Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

benimde birdenbire oldu suan cok belli oldu gobiş

Kızlar dün birden bire karnım belirdi.Aniden karnı büyüyen var mı acaba

Canım benim de aniden karnım büyümüş gibi hissediyorum. Üst kıyafet olarak giyebildiğim bol şeyler vardı ama şimdi hiçbiri olmuyor(( Alışveriş yolu gözüktü birkaç güne almazsam hiçbirşey giyemiycem galiba. Şuphelenip tartılıyorum çok şükür kilo da almıyorum ama anlamadım nasıl buyuyorDD

Bu cuma kontrol var çok merak eediyorum ne kadar oldu oglum diye:))

benimde birdenbire oldu suan cok belli oldu gobiş

Artık koca göbekli olma dönemine girdik o halde :))

Alışveriş kaçınılmaz oldu gerçekten de :) Alttan sıkıntı yok şükürler olsun da göbek gidiyor:) Kilo da +3 durumunda.

Muayeneler hep heyecan dolu, keşke hep nasıl olduklarını görebilsek :)

korkma canım benim herkes 20 de yaptırıyor zatende bir arkadaş riski var diye sağlık ocağı 22 de yapıyor dedi benim sağlık ocağında 20 de yapalım dedi ama ben 22 de yapacağım

Bana o zaman erken yaptılar 18. haftada düşük tehlisi doğru mu korktum şimdi.[/QUOTE]

Tesekkur ederis ceyzimm aminn canimm Allah hepimizi ve minik meleklerimizi korusun insallahh aminnn

Bugün özellikle tekrar gittim Saglik Ocagina. Tekrar sordum. Herkes 20. haftasinda 1. dozu oluoyormus bana 24. haftada dediniz, ben evde hesapladim, hatta 25. haftama denk geliyor verdiginiz randevu dedim. Dolayisiyla ikinci dozda 29. haftaya denk geliyor.
Hic bir problem olmaz, hatta ne kadar gec o kadar iyi dedi. Bu saglik bakanliginin sadece düzene otutturmak amacli yaptigi birsey dedi. Bize ilk dozu icin 30. haftalikken bile gelenler var dedi hemsire. Ama düsük tehlikesinden felan bahsetmedi.
Saolsun cok ilgilendi, icim rahat etti. Seker yüklemesi icin de Doktorun mutlaka söyler ama ben haber vereyim dedi, 24. haftadan sonra seker yüklemesi yapilacak. Saglik ocagi yapmiyor dedi, ya devlet hastanesi yada özel doktorun yapar dedi ama benim özel doktorum biraz pahali oldugu icin devlette yaptiricam, doktorumla öyle anlasmistik. Tahlilleri oraya yaptiriyorum.

Merhabalar herkese bebişinin gramını ögrenen varmı, 20.haftanın sonunda bebişim 290 gr dı ögrenen varsa paylaşırsa sevinirim arkadaşlar...

Merhabalar herkese bebişinin gramını ögrenen varmı, 20.haftanın sonunda bebişim 290 gr dı ögrenen varsa paylaşırsa sevinirim arkadaşlar...

benim de 19+4 te 328 di canım

slm taze annelerrr ya 2-3 kilo aldım diyorsunuz yaa hiç anlamıyorum gariplik bende mi, söylemeye utanıyorum ama ben 10 kilo aldım kızlarrr hamileliğe başladığımda çok zayıftım, zaten ömür boyu hep zayıflıkla kilo alamamakla uğraşırım, 48 kilo idim şimdi 58 oldum. ama karnım ve göğüslerim dışında büyüyen biyerimde olmadı, alyansım hala bol geliyor, yüzüm aynı, heryerim aynı. hatta erkek çocuk olduğu için sivrice bir karın var sadece kalça ve basende aynı kaldı... ama anlamıyorum o 10 kilo nerede, hepsi göbekte mi yanii işin içinden çıkamıyorum yaa. birde siz böyle 2-3 kilo aldım deyince hepten şaşıorum..

