- 9 Ocak 2014
- 1.723
- 4.020
- 358
Ben öyle biriyim diye başka insanların fikirlerini almamalıyım yani? Ya rica ederim konuyu tamamen okumayanlar abuksabuk yorumlarıyla enerjimi emmesinler. Şurda herkese yanıt vermeye çalışıyorum elimden geldiğince. Ama böyle konunun 10da 1ini bile anlamamış insanlara laf anlatmak gerçekten zor oluyor. Okuyup da anlamadıysanız ona bir çare yok tabii.Böyle yazacağım ne diyorsunuz diye neden soruyorsunuz öyleyse siz buysaniz ?
Sizin bu olduğunuzu , evlenmeden önce eşinizin annesine söylediniz mi ?
" Bak anne benim evime gelince 5 gün önceden haber vermek zorundasın "diye belirtiniz mi , yoksa sizde mi evlendikten sonra kendini belli edenlerdensiniz .
Konuma yazı yazıyorsunuz ve niye üzerime alındığımı soruyorsunuz. İlahi siz.Size istinaden bir şey söylediğimi sanmıyorum
Neden üzerinize alındınız ki
Gelecekteki gelinime dertlendim .. ( o günleri görürsem insallah ).
Değil kek börek yapmak yüzümü yıkadığım günler kendimi şanslı hissediyorum. Şu anneliği bir oturtamadım. Bakalım zamanla oturacak diye umuyorumKurabiye börek vs. yap yap at buzluğa boş vaktinde. Temizliği de belli bi düzene oturtursan çat kapı biri gelse bile cok sıkıntı yapmazsın misafir candır misafiri sevelim sahip cıkalım
Konu açıp, buradaki hanımlara fikir soran siz değil misiniz?Konuma yazı yazıyorsunuz ve niye üzerime alındığımı soruyorsunuz. İlahi siz.
her hafta yazmış orayı kaçırmışsiniz ..-Annem çocuğuma yardım etmese onunla da görüşmem- kısmıyla zaten konu sahibi gerçek karakterini ortaya koymuş malesef. MOMO adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim orda bencilliğe düştükçe insani ve ailevi değerleri unutmamız çok güzel anlatılıyor..varsa yoksa biz ve rahatımız nasılsa dünya bizlere kalacak.
Hakikaten hayret ediyorum. Siz beni bu kadar iyi anlayabilirken nasıl oluyor da bazıları yazdıklarımın çeyreğini bile doğru anlayamıyor? Bir yerde bir yanlış var ama nerde. Sağolun bu arada dayanamayıp da omuz attığınız için. Böyle anlarda moral oluyor böyle hareketler. Bu arada bazen sonradan bakıyorum abuk sabuk ve alakasız kelimeler yazmışım. Telefondan yazmanın azizliği diye araya sıkıştırayım onu da sizin aracılığınızla.Yok ya cidden kendimle savasiyorum suan.
Cidden butun kadinlar olarak bu kadar mukemmelliyetci, iyi niyetli, vicdan sahibi,merhametli kayinvalideci olduk da biz azinlik mi kaldik. Abartmayin arkadas. Oldu olacak konu sahibini canavar ilan edin.
Yaptigi kotuluktuyse onun bile hakkini veremedi.
Once msji atsam mi diye dusundu sonra atti sonra pisman oldu silmeye kalkti sonra stresten onu da beceremedi msj gitmis oldu okudu mu okumadi mi diye kendini yedi bitirdi vs vs.
.. Ki en buyuk dipnot gecmisi pek de parlak olmayan kotu anilar biriktirdigi kisi icin bu panigi stresi yasadi.
Bi zahmet siz de en az onun kadar birileriyle kotu seyler yasayin bi msji dahi atarken bu kadar stres yasayip kendinizle mucadele edin o zaman tartisalim sizin de insanliginizi.
Çat kapı misafirden ben de hiç hoşlanmam ama kayınvalidem tutup da üç gün sonra bana geleceğini söylese iyice panik olurum. O kadar önce söyleyince sanki dört dörtlük hizmet bekliyor gibi gelir bana.Birkaç gün önceden niye desin ki? Bence saçmalamışsınız. Şehir dışından gelmiyor sonuçta kadın. Bir çay demleyip oturacaksınız. Müsait değilseniz önceki gün belli olur dersiniz değilim diye. Kendinizi çok kasmışsınız.
Bir yaşlının gönlünü almak... Bunu hiç anlamam işte. Hitler bu zamanda yaşasa ve yaşlansa idi onun da mı gönlünü alacaktınız? Mesele yaşlı insan olmak mı yoksa iyi insan olmak mı?Konu açıp, buradaki hanımlara fikir soran siz değil misiniz?
Herkes kendine göre yorumluyor
Ama görünen o ki, sizi onaylamayan herkes okuduğunu anlamamış ve sizi kötü görüyor
Tam aksine , bir yaşlının gönlünü boşa kırmayın ana fikrini alıp , teşekkür edip, hatamdan da en uygun şekilde dönerdim ben olsam .
