Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Ben de senin gibi dusunuyorum. Tek girmekten yanayım, hem erkeklerin o durumu gordukten sonra eşlerine karşı soguduklarını cok duydum doktor arkadaşlarımdan. Pek tavsiye etmiyorlar, benim eşim girme meraklısı ama kapıda bekler herhalde

Belfüm, benim eşim benimle birlikte doğururdu herhalde korkudan :) ama normal doğum yapsaydım çağırabilirdim daha çok annemi çağırıdım yaa o daha iyi anlardı elimi tutar destek olurdu gibi geliyor sezeryan olacağı için düşünmüyorum :)

ben yanımda olmasını çok isterdim ama dr kabul etse bile kocam girmez
dk da bayılır
kardeşim girse diyorum ama dr a sormayı unuttum
kabul ediyolarmı bilmiyorum,hemşirelik bölümü öğrencisi kndsi

yalnız girmek bencillikmi bilmiyorum
ama eşimin kuzeni ben tek başıma girmek istiyorum,ben yaşamak istiyorum o anı gibi cümleler kurdu
onunki bencillikti bence
yada konuşma atrzından ben öle algıladım

Kizlar bugün seker yüklemesini yaptik bizde sonunda. Yalniz kafami karistiran bazi seyler var yardimci olursaniz sevinirim:

Bugün dedikleri gibi sabah erkenden kalktim kahvalti yaptim ve kahvaltida tam iki saat sonra gidip 50 gr.lik Sekerli suyu ictim, sonra bi saat sonra gel kanini alicaz dediler. Öyle yaptim ve bana berilen kagitta aclik kan sekeri 112 yaziyor sag taraftada normal deger 65 - 110 diyor. Ama ben cok ac degildim, yada aclik buysa tokluk sekeri ne oluyor o zaman? Yüksek mi cikmis oldu yani simdi :18:

Selam kızlar bişey farkettim saçım feci dökülürdü şimdi sanki artık çok azaldı gibi geldi sizin ne durumda?

Evet canım benim de saçlarım ince telli, baya da dökülüyordu. Ama hamilelikten sonra özellikle 4. aydan sonra saçlarım gürlerşti, yeni saçlar çıkıyor hatta :)

şeker yüklemesi aç karnına yapılmıyomuydu
yani ben aç karnına gittim en azından :26:

Merhaba canım, benim bildiğim kadarıyla sabah birşey yemeden gitmek gerekiyor. Ve tahlil sonucunda açlık-tokluk şeklinde yazması gerekir. Anlamadım bende ama sıkma canını, doktoruna göstermedin mi ?

Merhaba canım, benim bildiğim kadarıyla sabah birşey yemeden gitmek gerekiyor. Ve tahlil sonucunda açlık-tokluk şeklinde yazması gerekir. Anlamadım bende ama sıkma canını, doktoruna göstermedin mi ?

Ya bana kahvalti yaptiktan iki saat sonra gel dediler Doktorumda randevum pazartesi günü, bende anlamadim

Ya bana kahvalti yaptiktan iki saat sonra gel dediler Doktorumda randevum pazartesi günü, bende anlamadim
Üzülme canım ya bak bebişin de üzülür tahlil sonucunu tarayıp buraya ekleme gibi bi şansın varmı ? Elbet yardımcı olacak arkadaşlar çıkar. 2 kez kan aldılar demi, Yani bi hemen gidince, birde şekerli suyu içtikten sonra ?

Son düzenleme:

Evet hem öyle görmesini istemem hem de dayanamaz zaten.Şimdi düşündüğümde bile aklım onda kalıyor adam panik atak zaten :)

Biz içerde onlarda dışarda doğurucaklar :))

Söyleme tarzı hoş olmamış Ben gene de kararı ona bıraktım , ben ne kadar istemesem de son karar onun.

