Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
sen detaylıya girmemişmiydin Ceyz? benim kendi doktorum gördü detaylı ultrason sonuçlarını şimdilik bir sorun yok dedi.takip edilecek böbrekleri.Umarım sorun çıkmaz sonuna kadar sağlıkla büyürler.

Yok canım ayın 9unda giricem detaylıya.İnş.sağlıkla doğup büyürler.

bana 21. hafta içinde söyledi doktor detaylıyı haftaya çarşamba gidicem ama çoğu 22. haftada olmuş.bide alışveriş yapıyomusunuz internetten ne aldınız memnunmusunuz hangi markalar

unnado.com, markafoni.com,vipdukkan.com,butikbebe.com ve e-bebek.com sitelerini herzaman takip ediyorum cnm. Vipdükkandan kendime hamile kıyafetleri aldım, markafoniden disney marka hastane çıkışı aldım,unnadodan da arzum ateşölçer. Kalitelerinden memnunum uygun da oluyor takip etmek lazım her zaman.

Bende yarin giricem detayliya kizlar insallah hayirlisiyla atlatiriz... Bi heyecan sardi simdiden valla :)

Selam kizlar, kafam çok kari$ti tekrar gidip ba$ka doktora gorunsem mi acaba? Devlet hastanesinde doktora gittim ve ultrasonla bebegime bakti, baktigi gun bebegim 19+1 haftalikti, bebege bakiyorum ve hem plasentasi , yani bebegin icinde bulundugu kese hemde bebek 18+2 haftalik gibi gorunuyor dedi doktor. Yani bebegimin geli$imi eksik mi olmasi gerekenden ufak mi diye sordum, oda ondan degil de belki son adet tarihinle alakalidir falan dedi. Benim gebelik hep son adet tarihinden itibaren hesaplandi ve simdiye kadar bir sorun yoktu, haftasiyla ayni gidiyordu. Acaba bu doktorun ultrason cihaziyla mi ilgili olabilir ki? Cunki ilk kez devlete gittim gorundum, ve bu son olacak cunki insanlara kar$i muameleri cok yanli$ affedersiniz hayvan gibi davraniyorlar bazi insanlara.Yani doktor tam aciklamadi nedenini, bu yuzden kafam karisti. Bir de doktorun gorunusu sanki psikolojisi bozuk gibi gorunuyordu, yani guvenemedim. Birde çok uzun bakti ultrasonla bende suphelendim, neden ve neye bu kadar uzun bakiyorsunuz herhangi b ir sorun mu var diye sordum yok dedi. Normalde ozelde hiç o kadar uzun bakmiyorlar. Anlayacaginiz kafam çok karisti, doktora gitsem mi ozeldeki doktora. Ama acaba bukadar az bir arayla ultrasona girmesinde bebege bir zarari var midir? Merak ettim kizlar sizin bebekleriniz 19 haftalikken kaç gramdaydi?? Benim 19 haftalik bebegim 340 gram dedi.

Son düzenleme:

canım bence panik yapma o hafta tahmini bebegin gelişimine göre diyor.. yani bebegin çok kilolu değilse tam adet tarihini bilemediği için yani döllenme tarihini bilemedikleri için tahminde bulunuyolar...
internette bakabilirsin sen 340 gram kaç haftalık civarına geliyo..
benimde hesaplamalarına göre 21. haftamdayım ama doktorlar hep 2 hafta daha ileri diyolar.. 10 gün önce gittiğimde bebeğim 490 gramdı normalde o haftamda 350- 400 civarı olması gerekirken.ama bu değişebilir.. bu aralar sen beslenmene dikkat et sütünü ihmal etme kalsiyumunu al.. birdahaki kontrolde bebeğin kilo alacaktır gör bak..

Son düzenleme:
kızlar bugün kontrole gittim,herşeyi iyi ama biraz önde dedi.karın bölgesi 2 hafta önde dedi.şeker varmı ailede dedi,çok var hemde dedim,dikkat et beslenmene ve 2 hafta sonraya şeker yüklemesi yaptır dedi.acaba başka bi nedeni olurmu dedim,yok dedi şeker genelde dedi.daha 20+3 teyim,430 gram olmuş bile:)sizce de bişey yoktur dimi?

merhaba kızlar nasılsınız? ben dun ası oldu ve kolum agrıyor, bu agrıya cozumunuz var mı sizler nasıl atlattınız

Demekki benim bebegim bu son haftalarda az geli$mi$, dedigin gibi beslenmeme dikkat edeyim.Tela$elerden yediklerime bile dikkat etmedim son zamanlarda. Masallah senin bebi$ede. Insallah benim bebegimde haftasina göre geli$imi devam eder.

merhaba kızlar nasılsınız? ben dun ası oldu ve kolum agrıyor, bu agrıya cozumunuz var mı sizler nasıl atlattınız

doktorum bana çok ağrın olursa parol içebilirsin demişti ama ben içmedim 1 gün boyunca gece de dahil ağrıyı çektim uyku haram olmuştu o gece
ama 1 gece dayanacaksın mecbur
ha bide buz koy demişi ben koymadım ama dene istersen...

