beğenip gidiyorsun bir de yorum yapsana
neden yanar göğüs uçları
gerçi geçti şuanda ama
biz de açtık dinliyoruz oğluma sağol tatlımgünaydın annişler..Biz oğluşumla klasik müzik dinleyip rahatlıyoruz.Siz de dinlemek isterseniz..Bebekler İçin Mozart | AYLIN ANNE
bu arada 50lere düşmüşüz:18:
Heheeeışılayın da öyle oluyor sanırım senin sorunu ben de soruyorum demek için beğenmiştir belki:) Benim yanma vs yok ama çok hassaslaştı dokununca acıyor. krem alma vakti geldi galiba. Sıkmamaya çalış canım süt gelmesi ihtimali çok yüksek.
canim ayni sekilde benimde ne annem ne kayinvaldem yanimda büyük olarak kimse yok yanimizda bende burdan tüyolari alip hazirliyorum bebegimin esyalarini.
kayinvaldem 15 tatilde gelip gidecek dogumda yanimda olmayacak. annemler icin vize sorunu var onlar taaaa nisanda gelecekler.
valla bu forum ilac gibi oldu bana ne gerekiyo bakip aliyorum :)))
Allah yardimcimiz olsun.
bugün bebek arabamiz geldi. esimle monte ettik sabah hemen cok hosumuza gitti gidip gidip bakiyoruz :))))
bende hala dogum çantası hazırlamayanlardanım. Bebeğimin kıyafetlerini de yıkamadım inşallah bu hafta sonu yıkayıp(yıkamak için dalin sıvı sabununu aldım) sonraki haftaya da bavulumu hazırlarım.az önce güzel bi yazı okudum.Paylaşmak isterim..
Bebek yolda, hatta artık karnınızda son haftaları. Geldi gelecek, bir süpriz yapabilir yada doğum tarihini geciktirebilir. Ama olsun, son dakikaya kalmaması için 7. aydan itibaren hastane bavulu hazırlanmalı ve o hastane bavulu doğum için sabırla bir kenarda beklemeli bence.
Ata’ yı beklerken 7. ayda bavulu hazırlamış, kapının kenarına koymuştum. Normalde bu kadar titizlenmem ama ne olur ne olmaz demiştim kendi kendime. O minicik tulumları, zıbınları ( ki bence acayip kullanışsız şeyler) yıkayıp ütülerken çok duygulanmıştım. Hatta ve hatta salya sümük ağlamıştım. Hamilelik işte… Ona buna ağlıyor insan
Önce hastane için ayırdığım bebeğimin cicilerini sabun ile yıkadım. Bir güzel ütüledim. Sonra bir tülbent ile bohça gibi yapıp kenarlarına nazar boncuklu iğneler eklemiştim. Sonra kendi kıyafetlerimi ve gerekli şeylerimi hazırlamıştım. Bir de doğumhaneye verilecek bebek kıyafetlerini ayrıca paketleyip üzerine “doğumhaneye verilecek bebek kıyafetleri” yazıp Ata’nın adını sanını iliştirmiştim. Böyle durumlarda işi şansa bırakmaya ve zaman kaybetmeye tahammülüm olamazdı sanırım.
İşte doğum için gerekli çantanın içindekiler listesi:
Anne İçin
1.Gecelik – 2-3 takım Emzirme için uygun olmalı.
2.Sabahlık – 1 takım Ziyaretçiler geldiğinde yada yürünmesi gerektiğinde.
3.Çorap
4.Terlik
5.Külot – Bol bol Hamile külotları da uygun olur.
6.Emzirme sütyeni – 2 adet
7.Göğüs pedi – 1 paket
8.Hijyenik ped – 1 paket
9.Diş fırçası
10.Diş macunu
11.Tokalar
12.Makyaj malzemeleri
13.Hafif kokulu deodorant
14.Losyon
15.Kirli çamaşır torbası
16.Fotoğraf makinesi – Şarj cihazı pili vb.
17.Kamera – Şarj cihazı pili vb.
18.Kullanılan ilaçlar ve reçeteler
19.Evlilik ve nüfus cüzdanı
20.Sağlık sigortası belgeleri
Bebek İçin
1.Bebek bezi – 1 paket Küçük boy
2.Islak mendil – 1-2 paket
3.Hastane çıkış seti – 2 adet
4.Tulum – 2-3 adet
5.Yelek-hırka vb. – 1-2 adet Her ihtimale karşı
6.Havlu 3-4 adet Küçük boy
7.Önlük 3 adet
8.Battaniye İnce bir adet olması önemli.
9.Kirli torbası
10Ana kucağı-bebek taşıyıcısı
11.Biberon Her ihtimale karşı
12.Pişik kremi Nivea’ nınkinden çok fayda görmüştüm.
13.Anı defteri Dilek ağacı da olabilir.
14.Bebek şekeri Ben kendim yapmıştım.
