Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    229

Allah şifa versin canım bir an önce kavuşursun inşallah.
 

Tatlım valla işin zor ya allah yardım etsin,eşin konuştu mu ne demiş adam. Bence kullanmadığın mutfak gereçlerinden başla en zoru mutfak ve vitrinin,gümüşlüğün içindeki ıvır zıvırlar.
 
yapıyorum canım da korktum yeterli olmayacak mı acaba diyee

Belki iki ürün birden ters etkileyebilir canım.Doktora sor bence önce


uyku tulumu mu ben almadımm

Canım ben 1 tane aldım gece kullanmak için.Vip dükkandan almıştım 25liraydı.

benımki de durmuyor karnım bir oyana bir bu yana
okuldayken falan utnaıyorum valla

Kuzular bugün atakta artık büyüdük biz diyorlar demek ki :))

bende almadım uyku tulumu, kundak battaniye almayı planlıyorum zaten ilk zamanlar 2 saatte bir emzireceğimiz için devamlı kucağımızda olacak.

Kundak ilk zamanlar büyük yardımcımız olacaktır.Deneyimli annelerde bol bol battaniye bulunsun diyorlar kolay kirlenip kuzuların batırabileceği için 3-4adet şart.


Gelebiliyorlar canımm:)

Bende arayip kayit oldum

O süper çoğalıyoruz gitgide :))

Kızlar Avrupa Yakasında yokmu bu seminerlerden ben 4.Leventte oturuyorum Göztepe baya uzak sanırım bize

Çağlacım Amerikan hastanesinde ücretsiz çok güzel eğitimler var.Arayıp bilgi alabilirsin.
 

Canım ben de geliyorummmmmm, kaydımı yaptırdım görünce hemen :) Eşim de gelebilirse süper olacak :) Yine de çok ihtiyaç duyuyordum böyle bir eğitime çünkü resmen düşünüp panik oluyorum napıcam ben hiçbişi bilmiyorum moduna girip :)


Canım dualarımız seninle. 5 hafta kuvöz inan birşey değil, bu demek oluyor ki bebeğin aslında çok çok iyi durumda. çünkü 2 ay kuvözde kalanlar var.. üzülme demek asla çare değil sana, ama güçlü ol, sen de bebişin de bunun üstesinden geleceksinizdir eminim.


Ben 2 tane uyku tulumu aldım canım. e-bebek'te bir markanın çok uygun fiyata tulumu vardı 20 TL gibi, onu almıştım. Bir de eşim almıştı daha öncesinde.
Chicco'nun tulumları çok çok güzel bu arada, biraz fiyatı tuzlu olduğu için almadım ama aklım kalmadı desem yalan olur..
 

Süper haber bu canım :)
5 kişi olduk bile :) Mehtap,Pedagog,Ceyz,sen ve ben :)) Kırmızı karanfil takalım
 
Kirmizi karanfil iyi fikir

Ben belfüyü tanırım resimlerini görmüştüm, hihii:) haftaya kararlaştıralım nasıl buluşuruz diye,telefonlarımızı veririz 1 kişiye. o da hastanede belirgin bir nokta bulup herkese msj atar aklıma böyle bişe geldi başka bişede olur. Ama kızlar ben büyük ihtimalle başını yarım saat 45 dk filan kaçırıcam çünkü eşim 1e kadar çalışıyor. Başka bir hamile ark.ım da gelecek eşiyle, telefon etmiş kayda gerek yok direk seminere gelebilirsiniz demişler. Benim ismimi almışlardı,anlamadım valla.
 

Benim ismimide aldilar:26:

O zaman desene en kolay sen bulunursun, gec gelen kimse o Ceyz'dir
 
Bir arkadaşım benimle evde yaptığı doğum tecrübesini paylaştı. Ebesi ona gebelik süresince perineum bölgesine(rahim ağzına) zeytinyağı ile masaj yapmasını önermiş. Gebelik süresince ebe, doğum sırasında bebeğin daha kolay çıkmasını sağlayacak esnekliği arttırmak için, perineuma masaj yapmaya devam etmiş. Ve arkadaşım neredeyse 5 kiloya yakın kızını hiçbir yırtık olmadan doğurmuş sonuçta.
1) doğum Çatlaklarını Azaltın: doğum sonrasında vücutta çatlaklıklar meydana gelebilir. Eşit miktarda karıştırılmış zeytinyağı ve saf Hindistancevizi kremini karın, kalça ve göğüs bölgesine uygulayın.
2) Emzirenler İçin Göğüs Ucu Bakımı: Emzirmeden önce her zaman göğüs uçlarınızı su ile nemlendirin. Sonra emzirmenin hemen ardından şu formülü uygulayın: Eşit miktarda sızma zeytinyağı ve suyu iyice karıştırın. Emzirmeden hemen sonra göğüs uçlarına uygulayın.
3) Bebeklerin Poposundaki Pişik İçin: İki tatlı kaşığı sızma zeytinyağını bir tatlı kaşığı su ile karıştırın. Bir kıvam elde edinceye kadar çırpın ve bebeğin poposuna sürün.
4) Bebeklerde Konak Sorunu: Sızma zeytinyağı ile bebeğinizin başına hafifçe masaj yapın. (Parmaklarınızı kullanabileceğiniz gibi yumuşak bir pamuklu bez kullanabilirsiniz.) 10 dakika kadar bekletin. Sonra bebeğin başını ılık suyla yıkayın. Bıngıldağa(baştaki yumuşak noktaya) dikkat edin. Bunu sıkça tekrar edin.
4) Bebeğinizin Islak Mendilini Kendiniz Yapın: Her anne kendi ıslak mendillerini tamamen doğal yollarla yapabilir ve bebeğin hassas cildine özen gösterebilir. Islak mendil nasıl yapılır? İki bardak ılık su, iki çorba kaşığı bebek şampuanı, iki çorba kaşığı sızma zeytinyağı birbirine iyice karıştırılır. Kalın, yumuşak, beyaz kâğıt havluları bu karışma batırın. Fazlalık sıvıyı sıkıp güzelce katlayın. Boş bir ıslak mendil kutusunda veya plastik kutuda saklayın.
5) Bebeğe Zeytinyağı ile Sağlıklı ve Canlandırıcı Masaj: Sızma zeytinyağını bebeğe sürmeden ellerinize iyice sürün. Odanın yeterince sıcak olmasına dikkat edin. Çünkü bebeğin üzerinde sadece bezi olacak. Yumuşak ve nazik hareketlerle daireler çizer gibi okşayarak masaj yapın. Bebeğin el ve ayak parmaklarını unutmayın ve başına masaj yaparken dikkat edin ve bıngıldağa dokunmamaya çalışın. Bebeğe en iyi masajı vermek için mutlaka sızma zeytinyağı kullanın. Araştırmalar, masaj yapılan bebeklerin yapılmayanlara oranla daha uyanık olduklarını ve daha az ağladıklarını ortaya koymuştur. Yani bebeğinize masaj yapmanız iyi olur.
6) Burun Deliklerini Nemlendirme: Kış aylarının kuru soğuklarında büyükler gibi bebeklerin de burun delikleri kurur. Bu sorunu yok etmek için pamuklu bir çubuğu sızma zeytinyağına batırın ve bebeğin burun delilerine hafifçe sürün.
 
