Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Haklısın canım zor durumlar. 6 ay izin çıksa 37yi beklemeyebilirim de duruma göre. Ama çıkmazsa doktora şöyle bişey soracam; benm normalde son adete göre 28 hafta çıkıyor ama ultrasona göre perş. günü 31.haftama giricem. Raporumu 28e göre verse sorun oluyormu onu öğrenecem. Bebeğimle zaman geçirmek istiyorum napayım inş. öle oluyordur son adete göre 32.haftamda rapor alırsam aslında gerçekte 35 haftaya yakın oluyorum çalışabilirim heralde o kadar:)

kızlar şimdi yeni doğum yapan bir arkadaşla konuştum
31 + ile devam eden günlerde alabiliyormuşuz raporu
onun hafta olarak 30+ , usg de 31+ .. çıkmış ve raporu vermişler
bilginize

Canım peki raporu 31+ diye mi veriyor yoksa 32.haftaya girince geçerli olacak şekilde mi yazıyor.

ya bu idrar thlili de herşeyi çıkarıyor mu, kanda çıkmayan bişe orda nasıl görünüyor ki ilginç. Canım meleklerimiz iyi olsun da doktorunu dinle gerekirse müdürünle konuş üstündeki yoğunluğu başkasıyla paylaştırsın.İnş. sorunsuz atlatırsın cnm

gebe 32. haftadaır ve çalışabilir yazıyormuş
en azından arkadaşımınkinde öyle yazıyormuş

ben anlamadım senin raporu nasıl 28 e göre verecek anlayamadım

canım zaten 31+ 0 ve 31+6 arası 32.haftadasın demek

slm kızlar nasılsınız bakalım benim bugün baş ağrısıyla 3. günüm migrenim tuttu 3 gündür çekiyorum ağrı kesicide kesmiyor.ilk 3 aylık dönemime döndüm resmen
bu arada bebeğinizin hareketleri hiç can yakıcı oluyormu...benim dün leğen kemiğimin oradaki hareketleri acayip canımı yaktı. bu arada alışveriş yapan arkadaşlar güle güle kullansın...rahatsız olanlara geçmiş olsun..
cnm çok çok geçmiş olsun benim hamilelik öncesinden minimal boyutta vardı ama şuan ilerleme yok çok şükür ama bende varis oluştu ve bazı durumlarda normal doğuma engelmiş netten araştırdığım kadarıyla..hemoroitte bilemiyorum ama en doğrusuna dr.un muayene ederek karar verebilir. ben dr.la görüşmedim ankarada doğum yapacağım dr.la görüşecem. inş ikimizde istediğimiz gibi doğum yapabiliriz...kabız olmamaya dikkat et

cnm geçen gün bende de oldu felaketti resmen bi de bende varis var ve ıkındıkça patlama noktasına geldi ağrı yaptı çok dikkat et bol bol meyve ye su iç ama muzu kes ben öle yaptım..bende ferrum fort kullanıyorum ama bana kabızlık yapmadı calsiyum veya magnezyumdan birinin ishal yapıcı etkisi var sanırım dengeliyo...o gün niye öle oldum bilmiyorrum şimdi yine olursam diye de korkuyorum..ayrıca dün doğumuna 8 gün kalmış bir arkadaşımla konuştum sakın ıkınma erken doğuma sebep oluyor dedi
benim bi arkadaşımın kızıda anne karnında hıçkırıyordu ama ben yaşamadım
ben dalinin lavantalı graanülünü aldım çokta memnun kaldım ama bir arkadaş dalin ürünlerinde paraben var dedi ondada var mı bilmiyorum ankaradan almıştım yarısını kavanoza boşaltıp buraya getirdim yarısını anneme bıraktım o yüzden bakamadım paketine var mı yok mu diye

çok geçmiş olsun cnm. benim en son ankaradaki dr. baktı kan idrar 16. haftamda buradaki dr. hiç istemedi sorun olsada haberim olmıcak yaaaa

bnm dr um son gittiğimde 11 aralık 32.haftan
o gün gel raporunu verelim dedi bana ben sormadan
tam 32.haftam 11 aralık benim

canım zaten 31+ 0 ve 31+6 arası 32.haftadasın demek

aa öle oluyordu dimi,bu hafta alabiliyorum raporu ben o halde:)
Dr beni 28 haftalık kabul edip raporu ileri zamanda vermez de umut işte yine soracam sizde de olmuştur ilk kontrolümde şubat sonlarında doğum görünüyordu,öne gele gele 7şubata kadar düştü. rapor ultrasonda çıkan haftaya göre veriliyor o yüzden son adetime göre vermez kesin. En iyisi ben doktora hiç teklif etmiyim,düşününce saçma geldi şimdi

benım de ilk 15 şubattı doğum en son 30 ocak çıktı bakalım şimdi kaç çıkacak
daha erken çıkmasın diyorum iznimin bir kısmı zaten şubat tatilinde yanacak
valla canım doktorlar isteseler her şeyi yaparlar
ben mesela şunu isteyeceğim dotkorumdan olursa yapan var bildiğim için dile getireceğim
ben sezeryan olacağım doğum izni için doğumu normal tarihinde gösterse olur mu?
bakalım isteyenenin bir yüzü

canım aynı şeyi bende düşünüyordum
ama doktor öyle ultrasona göre vermiyor..
bende aynı şeyi istiyordum gecen kontrolde bebek çok büyüktü 3 hafta öndeydi
ama bu hafta gittiğimde doktor sadece 1 hafta ilerden gidiyo dedi. adet tarihine göre 32. haftada veriyorlarmış
keşke dediğin gibi olsa ozaman son 3 haftamızda yanmazdı
yada keşke biz ilk başta adet tarihini erken deseydik

