Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
eminmisin canım ya bana yok gibi geldi,gerçi ben oto koltugunu yakından inceleyemedim hiç ama nette gördüğüm kadarıyla tente yok gibi..hatta concord dan vazgeçme sebebim oydu..hala almadım gerçi araba ama..

Concord neo da tente var ama sertdegil ince kumas ucunda pim yerleri var ordan yerlestiriyosun kendim ckartip taktim

Kızlar günaydın,
Arada bir yazmaya fırsat buluyorum ama çoğunlukla okuma halindeyim. Takipteyim yani, merak etmeyin :)
Şeker çıkan arkadaşlar olmuş, herşey yoluna girer sıkıntıya sokup en baştan yıpratmayın kendinizi. Allah çaresiz dert vermesin. Ben de bu haftasonu gideceğim yüklemeye, bakalım neler olacak..
Benim kaburga ağrılarım artık dayanılamayacak hale geldi, sanırım kızım duruşunu değiştirmemekte kararlı bir süre daha. Bazen ağlayacak gibi oluyorum; ki ağrıya tahammül edebilirim, bir migren hastası olarak yüksektir eşiğim.. Bildiğim bulabildiğim hiçbir yöntem de yok bu ağrılar için.. Sonuna kadar çekeceğim sanırım :) Minnoşum iyi olsun da, gerisi boş gerçi.
Bu arada ben de tamamen normal doğum taraftarıyım başından beri; Allah kısmet ederse bir sorun çıkmazsa sonuna kadar direteceğim yani :) Kesinlikle hem anne hem de bebeğin sağlığı için en en doğrusu bu.
Bebek arabasını 1,5 ay önce almıştık; Jané Rider modeline karar verdik uzun araştırmalar sonrası, Matrix ana kucağıyla birlikte. Fiyatı biraz tuzluydu ama en çok içimize sinen bu olmuştu. Matrix ana kucağı diğer ana kucaklarına nazaran biraz ağır ama özelliği 180 derece yatabiliyor ve böylece portbebe oluyor. Ayrıca uzmanların oto tipi anakucağında bebeğinizi 2 saatten fazla bırakmayın uyarılarını da düşünecek olursak, tam yatırabilmek gittiğiniz her yerde size kolaylık sağlayacak ve bebeğe de düzgün bir uyku imkanı verecek bir seçenek.
Bu arada biz odamızı tamamladık. Modoko'daki fiyatlar çok yüksek gelince, eşimle İkea'da karar kıldık. Gittik, aldık, montajını yaptırdık; çok da güzel oldu. Bütçe sıkıntısı olan arkadaşlara tavsiye ederim. Karyola, dolap, şifonyer ve koltuk (emzirme için) aldık toplamı 2.000 TL olmadı diyebilirim. Ki benim sorduğum takımlar 4.500 TL falan olmuştu Meltem Modüler'de bile zam gelince. Bir de emzirme koltuğu eklenince 5.000 TL gibi birşey olacaktı sanırım..
Size bu noktada bir sorum olacak; bizim karyolanın ölçüsü 60x120 cm. Şimdi uyku seti bakıyorum yatak için, hani şu yanlarda korumaları olanlardan ama genelde 70x130, 80x140 gibi ölçülere rastlıyorum. Aslında benim asıl derdim bu yatak koruyucuları. Bir tek Mothercare'de ayrı satıldıklarını gördüm, orda da uzun olanları 170 TL miydi neydi.. Çok çok pahalı yani.. Var mı bana fikir verebilecek?

Herkesi ve minişlerini öpüyorum!

o sarı sıvıyı saıkn sıkmayın arkadaşlar ve göğüs ucunu kaşımayın.emzirme döneminde resmen fışkırıyo.kaşıdıkça ucu açılıyo.benim öle çok sütüm boşa gitti.çok üzüldüm.ama şimdi akıllandım.dokunmuyorum bile kaşınıyo acıyo ama tutuyorum kendimi.gece uykusuzluğu bendede var.ağrılarım arttı.daha 2 buçuk ay var nasıl durucaz bilmem.gerçi allah dayanma gücü veriyo da annelik zor.

