Canım kaburganda acı vs olmuyor dimi? ben hiç doktora sormadım nasıl duruyor diye ama tahmin ediyorum genelde. sanırım o pozisyona geçemedik hala:). 1 aralıkta dr.dan da bilgi alayım:)
Çevremdeki konuşan sayısı benm de arttı,tanımadıklarım bile wc de filan görünce göbeğimi gördükleri için direk sorulara yorumlara başlıyorlar.Güzel yorumlar da oluyor ama ilk doğum olduğu için Allah kurtarsın çok zor vs diyolar ya fıttırıyorum. takmamak lazım ama işte,sallıyorum ben de.
Kızlar dün bebişim beni çok üzdüTam anlamıyla babacı beni hiiiç takmıyor. Normalde gündüz hep tepik yiyorum akşamları da karnımda kayar,bir yere toplanır nadiren de tekme atar.Huylarını ezberledim yani:) Dün eşim geç geldi annemle oturuyodum ben de, annem saatlerce eli karnımda, konuştu durdu torunuyla,ben de öyle. bi kerecik tekmelesin diye ne diller döktük tık yok. 10 gibi eşim geldi,onun sesini duyar duymaz öyle kudurduki şok olduk. Ya hiç dikkat etmemiştim ama ona aşırı tepkiler veriyor. Ben hiç önemli değilim
Çevremdekilere bi gün patlıcam ama ne zaman :)
Benim dünya tatlısı bir kedim var evde, birkaç densiz arkadaş kedini ver birine, vermeyecek misin?, at onu evden fln diyor. O da benim çocuğum gibi olduğu için böyle birşey mümkün değil tabiki.. Bir de o kadar bağlıyız ki birbirimize, onu göndermek fikri bile canımı yakıyor. Doktorum ev kedilerinin dışarı çıkmadıkları, aşılı oldukları ve kuru mama yedikleri sürece toxo ihtimalinin olmadığını söylediği için içim çok rahat. Kızımla da iyi anlaşacaklarını düşünüyorum.
Tabiki kilo konusu var; toplamda 10 kilo aldım ama zaten hep orantılı aldığım için kot pantalonlarımı iliklemeden hala giyebilir haldeyim. Neyse çok almamışsın diyorlar.. Ne demek istediklerini anlamıyorum, iyi miiii kötü mü :)
Bir de geçen gün çok çok çok yakın 20 yıllık bir arkadaşım moralimi bozdu; ben hamile kaldığımdan beri aynı sütyenlerimi giyiyorum ama zaten benim göğsüm büyüktür (36D) ve göğsüm dolgunlaştı iyice. Ben beden değiştirmedim diyince, ilk yanıtı "belki de sütün yoktur" oldu. Ne kadar moralim bozuldu, üzüldüm anlatamam.
Özetle bazıları gerçekten tam sopalık! :)
allah hepimizin bebeklerine ve bizlere sağlık sıhhat versin... ben sadece okuyup genelde güzel paylaşımlarınızı takip edip yorum yapmayanlardanım ama doğumla ilgili bir kaç birşey yazmak istedim... öncelikle bu benimde ilk hamileliğim doğum gibi bir tecrübem yok ama bir çok normal doğuma ve sezeryana girdim hemşire olduğumdan dolayı, normal doğum bittikten sonra annelerdeki o ağrının azalması rahatlama gözle görülür derecede büyük oluyor... ama ikinci sezeryanına ağlayarak giren o kadar çok hastam olduki neden ağlıyorsun diye sorduğumda çoğu ilk gebeliğimde kendim normal doğum korkum yüzünden sezeryan istemiştim ama şimdi sezeryanda beni neyin beklediğini biliyorum oluyor... tabiki çok fazla korkuya sebep olabillir bizim yaşamadığımız bir şey ama çok kolay ilk doğum yapanlarda var sancıyı hiç hissetmeyip güle oynaya doğuma girenlerde var...
