Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Çok haklısın canım.Bende kimseden yardım almadım.o kadar kötü gunler gecirdimki erken dogum yapacaktım nerdeyse ve kapımı çalan olmadı.İlk zamanlar çok öfkelendim ve küstüm,çünkü her söyledikleri lafta.Eyleme dönüştüren yok neyse sonra düşündüm ve dedimki bu çoçuğu kendim için yapiyorsam kimseden yardım beklememeliyim,kimse için değil hatta eşim için bile değil kendim için yapıyorsam,kimseden yardım beklemeye hakkım yok.
Kemdime yeteceğime inanıyorum,Allahım bana o gücü ve normal sağlıklı doğmu versin,ben kızımla mutlu olurum:)

benim de kaynanam bebeğe pamuklu yatak,yorgan falan yaptırıyo,ben de yarın bebek şekeri falan bakıcam eminönünde kendi annem ve kardeşlerimle.sonuna kadar çalışacağım için şimdiden tamamlamam gerekiyo,bu hafta yıllık iznim vardı 1 hafta bidaha bu fırsatı bulamam.bebek şekeri de havuzluhanda mı oluyo

bende hala dogum çantası hazırlamayanlardanım. Bebeğimin kıyafetlerini de yıkamadım inşallah bu hafta sonu yıkayıp(yıkamak için dalin sıvı sabununu aldım) sonraki haftaya da bavulumu hazırlarım.az önce güzel bi yazı okudum.Paylaşmak isterim..

Bebek yolda, hatta artık karnınızda son haftaları. Geldi gelecek, bir süpriz yapabilir yada doğum tarihini geciktirebilir. Ama olsun, son dakikaya kalmaması için 7. aydan itibaren hastane bavulu hazırlanmalı ve o hastane bavulu doğum için sabırla bir kenarda beklemeli bence.

Ata’ yı beklerken 7. ayda bavulu hazırlamış, kapının kenarına koymuştum. Normalde bu kadar titizlenmem ama ne olur ne olmaz demiştim kendi kendime. O minicik tulumları, zıbınları ( ki bence acayip kullanışsız şeyler) yıkayıp ütülerken çok duygulanmıştım. Hatta ve hatta salya sümük ağlamıştım. Hamilelik işte… Ona buna ağlıyor insan

Önce hastane için ayırdığım bebeğimin cicilerini sabun ile yıkadım. Bir güzel ütüledim. Sonra bir tülbent ile bohça gibi yapıp kenarlarına nazar boncuklu iğneler eklemiştim. Sonra kendi kıyafetlerimi ve gerekli şeylerimi hazırlamıştım. Bir de doğumhaneye verilecek bebek kıyafetlerini ayrıca paketleyip üzerine “doğumhaneye verilecek bebek kıyafetleri” yazıp Ata’nın adını sanını iliştirmiştim. Böyle durumlarda işi şansa bırakmaya ve zaman kaybetmeye tahammülüm olamazdı sanırım.

İşte doğum için gerekli çantanın içindekiler listesi:

Anne İçin

1.Gecelik – 2-3 takım Emzirme için uygun olmalı.
2.Sabahlık – 1 takım Ziyaretçiler geldiğinde yada yürünmesi gerektiğinde.
3.Çorap
4.Terlik
5.Külot – Bol bol Hamile külotları da uygun olur.
6.Emzirme sütyeni – 2 adet
7.Göğüs pedi – 1 paket
8.Hijyenik ped – 1 paket
9.Diş fırçası
10.Diş macunu
11.Tokalar
12.Makyaj malzemeleri
13.Hafif kokulu deodorant
14.Losyon
15.Kirli çamaşır torbası
16.Fotoğraf makinesi – Şarj cihazı pili vb.
17.Kamera – Şarj cihazı pili vb.
18.Kullanılan ilaçlar ve reçeteler
19.Evlilik ve nüfus cüzdanı
20.Sağlık sigortası belgeleri

