Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
kızlar ben de bişey soracagım kan surubu ya da hapı kullanan var mı kilo yapıyor mu ben bunu cok merak ediyorum, asırı kilo almak istemiyorum. en son iki haftada bi kilo almısım

kemre tecrübelerini paylaşmışsın çok teşekkürler.Benm yatak odam çok küçük yürüyecek yerim anca var o yüzden oraya ufacık 1-2 ay kullanılan beşikler bile sığmıyor malesef Mecburen odasında yatıracam,tek avantajım yatak odamızla çocuk odasının çok çok yakın olması. Onun dışında bebek odası düşünmüyodum aslında ama fiyatı çok cazip geldi,modeli de çok beğendim.Şöyle düşündüm yatak ve dolap şart,ne alırsam alayım 900 civarı oluyo yine. Senin önereceğin tarzın resimleri var mı göndersen süper olurdu valla.

Bu arada ben de 2.ciyi senin gibi 4-5 yıl sonra istiyorum nasipse ve tek odam var

kızlar ben de bişey soracagım kan surubu ya da hapı kullanan var mı kilo yapıyor mu ben bunu cok merak ediyorum, asırı kilo almak istemiyorum. en son iki haftada bi kilo almısım

Canım ben kansız olduğum için gebeliğimin başından beri elevite ek olarak ferrum fort içiyorum. Ama kiloyu kan ilacının değil de elevitin aldırdığını düşünüyorum kendimden dolayı:) Yine de devam ediyorum yapacak bişe yok, doğumdan sonra verilir kafana takma cnm.

selam hatunkişiler ♥ birşey soracağım , siz bebeğin hareketlerini felan hissedebiliyormusunuz?

17.haftadan itibaren hissetmeye başladım canım.

Mantıklı söylüyorsun canım.Bende geçen akşam nasıl başka oda da bırakırım onu diye düşündüm

Kan ilacı kullanmıyorum ama yapıyor diye biliyorum.
Elevit içinde aynı şeyi söylüyorlar.Ama ben bu sebeple kilo almadım.

Biz bebek odası almayı düşünmüyoruz. Çalışma masası ve kitaplık dışındaki parçalarıyla bir genç odası almayı düşünüyoruz. Bir de park yatak alırız. Kıyafetleri için gerekli çünkü dolap. Alttakilerden hangisi sizce? Bu arada oğlumuz olacak. Erkek için hangisi daha güzel olur sizce? Bir de dolaplara sticker yapıştırıldığında iz kalıyor mu?

ENZA / Teen / Bosco Genç Odası
ENZA / Teen / Crispy Genç Odası
ENZA / Teen / Dolce Genç Odası
ENZA / Teen / Bloom Genç Odası

Son düzenleme:
selam kızlar.. 2 gündür hastanelerdeyim geçenlerde bahsetmiştim aşırı sık idrara çıkıyorum diye,özel doktora gittim antibiyotik verdi. hiç idrar testi falanda yapmadı. bende bi güzel içtim ilaçları. fakat herhangi bir gelişme olmadı. dün devlet hastanesine gittik annemle. hemen 2 tane idrar testi yaptılar. idrarımda şeker çıktı. meğer o sebepten devamlı tuvalata gidiyrmuşum bu sabahta aç karnına gittim şeker yüklemesi yapyılar. yarım saat arayla 6 tüp kan verdim. kollarım delik deişk oldu sanırım bende hamileliğe bağlı şeker çıkıcak. pzt alıcam sonuçları. size tavsiyem eğer sık wc şikayetiniz olursa öncelikle idrar testi isteyin. o doktora o kadar çok kızıyorum ki, bedavaya bana antibiyotik içirtti Allahım bebeğimi korusun..

bu arada devlet hastanesi 3lü testimide yaptı,ayrıntılı ultrason içinde 15 eylüle gün verdi. hemde hepsi bedava. 1 kuruş ödemeden. sanırım doğuma kadar devlete gidicem.özele gittimde noldu, onca para döktüm adam idrar testi yapmadan verdi antibiyotiği geçti. bende denize düşen yılana sarılır misali,herhalde üşüttüm deyip içtim

Canım bebek odalarında, malzeme çok önemli. Bebeklere özel antibakteriyel boya kullanılması gerekli ve nefes alabilen yani kaplamasız mobilyalar bebekler için en doğru olanı. Eğer ilk günden itibaren bebek odasında yatıracaksan bebek odasının bebeğin doğumundan en az 4 ay önce gelmeli ki, boya kokusu çıksın (tabi bu fabrikasyon olmayan, kişiye özel yapılan mobilyalar için geçerli)

Ben senin yerinde olsam, park yatak alırım, yanına bir emzirme sırasında kullanacağın sandalye veya pofuduk, şişme koltuklardan, madem yatak odan küçük bir komidin çıkarır o boş odaya koyar, kızın 2-3 yaşındayken birlikteyken gidip oda seçebilirsiniz. Eşim böyle düşündüğümü duysa, çok şaşırır inan. Normalde böyle düşünen bir insan değilim ama geçmiş bana bunu öğretti :)

Oda yapacağım diyorsan, daha düz mobilyalar tercih et derim. Düz beyaz mesela. Zaten odanın abajuru, yaparsan bordürü, perdeleri, halısı, nevresim takımı zaten renkli olacak. İnan onlarla renkli bir oda yaparsın. İlerde bunlar bebekler için diyebiliyorlar.