bu arada ağrı eşiği ile ilgili bir kaç bir şey daha eklemeleyim ki ağrı eşiği etraftan duyulan kötü tecrübeler abartılı doğum hikayeleri yüzünden düşebilir yani size tavsiyem zor doğum yapmış ya da doğum çok zor çok kötü diye anlatan insanlardan doğum hikayesi dinlemeyin bu sizin dayanma gücünüzü azaltır... ayrıca kendi snacınızla doğum yapmayı nasip ederse rabbim (inşallah cümle isteyene kendi sancısıyla doğum yapmayı nasip eder) vücudun salgıladığı oksitosinle birlikte seratonin gibi mutluluğu artırıp ağrı hissini azaltan bir çok hormon salgılanıyor yani eğer suni sancıyla doğurmak zorunda kalmazsak vücut zaten doğumu kolaylaştıracak bir çok mekanizmayla dolu...
tabiki ben asla normal doğum istemiyorum diyebilrisiniz ama sezeryandan pişman olan normal doğum yaptığına pişman olandan daha çok ve tabiki şartlar değişti eskisi gibi değil ama allah insanları normal doğum yapabilecek güçte yaratmıştır her zaman için eskiler örnek verilebilir sezeryan yapılmaya başlamadan önce herkes normal doğum yapabiliyormuş bırak sezeryanı dikiş bile atılmadan normal hayatlarına devam ediyorlarmış şuan dünyada doğal doğumu destekleyen bir çok sağlık personeli boşuna çıkmıyor ortaya...mecbur kalındığında normal doğuma zorlanılmaması gerektiğine kesinlikle katılıyorum ama artık bizim ülkemizde mecburiyet kavramı değişti doktorların çoğu maalesef işi paraya döküyor avrupa ülkelerinde sezeryan oranı çok çok düşükken bzim ülkemizde %45 lerde gelişmiş ülkelerin çoğunda doğumla ilgili çok güzel uygulamalar var yanlış anlmayın asla avrupa aşığı bir insan değilim ama mesleğimle ilgili kıyas yapıyorum sadece ve bu konuda çok gerilerdeyiz norveç danimarka gibi ülkelerin 80lerde yapıp vazgeçtiği hataları uygulama konusunda ısrar ediyoruz umarım kanıta dayalı tıbbın geliştiği günleri görebilirim ülkemizde...
kusura bakmayın uzun oldu allah hepinizin gönlüne göre versin hayırlı sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin... bu arada ikinci doğumla alakalı yazan bir arkadaş olmuş gerçekten çok daha kısa ve daha ağrısız oluyor çoğuna ikinci doğumda dikiş bile atılması gerekmiyor...
Benim dünya tatlısı bir kedim var evde, birkaç densiz arkadaş kedini ver birine, vermeyecek misin?, at onu evden fln diyor. O da benim çocuğum gibi olduğu için böyle birşey mümkün değil tabiki.. Bir de o kadar bağlıyız ki birbirimize, onu göndermek fikri bile canımı yakıyor. Doktorum ev kedilerinin dışarı çıkmadıkları, aşılı oldukları ve kuru mama yedikleri sürece toxo ihtimalinin olmadığını söylediği için içim çok rahat. Kızımla da iyi anlaşacaklarını düşünüyorum.
Tabiki kilo konusu var; toplamda 10 kilo aldım ama zaten hep orantılı aldığım için kot pantalonlarımı iliklemeden hala giyebilir haldeyim. Neyse çok almamışsın diyorlar.. Ne demek istediklerini anlamıyorum, iyi miiii kötü mü :)
Bir de geçen gün çok çok çok yakın 20 yıllık bir arkadaşım moralimi bozdu; ben hamile kaldığımdan beri aynı sütyenlerimi giyiyorum ama zaten benim göğsüm büyüktür (36D) ve göğsüm dolgunlaştı iyice. Ben beden değiştirmedim diyince, ilk yanıtı "belki de sütün yoktur" oldu. Ne kadar moralim bozuldu, üzüldüm anlatamam.
