Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

evet canım ben de abartmadan alacağım
kıtlık yok ya lazım olursa yanı eksik gelirse çıkılır alınır

walla çok duydum bebek bezi ıslak mendil stok yapın sonradan işe yarıyo diye
biz aklımıza geldikçe aldık devamda ediyoz almaya :))
bide johnson baby nin ıslak mendillerinden alıyom yeni doğan ondan da stokluyom :))

ben de senin gibi düşünüyorum canım
abartamadan alacağım
kıtlık yokya eksik kalırsa bir şeyler çıkılıp alınır dimi ama

ben ilk 3 ay ıslak mendil kullanmayacağım
pamuk ve suyla temizleyeceğim

internetten çok tatlı görünüyorr bayıldım bembeyaz
fiyatıda harika ama görmeden nasıl güvenebildin ben korkuyorum ya :)
sana gelince yazarsın nasıl memnun kaldınmı diye..
bende interneten bi mobilya begendim ama korkuyorum ya gelince kuramazsak ya kötü çıakrsa diye
benim begendiğimde bu

http://www.bebekom.com/images_buyuk/f26/Noble-bebek-odasi_126_1.jpg

bende özellikle su bazlı, alkolsüz parfümsüz alıyorum ilk zamanlar için

bu oda da çok tatlı
bu da benım beğendiğime benziyor
sitenin mağazası var mı acab gidip baksan sonra alsan

selam kızlar ben çok duydum bezlerin bebeklere alerji yaptığını kimisininde elinde patlıyormuş. Her bez her bebeğin tenine uymuyor alerji yapıyormuş bebek mahvoluyor eltim prima çok kötü huggıs iyi geldi dedi ama arkadaşınada prima çok iyi gelmiş.

Birde bebek ilk zamanlarda günde 10 kere bez değiştirildiği için pahalı bezler yerine pamuklu bez alın diye biryerde okumuştum.

Ben bebişimin haberini aldıktan sonra ilk hediyesi hastane çıkışı aldım 10'lu 65 TL. Unnoda'dan Arzum dan hava nemlendirici 100 TL ve seyahat tipi biberon sterilize aldım 40 TL - Kargo dahil 8 TL de indirim aldım.

Bunun dışında 2 sene önce bebek alışverişi yaptık eşimle çocuk olmadan canımız alışveriş yapmak istemişti:)

Bir tüylü battaniye

Bir bornoz takımı

Altaçma takımı

Tulum uzun kollu kadife

2 Patik Ayakkabı

Alıştırma biberonu ve 3 lü çorap hediye ettiler mağazadan

hastane çıkışı

Yelekli bir takım penye

mavi eşofman 2 yaş için büyük almışım

yeşil askılı tulum içinde badisi

aklıma gelenler bunlar şimdi havuzlu çarşıdan bol önlük alıcam çok kusuyorlar ve orda 2 tlye çok var

çıtıtlı badi çok lazımmış gördüğüm gerek duyduklarımı alıcam

masko ya beşik için bakmayı düşünüyorum.

bu arada eltim süt sağma pompası varmış verecek birde chicconun bebek arabası var onların 2,5 yaşında çocukları arabaları olmadığı için puseti kullanmadılar o sıfır duruyor ben bir sallanan salıncak + bir yatak odasına beşik yanımızda yatsın diye küçük + birde normal beşik alacağım oda takımı alamıyorum çünkü oturma odası takımım sıfır ve oda nerdeyse kimse girmedi onları atamam

Son düzenleme:
evet canım ben de abartmadan alacağım
kıtlık yok ya lazım olursa yanı eksik gelirse çıkılır alınır

Genelde listeye bağlı gittim ama kontrol edip sizlerle de paylaşacağım.
Dediğin gibi eksiklik olursa alırız nasılsa tatlım :)

ben ilk 3 ay ıslak mendil kullanmayacağım
pamuk ve suyla temizleyeceğim

Canım bende sen gibi düşünüyordum.Geçen gün mevzu olmuştu topikte hatta konuşmuştuk.
Bir arkdaş unibaby yeni doğan pamuk mendilleri söyledi ve bende araştırdım.
İçerisinde alkol ve paraben yokmuş sadece pamuk ve su içeriyormuş.
Ben internetten en uygununu bulup 8 paket aldım.
Linkide şu UNI BABY Yenidoğan Islak 'Pamuk' Mendil 3lü | Annelutfen.com
Bu şekilde 8 kutu aldım

Çok güzelmiş canım.Hemde büyüme olanağı da var.Gayet kaliteli de görünüyor.
Ben bu konularda internet üzerinden hiç sıkıntı yaşamadım.Bu sebeple önce telefonla bilgi alıp siparişimi verdim.
KArşımda bir muatap olduğu sürece sıkıntı hissetmiyorum.
Elbette ne olacağı belli olmaz.Bizim odanın kurulumunu da biz yapacağız.
Üretim aşaması 10-15 gün zaten bana gelmesi 20 günü bulur.
Sana bilgi veririm gelir gelmez.

Bu takımın fiyatı neymiş canım.

Bez konusunda bende stok düşünüyordum ama bende alerjik durumlar olabildiğini duydum.
Yeni doğum yapan arkadaşım ise şiddetle prima diye öneride bulundu.
Prima en kurusuymuş ve en rahat oturanıymış sızıntı yapmıyormuş.

