Aşılama Şubat 2010 Aşılama Yaptıracaklar Burada Buluşalım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kaptopu bu ay hiç birimize kısmet değilmiş.. Allah ım hepimize sağlık versin ne denilebilir ki başka. annen için acil şifalar dilerim. 4444 duasına beni yazmayı unutmayın :) bu arada ben doktoru değiştim bu ay mola vermek zorunda kaldım kist oluşmuş iki tane yumurta kisti... birde yeni doktor dediki rahim yolum darmış sperm yumurtaya ulaşmadan duvara çarpıp geridönüyormuş. yani kanallar açık ama sperm kanallara ulaşamıyor dedi.

tüp bebek önerdi... hormontestleri yenilendi şimdi yarın sonucu alınca görüşeceğiz ama tüp bebek sonucuna varılırsa mayısı bekleyeceğim.. sıcaklarda daha iyi oluyormuş diye duydum...

canabı hakkım hepimizin gönlüne göre versn

şimdi sen ne yapacaksın

Vücut Isısı Takibi

Bir adet dönemi (siklus) ortalama 28 gündür.Bir siklusta ovulasyon ortalama olarak beklenen adetten 14 gün önce görülür. Eger adet dönemi daha uzun veya kisa ise ovulasyon günleri degisicektir.Örnegin siklus 35 gün ise (35-14=21) 21.gün,eger siklus 25 (25-14=11) gün ise 11. gün yumurtlama günüdür.

BBT takip etmekle ovulasyonun olup olmadigini ve ovulasyon gününü kestirmek mümkündür.BBT takibi iliski gününü tahmin için de kullanilabilir. BBT ile siklusun 13. günü yumurtlama oldugu tespit edilmisse bir sonraki siklusta adetin 12. günü en ideal iliski zamanidir.
Düzenli yumurtlamasi olan bir kadinda 28 günlük bir siklusun ilk 14 gününde vücut isisi (BBT) 36-37 derece civarindadir. Ovulasyondan (yumurtlamadan) kisa bir süre sonra BBT 37 derecenin üstüne çikar.

Vücut isisi (BBT) yükseldiginde gebe kalmak için genellikle zaman geçmistir. Cinsel birlesme BBT yükselmeden önceki 5 gün içinde olmalidir.Ovulasyon (yumurtlama) sonrasi luteal faz denilen siklusunun 2. yarisi baslar. Bu dönemde hormonlarin etkisiyle BBT 37 derecenin üstünde kalir.Sonraki adetinin ilk gününden itibaren BBT düser.Eger gebelik olursa BBT düsmez ve doguma kadar 37 derecenin üstünde kalmaya devam eder.

Vücutu Isisi (Bazal Body Temperature) Takip Tablosu
Bazal Body Temperature’u takip etmenin en iyi yolu bir BBT tablosu elde etmektir.Bunu doktorunuzdan aldiginiz bilgilerle kendiniz yapabilir , hazir basili tablolar kullanabilir veya sayfamizdan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Dogru bir BBT takibini yapmak için asagidaki adimlari takip ediniz.

Bir vücut termometrosi aliniz.
BBT tablosunu doktorunuzdan ya da sayfamizdan alabilirsiniz.
Yataginizin basucundaki etajerin çekmecesine tablo,termometre ve kalemi koyunuz
Termometreyi (civali ise) civasiz ucundan tutup sallayarak 36 derecenin altina düsürünüz
Sabah uyandiginizda hiçbir sey yapmadan termometreyi dil altina yerlestirerek atesinizi ölçüp dikkatle okuduktan sonra BBT tablosunda o günkü tarihin karsisina okudugunuz degeri kaydediniz.
Yumurtlamadan sonra adet kanamasinina kadar ortalama 1 derecelik vücut isisi artisi normal bir yumurtlama dönemi oldugunu gösterir. Yumurtlama olmayan adet dönemlerinde isi artisi gözlenmez.Mutlak bir gösterge degildir. BBT takibi ile evde, kendi kendine, yumurtlama düzeni ile ilgili kabaca bir bilgi edinilebilir.

ıyi akşamlar arkadaşlar her zaman yazamasamda yazılanları takip ediyorum. Kartopucum çok üzüldüm canım geçmiş olsun aynı zamanda annene. Umudumuzu kaybetmek yok. Bir yakınım tüp bebekle ikiz sahibi oldu ama ben ayrıntısını çok bilmiyordum. ırenbe dergisinin şubatsayısında onları yazmışlar dün okudum 4 aşılama ve 4 tüp bebek denedikten sonra hamile kalabilmiş ve şuan 1 yaşında bir kızı ve bir oğlu var çok tatlı. Düşündümde iyiki vazgeçmemişler dedim. Yoksa bebeklerine kavuşamayacaklardı. Allahtan ümit kesilmez gerçekten Allah umarım o kadar üzmeden bebeklerimize kavuşmamızı sağlar ama yılmamalıyız umut etmeliyiz. Olumsuz haberleri aldıkça çok üzülüyorum hepiniz için dua ediyorum.
Bu arada bende dün ikizlerim olacağını öğrendim arkadaşlar bir aksilik çıkmazsa tabişimdilik keseleri gördük sadece kalp atışlarını duymadık erkenmiş Allah hepinize nasip etsin tez zamanda. Bektaş senide tebrik ederim seninde ikizmiş nasıl geçecek bakalım hamilelik daha riskli bir hamilelik oluyormuş Allah kucağımıza almayı nasip etsin sağlıkla inşallah.

