Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

yarın kontrolüm var, 1 haftadır yemek öncesi sonrası ölçüm yapıyorum ona bakarak gerek olursa verecekmiş.

Bana da aynı şeyi söyledi, 38.haftaya kadar sezeryan olabiliyormuş bebek daha içerde kalırsa şişebilirmiş, normal doğumda omuz sıkışması olabilirmiş, suyun çok fazla olabilirmiş Biz artık doğuma kadar takip edilicez, az kaldı hayırlısıyla.

Günaydın kızlar,

Doğum korkularımız başlamış Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.İnşallah bir avazda alırız kuzularımızı kucaklarımıza:)
Düşünmesi bile süper bir duygu.Artık çok az kaldı kavuşmaya.Enteresan bir his :)

evet benim doktorum da omuz sıkışmasından bahsetmişti şimdiye kadar kaç kilo aldın sen? ben 3-3,5 kilo aldım ancak,doktorum çok iyi diyor belki de fazla kilo almayınca bebek de irileşmez ve sezeryana gerek kalmaz diye düşünüyorum 38.haftada doğması çok da sorun değil aslında benim ilk kızım da normal doğum olarak 37+3 de doğmuştu sezeryan istemiyorum ben inşallah hakkımızda hayırlısı olur

allah hepimizin bebeklerine ve bizlere sağlık sıhhat versin... ben sadece okuyup genelde güzel paylaşımlarınızı takip edip yorum yapmayanlardanım ama doğumla ilgili bir kaç birşey yazmak istedim... öncelikle bu benimde ilk hamileliğim doğum gibi bir tecrübem yok ama bir çok normal doğuma ve sezeryana girdim hemşire olduğumdan dolayı, normal doğum bittikten sonra annelerdeki o ağrının azalması rahatlama gözle görülür derecede büyük oluyor... ama ikinci sezeryanına ağlayarak giren o kadar çok hastam olduki neden ağlıyorsun diye sorduğumda çoğu ilk gebeliğimde kendim normal doğum korkum yüzünden sezeryan istemiştim ama şimdi sezeryanda beni neyin beklediğini biliyorum oluyor... tabiki çok fazla korkuya sebep olabillir bizim yaşamadığımız bir şey ama çok kolay ilk doğum yapanlarda var sancıyı hiç hissetmeyip güle oynaya doğuma girenlerde var...

bu arada ağrı eşiği ile ilgili bir kaç bir şey daha eklemeleyim ki ağrı eşiği etraftan duyulan kötü tecrübeler abartılı doğum hikayeleri yüzünden düşebilir yani size tavsiyem zor doğum yapmış ya da doğum çok zor çok kötü diye anlatan insanlardan doğum hikayesi dinlemeyin bu sizin dayanma gücünüzü azaltır... ayrıca kendi snacınızla doğum yapmayı nasip ederse rabbim (inşallah cümle isteyene kendi sancısıyla doğum yapmayı nasip eder) vücudun salgıladığı oksitosinle birlikte seratonin gibi mutluluğu artırıp ağrı hissini azaltan bir çok hormon salgılanıyor yani eğer suni sancıyla doğurmak zorunda kalmazsak vücut zaten doğumu kolaylaştıracak bir çok mekanizmayla dolu...

tabiki ben asla normal doğum istemiyorum diyebilrisiniz ama sezeryandan pişman olan normal doğum yaptığına pişman olandan daha çok ve tabiki şartlar değişti eskisi gibi değil ama allah insanları normal doğum yapabilecek güçte yaratmıştır her zaman için eskiler örnek verilebilir sezeryan yapılmaya başlamadan önce herkes normal doğum yapabiliyormuş bırak sezeryanı dikiş bile atılmadan normal hayatlarına devam ediyorlarmış şuan dünyada doğal doğumu destekleyen bir çok sağlık personeli boşuna çıkmıyor ortaya...mecbur kalındığında normal doğuma zorlanılmaması gerektiğine kesinlikle katılıyorum ama artık bizim ülkemizde mecburiyet kavramı değişti doktorların çoğu maalesef işi paraya döküyor avrupa ülkelerinde sezeryan oranı çok çok düşükken bzim ülkemizde %45 lerde gelişmiş ülkelerin çoğunda doğumla ilgili çok güzel uygulamalar var yanlış anlmayın asla avrupa aşığı bir insan değilim ama mesleğimle ilgili kıyas yapıyorum sadece ve bu konuda çok gerilerdeyiz norveç danimarka gibi ülkelerin 80lerde yapıp vazgeçtiği hataları uygulama konusunda ısrar ediyoruz umarım kanıta dayalı tıbbın geliştiği günleri görebilirim ülkemizde...