Çok geçmiş olsun canım Umarım tahlillerde bişey çıkmaz.

Senin için şu durumda iyi olanın devlet olduğu belli oldu.ÖZellerde de bu sıkıntılar oluyor işte paran -la rezil ediyorlar

Tekrar geçmiş olsun

Merhabalar

Ben de sana katılıyorum. Bizim ilk bebeğimiz, komşumuz geçenlerde çilek mobilyanın krem rengi bebek yatagını (birkaç yaşına kadar kullanılabilinen) verdi, kendi kızı hiç yatmamış. Onun yanına rengine uygun dolap almayı dusunuyorum. Odanın halısı uygun renk olarak başta almayı dusunmuyorum. Halısı lambası kalıyor sadece. Yanı açıkçası ilk çocuk olmasına rağmen gereksiz masrafa hiç gerek yok, oğlumla 3 yaşında gidip istediği mobilyayı alırım diye dusunuyorum

Canım özel mesaj yazmışsın ama cevaplayamıyorum özelden.Özel mesaj hakkım yok.Umarım görürsün mesajımı. Benim tüp bebek değil. 3,5 aylıkken falan kasıklarımda sancı oldu.Arada artıyor,arada geçiyordu.Doktor muayene etti.Ultrasonda her şey normal çıktı ama doktor sancı istemediğimiz bir şey dedi.Düşük riski ya da erken doğum riskine önlem olarak progestan verdi.Onunla geçti sancım.İğneyle ilgili maalesef bilgim yok ama sen kendini strese sokma, aklına kötü şeyler getirme. Benim ilacım da bitiyor, dün ağladım sanki ilaç bitince korunamayacakmış gibi geliyor bebek.Annelik içgüdüsünden sanırım.En iyi bilgiyi doktorun verir.Kendini üzme.

Çok geçmiş olsun canım, bazı özel hastaneler devlet hastanesinden daha kötü aslında dava etmek lazım bunları boşuna antibiyotik kullandın hamileyken. Halbuki antibiyotiği verirken bile tereddüt etmesi gerekirdi. Bende de idrar yolları enfeksiyonu çıkmıştı, antibiyotik değil alttan koyulan ilaç vermişti, ben onda bile tereddüt ettim doktora sordum enfeksiyon daha tehlikeliymiş onun zararı yokmuş bebeğe öyle kullandım. Tek bir doktora güvenmeyin, aklınıza takılan birşey olursa başka doktora sorun.

Canım kesinlikle yaşadığım tecrübe bana bunu öğretti. Oğlum şimdi yatmıyor, başka yerde uyuduktan sonra ancak götürebiliyoruz. 3. doğum gününde çok güzel bir hediye olur. Şimdi ben oğluma istediği odayı alsam KESİNLİKLE HAVALAR UÇAR. Oğlum şu oda ve benzerlerine bayılıyor.
Çilek > Racer
Oğlu olacaklar için, erkek çocuk arabalara pek düşkün oluyor. Tanıdığım 2-3 yaş veya daha yukarıdaki bütün çocuklar bu arabalı yataklara bayılıyor.

Kızı olacaklar da, kızlarınız ilerde böyle bir oda da isteyebilir
Çilek > Miss Racer

Aslinda bende karar veremedim. Bi yandan ilk bebegimiz oldugu icin hevesleniyorum bebek odasi takimlarina. Diger yandan evim o kadar da müsait degil. 2 oda bi salon, ki yatak odasi disinda ki oda da suan günlük oturma odasi olarak kullaniliyor. O odada ki televizyonu salona alip, bi kösesine bebek odasi takimini yerlestireyim diyorum. Hani nasilsa bi dolap gerekicek, almisken yataginida alayim büyüyncede yatar diyorum. Besik alsam yatak odama, 300 - 400 lira bide dolap ayri alsak yine o civarda. bebek odasi takimlarida 1500 - 2000 civarinda burda sordum. Ama bi yandan da gereksiz mi olur cok mu kalabalik olur oda bi bebek icin diye düsünüyorum, ki ilk bi yasinda zaten ayni odada olmasi gerekir bebegin. Off cok kararsizim :26:

Ben de yatak odama portatif bir beşik, bir dolap ve bir koltuk alıcam sadece, büyüdükten sonra mobilya almayı düşünüyorum.