Tebrik ederim vuslat, ikiz ayı sanırım bu ay aşılamalar bile ikiz oluyor.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

iyi akşamlar kızlar
bazen umutzuluğa düşüyorum aşılamada tutmazsa o zaman daha da üzülürüm. zaten kimseye söylemeyeceğim aşılama yaptıracağımı . bir siz birde mecburen tabii ki eşim bilecek. işyerindende kimseye söylemeyeceğim yumurta takibine gidiyorum diyeceğim.
bazen diyorum umutsuzluğa kapılma neler yaşayan var neyseki bizde öyle olmayacak bir sorun görünmüyor mutlaka olur diyorum kendi kendime. bazende hiç çocuğum olmayacak gibi geliyor. bugün yine canım sıkkındı hep ağlama modundaydım kendimi zor tutuyordum ağlamamak için. birde işyerinde beraber bebek için uğraştığımız yakın arkadaşımın hamileliğini öğrendik. son sevindim onun adına 3 düşüğü vardı. ama kendim için çok üzüldüm. içim gitti.hem seviniyorum hem üzülüyorum garip bir duygu sonra içimden dua okudum kıza nazarım değecek diye korktum.

vuslatcım ikzlerine çok sevindim ne güzel allah hayırlı evlat ihsan eder.ne güzel duygudur rabbim bizede yaşatır bu duyduyu buradaki tüm arkadaşlara.

merhaba aren nerdeyse birebir benim hislerimi yazmışsınn bende ilk aşılamamı yaptırıyorum bu ay ve kimseye söyleyemiyorumm sanırım sorular sormalarını istemiyorum... bütün arkadaşlarımın çocukları oldu ve bana hani sende yokmu demelerii artık çok içimi acıtıyo... inşallah ALLAH bu sınavlardan hayırlısıyla geçmemizi sağlar ve bize hayırlı evlatlar nasip edip ödüllendirir.....

canım Allah hayırlı sakin huzurlu bi hamilelik ardından da sağlıklı hayırlı evlatlırını kucağına almayı nasip etsin çok sevindim senin adına dualarını bekliyoruz bizi unutma

bende kimseye söylemek istemiyorum ama iş yerindeki arkadaşlarım biliyo izin alıyorum ya ondan söylemek zorunda kaldım bazen çok canımı sıkıyolar bu siteye giriyorum sizlerle konuşuyorum ya kızıyolar kafayı yiceksin bırak şunları diyolar çok üzülüyorum onlar beni anlayamazlar biz burda aynı şeyleri yaşıyoruz o nedenle çok iyi anlıyoruz birbirimizi hayırlısıyla şu işi atlatsak Rabbim güldürse yüzümüzü

canım inşallah sende ve herkes olumlu sonuç alır.
bazen başkasında hamilelik duyduğum zaman içim gittiği ve nazar değdireceğim diye kendime çok kızıyorum kötü hissediyorum. tek ben değilmişim demekki bizim gibi durumda olanlar aynı şeyleri hissediyor.

bu foruma yeni girmeye başladım ama KK de ilk bebek düşünmeye başladığımdan beri 1,5 yıldan beri varım. ve bana çok ama çok moral oluyorsunuz.

selam kızlar bende aşılama ile hamile kalmak istiyorum bugün doktora gittim ve hormon tahlili için kan verdim inşalah sonumuz hayırlı olur bi bebeğim olur benimde hepimizinde.Ama ne tür işlemler yapılıo onları merak ediyorum doktorum bana baldırda iğne yapılacak dedi ama herkes farklı bişi söylüyo hangisi doğru acaba yanlış bişiyler de yapmak istemiyorum ilk aşılamam

Arkadaşım şimdi okudum Allah hakkında hayırlısını versin ama en önemlisi anneciğin bir an önce sıhhatine kavuşsun ki senin de moralin düzelsin.İnşallah Allahım fazla gecikmeden kucağımıza versin sağlıklı ve hayırlı çocuklarımızı...Kendine çok dikkat et..Moralini bozmamaya çalış...

Arkadaşım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rahat bir hamilelik dönemi geçirtsin inşallah...İnşallah bizde sırasıyla yetişeceğiz sana bir dahaki aylarda...Senin adına çok sevindim...

Kendime kızıyorum gördüğüm bütün bebeklere imrenerek baktığım için.Nazarım değer diye de korkuyorum,sesli sesli nazar bozuyorum ki annesi bana kızmasın nazar ettin diye.Çevremdekilerin kolayca sahip olduğu bu varlığa benim ulaşmam neden bu kadar zor?Kimse sormasın artık bebek var mı diye.Olsa ben söylemez miyim?
Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin.

vuslatcığım bebişlerin hayırlı olsun Allahım sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah.

herhalde bu gidişle hepimizin ikizi olacak. Yüce Allahım madem bukadar çok istediniz alın size ikiz diyecek.

canım dualarından bizi eksik etme olurmu. güzel bir hamilelik geçir inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…