- Konu Sahibi KARTOPU344
-
- #1.141
canım bebekte edward sendromu vardı . yeditepede şubat ayında testlerimi yaptırdım fsh 5.5 normal ama galiba amh dı yeni bir hormona bakıyorlarmış o 0.7 çıktı yumurta rezervimde azalma var. doktor yaşımdan ve bundan dolayı başka aşılama yapmadan direk tüp bebek yapman daha doğru olur dedi. hsg çektirmem lazım benimde tüp den önce. zor bir işlemmi. senin bebeğindeki sorun neydi, sizde sorunlar varmı. Allah kimseye yaşatmasın çok zor. inan benimde moralim çok bozuk bazen ümitsizliğe kapılıyorum sonra kendimi toparlıyorum. kendimize gelmek için 2-3 ay beklemeye karar verdik. insan her denemede yıpranıyo ümitleri azalıyor . eşim çocukları severken yanıma gelip üzülmüyosun dimi diye soruyo beni incitmekten korkuyor. Allah yardımcımız olsun
benim bebekte hidrops oluştu. yani kafa ense kısmında ve karında ödem oluştu. testlerde birşey çıkmadı. normal yolla çocuğunuz olur dedielr ama benim eşim yanımda değil yumurtlama dönemini denk getirmek zor oluyor hemde 10 aydır o dönemlerde izin aldığım yada eşimin yanıma gelerek denk getirdiğimiz halde olmadı. bende yaşım geçiyor diye bir an önce olsun istiyorum.
hsg den korkma bazıları çok ağrıyor diyor , ben başta kendimi kastım çünkü benden önceki bayan bir bağırıyordu anlatamam ama baktım hiç dayanılmayacak birşey değil anlamadım bile bittiğini çok kısa sürdü galiba tüplerde yada rahimde yapışıklık varsa çok ağrı oluyor. birde benim gebeliğim suni sancı verielerek normal doğumla sonlandırıldığı için o çektiğim acının yanında hiçbirşey. korkma yani. ben kalktım ondan sonra gezmeye gittim.
bu amh testini yeni senden duydum. benim fsh ım 6,78 dr normal dedi. ama şimdi internetten baktıım senden duyunca kadarı ile amh daha kesin sonuç veriyormuş. onuda adetin 3.günü falan mı yapıyorsun. günü var mı bende isteyim doktordan.
arencim folik gibi bir vitamin verdi bana solgar Q10 100mg hergün bitane içiyosun. hücre yenileyici yumurtalara kadar tüm bedeni yeniliyor. 30 adeti 70 milyon gibi birşey bence al ben 2 aydır içiyorum bunu bırakma dedi.
günaydın arkadaşlarım,
yeni geldim işe. biraz önce kan verdim. öğleden sonra 3 gibi telefon edip öğreneceğim. hayırlısı artık.
Allah bu dünya anne baba olmayı hepimize hayırlı kılsın inşallah. dualarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyorum. a.s.
günaydın arkadaşlarım,
yeni geldim işe. biraz önce kan verdim. öğleden sonra 3 gibi telefon edip öğreneceğim. hayırlısı artık.
Allah bu dünya anne baba olmayı hepimize hayırlı kılsın inşallah. dualarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyorum. a.s.
günaydın arkadaşlarım,
bana erken amniyosentez yapıldı.onda da birşey çıkmadı nedeni bulunamadı non immün hidrops dendi.
bana folic asit için folbiol iç dedi. olmazsa bende onu bırakıp solgarınkini alayım. bunun dışında folic asit falan almıyorsun değil mi.
minaa cım günaydın ben bu ay aşılama sonucunu negatif alınca eşimin sesi sedası gitti hatta 2-3 gün bunalıma girdi onun içinde kolay değil tabi 45 yaşında ben 36. ilk aşılamamızdı tek gebeliğimi 20. haftada sonlandırmışlardı ilk kıpırtılarını duymaya başlamıştım. 1 senelik evliyim 1 sene içinde yaşadıklarımızı düşününce. ama ben kendimden çok onun ruh durumunu düzeltmeye çalıştım . doktorumuz yaşından dolayı aşılamayı bırakalım tüp bebeğe geçelim dedi. şimdi tüp bebeğe başlamaya korkuyorum olumsuz olursa eşim yıkılır .......... yani aslında biraz kendimden geçtim diyebilirim. herşeyin hayırlısı demek lazım sırf hamile kalıyım ne olur die dua etmemek lazım hayırlısıyla demek lazım.[/QUO
Haklısın canım, her zaman hayırlıysa .... diye başlıyorum dua etmeye...Yaş faktörü sizi biraz daha tedirgin etmiş sanırım, gerçi bizde de aynı problem var, yaşa takılmaya başladım, umudumuzu kaybetmeden devam etmek lazım...
günaydın arkadaşlarım,
canım benim amniyosentezde birşey çıkmadıysa demekki dna sıyla ilgili bir problem yok.
