şu laptopu kafasında parçalasammııı çok zor tutuyorum kendimi bi akıl verin

bilgisayarda ne yapıyo peki asıl soru bu evini esini cocugunu ihmal ettirecek kadar önemli olan ne o laptopta bence gizlice bozun laptopu :) ciddiyim

Neden yemek bulaşık herşeyi siz yapıyorsunuz da eşiniz bilgisayarda? Önce bi o düzeni kaldırın.

İkinizde aynı anda evden çıkıp aynı anda eve giriyorsanız neden bütün ev işlerini siz yapıyorsunuz?
Benim mantığım almıyor bu durumu

oğlum sürekli benim peşimde benimle oynamak istiyo oğlum git babayla oyna biraz diyorum babayla değil seninle oynicam diyo canım oğlum (
Babası hiç üzülmüyor mu bu çocuk bana neden uzak benimle neden oynamak istemiyor diye. Bugün babayla oynamak istemeyen yarın da babanın sözünü dinlemez sonra da bu çocuğun babaya saygısı yok diye dolanır ortada.

Suan dusundumde o laptopu alir camdan atardim :) ciddiyim.. cinnetlerim ole oluyo benim.. herifi camdan asagi atamiycama gore ?!?!ki daha once esim sinirlendirdi iphone 5s ini yere attim kirildi ekrani filan. Bi kezde sevdigi kazagini camdan asagi attim. Laptopuda atarim sorun degil yani kafami bozmasin benim.

Anlamadığım 2'nizde çalışıyorsunuz neden yemek şu bu beraber yapıp erken bitirmiyorsunuz ?
Böylelikle çocuğada vakit ayırıp ilgilenebilirsiniz.

Bi sinir krizine bakar. Çocuk ortada yokken iki bağır çağır aç camı fırlat sokağa bilgisayarı. Evliliğimizin ilk yılında eşim gece 3lere kadar oturuyordu başında bir dedim anlamadı iki dedim anlamadı üçüncüde delirdim ve 9. kattan aşağı fırlattım paramparça oldu, o gün bu gündür bilgisayarımız yok evimizde internet bağlantımız dahi yok . Kafalar rahat

konuşarak anlatamıyom cinnetede az kaldı ama benim cinnetimde çok pis oluyo cinnet noktasına varmadan çözsem iyiydi
bişeler soracağım mesela
eve para yardımı yapıyor musunuz
onu kesmekle başlayabilirsiniz
biriktireceğim diyin
eve de işe de ben koşuyorum artık gücüm yetmiyor diyin

ondan sonra görürüm ben onun rahat rahat laptop ta takılmasını

ayyy sinirden elim ayağım kesildi arkadaşım vallahi benimki de aynı!
ben yemek yapacaksam iş güç yapacaksam mesela delire delire yapıyorum artık.
böyle toz alırken evi süpürürken ne bileyim mesela; masaya tabak çanak koyarken kafasına vuruyomuş gibi yapıyorum niye geriliyosun ne var ortada istemiyosan yapma zorla mı yapıyosun diyo!
ya hu çocuk yemek yiyecek, biz yiyeceğiz yemek mutlaka hazırlanılması gereken bişey ; temizlik illa ki yapılması lazım bok içinde mi oturalım? çamaşır bulaşık yıkanması lazım pislik içinde mi yaşayalım? öyle zorla mı yapıyosun canın istemiyosa yapma demekle olmuyo o işler ama neden hepsini ben yapıyorum yoruluyorum ya hu insanım ben de... sabahın köründe işe gidiyorum çocuğu hazırla kendin hazırlan kahvaltı kur topla paşamın keyfi gelsin onu kaldır, günah değil mi bana da?
çok uzattım ama yarama dokundu, daha da yazarım da işte yazmakla çözülmüyor...
çok üzüldüm senin haline de arkadaşım..
ama bizde laptop ya da bilgisayar değil de mesela genel manada bi yayılmışlık var.
adam evde olduğunda hep yayılmış vaziyette. ya koltuğa ya sandalyeye ille yatacak yani..
Allah kolaylık versin bunlar hep minnoşko oğulcuklarını el üstünde tutan kaynanalar yüzünden!
onlar toz kondurmasın oğulcuklarına ceremesini biz gelinler çekelim.

Bi ara eşim de öyleydi. Gerçi çocukla da çok ilgili bi baba ama 2 dakika fırsatını buldumu ya telefo ya bilgisayar başına çökerdi. Telefonunu elinden alıp fırlattım çok sinirlendi :)) bu pc yi de çekiçle kırarım hiç acımam çıldırtma beni dedim :))

Baktı geri adım atmıyorum toparladı kendini. Bilgisayar çantasında dura dura kullanılmamaktan bozuldu.. arada telefonu eline alınca ya elinden çekip alıyorum ya bi bakış atıyorum bırakıyo hemen.. inanın 3ümüz birlikte öyle güzel eğleniyoruz ki..