aslında nstye girmek için çok erken daha genelde 34.haftadan itibaren alırlar ama sizin hastanede farklı uygulanıyor olabilir... nst aslında biraz sıkıcı bir alet yarım saat kadar yatıp bir şeye bağlı kalmak çok sinir bozucu oluyor... ben çeken konumundayken bile gıcık oluyordum nstye tabi güzel tarafıda var yarım saat boyunca miniklerin kalp atışını dinliyorsun çok hoş oluyor o da... ama son döneme doğru 2 güne bir 3 güne bir düşüyor o beklme süreci çok yorucu oluyor ilkler sıkıcı olmazda sonra artık sıkılıyor bir çok insan...hoş yinede bence yarım saat bebeişlerin kalp atışını dinlemek çok güzel her zaman...

olmadık saatlerde uyanma meselesi bendede var artık son döneme girdik ondan ama benim kızım asla gece uyumuyor ne zaman uyansam hareket halinde ben onun uyumasını beklerken uyuyakalıyorum çoğunlukla yarı uykulu geçiyor gecelerim... göğüsünden gelen şey ağız sütü canım artık doğuma kadar o kendini emzirmeye hazırlıcak ben sütyenleri değiştireleri epey oldu... göğüs uclarının temiz kalmasını sağla ıslak olduğunu hisstdiğinde önlem al şimdiden çatlayıp yara olmasın doğuma bir kaç hafta kalada meme ucu çatlak kremlerini fazla uyarmadan sürmeye başlarsın ama o zamana kadar arada bir gerçek zeytin yağı ile göğüs ucunu temizleyebilirsin bu sayede hem çatlamamış olur hemde ıslak kalmasını engel olursun zeytin yağının temizleyici etkisiylede mikrop kapmasını önlersin allahın izniyle...

kesinlikle katılıyorum göğüs uçlarıyla oynanmamalı rahim kaslarını uyarıyor ve doğumda salgılanan sancı hormonunu oksitosini uyarıyor allah korusun başımaza kendi elimzile bir şey getirmeyelim...

Selam canım ikea benm de 2.tercihimdi ama büyüyen beşik sevdasıyla farklı bir oda aldık. Güle güle büyütelim inş. yatak koruyucusu almasan olmaz mı canım, ben bebişime yatak koruyucu alez aldım.Kendi yatağıma da alacam sıvı geçirmeyenden,yoksa suyum gelirse yanarız:). Onlardan araştırabilirisin fiyatları da uygun. koruyucu alezin üstte takılanı da var,fermuarla takılanı da. sitelerden bulabilirsin hatta markafoni,butik bebe,vip dükkan vs oralarda da oluyor denk geldim bikaç kez.

canım bu arada yatak koruyucusu almasan olmazmı derken mothercare in 170 tl olanını almasan olmaz mı demek istedim, yoksa alınması şart tabi:d:d

canım bu arada yatak koruyucusu almasan olmazmı derken mothercare in 170 tl olanını almasan olmaz mı demek istedim, yoksa alınması şart tabi:d:d

Kuşum yatak koruyucusu derken aslında kastettiğim alez değil, hani karyolanın etrafında dönenler var ya, bebiş kafasını çarpmasın, elini ayağını dışarı çıkarmasın diye.. Tam adını bilmiyorum onun hem baş tarafında oluyor hem de parmaklıkların olduğu her 2 tarafa boylu boyunca bağlanıyor. Funnababy'nin uyku setlerinin içinde var e-bebekte. İngilizcesi "cot bumper" olarak geçiyor.

Kuşum yatak koruyucusu derken aslında kastettiğim alez değil, hani karyolanın etrafında dönenler var ya, bebiş kafasını çarpmasın, elini ayağını dışarı çıkarmasın diye.. Tam adını bilmiyorum onun hem baş tarafında oluyor hem de parmaklıkların olduğu her 2 tarafa boylu boyunca bağlanıyor. Funnababy'nin uyku setlerinin içinde var e-bebekte. İngilizcesi "cot bumper" olarak geçiyor.

hımm anladım:) uyku setinin içinde oluyor onlar,ben bunu almıştım. kenarındakini söylüyorun dimi canım.

