arkadaşların bebeğinizin kıyafetlerini ne ile yıkadınız,ben karar veremedim bir türlü nasıl yapsam ?aldıklarımı yıkayıp ütülesem diyorum hazır olsun die
arkadaşların bebeğinizin kıyafetlerini ne ile yıkadınız,ben karar veremedim bir türlü nasıl yapsam ?aldıklarımı yıkayıp ütülesem diyorum hazır olsun die
Canım çok geçmiş olsun Allah sağlıkla bebeklerimizi kavuşmayı nasip etsin inşallah önemli olan hamilelikte şekeri atmakmış yoksa kalabilirmiş üstünde en kötü olanda o.
Teşekkür ederim canım. Doktor 5-10 sene içinde şeker hastası olabilme ihtimalin yüksek dedi. Çünkü her iki hamileliğimde de çıkmış ve annem-babam şeker hastası... İnşallah olmam. Şimdi şeker ölçüm cihazıyla açlık-tokluk sürekli parmaktan kan ölçüyorum.
canım sendemi sgk dansın nasıl işliyo prosedür biliyomusun ne iş yapıyosun bu arada izin nasıl alınıyo maaşlarımız nasıl oluyo biliyormusun
neyse kızlar bana oku yolu göründü
iyi bakın kendinize
Kızlar bildiğim kadarıyla 3000 devletse birkısmıda şirket yatırıyor mesela ayda 750 TL öyle birşey duymuştum.
Kızlar ben daha çanta falan hazırlamadım kendimiçin hiçbir şey almadım.Bebek içinde daha eksiklerim var.Benim annemde kaynanamda yanımda değil :S
Canım Allah yardımcınız olsun... Üzülme sağ salim kucağına almayı da nasip etsin Allah.. Dualarım seninle ve meleğinle...arkadaşar daha önce yazmıştım.ben şubat annesi adayımdım.17 şubatta olacaktı kuzum.ama pzar gecesi suyum gelmeye başladı.doktora gittik.acil sezaryen dedi.ama bebeğimi başka bir iilde doğurmamı istedi.çünkü bulunduğum yerde yeni doğan ünitesi yeterli gelmez dedi.ambulansla denizliye gittik.kuzumu doğdu ama küvezde.ayrıyım ondan.çok küçük çok savunmamız.çok kötüyüm dua edin
kızlar napsam acaba artık hazırlasam mı çantamı
önümüzdeki haftsonu nasipse annem gelecek bekle birlite yapalım diyor ama bazen de korkuyorumm ya erken gelmeye kalkarsa ALlah korusun
ÇAntama oğlum için:
bez
pişik kremi
10 lu hastane çıkışı
5li hastane çıkışı
yedenk zıbın ve alt
penye ve yün battaniye(çıkşta daha sıcak turar)
göbek bağı bakımı için bi şey (annem dedi adını bilmiyorum)
çorap
terlik
iç çamaşırı
kirli torbası
eldiven
şapka
önlük
patik
yelek
hırka
KENDİME
1 takım pijama
1 tane gecelik
göğüs pedi
hasta bezi +ped
çoarp
diş fırçası
makyaj malzemesi
lohusa bandı
parfüm
nevresim(anneme de)
foto mak.
tel şarjı
hastane çıkışı için uygun kıyafet
ne eksik kaldııı
Canım bende pek senden farklı değilim.Ama bu benim aslına bakarsan işime geliyor.Kayınvalidem hamileliğim sırasında yanımda olsa bu denli rahat geçiremezdim bu süreci.elbette zorlukları da var ama kendi kendime yetmek beni mutlu ediyor.Annemle aynı şehirdeyiz ama pek bir desteğini gördüğümü söyleyemem.Hala tüm temizliğimi ve alışverişlerimi herşeyi kendim yapıyorum.Kimsenin çocuğun neye ihtiyacı var dediği pek yok.Bana kalsa doğum sonrası da kimseyi istemiyorum yanımda.Eşim bana yeter.
Annem yanımda olsa çok destek olamaz ve tansiyon rahatsızlığı var.Ayrıca kendi evinin işini yaparken dert yanıyor onu yoramam.
