum.Yaptirmasaydim bence yine neden yaptırmadim diye pişman olacaktım.SagolunBaşınız sağ olsun. Hassas bir konu. Ama diyebilecegim tek şey, eminim ki o an mantıklı gelen ne ise onu yapmissinizdir veya öyle gerekmistir. Kendinizi suçlamayın lutfen
İşte bu gerçekten pişmanlık sebebiBile bile lades demişim ben sanırım
Irk ile alakası yok.tamamen kendimi tanımama izin vermeyecek kadar baskıcı biri ile evlendiğim için ,istediğini yapmadığımda uyguladığı psikolojik şiddet ile alakalı.Türk kadını olmak bize böyle bir misyon yüklüyor sanırım. Önce kendimizi mutlu etsek zaten sonrasında çevremizdekileri de mutlu edebiliyoruz aslında
Bence son cümle her şeyi özetliyor. Mühim olan şimdi nasıl hissettiginiz. Daim olsunbiraz geç yapmaya başladım ama çocukluğumda lise hayatımda falan zorla arkadaşlık kurmaya çalışmak, kendini sevdirmeye çalışmak. gereksiz insanlara gereksiz değer vermek. baktım cool takılınca bu sefer insanlar benle tanışmaya arkadaşlık kurmaya daha hevesli oldu, bıraktım eski huyumu.
bir de geçmişe dönsem hep daha fazla ders çalışırdım diyorum. ama şimdiki hayatımdan memnunum şükür.
'kendimi tanımama izin vermeyecek kadar baskıcı biri' çok güzel tanımlamissiniz. Benim de hayatimda böyle biri vardı ve birsure sonra yapmak istediklerime bile hevesimin kalmadigini fark etmistim, hiçbir sey beni heyecanlandırmiyordu. Kendim değil onun istediği biri olmuştum. Ama kendimizi topsrlamak için her zaman bir yol vardır buna inaniyorumIrk ile alakası yok.tamamen kendimi tanımama izin vermeyecek kadar baskıcı biri ile evlendiğim için ,istediğini yapmadığımda uyguladığı psikolojik şiddet ile alakalı.
Bizim toplumumuzda vçizgisini çizmiş saygınlığını ortaya koymuş çok kadın var
Başka bir yönden bakarsak ulkemizin aydın insanlara ihtiyacı var olsun iyi ki taşinmamişsiniz diyelim. Gitmeye gerek kalmadan burada tüm güzellikler sizinle olsunÜniversitede öğrenciyken part time iş bulup çalışmamak ve Türkiyeden taşınmamak en büyük pişmanlıklarım.
Siz de bendensiniz. Öğretmen olmadığı için pişman olanlar derneği kurucam yakındaAvukatlık mesleğini seçmek en büyük pişmanlığım
Öğretmen olsam çok daha iyi bir hayatım olurdu
Ben hep aynı şeyi savunacagim. Sizin burnunuz veya herhangi bir yeriniz başkasini ilgilendirmez yorum yapma hakkını vermez. Yorum yapanların kendi densizliği. Herkes tek tip olmak zorunda mi. Sağlıklı çalışıyorsa hiçbir şeyi dert etmemek lazım. Ama ille de aşamiyorum diyorsaniz geç değil her an estetik olabilirsiniz bence sıkmayın canınızı, muhim olan sağlık gerçektenEstetik olmamak sanırım yıllarım kendimi koca burnumu kusurlarımı kabul etmeye zorlayarak geçti ve hakaretler duyarak keşke terapi yerine direkt doktora gidip beni değiştirseydi hayat sevmediğin yönlerini kabullenebilmek icin çok kısaymış .Kendini doğduğun halle sevmiyorsan ömür boyu da kabul etmiyorsun terapi falan hikaye
Evlenmeden önce halledilmeli di mi, ama bazen şartlar her zaman uygun olmuyor. Siz cabalamaktan vazgecmeyin. Tatliş evladiniza bakıp motive olunKpss meselesini çocuktan önce halletmemiş olmak
Okulumu çok seviyordum ama bölümümü hiç sevmedim ben de. Baştan başlamak için geç değil. Okumanin yaşı olmaz. Geç kalmak diye bir şey yok lütfen umutsuz olmayinOkuduğum bölüm ve okul hayatımdaki en büyük pişmanlık sonuç olarakta işsizim. Hayata geç kalmış hissediyorum çıkmazdayım diyebilirim.
1. Evliliğimi yapmakSelam hanımlar. Tecrübe her şeyden büyüktür. Bu yüzden merak ediyorum, yaşam tecrübenize dayanarak en büyük pismanliginiz nedir? Ya da geriye dönsem mutlaka şunu yapardım dediğiniz bir şey var mı? En kısa ozetiyle: Hayata dair verebileceğiniz en büyük tavsiye nedir?
Cevaplarınız benim için önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?