çok tşk ederim cnm.

Çok geçmiş olsun canım ya,ne kadar sıklıkla wcye gidiyodun mesela ben 2 saatte bir gitmezsem karnım ağrıyor. İdrar yaparken acı oluyormu diye sormuştu doktor baya bi önce sorduğumda.Olmuyor diyince idrar testine gerek duymadı, acaba yaptırsam mı ben de.Allah tekrar yaşatmasın.amin

Canım ben sana kesinlikle hak veriyorum,ilk bebek ya odaya heveslendik bi kere:) Bakalım daha zaman var değişik şeyler beğeniriz belki.

Cok gecmis olsun canimmm.. Allah beterinden saklasin acil sifalar olsun insallah

Çok geçmiş olsun canım,sık idrardan kastın nedir?mesela kaç saat aralıklarla?bilelim de ona göre önlem alalım biz de.Gebelik şekeri doğumdan sonra geçiyor canım,sadece yediklerine dikkat etmen gerekiyor,Rabbim daha beterlerinden korusun,inşallah kuzucuğun sağlıkla doğar.

Ben de sana katılıyorum canım,ben sadece bir park yatak ve gardırop almayı düşünüyorum,park yatakta zaten 3-4 yaşına kadar yatabiliyorlarmış ,gardırop da almam gerek bebeğin kıyafetleri için yerim yok.Kendi evimiz de değil,3-4 sene sonra tayin isteyip gittiğim yerde de odasını alırız beyfendinin zevkine göre=)

yaa kızlar bu konu ile ilgili bende bişeyler danışıcam size, biz şuan görev sebebiyle doğunun pekte gelişmemiş illerinden birindeyiz, haliyle burda çok çeşit şeyler bulamıyoruz. bebeğim 4 aylık olduğunda tayinimiz çıkıyor, inş batıya gidicez. şimdi soruma geliyim. ben burda çocuğuma çok fazla bişey almak istemiyorum batıya gidene kadar sabredip daha güzel şeyler almak istiyorum. sizce beşiksiz olur mu ilk dört ay. batıda ona bir oda hazırlamayı düşünüyoruz. ana kucağı, beşik, oto koltuğu....vb bu tarz şeyleri şimdi ne kadar az alırsam o kadar iyidir. bana bir fikir verin ne yapıyım

bende dun dr gittim cinsiyetini ogrenicez diye gittik ama dr kiza benziyor dedi sadece kesin degil alisveris falan yapmayin dedi. 16 haftalik ama hala kesinlesmedi 1 ay daha beklemek cok uzun geliyor bana ya. bebegim iyiymis cok sukur onemli olan o tabiiki 1 haftadir kanamam yok diye duphastonu kestik. ins tekrar olmaz tedirgin ediyor insani. 2li 3lu testleri bende yaptirmadim dr aldirmayi dusunmuyorsaniz sadece merakinizi gidermis olursunuz onun disinda bi tedavi yada bi mudahele yapilamaz dedi. oda gerek gormedi. tetanoz asisini sordum. iyi olmayan hast. kotu kosullarda gereklidir eger dogumu bu hastahanede dusunuyorsan asi olmana gerek yok dedi. bide ben genel anestezi ile sezeryan olsun istiyorum. dogumdan cok korkuyorum bazen geceleri dusunmekten uykularim kaciyor. dr ile konusayim belki rahatlarim diye dusundum. dr spinal anestesi ile sezeryanin genel anestesiden daha az riskli oldugunu bebek icin daha iyi oldugunu soyledi. belden vurulan ignenin sonrasinda bir zarari olmayacagini soyledi. ben ameliyat sirasinda ayik olmaktan urkuyorum o anlara sahit olmak istemiyorum yani bu aralar cok erken olmasina ragmen acayip bi korku sardi icimi. dr eger ben istersem spinal anestezi ile bebegi alip bebek ciktiktan sonra seni genel anesteziyle uyutabiliriz dedi. sanirim bebege narkoz gecmemesi icin gelen yapmak taraftari degil. sonuc olarak dr konusmak beni rahatlatmadi kafam allakbullak oldu. biraz cesaretim olsa normal olsun dicem ama onu dusunmek ayri bi korkutuyor beni aklima herseyin kotu yanlari geliyor. bu kadar erken bunlari dusunmek cok yersiz nasil kafami rahatlatacagim bilemiyorum... her anlamda sikintili bir donemdeyim rahata erince dogum korkularimda gecicek kendimi once Allaha sonra drlara birakacagim diye dusunuyorum. ins oyle olur bebegimi hissetmeye baslasam bunlar aklima bile gelmez bence simdi bosluktan boyle oldum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…