Kayınvalidem yanımda kalsa gerçi bu kaçınılmaz son amaOna kalsa 40gün boyunca bizi kimseye göstermez.Çocuğu kimselere elletmez.Misafirleri hoş karşılamaz ve bakışlarıyla neden geldiniz der.Ayrıca eşimle ilişkimizi hep kötü etkiler Bunlardan dolayı kendimiz kalmaya alıştık eşimle. 40ım çıkana kadar eşim yanımda olacak sonrası sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Yani ben yaşadıklarımdan yola çıkarak üstesinden gelebilirsin diyorum:) Sakın sıkıntı yapma kendine bebeğini düşün yeter.
hoşgeldin cnm aramıza bebeğinde hayırlı olsun sağlıkla büyüt inşselam annişler topiğinize dahil olmaya geldim yer varmıdır ?
cnm hayırlı olsun bebeğin..inş sağlıkla büyütürsün ve bir an önce kucağına alırsın...arkadaşar daha önce yazmıştım.ben şubat annesi adayımdım.17 şubatta olacaktı kuzum.ama pzar gecesi suyum gelmeye başladı.doktora gittik.acil sezaryen dedi.ama bebeğimi başka bir iilde doğurmamı istedi.çünkü bulunduğum yerde yeni doğan ünitesi yeterli gelmez dedi.ambulansla denizliye gittik.kuzumu doğdu ama küvezde.ayrıyım ondan.çok küçük çok savunmamız.çok kötüyüm dua edin
ünitesi
çok saol cnm sizde baya kalmışsınız ama bitmiş sizin ne güzel.darısı bize inş.eşimde yaza dönüyor ben doğum için 1 ay içinde gidecem ailemin yanına.evet bizimde öle tek gidebildiğimiz yer mardin batman...ama buralar daha kötüleşti şimdi pek çıkamıyoruz o yüzden...Amin cnm inş sağlıkla ve hayırlısıyla kurtuluruz şuradan...Kamikaze Allah size kolaylık versin. Bizde eşimle tam 6 yıl Şırnak merkezde kaldık, İdil'den çok kez geçmişizdir. Zira Mardin gezilecek en yakın yerdi bize:) Sosyal hayatın olmaması ve memleketlerimize çok uzak olması haricinde çok büyük problemler yaşamadık çok şükür. İkimizde branş öğretmeni olduğumuzdan geçen yıl istediğimiz yere tayinimiz oldu. Darısı size inşallah...
cnm inş enn kısa zmanda toparlarsın çok dikkat et bebeğine ve kendine..Merhaba kızlar çok enteresan bir güne başladım bugun doktruma 4 hafta sonra gittim gebelik sonuçlarımı verdim veeee bunlar çok yuksek ne zman aldın dedi geçen hafta dedim ee bana neden yollamadın dedi? bende korkudan dedim ama diet yapıyordum dedim.
Sıktıysam kusura bakmayın kızlar sevgiler.
bende hazırlamadım cnm benimde kimse yok yanımda sadece yıkadım ütüledim kendimede hiçbişi almadım daha.ankaraya gidince hazırlıyacam. inş doğurmam ya o zmana kadar çok korkuyorum burada doğurmaktanKızlar ben daha çanta falan hazırlamadım kendimiçin hiçbir şey almadım.Bebek içinde daha eksiklerim var.Benim annemde kaynanamda yanımda değil :S
canım ben hacı şakirin granül sabun tozu ile yıkadımarkadaşların bebeğinizin kıyafetlerini ne ile yıkadınız,ben karar veremedim bir türlü nasıl yapsam ?aldıklarımı yıkayıp ütülesem diyorum hazır olsun die
haklısın canım aslında altı üstü çanta hazırlayacağız ama insan bir garip oluyor sanki çanta nasıl hazırlanır bilmiyorumCanım ben de daha hazırlamadım hatta yıkamadım bile, bu cumartesi son eksikleri alıp çanta işini de halledecez annemle.Bence sen de anneni bekle derim,hevesleniyor onlar da:)
Ben özel sektörde çalışıyorum canım, bazı şirketler maaşı kesmeyip SGKdan toplu parayı alıyorlar.Ama bizimki de 4 ay kesilecek malesef.Rapor bitiminde toplu alacam, doğumdan sonra ne belgeler gerekli nasıl oluyor,onu da tam öğrenemedim daha.
Ben şimdi uyandım geldim çalışmaya:) her öğlen yemekten sonra mecsidde uyuyorum ayıptır söylemesi elektrikli soba da var:)
ahhh ahhh bu düğün ve doğum sendromları nedir dimi ?Canım bende pek senden farklı değilim.Ama bu benim aslına bakarsan işime geliyor.Kayınvalidem hamileliğim sırasında yanımda olsa bu denli rahat geçiremezdim bu süreci.elbette zorlukları da var ama kendi kendime yetmek beni mutlu ediyor.Annemle aynı şehirdeyiz ama pek bir desteğini gördüğümü söyleyemem.Hala tüm temizliğimi ve alışverişlerimi herşeyi kendim yapıyorum.Kimsenin çocuğun neye ihtiyacı var dediği pek yok.Bana kalsa doğum sonrası da kimseyi istemiyorum yanımda.Eşim bana yeter.