Merhabalarr
Sağlıklı günlerde kullansınlar tüm bebişler cicilerini=)en fakiri benim oğlum galiba şu an=)
Kızlar okurken dikkat ettim de göğüsler için zeytinyağı sürmekten bahsetmişsiniz,benim karşı komşum yeni doğum yaptı,o da z.yağı kullanıyormuş ama emzirirken bebek kusuyor diyor.tam olarak temizlenmeyince bebeği kusturuyormuş bilginiz olsun.Benim göğüs uçlarım şimdiden kurumaya başladı,nemlendirici kullanıyorum ama en yakın zamanda hem doğum sonrası da kullanmak için göğüs ucu kremi alacağım.Yara olanları çok duydum,acı çekmek istemiyorum.
Islak mendil konusunda da ben de pamuk ve suyu tercih edicem ilk aylar.sonrasında yeterli olmuyormuş pamuk,ıslak mendilleri yıkayıp kurutup suyla temizleyenleri duydum ama o kadar uğraşacak vaktim olur mu emin değilim=)
Bir de kızlar ben memlekette gittiğim hastaneyi aradım ayrıntılı usg için randevu alacaktım,en erken 24 haftalık olmanız gerekir dediler,kafam karıştı,var mı böyle bir durum?:44:

Teşekkürler kızlar, yorulcaz biraz ama değer :)) PitiRrRciK canım kayıt,isim vs sormuyorlarmış girişte, rahatlıkla gidebiliriz yani,sen de gel Ataşehirdeymiş yeri:)

Yeri iyiymis de ya rezil olursakkk

Yok canım açılmadı.
Ama kimse isim sormuyor direk giriyorsun.
Kişi kontrolü yok yani.

Yarın gelmek istersen gel canım 0940da memeorialda buluşalım

Cok istiyorum aslinda ama rezil olur cikartilirim diye de cekiniyorum acikcasi canim ama bi yandan da hem bebegim icin rezil olmaya deger diyorum ayyy bilemiyorummm :26:

Aynen bizde oyle dusunuyorus canimm, ilk 6 ay belki bi sene yanimizda olursa vicdanen de daha rahat hissedicem kendimi cunku annemde beni bi seneye yakun yaninda yatirip sonra odama almis

Doktoruma 21+5de gitmiştim en geç haftaya yaptırman gerek demişti.
Devlette tam 23haftanın bittiği güne randevu verdi misal.
Ama hangisi doğru olan bilmiyorum canım.

Tatlım sanmıyorum ama seni de boğmak istemiyorum:) Karar senin gelirmeye karar verirsen haberdar et beni.

Kızlar bebek bakımıyla ilgili düşündüğüm ve önerilen 2 marka var, linkleri:

Mustela | Mustela Bebek Bakm Seti ( anta ve Alt Deitirme Pedi HEDYE ) | 119,20 TL
Sebamed | Sebamed Baby antal Set | 54,00 TL

Sizce almak için erken mi. Siz tek tek mi alırsınız bu şekilde paket mi ve marka olarak ne düşünüyorsunuz? Ben hep sebamed alırım diyodum ama setin içinde bebek sabunu var ve ben sabun asla düşünmüyorum.Mustelayı alsam mı ki bilemedim

Bu arada çok güzel paylaşımlarınız olmuş:) ben de bebek bezi stoklamam sanırım çünkü bebek ufak mı olur iri bebek mi olur ona güvenemiyorum en önemlisi de alerji olursa bez yaramazsa diye tedirgin oluyorum. MArketlerdeki Dalinin günlük alt değiştirme bezlerinden stok yapabilirim ama:)
Islak mendil olarak Belfüye katılıyorum önceki günlerde de yazmıştım Uni baby düşünüyorum ben de.
2 ay sonra Kasım sonu gibi başlamak üzere Lansinoh en ufağından göğüs kremi kullanmaya başlayacam(PAylaştığımız linklerden okudum,deneyimli anneler öneriyor)
Bebek kıyafeti olarak tek tük aldım,asıl alışverişi yapmadık ama aldığımda yenidoğan ve 3 aylık olarak almayı düşünüyorum çabuk büyüdükleri için.

bu oda da çok tatlı
bu da benım beğendiğime benziyor
sitenin mağazası var mı acab gidip baksan sonra alsan

var ama ankarada ben trbzondaym
gidemem buara işten izin imkansızz

fiyatı 3,160 tl canım benim burada baktıklarım 5 -6 000tl den başlıyo fiyatları genelde
vede bu bana kaliteli geldi ama işte resimden karar vermek zor
çok kararsızım
sen mobilyan gelince fikir verirsin banada :)

uni baby magazalarda çok görüyodum ama kaliteli oldugunu bilmiyodum canım
öyleyse bende alayım hemen

kızlar rabbim hayırlısıyla doğmasını nasip ederse oğlum olcak isim arıyorum yardımcı olurmusunuz?

ayrıntılı ultrasonu 20. haftadan sonra çekiyolar canırım ben gecen hafta çekildim 22. haftada
24 tede çekilebilirsin ama randevunu al çünkü 24. haftada randevu almaya gittiğinde dolu olursa baya ileri atarlarsa ozaman geç olur belki

bir tanıdıgım aldı gögüs kremi ama ismini bilmiyorum öğreneceğim
yüzde 90 lansinoh tur.. dogumdan 1 ay önce kullanmaya başlamış 40 günlük bebeği şuan ve hala kullanıyo sürüyomuş emzirirken siliyorum ben diyo güvenemediği için..
ama hiç çatlak acı yara olmamış.. ismini öğrenirim kesin emin olmak için bende kullanmayı düşünüyorum çünkü

Canım sen nerede yaşıyorsun ? İstanbulda 2000-2500 aralığında bulabilirsin bu takımı o sebeple soruyorum.
Benim Fetih Mobilyacılar çarşısına gitmiştim.Orada buna benzer bi takım görmüştüm.Gayet kaliteli görünüyordu.
Yardımcı olabileceğim bi durum olursa haber vermen yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…