kusura bakmayın uzun oldu allah hepinizin gönlüne göre versin hayırlı sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin... bu arada ikinci doğumla alakalı yazan bir arkadaş olmuş gerçekten çok daha kısa ve daha ağrısız oluyor çoğuna ikinci doğumda dikiş bile atılması gerekmiyor...

ben hem insülin kullanıyorum hemde troit ilacı.çok korkuyorum bebeğimde özür olursa diye.tiroite daha yeni başladım
kullanılmayan bunca ay bebeğe zarar geldimi bilmiyorum
4 boyutlu ultrasona girdim ama bişey çıkmadı
tekrar girsem olurmu acaba

Adaçayı içme tuzlu suyla garagara dene ve geçmezse doktora git bence

epidural normal doğumu düşünen varmı..en kolayı o gibi görünüyor ama sağlıklımı,zararları varmı bilemiyorum:S

epidural anestezi anne için nadiren baş ağrısı ense sertliği gibi yan etkiler yapmak dışında bir zarar vermiyor ama sancıyı anne hissettikce bebekte sürfaktan dediğimiz akciğerlerin olgunlaşmasını sağlayan bir madde üretiliyor ve doğuma yakın çekilen o sancılar bebeğin hızlı bir şekilde akciğerlerini dış dünyaya nefes alıp vermeye hazırlıyor bu üretim azalıyor epidural anestezide anne ağrıyı hissetmediği için...

ben 9 kilo aldım, daha doğrusu kurban bayramına kadar 10 kilo almıştım, ondan sonre şeker diyet derken 1 kilo gitti. Şimdi ne durumdayım bilmiyorum. Ben şimdiye kadar şekerden dolayı bebeğinin çok büyük olduğu 1 kişi duydum sadece. Oda şeker çıkınca internet araştırmaları vs karşıma çıktı. 5,5 kilo oldu ve küvezde kalmış 1 hafta. Nefsimize yenik düşmedikye Allah ın izniyle bişey olacağını düşünmüyorum açıkçası. Ayrıca moral bozukluğunun şekeri yükselttiği gerçeği de var, bol bol dua edip beklemekten başka çaremiz yok.

Kesinlikle katılıyorum size, eskiler hep diyorlar bi çocuk doğurdum 6 kilo vardı, tamam belki abartı olabilir ama boy kısalığı çatı darlığı vs başka bi yöntem yokmuşki. Bende çok korkuyorum acilde bi kadının bağırmalarını duyduğumdan beri ama kendime hep telkinde bulunuyorum. 1 günlük bişey olucak, çatlasamda patlasamda o çocuk dışarı çıkıcak o yüzden korkuya meyal vermeden bol bol dua ederek kendimi sakinleştiriyorum. Bütün annelerin söyledği şey ilk kucağa alıştaki o zevk mutluluk, bende bundan mahrum kalmak istemiyorum. Hakkımızda hayırlısı inşallah...

İlk tahlillerinde troit çıkmamışmıydı? Bende sadece ilk testlerimde yapıldı troit, daha sonra hiç bakılmadı.
Moralini bu kadar bozma, Allah ın izniyle bebeğine hiç bişey olmaz merak etme. Senin moralin o kadar önemli ki,
sinir stres şekerini bile yükseltiyor. Ne duurumda olanlar var, yine şükret bence haline.