15.Nazar boncukları İnanıyorsanız, ihmal etmeyin
16.Oda süsleri Balonlar, kapı süsleri vesaire.
17Bebeğe dinlettiğiniz cdler Müzik yayını için gerekli diğer techizat.
Ayrıca refakatçiler için atıştırmalık birşeyler de bu listeye eklenebilir. O gününüzü özel kılacak bir fotoğrafçı davet edip özel bir albüm oluşurabilirsiniz. Bizim fotoğraflarımızı hem eşim Çağatay Atasağun hem de sevgili dostumuz, fotoğrafçımız Neriman Kaftancıoğlu çekmişti.
Doğum anına kadar stresi tavan yapan ben, doğumdan sonra acayip gevşemiştim. Keşke daha relaks olsaymışım. Müzik dinleyip daha da gevşeyebilirdim belki ama aklıma bile gelmedi. Bir de keşke daha kolay emzirebileceğim bir kıyafet seçseymişim. Üzerimdeki geceliğin süsünden püsünden epey bir zorluk yaşamıştım Acemilik işte
Doğum yapacak anne adayları, naçizane tavsiyem; siz siz olun, o gün bol bol gülümseyin, güzel görünün, bebeğinizi koklayın, saate aldanmayın, istedikçe emzirin. İç seslerinizi hep takip edin. Kafanızın karıştırılmasına asla izin vermeyin.
Sağlıklı ve mutlu doğumlar, mutlu günler… Sütünüz ve neşeniz bol olsun.
geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.ben zaten 16.haftada kanama geçirmiştim.okula gidemedim hiç bu dönem çok dikkat ettim.ama kuzum erken davrandı.1300 gr doğdu.37 cm.ama küvezde 1160 gr oldu.durumu şu an iyi çok şükür.solunuma bağlı değil ama oksijen veriliyor.süt sağmaya başladık.yarın eşim götürecek inş.çok farklı bir duyguymuş annelik arkadaşlar.hastaneden çıkarken çok ağladım.yatıyorum şu an ama aklımda hep o var.çok minik ve zayıf.ne olur dua edin.çok ama ihtiyacım var.yüreğim kanıyor inanın.rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
kızlar göğüs uçlarımın yanması ile uyandım
sizinde oluyor mu? benım arada oluyor
hamileliğimin ilk ayarında denize girince yanardı
şimdi neden olur ki
beğenip gidiyorsun bir de yorum yapsana
neden yanar göğüs uçları
gerçi geçti şuanda ama
Canım üzülme bugünler geçicek yavrunu sağlıkla sıhhatle kucağına alıcaksın inşallah. Dualarımız seninle ve meleğinle... Allah acil şifalar versin...geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.ben zaten 16.haftada kanama geçirmiştim.okula gidemedim hiç bu dönem çok dikkat ettim.ama kuzum erken davrandı.1300 gr doğdu.37 cm.ama küvezde 1160 gr oldu.durumu şu an iyi çok şükür.solunuma bağlı değil ama oksijen veriliyor.süt sağmaya başladık.yarın eşim götürecek inş.çok farklı bir duyguymuş annelik arkadaşlar.hastaneden çıkarken çok ağladım.yatıyorum şu an ama aklımda hep o var.çok minik ve zayıf.ne olur dua edin.çok ama ihtiyacım var.yüreğim kanıyor inanın.rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
ne kadar kendim için gereksiz bulsam da bebek bakım çantası aldım az önce vıpdükkandan kargo bedelinin olmaması diğer yerlere göre daha avantajlı geldi.Almak isteyenler vıpdükkana bakabilirVipdükkan.com | Özel Alışveriş Kulübü | TIWICITY | tiwicity mommy bag bu modeli aldım inşallah alıpta kulllanmamazlık yapmam
geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.ben zaten 16.haftada kanama geçirmiştim.okula gidemedim hiç bu dönem çok dikkat ettim.ama kuzum erken davrandı.1300 gr doğdu.37 cm.ama küvezde 1160 gr oldu.durumu şu an iyi çok şükür.solunuma bağlı değil ama oksijen veriliyor.süt sağmaya başladık.yarın eşim götürecek inş.çok farklı bir duyguymuş annelik arkadaşlar.hastaneden çıkarken çok ağladım.yatıyorum şu an ama aklımda hep o var.çok minik ve zayıf.ne olur dua edin.çok ama ihtiyacım var.yüreğim kanıyor inanın.rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
çok tatlı güle güle kullanınne kadar kendim için gereksiz bulsam da bebek bakım çantası aldım az önce vıpdükkandan kargo bedelinin olmaması diğer yerlere göre daha avantajlı geldi.Almak isteyenler vıpdükkana bakabilirVipdükkan.com | Özel Alışveriş Kulübü | TIWICITY | tiwicity mommy bag bu modeli aldım inşallah alıpta kulllanmamazlık yapmam
[FONT=Comic [/FONT]Canım Allah şifalar versin sabır ve dua başka türlü atlatamazsın inşallah çok kısa süre içinde yavruna kavuşursun birde hangi hastanedesin bebek nerde küvezde tutuluyor ben bebek erken gelince ne yapılması gerektiğini düşünüyorum hep küvezler ssk karşılıyormu? kimisi günlük 1,500 TL deniyor, doğrumu gerçekten. Doktorlar ne zamana kadar çıkar diyor yavrun için?
