Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
arkadaşların bebeğinizin kıyafetlerini ne ile yıkadınız,ben karar veremedim bir türlü nasıl yapsam ?aldıklarımı yıkayıp ütülesem diyorum hazır olsun die

hacışakirin granüllü sabun tozunu aldım makine için
ama hala yıkamadım
kendim beceremem diye annemi bekliyorum
yada dogum çantamı hazırlamak için
ama annem çok daha geniş sinir oluyorum içten içe (14:

Canım çok geçmiş olsun Allah sağlıkla bebeklerimizi kavuşmayı nasip etsin inşallah önemli olan hamilelikte şekeri atmakmış yoksa kalabilirmiş üstünde en kötü olanda o.

Teşekkür ederim canım. Doktor 5-10 sene içinde şeker hastası olabilme ihtimalin yüksek dedi. Çünkü her iki hamileliğimde de çıkmış ve annem-babam şeker hastası... İnşallah olmam. Şimdi şeker ölçüm cihazıyla açlık-tokluk sürekli parmaktan kan ölçüyorum.

kemrecim geçmiş olsun Allah bebeğine sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inş.

Selam kızlarr
Bugün dersimiz azdı oğluşumla dinlendik,kar da yağdı artık daha zor olacak okula gitmek:S inşallah kaymadan düşmeden tamamlarız ilk dönemi=)
Bugünlerde okuduğum kitaplarda,internette,çevremde hep erken doğum hikayelerine denk geliyorum,korkmaya başladım.Daha çok miniğiz,oğlumla konuştum en az 3 kilo olmadan doğmaması için=)şimdiye kadar hep beni dinledi miniğim,umarım yine dinler zamanında gelir
Bizim çantamız da hazır değil henüz,eşyalarımız yıkanmadı,hatta henüz bir çanta bile almış değiliz..
Yarın sağlık ocağında kontrolümüz var,haftaya da doktorumuza gidicez.Eşim son zamanlarda göbeğin büyümüyor sanki deyip beni korkutuyor,umarım kuzum büyüyordur.
Rabbim hepimize zamanında sağlıklı bebekler versinnn

canım sendemi sgk dansın nasıl işliyo prosedür biliyomusun ne iş yapıyosun bu arada izin nasıl alınıyo maaşlarımız nasıl oluyo biliyormusun

Canım sgklı olduğun için mecbur rapor bitiminde alacaksın paranı toplu olarak.
Yapman gerekenler:
Çalışabilir Raporu aldıysan fotokopisi İnsan kaynaklarına vermek.
İşgörememezlik raporu aldığında- doğum öncesi 32-40 veya 37-40 arası İnsan Kaynaklarına vermek.
İşgörememzlik raporu aldığında - doğum sonrası İnsan Kaynaklarına vermek.
Rapor bitişin tarihinden sonra insan kaynakları 5 gün içinde sgk sistemine giriş yapıyor.Bunu teyit etmeden sgkya gitmemekte fayda var.
Sgkya giderken yanınızda kimliğiniz ve raporlarınızın aslı bulunmalı.

Ödeme ise
ne kadar dogum parasi alirim bu adresten hesaplayabilirsin.
Örneğin benim 3 aylık maaşımın toplamı 8.683. normal doğum yaparsam 7850,sezeryan yaparsam 5890 lira alacağım.

neyse kızlar bana oku yolu göründü
iyi bakın kendinize

Kolay bir gün olsun canımcım.

Kızlar bildiğim kadarıyla 3000 devletse birkısmıda şirket yatırıyor mesela ayda 750 TL öyle birşey duymuştum.

Yok canım şirket ödemiyor hiçbirşey.

arkadaşların bebeğinizin kıyafetlerini ne ile yıkadınız,ben karar veremedim bir türlü nasıl yapsam ?aldıklarımı yıkayıp ütülesem diyorum hazır olsun die

Canım ben dalin granül ile yıkadım.Ütülemek için haftasonunu bekliyorum.