Evet gerçekten nasıl haberleşeceğimize de karar verelim :)) oraya kadar gidip tanışmadan dönmeyelim! :)



Kirmizi karanfil iyi fikir

Kadınlar Kulubu logosunu yakamıza iğneyelim


Nerde gördün diyecektim tam aklıma geldi albümde var zaten :) Kayıt garanti iş canım ya çünkü geldiğinizde isminizi teyit ettirin diye mail geldi bana.Mail ve tel aldılar

Benim ismimide aldilar:26:

O zaman desene en kolay sen bulunursun, gec gelen kimse o Ceyz'dir

Bana da ismimi telefonumu ve kac haftalık hamile oldugumu sordular..
Kızlar benim için farketmez nasıl olduğu, yeterki haberleşelim :)

Evet yeterki tanışalaşım :) Ay çok heyecanlandım ya
 

Zeytinyağının mucizesini yeni doğum yapmış arkadaşımdan bende duydum.Pişik ve göğüs ucu için kullanmış çok faydalı demişti.
 
ya kızlar saçma gelebilir size ama ben emzirmekten korkuyorum
çünkü göğüslerimin anlayın işte pek hoşlanmam
o nedenle baya korkuyorum ya emziremezsem diyee


evet canım insana ilk başta öyle geliyor ama bi süre sonra alışıyosun. bebeğinle özel anın gibi oluyor o yakınlık. bi de gögüslerimin uçları yanıyor demişsin benimde biraz oluyor gibi ama ben şuan hiçbirşey sümüyorum. ilk kızımda çok yara olmamıştı biraz acıma olduğu dönemlerde o zaman garmastan diye bi krem kullanmıştım. ama doğumdan sonra kullandım.
 


canım ben izmirde çınarlı kadın doğum hastanesinde güngör beye gidiyorum. sadece özel olduğu için bi tek özel sigortası olanlar yararlanabiliyor. ben özel olmasını göze aldım.2400 demişler bi arkadaşım sorduğunda doğum için.
 
sağol canım Allah razı olsun.bebeğim denizlide yoğun bakım ünitesinde.ben denizliye yakın bir ildeyim.emekli sandığı karşılıyor küvezi ama ssk yı bilmiyorum.doktor 5 hafta küvezde kalacak dedi,.

Çok geçmiş olsun. Bebeğinin ve senin sağlığının yerinde olmasına çok sevindim. Dualarımız sizinle.Söylemesi kolay tabi ama güçlü olmaya çalış.
 
Bugün kontrolümüz vardı. Oğlum 1800 gr olmuş, boyu da olması gerekene göre uzunmuş. Doğum nasıl olacak diye sordum doktoruma. 36. haftada muayene yaparız, ona göre konuşuruz dedi. 36 dan önce yapılan muayeneler erken doğumu tetikleyebiliyormuş. Korktuğumu söyledim. O da "seni istemediğin bir şeye kesinlikle zorlamayız dedi. Çok seviyorum doktorumu. Sadece isteğe bağlı sezaryen 1600 TL, zorunlu sezaryen 1100 TL imiş. Ama zaten biz parasında değiliz. İkimiz için de en sağlıklı nasıl olacaksa öyle olsun. 10 gün sonra tekrar randevumuz var. Bu arada çalışabilir raporumu da aldım. 37. haftaya kadar çalışmaya devam. Erken doğum olursa da kullanamadığım izinler sonrasına ekleniyormuş. Göbeğimin üstünde şişlik hissediyordum, oğlumun poposuymuş :) Ters dönmüş, kafası aşağıdaydı.
Hepimiz için herşey çok güzel olsun inşallah...
 
ebrar36 canım Allah yardımcın olsun, sizi hayırlısıyla tez zamanda kavuştursun kamikaze canım inan çok üzüldüm yaa. ne anlayışsız ev sahibin varmış ya yazıkk.. neyseki kurtuluyorsun az zamanın kalmış, eşinlede kavuşursun inş biran önce
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…