Siz dilediğinizi yapın tabii ki, bizim ne haddimize size karışmak :)
Benim eşim yurt dışında. O yüzden geliyor annem. Yoksa kesinlikle haklısınız. Ben de öyle düşünüyorum. Ah kwşke eşim burda olsa da planlar yapsak..her hafta yazmış orayı kaçırmışsiniz ..
annem bize uzak her hafta ister oraya gideyim ben ayda bir gidiyorum bizim de kendimizce planlarımız hayatımız oluyor . her hafta annemde yada o bizde olcaksa niye evlendim.sizin fikriniz farklıysa saygı duyarım kimse biz gibi düsüncek degillll
Valla pes. Tanışıyor muyuz biz hanımefendi? Ne bu laubalilik? Üslubunuz ve yazım tarzınız öyle kötü ki hepten asosyal olasım gibi geliyor sizin gibi insanları gördükçe.cocugunuz 18 yasına gelıncede ayrı ev tutarsınız asosyal ve ınsanlardan rahatsız oluyorsunuz ya gelecek gıdecek rahatsız olacaksnz ya da Allah nasıp eder evladınız evlenırse de oglunuza gelınıze randevu verırsınız bır ay onceden haber vermeden gelmeyın dıye. Sımdı kocanız sızın gıbı asosyal ve dıyor kı annen babam aksamları habersız gelmesın uc dort gun onceden haber versın ben sevmem oyle.. ortalıgı yıkarsın annen babam hakkında sen nasıl konusuyorsun dıye. Bence sız asosyal degıl bencılsınız esınız boyle yorum yapsa bende derım kızının evıne gelıyor esıne ne oluyor derım.kaynana bılmıyoruz zamanında kaynanızda belkı sızın gıbı kaynanasına renduvu verıryorsa ne ekersen onu bıcersın hesabı...
Az biraz okuyun da öyle gelin rica ederim. Eşiyle kavga eden, arkadaşına küsen, görümcesinin mesajına kızan ne kadar üye varsa stres atmaya buraya gelmiş. Hem randevunuz var mı sizin? Bir daha randevu almadan konuma yazmayın lütfen? 4-5 gün önceden bildirin de durumu değerlendireyimOlacakk is degil !! Doktor randevusu gibi gelindende mi randevu alacak kaynana!!? Zormu bi cay koymak ? Yazik vallahi .. seni kizi yerine koymuskiii gelmek istiyo ne var bunda
Ama zaten burada şahıslardan ve sizin özel ilişkinizden azade olarak , sadece bu anlattığınız duruma yorum yaptıkBir yaşlının gönlünü almak... Bunu hiç anlamam işte. Hitler bu zamanda yaşasa ve yaşlansa idi onun da mı gönlünü alacaktınız? Mesele yaşlı insan olmak mı yoksa iyi insan olmak mı?
Pardon kiminle konuşuyorsunuz? Konuma yazıp beni muhatap görmemek. Bir bunu görmemiştim burda o da oldu. Hey allahımÇat kapı misafirden ben de hiç hoşlanmam ama kayınvalidem tutup da üç gün sonra bana geleceğini söylese iyice panik olurum. O kadar önce söyleyince sanki dört dörtlük hizmet bekliyor gibi gelir bana.
Konu sahibinin yazım tarzından belli, oldukça soğuk ve mesafeli birisi. Ben kendimi mesafeli sanırdım ama benim bin beş yüz katım falan :) o yüzden ne söylense ikna olmayacak
Bazi yorumlara cok guluyorum bdv de kotu kaynana diye konu acanlar ya da gelini gazlayanlar sayende ne hikmetse kaynanalarina can ciger kuzu sarma kesildiler. Sen ne kotu, ne hadsiz bi gelinmissin dusman basinaHakikaten hayret ediyorum. Siz beni bu kadar iyi anlayabilirken nasıl oluyor da bazıları yazdıklarımın çeyreğini bile doğru anlayamıyor? Bir yerde bir yanlış var ama nerde. Sağolun bu arada dayanamayıp da omuz attığınız için. Böyle anlarda moral oluyor böyle hareketler. Bu arada bazen sonradan bakıyorum abuk sabuk ve alakasız kelimeler yazmışım. Telefondan yazmanın azizliği diye araya sıkıştırayım onu da sizin aracılığınızla.
Mesele çok daha derin. Ben baya bir şeyler anlattım farklı yorumlarımda. Ama muhtemelen siz çok azını okuyabildiniz. O sebepten de empati kurmak zor oluyor. Yine de güzel yumuşattınız ve yapıcı davrandınız tebrik ederim. Bir çok insan yapamıyor bunu burada.Ama zaten burada şahıslardan ve sizin özel ilişkinizden azade olarak , sadece bu anlattığınız duruma yorum yaptık
ve hayır deme usulünüzün biraz uygunsuz olduğunu
Mesele eşin annesi gibi yakın aileden bir kişi ise çok da evin düzeni vs takılmadan buyur edilmeli diye dillendirdik
Ha siz emrivakiden rahatsızsınız , yahut şahsından hoşlanmazsınız bunlar sizi ilgilendirir.
Küçük bebeğiniz varmış Allah bağışlasın, uykusuzluk gibi zaten sizi yoran durumlar varken, bir de burada yazılanlara gereksiz üzülmeyin.
Bugünkü mesaj olayına takılmayın, Olan oldu artık . İnsallah siz kendi istediğiniz düzene sokarsınız durumları .
Kolaylıklar diliyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?