günde bir tane folic asit ve q10 içiyorum. q10unu hiç zararı yok işyerindeki tüm bayan arkadaşlarıma başlattım. folic asiti bırakma. banada folbiol vermişti ayrıca yanında q10 alıp iç . gelişmeleri paylaşalım olurmu arencim yada öğrendiğimiz yeni şeyleri. ben 3 ay ara verdiğim için bide incir kürüne başladım.
meya bana anlatrmısın nasıl yaptılar aşılamanı,ve aşılama sonrası d run sana ilaç vs verdi mi?
minaa cım günaydın ben bu ay aşılama sonucunu negatif alınca eşimin sesi sedası gitti hatta 2-3 gün bunalıma girdi onun içinde kolay değil tabi 45 yaşında ben 36. ilk aşılamamızdı tek gebeliğimi 20. haftada sonlandırmışlardı ilk kıpırtılarını duymaya başlamıştım. 1 senelik evliyim 1 sene içinde yaşadıklarımızı düşününce. ama ben kendimden çok onun ruh durumunu düzeltmeye çalıştım . doktorumuz yaşından dolayı aşılamayı bırakalım tüp bebeğe geçelim dedi. şimdi tüp bebeğe başlamaya korkuyorum olumsuz olursa eşim yıkılır .......... yani aslında biraz kendimden geçtim diyebilirim. herşeyin hayırlısı demek lazım sırf hamile kalıyım ne olur die dua etmemek lazım hayırlısıyla demek lazım.[/QUO
Haklısın canım, her zaman hayırlıysa .... diye başlıyorum dua etmeye...Yaş faktörü sizi biraz daha tedirgin etmiş sanırım, gerçi bizde de aynı problem var, yaşa takılmaya başladım, umudumuzu kaybetmeden devam etmek lazım...
Benim doktorumda bir belki 2 yaparız dedi. 35 yaş benimde. Tüp bebek yaparız dedi. Eşim şu an çok ümitli aşılama sonucu negatif olursa düşünemiyorum onu.......ilk aşılama denilince de kararmıştı zaten:)hemen sus pus oluyor.....öyle olunca ben de çok üstüne gidiyorum....sinir oluyorum...bu taktik sonrası beni muayenede beklerken eğlendirmeye çalışıyor:)en son gittiğimizde yeni doğmuş bebek fotoğrafına bakıp geldi yanıma:"Benjamin Button gibi vaz mı geçsek çok çirkin."dedi:)AMA TABİİİ sonra fenalaştı yine
Benim doktorumda bir belki 2 yaparız dedi. 35 yaş benimde. Tüp bebek yaparız dedi. Eşim şu an çok ümitli aşılama sonucu negatif olursa düşünemiyorum onu.......ilk aşılama denilince de kararmıştı zaten:)hemen sus pus oluyor.....öyle olunca ben de çok üstüne gidiyorum....sinir oluyorum...bu taktik sonrası beni muayenede beklerken eğlendirmeye çalışıyor:)en son gittiğimizde yeni doğmuş bebek fotoğrafına bakıp geldi yanıma:"Benjamin Button gibi vaz mı geçsek çok çirkin."dedi:)AMA TABİİİ sonra fenalaştı yine
İşimiz zor canım görünüyorki 2 kere güçlü olmamız lazım. İlginçtirki ne kadar üzülsekte Allah bir kuvvet veriyor eşinide avutmaya çalışıyosun. Eşim aşılamaya inanmıyordu yüzdesi az dedi sırf benim hatırıma bir kere deniyelim dedi. Adetim gecikincede tabi çok umutlandı. Şimdi yaparsak sadece tüp bebek diyor. Şimdi tüp bebekte ben tüm seçimleri ona bıraktım bahçeçik kliniği diyor. Tabi olumsuz sonuç alırsak bilmiyorum ne olur nasıl toparlanırNeyse herşeyin hayrılısı biz güçlü olacağız Allah' tan umudumu kesmiyorum herşeyin hayırlısı....Allah emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah
İşimiz zor canım görünüyorki 2 kere güçlü olmamız lazım. İlginçtirki ne kadar üzülsekte Allah bir kuvvet veriyor eşinide avutmaya çalışıyosun. Eşim aşılamaya inanmıyordu yüzdesi az dedi sırf benim hatırıma bir kere deniyelim dedi. Adetim gecikincede tabi çok umutlandı. Şimdi yaparsak sadece tüp bebek diyor. Şimdi tüp bebekte ben tüm seçimleri ona bıraktım bahçeçik kliniği diyor. Tabi olumsuz sonuç alırsak bilmiyorum ne olur nasıl toparlanırNeyse herşeyin hayrılısı biz güçlü olacağız Allah' tan umudumu kesmiyorum herşeyin hayırlısı....Allah emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah
Cnım minacım inşallah senin aşılaman tutar herşeyin hayırlısı. Bide galiba kısmet bu işler zamanı gelince oluyor. Benim negatifti inşallah sizinkiler ilkinde tutar AMİNN inşallah
arkadaşlar valla zaman geçmek bilmiyor, işede pek kafa yoramıyorum şu anda heyecan tavan yaptı artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?