- 23 Ekim 2022
- 2.130
- 5.830
- 88
- Konu Sahibi Hukuklununguncesi
Sakın arama gekmezlerse de gün boyu üzülmen çocuğunun hakkına girmektir. Sen annesin kendine gel.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
dışarıdan görenler ne mutlu anne diyodur. İşe git geri gel kızı al ev işleri bebek işleri zaten organizasyonu bilmem neyi hazırlığı araya zor sıkıştırıyorum. Bir de bu dert var başımda.Sakın arama gekmezlerse de gün boyu üzülmen çocuğunun hakkına girmektir. Sen annesin kendine gel.
sanıyorum çok takıyorum mutsuz olduğumu görüyor ondan araya girmeye çalışıyor. Hatta ben arıycam artık falan dedi. arama daha da büyür olay diyorum. Bugün de yaa zaten 2 saatlik yol bi doğum günü çin insanlar gelemez ki falan deyip beni rahatlatmaya çalışıyo hani sadece yol uzun ondan gelmezler gibi.Eşiniz de dolaptaki su sişesi için surat asıp, evdeki doğum gününe katılımıyor ama ailenizin size karşı yaptığı o kadar şeyden sonra hâla ara diyor. Dengesizlik bu en kibar tabiriyle.
Sanki gelseler huzur verecekler. Durup durup doğum günün gelin diye çağırmayı bırakın. Biraz yetişkin olun.
Sizin tavrınız garip.sanıyorum çok takıyorum mutsuz olduğumu görüyor ondan araya girmeye çalışıyor. Hatta ben arıycam artık falan dedi. arama daha da büyür olay diyorum. Bugün de yaa zaten 2 saatlik yol bi doğum günü çin insanlar gelemez ki falan deyip beni rahatlatmaya çalışıyo hani sadece yol uzun ondan gelmezler gibi.
Sizde üzülmeyi, takmayı bırakın.sanıyorum çok takıyorum mutsuz olduğumu görüyor ondan araya girmeye çalışıyor. Hatta ben arıycam artık falan dedi. arama daha da büyür olay diyorum. Bugün de yaa zaten 2 saatlik yol bi doğum günü çin insanlar gelemez ki falan deyip beni rahatlatmaya çalışıyo hani sadece yol uzun ondan gelmezler gibi.
işte siz toksik biri olduğunu söylediniz ama gelme dediğinz halde hala görüşebiliyorsunuz. Ben öyle birşey söylesem ne kıyametler kopar ne hakaretler eder bana. bi daha da konuşmaz ama mutlu olmamı da istemez sağdan soldan hep laf yollar işte şu hastalığım oldu bu oldu diye.Sizin tavrınız garip.
Bugün ben haksızlık yapılırsa bana kötü davranılırsa herkesi silerim hiç de böyle ağlayıp sızlamam. Annem toksik biridir. Eşim nöbetçiyken gelir kalırdı. Her geldiğinde canımı sıktı açıkça artık gelme dedim. Dışarda yada onda görüşüyorum. Aynı tavra devam etse komple de görüşmem.
Siz böyle duruş sergileyemezseniz daha çok tepenize çıkarlar
sanırım haklısınız. zaten ne yaparsam yapayım hep ben suçlu olacağım. en iyisi kendi çekirdek aileme odaklanmak bu saatten sonra.Sizde üzülmeyi, takmayı bırakın.
Aileniz daha önce saygısızlık yapmış size.
Siz böyle peşlerinde dolandığınız sürece bir şeylerin düzeleceği varsa da düzelmez.
Çocuğunuzun doğum günün hiç değmeyecek aile üyeleriniz için kendi ellerinizle sabote ediyorsunuz.
Öyle bir şey dese benim de görüşmeyeceğini biliyor çünkü. Sınırlar karşılıklı oluşturulur. Siz ailenizin sınırlarını nasıl anlayıp çekiliyorsanız onlar da size aynı saygıyı duyar. Siz bundan korkup geri adım attıkça aman ne yapsak çeker zaten diye sizi takmıyorlarişte siz toksik biri olduğunu söylediniz ama gelme dediğinz halde hala görüşebiliyorsunuz. Ben öyle birşey söylesem ne kıyametler kopar ne hakaretler eder bana. bi daha da konuşmaz ama mutlu olmamı da istemez sağdan soldan hep laf yollar işte şu hastalığım oldu bu oldu diye.
