selam.ben de şubat annesi olucam Allah2ın izniyle inşallah.
size bir şey sormak istiyorum.ben tüp bebekle hamile kaldım.19. haftamdayım.
ikili testim güzel çıktı,risk çok düşükmüş,sorun yok dedi doktorum.
ayrıntılı ulutrason istedi benden.randevu alırken kadına sordum her gebelikte ayrıntılıya sokmaya çalışıyoruz,risk olmasına gerek yok dedi.
doktor da bana herhangi bir riskten bahsetmedi.
internetten araştırdım,riskli gebeliklerde ayrıntılıya bakılıyo diyo.
kafam karıştı.sizde durumlar nedir?
Cm şişli taraflarındaki hastane zannettim ondan sordum,uzak da orası:) ataşehir olabilir ama.
Netten filan baktım da baya yararları varmış. Belki ara sıra aksatabilirim ama ben de yazılıyorum
Hamilelikte yoga ne işe yarar?
Yoga duruşları, doğumda cildin yeterince esneyememesi sonucu yapılan kesiyi, doğum sonrası oluşabilecek mesane güçsüzlüğünü ve sarkmaları önler. Pelvik tabanın hareketliliği artar. Böylece doğumda gerginlik ve gereksiz kasılma olmadan doğum yolu bilinçli olarak açılır, bebeğe yol verir, ağrı duyulmaz. Yogadaki duruşlar, omurgayı ve dik durmayı sağlayan kasları kuvvetlendirir. İleride oluşabilecek bel ve sırt ağrıları veya duruş bozuklukları önlenir. Omurgaya binen yük nedeniyle meydana gelen yorgunluk oluşmaz. Göğüs kaslarını güçlendiren duruşlar anneyi süt verme dönemine hazırlar.
Canım genelde bu haftalarda tüm doktorlar öneriyorlar, riskli ya da risksiz olmasından dolayı değil de organlarda problem var mıdır diye önlem amaçlı bakılıyor. Bence yaptırmalısın, ultrasonda herşey görülemeyebiliyor bazen
Süper, 3 kisi olduk bile lütfen herkes kirmizi karanfil taksin, öyle taniyalim birbirimizi
Sedamu hic panik olma canim benim iyi arkadasim jinekolog her durumda girmem gerektigini soledi hic bi problem olmamasina ragmen icini ferah tut detayli ultrason organ olcumu icin gerekli rahatlasin icin
Ben aslında 2-3 haftadır minicik minicik seğirme gibi hareketler hissediyorum. Ama düzenli değil ve bir de o bebiş hareketi mi değil mi emin olamıyor insan. Tekmeler için çok hevesleniyorum :)
Bugün karnımın alt tarafında baya bir ağrım var, büyüyor/genişliyor bişiler sanırım :) yakındır inşallah minik kuzunun hareketlerini hissetmem :)
labellevie yazmışken yazayım bende:)
Acıbadem Kadıköy hastanesinin doğuma hazırlık kursu var.Haftaiçi 18,30-19,30 gitmek isteyenlere duyurulur.Direk gitmeniz yeterli.
Çalıştığım için faydalanamıyorum ne yazık ki.
Ama bu hafta Memorial hamile yogası kursu başlıyor ve bende gideceğim ctesi 10,30-11,30 arası.Arayıp kayıt yaptırmak gerekiyor.4447888
Gelenler olursa haber versin, tanışmış oluruz ne güzel olur :))
selam.ben de şubat annesi olucam Allah2ın izniyle inşallah.
size bir şey sormak istiyorum.ben tüp bebekle hamile kaldım.19. haftamdayım.
ikili testim güzel çıktı,risk çok düşükmüş,sorun yok dedi doktorum.
ayrıntılı ulutrason istedi benden.randevu alırken kadına sordum her gebelikte ayrıntılıya sokmaya çalışıyoruz,risk olmasına gerek yok dedi.
doktor da bana herhangi bir riskten bahsetmedi.
internetten araştırdım,riskli gebeliklerde ayrıntılıya bakılıyo diyo.
kafam karıştı.sizde durumlar nedir?
