- 18 Ocak 2016
- 227
- 234
- 103
- Konu Sahibi Hukuklununguncesi
-
Bence o su şişesi eşinizin evdeki varlığını temsil ediyor ve istenmediği böyle gösterilmiş. Eşiniz anlamış ve çekilmiş. Siz ise daha üzerine özürler dilemişsiniz. Dik durmanız lazımdı. Hepi topu bir su şişesi, pasta yerleştirilir, sonra bişiler kaydırılır o da dolaba sokulurdu. Siz de yapabilirdiniz bunu, mevzu uzamazdı. Ama ailenizin tavrı hiç hoş değil. Çağırmayın doğum gününe. Gerekirse o gün alın eşinizi beneğinizi gezmeye gidin, gittiğiniz yerde bir pasta kesin, huzurla kutlayın. Ailenizden daha fazla özür dilemeniz gerekmiyor. Zaten siz özür dileyip, alttan aldığınız için bu saygısızlığı yaşıyorsunuz. Kendinizi çekin. Biliyorum insanın sevdiklerinden uzaklaşması çok zor oluyor. Ama yapılması gerekli. Onlar sizin sevdiğiniz kadar sizi sevselerdi zaten böyle davranmazlardı. Ne demek aramamak, açmamak. Üzgünüm bunları söylediğim için ama gerçekler.Herkese merhabalar. Konu aslında başlıkta yazdığı gibi. Ramazan bayramında annemlere gitmiştik. Eşim suyu hep dolaptan içer dışardan içemez biz gider gitmez buzdolabında yer açtı bi şişe su koydu ve dedi ki şişeme kimse dokunmasın. Bayramın 3. Günü de kız kardeşimin doğum günü vardı(22 yaşında) bana dedi ki pastamı evde yapalım. Benim de 10 aylık bi kızım var kızımla beraber yağmurlu havada çıktım malzemeleri aldım pastayı yaptık. Kardeşim de üstünü süsledi dolaba koyacaktı ki dolapta yer yok. Eşim dedi ki benim suyuma dokunmayın. Kardeşim arkasına dönüp eşime bakmadan hiçbirşey söylemeden suyu çıkardı pastayı koydu gitti. Ardından eşim pastayı çıkarıp geri suyu koydu( bence burada eşim haksız) sonrasında eşim yukarı çıktı ve biz doğum günü kutlarken de inmedi. Hatta ben yukarı çıkıp inmesini rica ettim uykum var dedi gelmedi. Neyse ertesi gün oldu annem bana tavır yapıyo en ufak şeylerden tavır yapıyo. Bi gün önce eşim tatlı almıştı evinize giderken tatlınızı da götür falan dedi hatta. Kardeşim hakeza yüzüme bile bakmıyo. En son ablam kardeşim annem annemin odasındaydılar bi girdim herkes sustu. Anneme noldu anne sabahtan beri bi soğuksun dedim. NE OLDUĞUNU BİLMİYO MISUN GECEDEN BERİ UYUYAMADIM HASTA OLDUM falan diye bağırmaya başladı.Ben de sinirlendim yalan yok bağırdım hasta olacak ne var hem ben ne yaptım gel çıkın konuşalım dedim. Bana sus sus yaptılar odadan çıkardılar. Biz giderken de annem yüzüme bile bakmadı torununu bile sevmedi.Bu arada biz gitmeden ablam ben kardeşim kahve içmiştik ben konuyu açtığımda kardeşim senlik bişey yok demişti.
Sonra annem hiçbir şekilde torununu görüntülü aramadı benim aramalarımı da açmadı. Bir süre sonra annem de kardeşim de yumuşadı benle değil ama kızımla konuşup kapatıyolardı. Kardeşime de memleketten dönünce (kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz) defalarca evime davet ettim dışarda bişeyler yapalım dedim ama gelmedi. Yine de konuşuyodu sorun yoktu. Kızımın doğum günü var 25 mayısta. 30 mayısta da kardeşimin mezuniyeti var. Annemler iki iki memleketten git gel yapmasınlar diye 1 haziranda yapayım mı diye sormuştum görüntülüde. Kardeşim de arkadaşlarımla buluşacağım olmaz dedi. Ben de bi saat zaten gider gelirsin demiştim. Sonra aile grubunda anket açtım 25 mayıs mı olsun 1 haziran mı diye kimse cevaplamadı. Ertesi gün yazıklar olsun size yazdım. Kardeşim öyle uzun uzun mesaj yazmış ki bana kırgınmış ben kocamla konuşmamışım doğum günü çok önemliymiş. Bi de eşim doğum günü hiç sevmez doğum günü yapacağından kocanın haberi var mı yazmış. O yazmış yazmış annem yine aradı bana kızdı sen hiç mi öğrenci olmadın dedi(ne alaka) ben de anne sizin için o tarihi istedim yoksa ben de tam gününde yapardım dedim. Zaten hep sen haklısın dedi kapattı kimse konuşmuyor benle şu an. Doğum gününe çağıracağım herkesi ama gelmezler muhtemelen. Annem kızım doğduğunda 40 mevlidi yapacağım demişti ablamın oğluna da yapmıştı. Ben herşeyi hazırladım kızıma kıyafet aldım memlekete gittim çok yoğunum yorgunum dedi yapmadı. Şimdi doğum gününe özeniyorum bu da burnumdan gelecek. Olaydaki hatalarımı söyler misiniz anneme bağırdım orda haksızım ama annemin aylarca konuşmayacağı kadar değil çünkü kardeşim ve ablam hep onun on katı bağırır kötü davranır ama onlara böyle küstüğünü hiç görmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?