Anne, baba, kardeş, eş ve hatta belli bir yaşa gelince çocuklarımız için bile durum aynı olmalı bence. Saygısızlık görüyorsak hiçbir şey olmamış gibi davranmamalıyız. Kestirip atamıyorsunuz bile mesafe koyacaksınız. Bu olay sonrasında onlar iletişime geçmezse sizde geçmeyeceksiniz. Bu çok uzun sürsede böyle olmalı. Cocugunuzu bahane etmeyin. O da sizin gibi değer görmediği yerde kendini hiçe sayarak kalmayı normal görür.sanırım haklısınız. zaten ne yaparsam yapayım hep ben suçlu olacağım. en iyisi kendi çekirdek aileme odaklanmak bu saatten sonra.
O nasıl bir dolap 1 şişe su yer kaplıyor 5 litrelik suyu mu koydunuz ne yaptınız ?Herkese merhabalar. Konu aslında başlıkta yazdığı gibi. Ramazan bayramında annemlere gitmiştik. Eşim suyu hep dolaptan içer dışardan içemez biz gider gitmez buzdolabında yer açtı bi şişe su koydu ve dedi ki şişeme kimse dokunmasın. Bayramın 3. Günü de kız kardeşimin doğum günü vardı(22 yaşında) bana dedi ki pastamı evde yapalım. Benim de 10 aylık bi kızım var kızımla beraber yağmurlu havada çıktım malzemeleri aldım pastayı yaptık. Kardeşim de üstünü süsledi dolaba koyacaktı ki dolapta yer yok. Eşim dedi ki benim suyuma dokunmayın. Kardeşim arkasına dönüp eşime bakmadan hiçbirşey söylemeden suyu çıkardı pastayı koydu gitti. Ardından eşim pastayı çıkarıp geri suyu koydu( bence burada eşim haksız) sonrasında eşim yukarı çıktı ve biz doğum günü kutlarken de inmedi. Hatta ben yukarı çıkıp inmesini rica ettim uykum var dedi gelmedi. Neyse ertesi gün oldu annem bana tavır yapıyo en ufak şeylerden tavır yapıyo. Bi gün önce eşim tatlı almıştı evinize giderken tatlınızı da götür falan dedi hatta. Kardeşim hakeza yüzüme bile bakmıyo. En son ablam kardeşim annem annemin odasındaydılar bi girdim herkes sustu. Anneme noldu anne sabahtan beri bi soğuksun dedim. NE OLDUĞUNU BİLMİYO MISUN GECEDEN BERİ UYUYAMADIM HASTA OLDUM falan diye bağırmaya başladı.Ben de sinirlendim yalan yok bağırdım hasta olacak ne var hem ben ne yaptım gel çıkın konuşalım dedim. Bana sus sus yaptılar odadan çıkardılar. Biz giderken de annem yüzüme bile bakmadı torununu bile sevmedi.Bu arada biz gitmeden ablam ben kardeşim kahve içmiştik ben konuyu açtığımda kardeşim senlik bişey yok demişti.
Sonra annem hiçbir şekilde torununu görüntülü aramadı benim aramalarımı da açmadı. Bir süre sonra annem de kardeşim de yumuşadı benle değil ama kızımla konuşup kapatıyolardı. Kardeşime de memleketten dönünce (kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz) defalarca evime davet ettim dışarda bişeyler yapalım dedim ama gelmedi. Yine de konuşuyodu sorun yoktu. Kızımın doğum günü var 25 mayısta. 30 mayısta da kardeşimin mezuniyeti var. Annemler iki iki memleketten git gel yapmasınlar diye 1 haziranda yapayım mı diye sormuştum görüntülüde. Kardeşim de arkadaşlarımla buluşacağım olmaz dedi. Ben de bi saat zaten gider gelirsin demiştim. Sonra aile grubunda anket açtım 25 mayıs mı olsun 1 haziran mı diye kimse cevaplamadı. Ertesi gün yazıklar olsun size yazdım. Kardeşim öyle uzun uzun mesaj yazmış ki bana kırgınmış ben kocamla konuşmamışım doğum günü çok önemliymiş. Bi de eşim doğum günü hiç sevmez doğum günü yapacağından kocanın haberi var mı yazmış. O yazmış yazmış annem yine aradı bana kızdı sen hiç mi öğrenci olmadın dedi(ne alaka) ben de anne sizin için o tarihi istedim yoksa ben de tam gününde yapardım dedim. Zaten hep sen haklısın dedi kapattı kimse konuşmuyor benle şu an. Doğum gününe çağıracağım herkesi ama gelmezler muhtemelen. Annem kızım doğduğunda 40 mevlidi yapacağım demişti ablamın oğluna da yapmıştı. Ben herşeyi hazırladım kızıma kıyafet aldım memlekete gittim çok yoğunum yorgunum dedi yapmadı. Şimdi doğum gününe özeniyorum bu da burnumdan gelecek. Olaydaki hatalarımı söyler misiniz anneme bağırdım orda haksızım ama annemin aylarca konuşmayacağı kadar değil çünkü kardeşim ve ablam hep onun on katı bağırır kötü davranır ama onlara böyle küstüğünü hiç görmedim.