Aslinda gelebilirim, dur orayada kayit olayimAMa hayatimda hic yoga yapmadim, ay tuaf oldum birden
Cm şişli taraflarındaki hastane zannettim ondan sordum,uzak da orası:) ataşehir olabilir ama.
Netten filan baktım da baya yararları varmış. Belki ara sıra aksatabilirim ama ben de yazılıyorum
Hamilelikte yoga ne işe yarar?
Yoga duruşları, doğumda cildin yeterince esneyememesi sonucu yapılan kesiyi, doğum sonrası oluşabilecek mesane güçsüzlüğünü ve sarkmaları önler. Pelvik tabanın hareketliliği artar. Böylece doğumda gerginlik ve gereksiz kasılma olmadan doğum yolu bilinçli olarak açılır, bebeğe yol verir, ağrı duyulmaz. Yogadaki duruşlar, omurgayı ve dik durmayı sağlayan kasları kuvvetlendirir. İleride oluşabilecek bel ve sırt ağrıları veya duruş bozuklukları önlenir. Omurgaya binen yük nedeniyle meydana gelen yorgunluk oluşmaz. Göğüs kaslarını güçlendiren duruşlar anneyi süt verme dönemine hazırlar.
labellevie yazmışken yazayım bende:)
Acıbadem Kadıköy hastanesinin doğuma hazırlık kursu var.Haftaiçi 18,30-19,30 gitmek isteyenlere duyurulur.Direk gitmeniz yeterli.
Çalıştığım için faydalanamıyorum ne yazık ki.
Ama bu hafta Memorial hamile yogası kursu başlıyor ve bende gideceğim ctesi 10,30-11,30 arası.Arayıp kayıt yaptırmak gerekiyor.4447888
Gelenler olursa haber versin, tanışmış oluruz ne güzel olur :))
kızlar tüm hamileler yazsın lütfen 19+4 oldum oranın genitalin yani kemikleri ağrıyor sizlerde ağrısı olan varmı direk kemikler ağrıyor
günaydın anneler dün gece bacağıma acayip bi kramo girdi neden acaba
Ağrı çok oluyor hem de, hamişiz o yüzden:) Normal yani kendini üzme canım. Dr gülmüştü bana, sorduğum da:)kızlar tüm hamileler yazsın lütfen 19+4 oldum oranın genitalin yani kemikleri ağrıyor sizlerde ağrısı olan varmı direk kemikler ağrıyor
kızlar tüm hamileler yazsın lütfen 19+4 oldum oranın genitalin yani kemikleri ağrıyor sizlerde ağrısı olan varmı direk kemikler ağrıyor
Aslında hamile yogasına ben de katılmak istiyorum, ucret hakkında fikrin var mı? Hangi memorial da kurs?
Aslında hamile yogasına ben de katılmak istiyorum, ucret hakkında fikrin var mı? Hangi memorial da kurs?
magnezyum eksikliğinden cnm çok normal dr.una söylersen ilaç verir...günaydın anneler dün gece bacağıma acayip bi kramo girdi neden acaba
benim kemik ağrısı değilde kasıklarıma arada giriyor sancı ama normaldir bence herkesin vücut yapısı farklı olduğundan şiddeti de değişiklik gösterebilir...çok rahatsız oluyorsan dr.una sor ama...kızlar tüm hamileler yazsın lütfen 19+4 oldum oranın genitalin yani kemikleri ağrıyor sizlerde ağrısı olan varmı direk kemikler ağrıyor
günaydın kızlar dün akşam bende açık pembe sulu akıntı geldi ilk haftalarda normal ama bu haftalarda yaşayan oldumu içinizde...çok korktum dr.da olmadığı için acile falan gidemedim anlamıyacaklar çünkü...şimdi fazla hareket etmiyorum dinleniyorum cuma günü başka bir şehire gidecem dr.a o zmana kadar beklemedeyim kızım hareket ediyor ama ters bişi olabilir mi diye korkuyorum...
magnezyum eksikliğinden cnm çok normal dr.una söylersen ilaç verir...
benim kemik ağrısı değilde kasıklarıma arada giriyor sancı ama normaldir bence herkesin vücut yapısı farklı olduğundan şiddeti de değişiklik gösterebilir...çok rahatsız oluyorsan dr.una sor ama...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?