canım bence o arkadaşın seni kıskanıyor olabilir başka konularda çok güvenme derim.ne alakasız bir yorum yapmış ya sütle büyüklüğün ne alakası var. Benim de bahçede baktığım kedim var elleme kucaklama vs diyolar dışkısına değmemek gerekiyor dışarda durduğu için. ona da zaten dikkat ediyoruz,biz sanki bebeğimizi düşünmüyoruz yaaa.sinirlendim bak şimdi:):)
hanımlar siz yürüyüş yapıyomusunuz?ben 1 saatlik öğle molalarımda hep tempolu yürümeye gayret ediyorum.bugün de abarttım herhalde bilen bilir bomontiden harbiyenin sonuna kadar tempolu yürüdüm aralıksız ve döndüm.ama ne dönüş,belim ayrı,baldırlarım ayrı ağrıyo:)abarttım herhalde ama napıyım kilo almaya moralim bozuluyo biraz yediklerimi eritiyorum inşallah:)yakında yolda doğurcam galiba:)
Epeydir bakamıyorum bilgisayara, sayfalar ilerlemiş:) Okumak zaman aldı epey. Annem yanımdaydı 1 haftadır dün gitti. Cumartesi günü de kayınvalidem gelecek. Alışverişe başlayacağız artık oğlum için. Geçen cuma doktora gittik en son kan uyuşmazlığı testim negatif çıktı. İğne doğumda yapılacak yalnız. Doktorum "bebeğin kanı negatifse 7. ayda iğne yapmak boşuna oluyor" dedi. Oğlum için de nohut kadar burnu var dedi:)) Bu aralar yine mide bulantısı başladı. 3 gündür her sabah kusuyorum. Akşamları da çok kötü uyku bastırıyor, gözlerimi açamıyorum. Sabah bacak ağrısı ile uyanıyorum ve gün boyu sırtım, belim, bacaklarım ağrıyor. Okulda merdiven inip çıkmak yoruyor, bundan sonra daha da zor olacak belli şimdiden. Sabah 6' da kalkıyorum, çok zor uyanıyorum. Hafta sonu da dinlenemiyorum, sabahın 5'inde acıkıyorum, kalkıp bişeyler atıştırınca da uykum açılıyor uyuyamıyorum. 7 aralıkta 32. haftam doluyor, izin konusunu görüşeceğiz doktorumla. Herhangi bir risk durumu olmazsa son 3 haftaya kadar devam etmeyi düşünüyorum ama gözüm korkuyor bir yandan da. Siz ne düşünüyorsunuz izin konusunda? Herkese iyi akşamlar...
şifacı, biz Botne dolap, Hemnes şifonyer ve Stuva karyola aldık.
Resimlerini de ekleyebilirim görmek isteyenler olursa..
Bende 37 ye kadar çalışmayı düşünüyorum ama artık günden güne ağırlaştığımı hissediyorum 47 tane öğrencim var gitmeden konularıda bitirmeyi düşünüyorum şuan önde gidiyoruz haliyle daha çok yoruluyorum
Günaydın güzel anneler :) yarını sabırsızlıkla bekliyorum doğum izni komisyondan çıkcak diyorlar.Allah büyüktür inşallah dilediğimiz gibi olur
cnm hayırlı olsun mobilyaların bizde ikea istiyoruz baktık karar verdik internetten getirtelim dedik yatak ve şifonyer var begendigimiz pax dolap yok nasıl gidip alıcaz bilmiyorum konyadayız sen hangi modelleri begendin fotoları varsa eklermisin fikir olur şimdiden hayırlı olsun iyi günlerde kullansın bebegin :)
Günaydın güzel anneler :) yarını sabırsızlıkla bekliyorum doğum izni komisyondan çıkcak diyorlar.Allah büyüktür inşallah dilediğimiz gibi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?