Canım şeker yüklemesi aç karnına yapılmalı.Bir yanlışlık olmasın

ben eşimin girmesini aslında istiyorum ama eşim bunu kaldıracak yapıda diil :)) yani orada bayılır kalır fenalaşır...ben dr.lar eşimle mi benle mi uğraşsınlar sonra :)) o yüzden eşimde bende istemiyoruz...ankarada eğer görüştüğüm hastanede doğum yaparsam o da çok taraftar diil eşimin girmesine

bana farketmez aç tok olman hatta dayanamam diyosan şekeri içmeden bişiler ye dedi ama ben sağlam olsun diye bİşi yemedim aç yaptırdım

Kizlar simdi sonucu aldigim Laboratuari aradim da, ( o an kagida bakip sormadim manyak gibi )
140in altindaysa normal dedi, kenarda yazar 65 - 110 siniri aclik kan sekeri icin biz aclik veya tokluk ölcmedik, 50grlikta. icildikten 1 saat sonrasina baktik, oda 140dir dedi:26: Yani demek ki iyi cikmis ama yinede anlamadim :

cnm bende sonucu görünce çok korktum 130 çıktı sınırın üstünde diye ama dr.a gidince 140ın altında olması gerekiyor güzel sonucun dedi...hiç endişelenme banada aynı yöntemle yaptılar açken kan almadılar sadece şeker içtikten sonra kan aldılar...rahatla hadi :))

benımde tok ölçülmüştü canım 97 cıkmıstı benimkide.140 ın altı normal oluyormus.bi problem yok yani

karnımın sağ ve solunda ağrılar basladı korkmuyo değilim ama doktora gitmekten bıktım ne olsa normal cıkıyo zaten.böyle ağrıları olan var mı? birde kordon kanı hakkında ne düşünüyorsunuz??

Hayir canim 2. kez almadilar iste, direk önce o suyu icirip ondan 1 saat sonra aldilar sadece.

Kizlar bakin bunu buldum:
50 gr OGTT nedir?
Anne adayına günün herhangi bir saatinde aç ya da tok karna oral yolla 50 gr glikoz içeren sıvı verilerek bir saat sonra plazma kan şekeri ölçülür. 140mg/dl -190mg/dlarasında ise tanı testine geçilir. Ancak 190mg/dl'nin üzerinde ise tanı testi yapılmasına gerek yoktur. Hastaya gestasyonel diyabet tanısı konur. Ve tedavi planlanır.

100 gr OGTT nedir?
Gestasyonel diyabet için riskli bulunan anne adayına aç karna oral yolla yüz gram glikoz içeren sıvı verilerek hemen, birinci, ikinci ve üçüncü saatlerde dört kan şekeri ölçümü yapılır. Sonuçların değerlendirilmesi; bulunan değerlerden en az ikisi aşağıda gösterilen alt sınırların üzerinde ise gestasyonel diyabet tanısı konur.
Açlık; 95 mg/dL,
1. Saat; 185 mg/dL ,
2. Saat165 mg/dL ,
3. Saat 145 mg/dL

Demek ki ac tok fark etmiyormus, sevindim ve rahatladim, cok saolun. Laboratuari bile aramdan önce size sormak istedim

Son düzenleme:

Yalnızken kendimi daha güçlü ve dayanıklı hissediyorum ama yine de eşimin yanımda olmasını isterdim. Doğum anına o da şahit olsun isterim ama ancak sancı çekerken yanımda olur herhalde doğum anında almazlar sanırım.O da özel hastaneye gitme şansım olursa olabilir çünkü bulunduğum ilde özel hastane yok.En yakın özel hastane 2 saat uzaklıkta.

Eşinle Allah kavuştursun canım:) bikaç gün de olsa uzak olmak zor,hatta onun açısından iki tane özlediği var daha da zor.
senin yaptığını ben de geçen hafta yaptım annemin dolabından 4 tane süper elbiseler aşırdım,tam da hamilelik elbisesi gibi oturdu üzerime.Doğumdan sonra da geri verecem,kendime değil de bebişe alışveriş yapıyorum ben de bu sayede:)

belfü çook zor sormuşsun:) Ben hep eşim de o ana tanık olsun istiyordum. Ama benim o halime asla dayanamayacağını,fenalaşacağını söylüyor,yine de ben çok istersem gelecek. doğumhaneye hemen girilmiyor galiba sancılardan sonra doğum aşamasında giriliyor. O ana kadarki halim nasıl olur bilmiyorum. o an ki psikolojime göre karar verecez galiba.Dr.sezeryan şart derse de bayıltmadan yapılanı istiyorum,spinal sezeryan diyolar galiba. Eşim öyle bişe olursa yanımda olsun isterim.Bağırıp çağırma durumu yok nasılsa,ayık ve uyuşmuş olunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…