Oğlumla tüm gün oynadığımız oluyo ama babasıyla geçirdiği vakit başka..

Ben anlamıyorum sizin gibi kadınları. Hem aynı seviyede çalış hem de gel eve yemek yap, evi topla sil süpür, yıka pakla, çocukla ilgilen, önüne götür, önünden al...
Yahu sizin canınıza kastınız mı var? Hiç mi sevmiyorsunuz kendinizi?
Bu kadar mı hayatınızı sevmiyorsunuz?
Yapmayın. İşleri beraber yapacaksınız. Şımartmayacaksınız bunları.
Bu ne rahatlık adamdaki ya. Ev işinin erkeği kadını mı kaldı. Herkes yapacak. Çocuk bile yapacak, kendi sorumluluğunu bilecek.

Hazırlayın tüm aletleri verin eline viledayı silsin süpürsün. Yemek yaparken çağırın salatayı yapsın. Sofrayı toplasın. Sabah kalkınca yatağı toplamak onun görevi olsun. İş verin adamlara iş! Ortalığı ayağa kaldırın. Canınızın kıymetini bilin biraz.

size iki plan sunuyorum.

Plan 1: Bilgisayara sağlam bi virüs atin ya da kazara(!) üstüne su dökün filan, belki bilgasayar tamir olana kadar azcik çocuğuyla vakit geçirmeyi öğrenir.

Plan 2: Bu adamin çocukla ilgileneceğini yoksa bulaşık işini ona yıkın, "Bundan sonra yemeği yapar çocukla ilgilenirim bulaşığı da sen toplarsin hayat müsterek" diyin ve asla bulaşığa el sürmeyin, gerekirse yığılıp kalsin. Belki bulaşıktan korkup çocukla oynamayi tercih eder. Etmezse de bulaşığı bari toplasin az işe yarasin size de biraz zaman kalsin.

Not: Bu adam çocuğuyla ilgilenmeye başlamadan asla 2.yi yapmayin derim.

4 senede neler denedim arkadaşım bi' bilsen..
ilk başlarda yapıyodu yalan yok. ortaklaşa yapıyoduk herşeyi ne zamanki erkek tarafı eşimin bu "hanımcı" tarafını fark etti ve dillerine doladı, benimkine bi haller oldu. her yaptığı ev işinden sonra kavgalar gürültüler yapma ya dedim. istemiyorum senden bişey, ben yaparım.
sonra çocuk oldu bu hala aynı tas aynı hamam devam etti tabi..
söyleyince yapar tabi ki. ama bu görev ortaksa, görev bilinci de ortak olmalı neden ben uyarayım her seferinde..
ben çamaşır yıkamam gerektiği konusunda birinden direktif almıyorum sonuçta.
niye illa dürteliyoruz paşaları..
allahım anasının büyütemediği adam edemediğini biz adam ediyoruz.. salaklık bizde.. yani konu sahibine demiyorum kendim için konuşuyorum salaklık bende resmen bende...

İstediği de zaten buymuş vermişiniz eline o fırsatı da. Kavga da olsa dövüş de olsa o işi yapacak. işte o kadar demeniz lazımdı. Ailesine de karşı 'Onunki can da benimki değil mi? Hayat müşterek. O evde kim ne yapıyorsa diğeri de yapacak. Kadını erkeği yok. Ev sorumluluğu ortaktır' demeniz lazımdı ağızlarını kapatmanız lazımdı. Baştan beri benim yaptığım bu oldu. Ama ben bir nebze şanslıyım eşim asla ve asla elalemin sözüne bakmaz. Evde misafir varken ocak temizlediğini bilirim. Pes etmeyin bence. İstediğini vermeyin eline.

evde yabancı birileri varken benimki de yapar
dışarda çocuğuna bana kul köledir mesela... en komiği de bu ya...
parkta cafede avm'de çocukla öyle çok ilgilenir ki görseniz ay bu ne biçim anne çocuğun herşeyini babasına yaptırıyo allah bilir baba doğurmuştur bu çocuğu falan dersiniz o derece...
ya benim sadece bu değil çok problemler var ve sonunda geleceğimiz nokta belli ama o sonuca şuan ulaşamıyorum işte. zamanı var...
Allah bu konu sahibesine yardım etsin yoksa bizim sonuç belli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…