4 boyutluyu da doktoruna sor, o bebeğin gelişimine bakarak yönlendirir seni.

tekprenses çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler. Gizli takipçiler her zaman yazsa sora sora okuya okuya öğrensek tüm stresimizi korkumuzu yenerdik ne güzel.Devamını bekliyoruz Ben çok önce de yazmıştım, İlk defa tecrübe edinecem ama bence insan doğumun nasıl geçeceğine inanıyorsa öyle geçiyor, herkesten duyduğum okuduğumdan bunu çıkarıyorum.Çok korkan bir insan ya da sağlığı gerçekten el vermeyen bir insan tabiki sezeryana yönelmeli ama sonuna kadar inşallah allah izin verirse normal doğumu çok istiyorum. Özellikle o sancıyı hissetmek istiyorum hatta. Tek korkum saatlerce sancı çekip sonradan sezeryana alınmak ve suni sancı. kızımın doğuşunu görmeyi ve o anın mucizesini okadar yaşamak istiyorum ki.inşallah isteyen herkes yaşar.

Aklıma gelmişken komik bişe anlatayım eşim inş. okumaz bunu,ara sıra okuduğunu düşünüyorum gerçi ama neyse. Eşim küçükken herkes sünnet olmaktan kaçarken ağlarken eşim yalvarıyormuş beni sünnet ettirin diye. Sünnet eden kişinin şehre gitmesi gerekiyormuş bigün,yine olamamış yani,sıra gelmemiş. Eşim yine başlamış ağlamaya isyan etmeye, sünnetçinin kulağına gitmiş bu olay.Adam şaşırmış merak etmiş. Sırf eşim için geri dönmüş. Ben çok şaşırmıştım ama doğru.Şimdi bakıyorum da ben de sancı çekmeyi çook istiyorum.Ne kadar acı çekmeyi seven bir aileymişiz yahu:

merhaba kızlar bugün doktora gittim bebeğim sanki 2 3 gündür çok oynamıyo gibiydi bide idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı gittik bugün çok şükür herşey normal erken doğum riski yokmuş öyleki doğum kanalım sıkı sıkıya kapalıymış kesinlikle istirahat önermiyorum sana istersen boya badana yap hiç bişey olmaz dedi doktor bi yandan sevindim ama bi yandan da acaba normal doğum yapamazmıyım ki dedim çünkü doktor o kadar kapalı ki doğumda bile açmak gerekebilir dedi bilmiyorum kafam takıldı yani bu konuya 26 haftalığız 800 gram olmuş kızım

o ilk kucağa almadaki mutluluk varya yada ilk yüzlerini gördüklerindeki mutluluk bir yabancı olarak bile farkedilebilir birşey... ilk girdiğim doğumda öğrenciyken çok fena olmuştum başım falan dönmeye başlamaıştı ki hastam doğum yaptı inan ne baş dönmem kaldı ne başka bir şey gözlerini açmış beyazımsı morumsu renkte dünya tatlısı kokusu olan bir kız bebekti asla o anı unutacağımı sanmıyorum... ben de kesinle normal doğum için bol bol dua edenlerdenim umarım sağlıkla ve kolaylıkla normal doğum yaparız...

umarım gönlüne göre olur hayırlısıya aslında ağrıyı çekmeyi kimse istemez ama sonu çok güzel oluyor normal doğumun bir iki saat içerisinde kucağında bebeğiyle dolaşan bir anne olmayı kim istemezki...

Kızlar hamilelikte doğru uyku pozisyonu hakkında bir yazı buldum.
Hamilelikte Doğru Uyku Pozisyonu ve Omurga Sağlığı | Hamileler Kulubü

paylaşım çok güzel olmuş ellerine sağlık kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir durum bu hamilelik süresinde yaşayacağımız ağrılar emzirme döneminede sarkabiliyor umarım çok sıkıntı yaşamayız... o yazının olduğu sitede normal ve kolay doğumla ilgili bir yazı buldum
Çabuk Çabuk Kolay Doğumlar | Hamileler Kulubü

Bende normal dogum istiyorum, ama doktorumla daha hic konusmadik bu konuyu. Sormayada korkuyorum sanki bana biraz sezaryanci gibi geliyor.
Insallah dua edelim hepimiz, e bi süre sonra dogum hikayelerimizi de paylasmaya baslariz insallah hayirlisiyla

Glisemik indeks değerlerine bakarsan en yükseklerden biri pirinç bi süre pirinçsiz idare etsen iyi olur. Yada yanında glisemik indeksi düşük şeyler yersen daha az çıkabilir. tutkuntu1985 in dediği gibi salata falanda ye yemeğin yanında. kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…