Kızlar ben daha çanta falan hazırlamadım kendimiçin hiçbir şey almadım.Bebek içinde daha eksiklerim var.Benim annemde kaynanamda yanımda değil :S

Kızlar ben daha çanta falan hazırlamadım kendimiçin hiçbir şey almadım.Bebek içinde daha eksiklerim var.Benim annemde kaynanamda yanımda değil :S

Canım bende pek senden farklı değilim.Ama bu benim aslına bakarsan işime geliyor.Kayınvalidem hamileliğim sırasında yanımda olsa bu denli rahat geçiremezdim bu süreci.elbette zorlukları da var ama kendi kendime yetmek beni mutlu ediyor.Annemle aynı şehirdeyiz ama pek bir desteğini gördüğümü söyleyemem.Hala tüm temizliğimi ve alışverişlerimi herşeyi kendim yapıyorum.Kimsenin çocuğun neye ihtiyacı var dediği pek yok.Bana kalsa doğum sonrası da kimseyi istemiyorum yanımda.Eşim bana yeter.
Annem yanımda olsa çok destek olamaz ve tansiyon rahatsızlığı var.Ayrıca kendi evinin işini yaparken dert yanıyor onu yoramam.
Kayınvalidem yanımda kalsa gerçi bu kaçınılmaz son ama Ona kalsa 40gün boyunca bizi kimseye göstermez.Çocuğu kimselere elletmez.Misafirleri hoş karşılamaz ve bakışlarıyla neden geldiniz der.Ayrıca eşimle ilişkimizi hep kötü etkiler Bunlardan dolayı kendimiz kalmaya alıştık eşimle. 40ım çıkana kadar eşim yanımda olacak sonrası sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Yani ben yaşadıklarımdan yola çıkarak üstesinden gelebilirsin diyorum:) Sakın sıkıntı yapma kendine bebeğini düşün yeter.

Canım Allah yardımcınız olsun... Üzülme sağ salim kucağına almayı da nasip etsin Allah.. Dualarım seninle ve meleğinle...

bnmde hemen hemen herşey hazır gibi
yarın akşam evime geçiyorum artık
annemle yıkanacakları yıkayım asayım diyorum kocam gelene kadar
kuruyuncada h sonuda yavaştan ütüler toparlarım knd kndme nasipse
eksiklerde ortaya çıkar hem die düşünüyorum
şuan aklımdaki tek eksik gecelik. pijama aldımda bide gecelik alayım diyorum

bide ebrar36 duyduktan sora bi an önce hazırlasam iyi olcak die düşünüyorum
hazırlama vakti gelmiş anlaşılan
ebrar36 cnm hayırlısyla yavrunla kavuşun sağlıklı büyüsün yavrun inş

Bazen çok stres oluyorum düşününce ama başa gelen çekilir tabi.Gerçi doğumda ikiside gelecek yanıma ve bir süre dönüşümlü kalacaklar.Tabi eşimle düşünüyoruz nasıl olucak bu iş kırkı çıktıktan sonra herkesi göndeririz diye düşünüyoruz.Ama çalışmaya başlayınca ne olucak hiç bilmiyorum.Hadi izin rapor 6 aylık olana kadar ben bakarım sonrası ne olur hiç bilmiyorum.

selam annişler topiğinize dahil olmaya geldim yer varmıdır ?
hoşgeldin cnm aramıza bebeğinde hayırlı olsun sağlıkla büyüt inş
cnm hayırlı olsun bebeğin..inş sağlıkla büyütürsün ve bir an önce kucağına alırsın...
çok saol cnm sizde baya kalmışsınız ama bitmiş sizin ne güzel.darısı bize inş.eşimde yaza dönüyor ben doğum için 1 ay içinde gidecem ailemin yanına.evet bizimde öle tek gidebildiğimiz yer mardin batman...ama buralar daha kötüleşti şimdi pek çıkamıyoruz o yüzden...Amin cnm inş sağlıkla ve hayırlısıyla kurtuluruz şuradan...
cnm inş enn kısa zmanda toparlarsın çok dikkat et bebeğine ve kendine..
bende hazırlamadım cnm benimde kimse yok yanımda sadece yıkadım ütüledim kendimede hiçbişi almadım daha.ankaraya gidince hazırlıyacam. inş doğurmam ya o zmana kadar çok korkuyorum burada doğurmaktan

cnm ben dalin lavantalı granül aldım ama dalan roxy diye bir marka var onuda çok öneren var ama dalin güzel tavsiye ederim çok güzel kokuyor...yumuşatıcı falanda gerekmiyor

kızlar moralim çok bozuldu bizim ev sahibi evi sattı ve alan kişi adam göndermiş evi ne zman boşaltıyorsunuz diye aralık 15e kadar boşaltın diyo bende doğuma kadar beklesin ben ocak 15e kadar gidecem karnım burnumda nasıl taşınıyım dedim...eşimde şimdi gidip konuşacaktı ne yaptı bilmiyorum artık evi toparlamam gerek ve sanırım daha erken gidecem ankaraya sonrasında da geri gelemicem eşimi burada bırakınca gözüm arkada kalıyor hep çok üzülüyorum ne yapacam bilmiyorum eşimde bebeğinden ayrı kalacak offf offf