Annem yanımda olsa çok destek olamaz ve tansiyon rahatsızlığı var.Ayrıca kendi evinin işini yaparken dert yanıyor onu yoramam.
Kayınvalidem yanımda kalsa gerçi bu kaçınılmaz son amaOna kalsa 40gün boyunca bizi kimseye göstermez.Çocuğu kimselere elletmez.Misafirleri hoş karşılamaz ve bakışlarıyla neden geldiniz der.Ayrıca eşimle ilişkimizi hep kötü etkiler Bunlardan dolayı kendimiz kalmaya alıştık eşimle. 40ım çıkana kadar eşim yanımda olacak sonrası sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Yani ben yaşadıklarımdan yola çıkarak üstesinden gelebilirsin diyorum:) Sakın sıkıntı yapma kendine bebeğini düşün yeter.
ahh canım ALlah kolaylık versinkızlar moralim çok bozuldu bizim ev sahibi evi sattı ve alan kişi adam göndermiş evi ne zman boşaltıyorsunuz diye aralık 15e kadar boşaltın diyo bende doğuma kadar beklesin ben ocak 15e kadar gidecem karnım burnumda nasıl taşınıyım dedim...eşimde şimdi gidip konuşacaktı ne yaptı bilmiyorum artık evi toparlamam gerek ve sanırım daha erken gidecem ankaraya sonrasında da geri gelemicem eşimi burada bırakınca gözüm arkada kalıyor hep çok üzülüyorum ne yapacam bilmiyorum eşimde bebeğinden ayrı kalacak offf offf
kızlar moralim çok bozuldu bizim ev sahibi evi sattı ve alan kişi adam göndermiş evi ne zman boşaltıyorsunuz diye aralık 15e kadar boşaltın diyo bende doğuma kadar beklesin ben ocak 15e kadar gidecem karnım burnumda nasıl taşınıyım dedim...eşimde şimdi gidip konuşacaktı ne yaptı bilmiyorum artık evi toparlamam gerek ve sanırım daha erken gidecem ankaraya sonrasında da geri gelemicem eşimi burada bırakınca gözüm arkada kalıyor hep çok üzülüyorum ne yapacam bilmiyorum eşimde bebeğinden ayrı kalacak offf offf
kızlar moralim çok bozuldu bizim ev sahibi evi sattı ve alan kişi adam göndermiş evi ne zman boşaltıyorsunuz diye aralık 15e kadar boşaltın diyo bende doğuma kadar beklesin ben ocak 15e kadar gidecem karnım burnumda nasıl taşınıyım dedim...eşimde şimdi gidip konuşacaktı ne yaptı bilmiyorum artık evi toparlamam gerek ve sanırım daha erken gidecem ankaraya sonrasında da geri gelemicem eşimi burada bırakınca gözüm arkada kalıyor hep çok üzülüyorum ne yapacam bilmiyorum eşimde bebeğinden ayrı kalacak offf offf
Bazen çok stres oluyorum düşününce ama başa gelen çekilir tabi.Gerçi doğumda ikiside gelecek yanıma ve bir süre dönüşümlü kalacaklar.Tabi eşimle düşünüyoruz nasıl olucak bu iş kırkı çıktıktan sonra herkesi göndeririz diye düşünüyoruz.Ama çalışmaya başlayınca ne olucak hiç bilmiyorum.Hadi izin rapor 6 aylık olana kadar ben bakarım sonrası ne olur hiç bilmiyorum.
canım ben hacı şakirin granül sabun tozu ile yıkadım
haklısın canım aslında altı üstü çanta hazırlayacağız ama insan bir garip oluyor sanki çanta nasıl hazırlanır bilmiyorum
yıkarken kıyafetlerini oğlumun kırk kere aradım annemı onu bunla bunu şunla yıkayım mı diye
en iyisi annemı beklemek
ahhh ahhh bu düğün ve doğum sendromları nedir dimi ?
benım doğumda hem annem hem kayınvalidem olacak
biz çok küçük bir ilçedeyiz sadece sağlık ocağı var burda mecbur merkeze kayınvalidemde kalacağım doğumdan sonra 1 ay kadar
annem antalyadan gelecek
umarım stressiz sakin huzurlu lohusalık dönemimiz olur
ahh canım ALlah kolaylık versin
umarım doğumdan sonra taşınırsınız vicdanlıdır alan kişi
ben de doğumdan sonra eşimden ayrı kalacağım bir süre içim gidiyor
ALlah ayırmasın eşlerimizden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?