Canım sen hemen göğüs ucu kremine başla o zaman ben 1 ocakta başlayım diyorum 1 ay önceden.
kuzucum siteyi okuyorum kaçırdıklarımı o yuzden cevap vermem zaman aldı kıyamam sana hassaslaşmaya başladı demekki ayva çekirdeğini dene yapabilirsen + göğüs kremine başla acil olarak sütte gelebilir. Birde aman ellememeya çalış göğüs uçları uyarılması erken doğumu getirebilirmiş.
Yeterlimi kuzucuğumm :))))
çok tatlı güle güle kullanın
kullanmamazlık yapmazsın tabi ki minişin kıyafetleri olacak onda
[FONT=Comic [/FONT]
ooyy çatlayacak mı benım göğüs uçlarıı amanın amann
aslında ayva çekirdeğine başladım ben zaten neden böyle oluyor kii
neyse annem de karbonatlı su dedi
onu da deneyeceğim sonra da krem
sağol tatlım
hmm acaba ayva çekirdeğimi etkiledi o zaman sen sadece göğüs kremini kullan.
Ha birde soğanla ovmak iyi gelir derler duştan önce ama buda doğumdan 2-3 hafta önce derler dediğim gibi göğüs uçları çok tetikliyor korkutuyor beni birde krem yada bişey sürünce açıkta beklet kurusun göğüslerin ıslak giyinme yani
günaydın annişler..Biz oğluşumla klasik müzik dinleyip rahatlıyoruz.Siz de dinlemek isterseniz..Bebekler İçin Mozart | AYLIN ANNE
bu arada 50lere düşmüşüz:18:
işte onu yapmıyorum iki üflüyorum kapatıyorum sinir geliyor beklerken
ama bu kez öyle yapayımm kış günü de zor oluyor yaa ööfff
kızlar göğüs uçlarımın yanması ile uyandım
sizinde oluyor mu? benım arada oluyor
hamileliğimin ilk ayarında denize girince yanardı
şimdi neden olur ki
Allah yardımcınız olsun inş. canım, benm eltimin bebeği anne karnında gelişemedi hem erken alınmak zorunda kaldı hemde senin bebişten daha azdı kilosu.Şuan 1,5 yaşında maş.çok da sağlıklı. Sakın hiç bişey dert etme,zor günler olacak elbet eve beraber gidememek zor ama geçecek Allahın izniyle rabbim korur meleğini.
Günaydın canlar, belfüm haber vermen iyi oldu hemen aradım adımı yazdırdım:) Eşim c.tesi 1e kadar çalışıyor,son anda fikri değişmezse beraber gelecez inş.
biz de açtık dinliyoruz oğluma sağol tatlım
DD sağol canım cevabın için
bir de anneme sorayım bakayım ne diyecek
ayy temizlik yapmam lazım evimi toplayım da öyle geleyim bari
sizleri de meleklerinizi öptüm
Benim geçen haftalarda oldu canım ama yalnızca sol göğsümün ucu yandı birkaç gün.Dün bende göğüs kremine başladım.
Ceyzim görüşeceğiz demektir :) Benim eşimde 14,30a kadar çalışıyor. 15:00 gibi katılacak ben önceden gelicem:) Şubat anneleri toplaşması olucak desene :)
Kolay gelsin canım ağırdan yap yüklenme
hmmm deneyiimmmSaç kurutma tut istersen ama çok sıcak tutma
Benim geçen haftalarda oldu canım ama yalnızca sol göğsümün ucu yandı birkaç gün.Dün bende göğüs kremine başladım.
Ceyzim görüşeceğiz demektir :) Benim eşimde 14,30a kadar çalışıyor. 15:00 gibi katılacak ben önceden gelicem:) Şubat anneleri toplaşması olucak desene :)
Kolay gelsin canım ağırdan yap yüklenme
Benim bebişte müzik duyunca durmuyor yaa şimdi ittirip duruyor :))
Bu arada diete tam gaz başladım doktorumun dediği gibi sabah parmaktan kanımı ölçtüm kendim 152 çıktı tokluk 1 saat sonra düşecek inşallah. Yarın hastaneye gidip tokluk 1 ve 2. saat kan vereceğim diabet doktoru araba kullanma artık aman dedi ama kullanacağım başka götürcek kismee yookki ama kan vereceğim hastane 4-5 km uzaklıkta çokda uzak sayılmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?