canım ben hacı şakirin granül sabun tozu ile yıkadım
haklısın canım aslında altı üstü çanta hazırlayacağız ama insan bir garip oluyor sanki çanta nasıl hazırlanır bilmiyorum
yıkarken kıyafetlerini oğlumun kırk kere aradım annemı onu bunla bunu şunla yıkayım mı diye
en iyisi annemı beklemek

ahhh ahhh bu düğün ve doğum sendromları nedir dimi ?
benım doğumda hem annem hem kayınvalidem olacak
biz çok küçük bir ilçedeyiz sadece sağlık ocağı var burda mecbur merkeze kayınvalidemde kalacağım doğumdan sonra 1 ay kadar
annem antalyadan gelecek
umarım stressiz sakin huzurlu lohusalık dönemimiz olur

ahh canım ALlah kolaylık versin
umarım doğumdan sonra taşınırsınız vicdanlıdır alan kişi
ben de doğumdan sonra eşimden ayrı kalacağım bir süre içim gidiyor
ALlah ayırmasın eşlerimizden

aaaa inşallah anlayışlı insanlardır. 1 ay daha idare edilebilir bence,annem kiracısını kaç aydır idare ediyor üstelik de akıllarına eserse kira veriyorlar. Sen hamilesin anlamaları lazım,15 aralıkta çıkın demiş ayıp yahu

Canım Allah yardımcın olsun ne o yaa 10 güne ev boşaltın ama haberınız yokmuydu satacağından canım yaa 1 ay mühlet verir kim olsa üzülme canım bak stres yaparsan Allah korusun bebiş erken gelmeye kalkar Allah korusun, sen canını sıkma herşeyin çaresi var.

Su akar yolunu bulur derler canım benim.Bi yolu bulunur elbet.

Canım moral bozma lütfen.Zaten böyle bir hakkı yok bu kadar kısa sürede sizi çıkartamaz yasal süreç var.Sakın kendini üzme beklemek durumunda

Canımcım hepimize sağlıklı sendromsuz bir doğum ve sonrası sürecini nasip etsin inşallah.

Bu soruyu sanırım her anne kaç kere sormuştur. Ben bile zamanında sordum kendime ama sonra anladım ki; çok gereksiz, insanın canını sıkan bir soru. Ne kadar pozitif düşünür isek o kadar pozitif durumlar ile karşılaşırız hayatta değil mi? Endişelerimiz yersiz, bize negatif enerji vermekten başka bir faydası yok.

Aslında hepimizin, tüm annelerin ilk doğum yaptığı zamanlarda fazlası ile sütü vardır. Doğumunuzu izleyen ilk bir kaç hafta, göğüsleriniz duruma bir bakar: ne kadar süt çekiliyor benden diye hesaplar yapmaya başlar. Buna göre bebeğinizin emme miktarına göre hormonlarınız ile birlikte çalışarak süt üretimine devam eder. Bebeğinizi sık aralıklar ile uzun süre emzirin. (hastane hemşireleri yada etrafınızdaki insanlar her bir göğüs için 15′er dakika emzirin dese daha bunu sakın dikkate almayın) Bebeğinizin emmediği zamanlarda sütünüzü pompa veya elle sağın. Göğüslerinizden ne kadar çok süt çıkar ise, uzun vadede süt miktarınız o kadar fazla olur. Süreç hep en baştan ilk emzirmeden başlar.

Bu arada etrafınızda “hay allah sütü az, sütü yetecek mi” gibi konuşan insanlar var ise; ya bir süre onlar ile görüşmeyin, ya da kulaklarınızı tıkayın Emin olun böyle insanlar olacaktır.

Unutmayın süt üretiminiz arz-talep sistemine işleyecektir. Bebeğinizi beslemek için göğüslerinizin tam dolmasını asla beklemeyin, beklerseniz süt üretiminiz yavaşlar.

Ne kadar süre emzirmeliyim? Bebeğiniz istediği sürece….

Ne sıktıkta emzirmeliyim? Bebeğiniz emme konusunda aktif ve istekli olduğu sürece, o istediği sıklıkta emzirmekten kaçınmayın.

Emzirmenin keyfini her daim çıkarın, inanın dünyada yaşabileceğiniz EN MUHTEŞEM duygulardan bir tanesi.

Kızlar okumakta fayda var:)
Alıntıdır.DoulAnnEsra

ya kızlar saçma gelebilir size ama ben emzirmekten korkuyorum
çünkü göğüslerimin anlayın işte pek hoşlanmam
o nedenle baya korkuyorum ya emziremezsem diyee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…