Su kamlumbagasi

Hiç kaplumbağa beslemedim ama şöyle bişey duymuştum kulaktan dolma bilgi benimki. Kış uykusuna yatıyorlarmış, millet o zaman kaplumbağa öldü zannediyormuş. Bunu bi araştırın isterseniz.

Benimkiler de tüm kış uyudu :) arada bir yem yediler ama hep uyudular. Kimisi öldü diye tuvalete atıp sifonu çekiyormuş o derece. Ben de nesi var bunların diye araştırırken öğrendim :) Buarada bi haftalığına benimkiler annemdeydi. Annem çeşme suyu koymuş. Sırtları kireçlendi sanki. Ben onlara hazır içme suyu koyardım hep. Birşey olur mu? Ne yapmalıyım?

Temizlerken hayvanların kabuklarına nazikçe dış fırçası ile ovuşturun ,ama kireç olduğunu sanmam bende normal su kullanıyorum su çekilince kabukları kuruyor.

Temizlerken hayvanların kabuklarına nazikçe dış fırçası ile ovuşturun ,ama kireç olduğunu sanmam bende normal su kullanıyorum su çekilince kabukları kuruyor.
Büyüyorlar bir yandan da :) Her zaman koyduğum seviyede olmasına rağmen sırtını beyaz görünce aklıma takıldı. Anneme diyorum naptın, niye içme suyu koymadın sebilden diyorum. Çeşmedeki su daha iyi bak, kabukları bile sertleşti, daha sağlam oldular diyor Teşekkür ederim yorumun için. Yarın temizlik günü olacak demek ki :)

Hahahaa rica ederim,malum su içiyoorlar,hava sıcak su çekildikce doğal oluyor :)

Kızlar ufakliklar kış uykusuna yatıyorlarmis evet ama nasıl oluyorlar o durumda bilmiyorum.

Ay yazık ya, ölse bile tuvalete mi atılırmış hiç?
Benim de vardı yıllar önce kaplumbağam, kış uykusuna yattığını hiç hatırlamıyorum. Yere koyardım, elime de yem alırdım, nasıl koşardı peşinden :) hey gidi günler hey.

Benim bildiklerim şunlar kaplumbagayi plastik kaba koymamamiz lazım ve akaryumun içinde o renkli plastik taşlardan olmamasi lazım çünkü bu taşlar kaplumbagayi zehirler.Benimde önceden bir kaplumbagam vardı ve ben kaplumbagaya bakiyordum gözleri kapalı ve agzindan balon çıkıyordu bir gün annem suyunu koydu ve suyun sicakligindan emin olamayınca biraz daha sıcak su ekledi ben suyun iyi olduğunu daha fazla sıcak su koymamasini söyledim ama annem getirmişti diye koyduk ve kaplumbağa çırpınmaya başladı biz yuzuyomu yoksa çırpınıyor mu anlayamadık bir dk sonra falan hareket siz kaldı ve suyun üstüne yükseldi ben ağlamaya başladım sonra ertesi gün gommeye gittik ve toprağı kazıp içine kaplumbagayi koydugumuzda eli ve ayaklarini oynatmaya başladı annemle yaşıyor diye eve getirip yine suya koyduk ama nafile yine hareketsizdi muhtemelen kalbi durmuş ama organları canliydi bir sonraki gün gömdük siz benim şu anda anlattiklarimdan şunu anladınız annem kaplumbagayi öldürdü ama asıl kaplumbagayi annem kurtardi çünkü başta yazdım ya ağzından baloncuk çıkıyor gözleri kapalı diye o vefat ettikten sonra ben internette arastirdim meğersem kaplumbağanin akciğer enfeksiyonu varmış şimdi hala onü hatırldıkça üzülüyorum ama artık hicbirsey onu geriye getiremez

arada tavuk eti parçası yumurta beyazı da ver ayrıyeten güneş banyosu çok önemli suyun içindeyken değil direk kabuğu kendisi biraz güneş görmeliymiş benim tospiğimin kabuğu yumuşamıştı veterinerim bunu önerdi çok uğraştık iyileştirdik ama daha sonrası hüsran oldu görümün önünde güneşlenen tospiğimi martı kaptı hemde ben tospiğimi o an seviyordum parmağımla çooookk dikkat etmelisin çoooooookkk hayla alamıyorum bakamıyorum bile aklıma geliyor

Aaaa Benimki şu an anneannesinde söyleyeyim de çıkarmasın balkona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…