Zaten o gitmediği için ondan etkilenen psikoloğa gidiyor. Anneniz bencil. Mesafe koyun. Doğumda onu yapması rezillik. Bilerek triplenmiş gitmiş bakmamak için size resmen..ben değil de keşke annem psikoloğa gitse hep hasta hep madur. Doğum yaptığım gece hastanede yanımda o kaldı ama kayınvalidem kalmasın diye kaldı o kadar eminim ki buna. çünkü ben orada sezeryanlıyım gelir gelmez başladı gözüm ağrıyo hastayım diye. bütün gece kendim kalktım tuvalete gittim çocuğumla ilgilendim o uyudu. ertesi günde bi gece kaldı SANA ANNEN BAKAR dedi gitti zaten.
Eşiniz sizi neyle suçladı , hikayede ki en masum kişi sizsiniz halbukievet yazmayacağım zaten içimden gelmiiyor. davetiye atmak bile içimden gelmedi eşim zorla attırdı sen suçlu olursun diyerek.
O görmezlikten geliyorsa siz de onun mesajı görmemesini görmeyin. Ciddiyim. Görmezlikten gelin. Sonra o size laf ederse ben gruba davetiye attım deyip geçin. Annedir ama bu konuda en hatalı da anneniz. Neden giriyor abla kardeş arasına. Taraf tutuyorsa bırakın o tarafta kalsınyazdığını okurken ağladım benim annemi anlatmışsın. bu konuyu erkek kardeşimle konuşurken (ki o hiçbir şeye olaya dahil değil olayı bilmiyor bile) olayları bilmiyorum ama ne kadar haklı da olsan haksız da olsan annem bşr şeye kızdıysa o haklıdır onun düşüncesini değiştiremezsin he deyip geçeceksin dedi. Şimdi kızımın doğumgünü davetiyesini attım aile grubuna kimse bir şey yazmamış annem açmamış bile biliyorum bilerek açmadığını. bi keresinde teyzelerimle kavga etmişti bize anlatırken bilerek açmıyorum mesajlarını ondan arıyo bak defalarca falan demişti. kızımın doğum günü heba olacak benim mutlu olduğumu hatırladığım tek özel günüm yok işte buna kahroluyorum.
Şimdi ablam aradı beni şaka gibi herkese göre en haksız benim.Sizin bu kurban psikolojinizi de anlamıyorum.Yanlış anlamayın lütfen ama avukatsınız , kelimelerle aranız çok iyidir. Kendinizi de çok iyi savunmanız gerekir.
Bunun yanında annesiniz. Kendi haklarını savunamayan ve kendini ezdiren bi anneyle büyüyen kızınız sizi rol model alacaktır. Kendi değerinizi bilin lütfen.
Doğum günü meselesine gelince; ben 1 yaşındayken yapmamıştım ama yapsaydım da yanlarında eğlenebileceğim bikaç yaşıtı olan arkadaşımı çağırırdım sanırım. Fazlası bana eziyet ve boşa masraf olurdu çünkü kızınız farkında bile olmayacak.
Aileniz de laf ederse eğer; defalarca mesaj yazdığınızı ama onların dönüş yapmadığını hatırlatırsınız.
Aramamışım arayıp danışmam gerekiyomuş öyle laf yollamış banaO görmezlikten geliyorsa siz de onun mesajı görmemesini görmeyin. Ciddiyim. Görmezlikten gelin. Sonra o size laf ederse ben gruba davetiye attım deyip geçin. Annedir ama bu konuda en hatalı da anneniz. Neden giriyor abla kardeş arasına. Taraf tutuyorsa bırakın o tarafta kalsın