Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

canım ben 1 senelik memurum daha zaten olmaz olaydım.bide eğitimle bunların ne alakası varki.köydeki ilkokul mezunu kızlar bile biliyo bunları.ben 5 sene önce öğrendim. sürekli hastalık dert keder konuşuyoruz 2 dk gülme molası olsun demiştim ama biraz pişman oldum.
sabah aç karnına şeker ölçtüm 107 çıktı.kahvaltıdan 1 saat sonra 195 oldu ki öyle çok ahım şahım değildi.bal tereyağı ve peynir.yanınada şekersiz çay içmiştim. 2 saat sonra 170 çıktı. eşim diyete daha bi sarılarak devam ediyosun dedi.öyle canım çekti diye misafirlikte yolda falan kaçamak yapmak yok.unut artık dedi.haklıda.ben iniyo sanıyordum ama inmeyormuş.normalde daha 4 kilo aldım toplamda.33+1 olduk bugün.çok yemiyorum ama gene rejimin rejimini yapmak ne zormuş.acaba strestenmi oldu diyorum.sabah aklıma bir olay geldi.çok sinirlendim.elime ne geçtiyse dağıttım bardakları fırlattım kırdım döktüm sonrada onları temizlemeye çalıştım o yüzdenmi çıktıki. hani derler ya çok kızdı şekeri fırladı diye. benimdemi öyle olduki.cuma günü kahvaltıdan 1 saat sonra 150 idi ben artık sinire bağladım.kaçamak yapabilirim dimi arada sırada,en azında günde 3 meyve fazladan yiyeyim yaa(

Canım şaka yaptım seni kızdırmak için güldürdün bizi sağol bende şeker ölçümleri yapıyorum sürekli elden diabet doktorunada pazartesileri rapor veriyorum inan yediklerin o kadar önemliki mesela kahvaltıda bir kibrit peynir + domates salata 2 dilim kepek ekmek + 1 bardak süt + 2 zeytin 1 . saat 146 2. saat 128

mesela yumurta yedim zeytin yok gerisi aynı 1. saat 160 2. saat 137 yumurta bile etkiledi

bikere bal nasıl yersin asla yeme tatlım tereyağda çok yemiyorum değil yediklerin önemli

mesela ben etli patates yedim + 2 yemek kaşık pilav (ekmek yok) + portakal suyu taze + yoğurt hemen fırladı meyve suları yasak patates yasak 183 e 170 çıktı

mesela kuru fasulye +2 kaşık pilav (pilav yada makarna 2 kaşık 2 dilim ekmek iptal oluyor) ekmek yok + soda ve 3 ceviz yedim peşine mesela 134 e 129

doktor dediki baklagillerin yanına pilav yok 1 dilim ekmek

mesela kırmızı mercimek çorbası içtim ekmek yasak gibi

sabah en sonunda kahvaltıda sadece kibrit kutusu peynir domates salata ve su 134 - 107 çok şükür düşürdüm

meyvada mesela elma - mandalin - ayvanın 4 de 1 i mesela sadece - portakal sakın 2 ye çıkarma bu bile yasak tatlım fırlıyor sabredicez diabet doktoru kontrolünde olduğum için ve hep takip ettiğim için artık az çok çözdüm arada bir sahlep kaçamağı yaptım işte düşmüyor şeker fırladı hep 180 lere kuru incir yedim birde sen bana sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum.

ooo bal kesin yasak! ben de çok severek yiyordum her sabah ama şeker çıktığından beri ağzıma almıyorum pekmez ve beyaz ekmek de kesin yasak ayrıca yediğin saatler ve ara öğünler de önemli,ben de sadece 3 kilo falan aldım ama şekerimi pek düşüremedim hamilelikte 120yi geçmese iyiymiş ama 140 a kadar kabul edilebiliyormuş diyetime biraz daha dikkat ederek birkaç gün daha takip edip tekrar gideceğim doktora yine yüksekse insülin başlanacak çünkü ayrıca sanırım stres de artırırmış doktorum bu hastalıkta disiplinli olmak şart,rejime uymak şart diyor