Bebek İçin
1.Bebek bezi – 1 paket Küçük boy
2.Islak mendil – 1-2 paket
3.Hastane çıkış seti – 2 adet
4.Tulum – 2-3 adet
5.Yelek-hırka vb. – 1-2 adet Her ihtimale karşı
6.Havlu 3-4 adet Küçük boy
7.Önlük 3 adet
8.Battaniye İnce bir adet olması önemli.
9.Kirli torbası
10Ana kucağı-bebek taşıyıcısı
11.Biberon Her ihtimale karşı
12.Pişik kremi Nivea’ nınkinden çok fayda görmüştüm.
13.Anı defteri Dilek ağacı da olabilir.
14.Bebek şekeri Ben kendim yapmıştım.
15.Nazar boncukları İnanıyorsanız, ihmal etmeyin
16.Oda süsleri Balonlar, kapı süsleri vesaire.
17Bebeğe dinlettiğiniz cdler Müzik yayını için gerekli diğer techizat.

Ayrıca refakatçiler için atıştırmalık birşeyler de bu listeye eklenebilir. O gününüzü özel kılacak bir fotoğrafçı davet edip özel bir albüm oluşurabilirsiniz. Bizim fotoğraflarımızı hem eşim Çağatay Atasağun hem de sevgili dostumuz, fotoğrafçımız Neriman Kaftancıoğlu çekmişti.

Doğum anına kadar stresi tavan yapan ben, doğumdan sonra acayip gevşemiştim. Keşke daha relaks olsaymışım. Müzik dinleyip daha da gevşeyebilirdim belki ama aklıma bile gelmedi. Bir de keşke daha kolay emzirebileceğim bir kıyafet seçseymişim. Üzerimdeki geceliğin süsünden püsünden epey bir zorluk yaşamıştım Acemilik işte

Doğum yapacak anne adayları, naçizane tavsiyem; siz siz olun, o gün bol bol gülümseyin, güzel görünün, bebeğinizi koklayın, saate aldanmayın, istedikçe emzirin. İç seslerinizi hep takip edin. Kafanızın karıştırılmasına asla izin vermeyin.

Sağlıklı ve mutlu doğumlar, mutlu günler… Sütünüz ve neşeniz bol olsun.

bayanlar hep kasıklarımda oynayan kızım ilk defa bu hafta en tepeye çıktı.göğsümün altında oynuyo resmen.etrafımdaki gebelerin zaten yukardaydı inmeye bile başladı.benim ilk gebelik halbuki,1 ay önce yerleşmesi gerekmiyo mu?sonuçta 2 aydan da yavaş yavaş düşüyoruz?30. haftadayım

arkadaşlar mrhaba bu forumu devamlı tkip ediyorum benim de doğumum 20 şubat gibi görünüyor.doğudayım,doğum iznine ayrılacağım izmir de doğumumu yapmayı düşünüyorum.ama hastane ve doktor konusunda bilgim yok daha doğrusu geç gideceğim için nereye gitsem bilmiyorum.aranızda izmirde doğum yapacak olan var ise hangi hastaneyi ya da doktoru önerebilir??

canım ben egepol hastanesinde yapacağım
doktorum dışarıdan gelecek umur Yensel çok ama çok memnnunum
ama egepolun doktorlarından da çok memnunlar
özellikle gökalp bey ve hakan beyden

artık gece kuşu oldum iyicene.uyuyamıyorum.bugün oğlumu göreceğim nasip olursa.şuan kıpır kıpır kıpırdıyo.galiba geriniyo, hem alttan hem üstten aynı anda yapıitırıyo annesine. daralıyorum resmen.sürekli baş ağrısı.çok isterdim buraya güzel şeyler yazayım ama beceremiyorum.Allah hepimize yardım etsin.şimdi neden hep Allah kurtarsın dediklerini anlıyorum..

canım ben egepol hastanesinde yapacağım
doktorum dışarıdan gelecek umur Yensel çok ama çok memnnunum
ama egepolun doktorlarından da çok memnunlar
özellikle gökalp bey ve hakan beyden

ben karşıyaka taraflarındayım egepol bana uzak kalıyor.bulunduğum yere yakın bir hastane ve doktor bulmam lazım ne yapacağım bilemedim.