Deneyimlerini bizim paylaş tatlım:) Bakalım nasıl bir his :)

Göğüslerle oynamamak gerek kuzucum.O sarı sıvı çok lazım olcak bebeğimize :)

Bizimde ilk tercihimiz ikeaydı ama alternatif uygun takım bulunca durumlar değişti.Güzel günlerde sağlıkla kullansın miniğin herşeylerini canım.
Yatak yan korumalarını ayrıca da satıyorlar.Hatta bugün limango da gördüm.İstersen bir incele canımcım.Çok yüksek rakamlar vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

İnşallah şekerin iyi çıkar canım, bizde ikea aldık hatta dün gece kurduk çok güzel oldu. Bende kenar koruma konusunda sıkıntıya düşmüştüm. beşiktaşın yavru kartal uyku seti çok hoşuma gidiyordu ama ölçüleri kesinlikle olmadı. Deneyimli annelere de sordum uyku seti kullanışlımı diye, bana kimse tavsiye etmedi kaba oluyor diye. Onun yerine nevresim takımı+yorgan+ikeanın beyaz kenar korumalrından aldım. O şekilde takım yapabildim. Bu şekilde bana daha mantıklı geldi, inşallah serdiğimde de istediğim gibi durur.

Ikea'yi severim :)
AMa bizim ev müsait olmadigi icin maalesef bi bebek odamiz olmuycak. Biz yatak odamiz icin Kraft'in kirmizi Pr001 olan Park yatagini aldik, hemen yatak odasinin yaninda olan oturma odasinada Dolabini koyucaz, Daha dolabini almadik ama Koctas'ta indirimde bi dolap gördüm gecenlerde, üc kapili. Bi tarafi rafli, diger iki tarafi askili ve alti cekmeceli, 199tl. Oturma odama da uygun olan bi rengini alicaz, Biraz ayri ayri olucak ama napalim.
Yatak koruyucu yalnis hatirlamiyorsam ayri olarak Havuzluhan'da da satiliyordu ama cok renk secenegi yoktu, yada ben o gün gittigimde ock kalabalik oldugu icin gözüme öyle geldi.

Bende sabahlari kalktigimda gögüslerim öyle agir geliyor ki, sanki iki agir bowling topuyla uyaniyorum her sabah. Gün ilerledikce geciyor sanki, yada alisiyorum.
Bel agrilarima vicudum sanirim alisti, ama uzun süre yatarak televizyon vs. izledigimde, kkalkarken kuyruk sokumum cok agriyor.

bebek arabası olarak ben de baby2 go marvel travel dusunmustum ama internette çok şikayet okudum vazgeçtim o yuzden, şimdilik hauck ya da graco yakın gozukuyor ama bir haşim işcan yapacagım o zaman kesınlesır alırım inşallah diye umıt edıyorum

ben nst ye girdim 2 kere, çok sıkıcı bişey. yatağa yatıyorsun, bi cihaz var yuvarlak bi ucu var karnına kemer gibi bişeyle bağlıyolar. yaklasık 15-20 dk bekliyorsun. Bebeğin kalp atışlarını rahimdeki kasılmaları yani sancın varmı yokmu ona bakıyolar. Oğluşum bile rahatsız olmuştu o aleti bağlayınca, kıpır kıpır durmamıştı. son zamanlarda çok giricez, ben öyle uzun boş boş yatmalara dayanamıyorum zaten,o zaman ne yapıcam bilmiyorum.

Doktorum bitki çaylarını sayarken adaçayı yok dedi ıhlamur, rezene ve zencefil çayı içebilirsin demişti.

Bir dr. arkadaş pompa yerine elle sağmayı tavsiye etti şimdilik o yüzden almadım. Çapada onu tavsiye ediyorlarmış.

Ben bayağıdır sporcu sütyenlerinden kullanıyorum diğerleri çok rahatsız ediyordu tavsiye ederim.

hımm anladım:) uyku setinin içinde oluyor onlar,ben bunu almıştım. kenarındakini söylüyorun dimi canım.

Eki Görüntüle 557889

Evet hayatım aynen bu.

belfüm, şimdi gördüm. Hemen detaylı incelemeye alıyorum. Yalnız bunlar max. 185 cm. yani bu da demek oluyor ki yan tarafları ancak yarıya kadar kapatıyor. Sizce yarım olması sıkıntı yaratır mı? çünkü fiyatları oldukça uygun..

evet limangoda bende gördüm fiyatlarıda gayet iyi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…