öyle değilmi ama :) yaa bence bizimki daha iyi ne olduğunu anlamadan doğuruveririrz inşallah

kızlar çok keyifsizim yaa. burda malesef bir türlü doktor sevemiyorummm.. az önce kontrolden geldik, doktor azarladı azarlıcak bekliyorum. bu kadar sertine ilk defa rastladım, düşünün o kadar merak ederek gittiğim halde çocuğun kilosunu bile sormamışım doğum iznini konuşmak istiyorum dedim, 31. haftadayım dedim. 'daha ne doğum izninden bahsediyorsun, sen 30. haftandasın'' dedii... tersledi tersledi gönderdi benii bide özel hastane olacak. sonra epidural anesteziyi sordum. ben normal doğumu çok istiyorum, epidural anestezi ile dedim, oda burda epidural verilmiyor, öyle bir hizmet yok dediii şuana kadarki bütün hayallerim, planlarım hoppp suyaaa.. artık özel hastaneden kesin vazgeçtim. zaten iki doktor var diğeri bundanda beter, çok ilgisiz.. devlet hastanesine gidicem. orayıda hiç ama hiçç sevmiyorum ve oradada epidural anestezi yokmuşşş.. zaten başka hastane yok. bi devlet birde özel hastane hepsi bu... kızlar batının kıymetini bilin. bildiğiniz işkence çekiyorum şuan.

bi kaç bişey sorsam hemen sen ne çok şey biliyorsun bakıyım demeye başlıyorlar.. alışmışlar burda iki kelimeyi bi araya getiripde cümle kuramayan kadınlara. beni kendini beğenmiş görüyorlar. burdaki kadınlar asla hamilelikleriyle ilgili bişey sormuyorlar, çünkü zaten herşeyden bihaberler. türkçe bilmeyenler eşi ile doktoru konuşturmak zorunda kalanlar bile var. hemde epeyy. o yüzden göze batıyorum. bildiğim şeyleri bile bilmiyor gibi davranıyorum.. offf walla açıldım rahatladım yaaa. kusura bakmayın kızlar başınızı ağrıttım. ama ağlıycam artık yaaa şu tarih oldu ne doktorum belli ne bişeyy oyyyyyyy

bende son kontrolumde doktoruma gıcık oldum
aynen eşime bu saatten sonra doktorumu değişsem olurmu dedim
sonra düşündüm yeni doktor baştan seni bilmiycek bebeğin gelişimi hakkında bilgisi yok vazgeçtim

kızlar bende doktor değiştirmek istiyorum. bu arada doktorunuz isteğinize göre rapor vermiyorsa gidin başka doktora yazdırın ona adetim şu tarihte deyin geçin.ben 2. doktora gittim.eşimin tayini çıktı yeni geldim dedim geçtim. hoş benim izin konusunda sıkıntım yok.adet tarihimi doğru söyledim.sadece doktorumla yaşadığım sıkıntıları bahsetmek istemedim.

Canim ya üzülme ama seni iyi anliyorum, ben doktorumdan o kadar memnun olmama ragmen, sadece muaynehanesinde andevu veren kadin bile benimle aksi konusunca hemen moralim bozuluyor, sanirim biraz da biz cok alinganlik yapiyoruz, cünkü herseyin en iyisini istiyoruz. Tabii ki hakli olan biziz cünkü bebegimiz icin herseyin en iyisini istemek, herseyi dogru yapmaya calismak bizim hakkimiz ama anlayan cikmio maalesef. Kendini yalniz hissetme, senin durumunda olan bissürü insan vardir eminim.
Ayrica bide söyle düsün Insallah bi kac aya kadar bitecek ve bi daha o insanlarla isimiz olmucak, bize suan en cok destek vermeleri gereken dönemde olsa, hic bitmicekmis gibi de gelse, bi yandan da hepsinin gecici oldugunu düsün. Ama devlet hastanelerinden her ne kadar tirssamda, senin yerinde olsaydim devlet hastaneisini tercih ederdim, en azindan devletin himayesi aldinda olurdun, burda ki özel hastane secenegi cok oldugu icin pek kötü davranamiyorlar ama ordakiler simarmislar.
Ben Istanbul'un göbeginde oturmama ragmen kendimi bazen cok yalniz hissediyorum cünkü Almanya'Dan geldim buraya ve hic arkadasim yok. Bazen bu forumla karsilastigim icin bile cok seviniyorum, sizler arkadasim gibi oldunuz.

aptal insanlarla uğraşmak zor canım
peki doğum için annenin kayınvalidenin bulunduğu yere gitme şansın yok mu?oralarda kim ilgilenecek seninle?

kızlar arkadaşla konuştum demiştim ya o usg bir hafta önde çıkmış ve hemen raporu vermişler
bebğin doğması için belirlenen süre usg ye göredir adete göre değil
usg ne diyorsa hafta odur o nedenle önde çıkanlar raporu haftası tutuyorsa istesin
ben 3 gün önde çıktım en son isteyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…