Demekki benim bebegim bu son haftalarda az geli$mi$, dedigin gibi beslenmeme dikkat edeyim.Tela$elerden yediklerime bile dikkat etmedim son zamanlarda. Masallah senin bebi$ede. Insallah benim bebegimde haftasina göre geli$imi devam eder.

eder tabii .. sütünü ihmal etme.. muz ye.. yogurt ye.. ceviz eline geldikçe ye :)

bu arada kızlar sizler nasıl besleniyosunuz özel yaptıgınız birşeyler varmı..
ben her akşam olmasada sütümü sürekli içmeye çalışıyom günde 1 ayran içiyom genelde..
akşamları muz yiyorum..
yemeğimden çok kısmıyorum zaten :)
ha bide çikolata çok canım istiyo sürekli elimde çikolata =)))
aklıma gelirse yazarım yine
kilomda toplam 3 kilo arttı

ben her gun bi kase yogurt yiyorum, badem de onemli ve gun asırı yumurta da..benim kilomda 3 kilo arttı dikkat etmeme ragmen

çok pahalıymış odalar
çok ahım şahım bişi değil ama bizim odamız 900 tl

Kizlar simdi Saglik Ocagindan geliyorum.
Doktorum 20. ve 24. haftada tetanoz asisini ol dedi ama Saglik Ocagi 24. ve 28. haftada yapiliyor dedi.
Kararsiz kaldim, hepiniz 20. haftada mi oldunuz ilk asiniz?:26:

bnm 20.haftada oldu aşım cnm
sağlık ocağındakinde bi sorun var sanırım
24.haftada 2.doz olucam ben

bnm hiç bi etkisi olmadı
acı bile yoktu dokunduğumda

ben bu ara pek dikkat etmiyorum
öğünlerimi atlamıyorum,çok acıkıyorum acıktıkça bişiler yiyiorum
ama öle abur cubur hiç yok,normaldede sevmezdim şimdi hepten bıraktım
tatlıyla aram yok hala
meyve bu hafta bi tek elma yiyebildim,başka bişi alamadık
sütümü içmeye çalışıyorum gün aşırı
yoğurt ayran zaten her öğün vazgeçilmezim
ceviz fındık badem arada bi işte

Canım hangi doktora gitmiştin, ben de devlete gideceğim çünkü 2 yer önerdi doktorum biri 400TL ye yakın o yüzden diğer önerdiği yere gidicem. Ama öle muamele varsa zaten stresliyim hiç çekemem. Çok için sinmediyse bence 1-2 hafta sonra farklı yere git.Çok şükür ters bi durumun yok ama anladığım kadarıyla gitmesen de olur. Benim son adet tarihiyle hiç tutmadı bebeğimin durumu,dr. hep ultrasona göre bilgi verdi. Değişebilir herkeste ama ben19.haftamdayken bebikim 328gr dı canım.

Bozma moralini annesi iyidir bebeğin Allahın izniyle. şeker yüklemesi bi dahaki ay diye biliyorum yani 23.haftadan sonra değil mi?

ben her gun bi kase yogurt yiyorum, badem de onemli ve gun asırı yumurta da..benim kilomda 3 kilo arttı dikkat etmeme ragmen

Nasıl yani yaa ben 5 kilo aldım,son 1 haftada ne aldım bilmiyorum o da cabası hamilelik düşünen tanıdıklarım bikaç ay önce diyete başlayıp sonra hamilelik düşünüyolardı ben de saçma buluyordum. Meğer ne önemliymiş. Allahtan zayıf başlamışım karnım haricinde belli olmuyo kilom:))

canımmm ama sen iki hafta ondesin benden ben de iki hafta içinde alırım yaklasık o kiloyu. bende Allahtan zayıf basladım bakalım kacta bitircez

Merhaba, ben dortlu tarama testimi yapirdigimda da benzer bir sorunla karsilastim. Dortlumu yapan profosordu bebegin olculeri 1 hafta geri dedi. Eski ultrasonlarimi gonderdim. Gec yumurtlama veya yanlis adet tarihi dedi.

kızlar ben haftasonu kraft dondy aldım bebegıme aldıgım ılk seydı sımdı yavatan baslayacagız, araba olarak hep travel sıstem dusunuyordum ama agırlıkları sebebıyle vazgectık,chıcco lıte way alacagım aranızda kullanan varmı? benım cok hosuma gıttı kullanıs bakımından.

Bugün detaylı ultrasonumuzuda olduk şükür.

bebegım20+3 350 gr:)

bebekteki duruma göre diyabet olabilir diye 2 hafta önce yaptır dedi testi canım.hattta dediki,sen kafaya takarsın bişey yok diyorum sana sakın takma dedi,sadece hamur işinden uzak dedi.aslında 70 kilo hamile kaldım şuan 71.4 kg yum çok almadım demek bebeğim almış:)

Gözün aydın canımm Şeker yüklemesi için beni doktor 26.haftamda çağırdı.

Ne güzel cnm çok sevindim.Haftaya da benm var detaylı ultrasonum, böbrekteki soru işaretinden dolayı kafam rahat gidemeycem çok korkuyorum. İnş. herşeyi normal der bana da dr.um

Sende güzel haberler alacaksın hiç merak etme canım

Bende yarin giricem detayliya kizlar insallah hayirlisiyla atlatiriz... Bi heyecan sardi simdiden valla :)

Miniğini görüceksin ne güzel, sağlıklı haberlerle gel inşallah

Kızlar dün birden bire karnım belirdi.Aniden karnı büyüyen var mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…