canım benim etrafta gördüğüm kilolu hamile kalınca fazla kilo alınmıyor genelde ama zayıflar fazla alıyorlar..
arkadaşım 47 kilo ile hamile kaldı 30 kilo ile tamamladı hamileliği..

ama öylesi varki kilolu kalıyor toplam 7- 12.5 civarı kilo alıyor.. normaldir dogumdan sonra verirsin..
ama yinede dikkat et yemene içmene

bence karın içinle alakalı benim karın içim genişmiş mesela bende büyümüyor die üzülüyordum doktor normal desede büyümeini çok istiyorum bende 19 haftalık hamileyim ve 2 kilo aldım sadece

al benden de o kadar yaa
3 kilo ne ki
ben en son doktora bana dur de dedim
ama doktorum hiçbir sorun yok hala zayıfsın çünkü zayıf başladın dedi
50 idim 57.5 oldum hayatımda görmedğim kiloyu görüdüm ve moralim bozulmuyor değil
ama doktorum ısrarla sorun yok iyi görünüyorsun hala diyor
acaba bünye mi istiyor bu kiloyu ya sen de zayıfmışsın ve fazla kilo almışsın ben de aynen öyle
ama ekmeği azaltmaya başladım
tatlım zaten yok
biraz da kalçadan genişledim

Son düzenleme:
Kızlar görünüşte birşey yoksa bence takmayın, tabi abartmamak lazım tatlıyı, hamurişini.
Ekmeği azaltmayın, çok fazla yemiyorsanız karbonhidratı bırakmayın sakın.

Biraz anlamsız olmuş önceki cevabım, doktor bana karbonhidrat ağırlıklı beslenin dedi ben hamilelikte beslenme konusunda kitaplardan internetten araştırıyorum sürekli. Bir yazıda eğer anne protein ağırlıklı beslenirse hiç karbonhidrat almazsa vücut yağ yakıyormuş o zaman bir enzim var o ortaya çıkıyormuş o da bebeğin zeka gelişimini olumsuz etkiliyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum ama karbonhidratın hamilelikte gerekli olduğu düşüncesi oluştu bende okuduğum şeylerden sonra.

Kızlar görünüşte birşey yoksa bence takmayın, tabi abartmamak lazım tatlıyı, hamurişini.
Ekmeği azaltmayın, çok fazla yemiyorsanız karbonhidratı bırakmayın sakın.

yok çok şükür herkes o kadar aldın m gerçekten diyor
hemşire karbonhidratı azalt dedi
ama sakın tamamen bırakma dedi

valla bilemiyorum kızlar bu 10 kilo nerede hiç anlamadım. herkes daha 2-3 aylık hamile gibisin ye biraz diyo bana düşünün ben bu işin içinden çıkamıycam.. bende ömrümde tartıda en fazla 50 kiloyu görmüştüm bu 58 çok garip geliyor. bebeğin kilosu normalmiş. doktoruma sordum, sizin dediklerinizi söyledi. sen normalde çok zayıf olduğun için bunları yaşaman normal korkma hala bekar gibi görünüyorsun dedi kesin sakinleşmem için gaz vermiştir

yok canım gaz vermezler çünkü sonuçta fazla kilo tehlikeli ki bunun için her kontorlde ölçmüyorlar mı zaten?
sorun görseler bunu söylerler ,söylemek zorundalar

slm kızlar zayıf arkadaşlar zaten zayıflar daha çabuk çok kilo alıyor biz kilolular daha az alıyor zayıflara göre 30 kg Allah korusun balon olup uçarım 72 ile hamile kaldım 4 kg aldım arada bir tartıda fark 5e çıkıyor aslında hergün yürüyüş yapsam almazdım bu kadarda hiç spor yok yani ye ve yat mantığı bunada şükrediyorum ne yapayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…