havvam,bebeğin herhalde makat gelişi duruyordu ve artık döndü benim de öyle olmuştu çünkü ben döndüğü zaman hissetmiştim ama resmen karnımın içini oyuyor gibi değişik birşeyler olmuştu :)

bizim kız dansçı olacak galiba hiç durmuyor yerinde maşallah

Günaydınn kızlar ve kuzucuklarr:)
Ve sonunda cumaya geldik.Yarın kızımı görücem :)

Kızlar haftaya MEdical Park Göztepe de Hamilelik,Doğum ve Bebek Bakım semineri var.15Aralık ta.
Ben katılacağım sizleri de beklerim :) hem tanışırız.

Kesinlikle canım hepimizde o güç var inan.Sakinliğimizi koruduktan sonra çözülmeyecek bir durum yok:)

Havvam havuzluhanda hazırlarda var malzemelerde var seçim senşn :)

Canım bence bebeğin dönmüştür.Yani başı kasıklarına gelmiştir:)

Canım bu egitim için rezervasyon gerekiyor mu? Bir de eşler de geliyor mu biliyor musun?

geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.ben zaten 16.haftada kanama geçirmiştim.okula gidemedim hiç bu dönem çok dikkat ettim.ama kuzum erken davrandı.1300 gr doğdu.37 cm.ama küvezde 1160 gr oldu.durumu şu an iyi çok şükür.solunuma bağlı değil ama oksijen veriliyor.süt sağmaya başladık.yarın eşim götürecek inş.çok farklı bir duyguymuş annelik arkadaşlar.hastaneden çıkarken çok ağladım.yatıyorum şu an ama aklımda hep o var.çok minik ve zayıf.ne olur dua edin.çok ama ihtiyacım var.yüreğim kanıyor inanın.rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Oyyy canım benim, inşallah tez zamanda saglıkla bebeğine kavusursun tatlım. Dualarım seninle, rabbim Ya Şafi adı yüzüsuyu hürmetine bebeğini tez zamanda saglıkla annesine kavustursun:)

Canım ben telefonla arayıp adımı yazdırdım biraz önce, eşimle geliriz inşallah, şimdilik birşey gozukmuyor:))

canım benim en kısa zamanda bu zor günlerde geçer hiç merak etme.Hepimizin duaları seninle.

Canım ben telefonla arayıp adımı yazdırdım biraz önce, eşimle geliriz inşallah, şimdilik birşey gozukmuyor:))

Mehtapçım bir aksilik çıkmazsa görüşüyoruz o halde.Broşürün üstündeki teli bende aradım kayıt yaptırdım eşlerde katılabiliyormuş :)

ben karşıyaka taraflarındayım egepol bana uzak kalıyor.bulunduğum yere yakın bir hastane ve doktor bulmam lazım ne yapacağım bilemedim.
karşıyakada medicalpark var,bir de bornova 'da Şifa hastanesi var bir bakarsın olmazsa
benım bebeğim de ters duruyor kafa yukarda dönmedi daha

Canım çok çok geçmiş olsun tekrar
Rabbim onu koruru ve senin kucağına kocaman olmuş şekilde veririr
kaç haftalık doğdu merak ettim canım

kızlar göğüs uçlarımın yanması ile uyandım
sizinde oluyor mu? benım arada oluyor
hamileliğimin ilk ayarında denize girince yanardı
şimdi neden olur ki

beğenip gidiyorsun bir de yorum yapsana
neden yanar göğüs uçları
gerçi geçti şuanda ama

Allah yardımcınız olsun inş. canım, benm eltimin bebeği anne karnında gelişemedi hem erken alınmak zorunda kaldı hemde senin bebişten daha azdı kilosu.Şuan 1,5 yaşında maş.çok da sağlıklı. Sakın hiç bişey dert etme,zor günler olacak elbet eve beraber gidememek zor ama geçecek Allahın izniyle rabbim korur meleğini.

Günaydın canlar, belfüm haber vermen iyi oldu hemen aradım adımı yazdırdım:) Eşim c.tesi 1e kadar çalışıyor,son anda fikri değişmezse beraber gelecez inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…