ayh kızlar bu gün oğlum belli belirsiz çok az hareket etti. karar verdim üzmicem kendimi diye.dün eşime ile gitmek istediğimi söylemiştim oda dedi 25 dk ilerdeki ilçeye git ile gitme bu halinle riskli demişti.izin vermemişti.öğlen ise ise hava güzelmiş ya burdaki buzlar erimiş, hava ılık biraz dedi.ee ozaman ile gideyim.gezip tozmak istiyorum dağıtmak istiyorum kendimi dedim.tamam hava güzel zaten çık gez dedi. anahtarı bırak ozaman dedim.bıraktı kaının oraya. hem şu şeker işine kafam takılmıştı.sağlık ocağına gideyim ebeye bi sorayım sonrada alışveriş yapayım gezeyim.oğluma bi bitki çayı ısmarlayayım,ildeki biriki arkadaşı ziyaret edeyim demiştim. yarım saat anahtar aradım nereme koydum, hangi ara aldım diye yok.tüm ceplerim çantam mantam.en son aradım ben anahtarı bulamıyorum, bıraktığına eminmisin dedim evet dedi eşim.sonra aaa dur sonra gene cebime attmışım dedi.,Allahım eve gelince ben onu ne yapayım ya ben bütün gün eve hapis kaldım şu güzel havada .deli gibi sinirlendim 40 yılda bir markete gidicektim,evime bişiler alcaktım.pazara gidicektim.yeşillikl alacaktım kendime.oğluma süt pompasıyla emzirme yastığı alacaktım.bu salak yerde bunların hiçbiri yok offfff..

patates,pirinç,havuç yasak salep ne kadar tatlı oluyor tabii ki yükseltir şekeri ben de kaçamak olarak arada bir azcık hamur işi,tatlı yemiyor değilim ama mesela o domatese benzeyen hurmayı çok severim ağzıma sürmedim daha doktorum yasak demişti meyve kuruları da yasaklar arasında unutmayın az kaldı sabredeceğiz ne yapalım

ışılaycım iyi olur vallahi. arada başını ağrıtabilirim.internetten çok net bilgiler bulamıyorum.benim doktorum şekerim düşmesi için sadece hamuru ve tatlıyı keseceksin demişti.abartmadan yersin okadarlık şekerden bi,şi olmaz demişti ama Allahlık zaten kendisi.başka doktor olmayınca hala devam ediyorum ona. istanbulda gittiğim doktor şeker yüksek dedi. diyet verdi.10 gün sonra sana verdiğim şeker ölçümlerini yapıp bana mail at dediydi. bende uydum diyete sadece arada meyvede falan pek tutamadım.bide çarşıya çıktığımızda sevdiğim bir bisküvi vardı eşime ondan aldırıyordum oda haftada 3-2 defa. hafta sonu denedim aç tok diye.netten bakabildiğim kadarıyla normale yakın bende düzeldi sandım ama bugün gördümki hiçte düzelmemiş.şimdi bana net aralıkları söyleyebilirmisin. açlık hamilelikte kaç olmalı.tokluk 1. ve 2. saat kaç olmalı. öyküm kahvaltıda bal yedim ama 1 talı kaşığı. içine de az tereyağı koymuştum.o bile zıplatmış demek. çok şükür sizinle yazışmaya başlayınca oğlum kıpırdaşmaya başladı.sabahtan beri anca net olarak kıpırdamaya başladı. sizinle yazışmaya başlayınca hareketlendi.o da seviyo galiba burayı:)

işte benim o salak doktorum hiç uyarmamıştı bu konuda beni.bana sadece hamur işi ve tatlıdan uzak dur, abartmadan ye dedi.hiç patates pirinç havuç bunları saymadı bile.bende istanbulda gittiğim doktordan ve sizlerden öğrendim.onun yerine bulgur pilavına yoğurt ekleyip atıştırıyorum sadece.dediğin gibi şurda 5 hafta sabretsem son 2 hfta çabucak geçer zaten diye düşünüyorum, ha geldi de geldi derken.

sonunda park yatağımızıda aldık.Ama içine nasıl yatak alıcam alan varsa fikirlerinizi bekliyorum.

Eki Görüntüle 586245

Güle güle kullanın canım,biz de bakmıştık aynı yatak benim de hoşuma gitmişti=)
e-bebekte ortopedik veya visko yatak var ikisinden birini alıcam karar verebilirsem.genelde kullanılan visko sanırım ama ablam ortopedik kullanmış yeğenime memnunuz dedi.

hımm anladım canım bilgi için teşekkür ederim.bende cennet hurmasının dozunu baya kaçırmıştım nası seviyorum anlatamam bi oturuşta 3 tane fln yiyiyorum:)ama öteki hurmayı yemiorum acıkcası bi ara ondanda aliym:)

ev giysisi olarak geçiyor ama ben pijama olarak giyerim düşüncesiyle aldım,hastane çantama koyacağım
nasıllar?

bir de beyaz olanın üstü var ama resmini bulamadım,önü açık fermuarlı ve pembe ponponları var kapşonlu kapşonunun iç kısmı pembe aldığım altla aynı ve hepsi polar,yumuşacık

Ayy çok şükür başladım kızlar yavaştan çamaşırlara bebişin minik beşiğinin cibinliğini yastığını alt açmayı falan yıkadım.

Kızlar geceliklerinizi yıkıyormusunuz pijamalarınızı kararsız kaldım ben yeniliği bozulurmu acaba diye

Hurma zaten tatlı olduğu için ben cennet hurmasını hiç yemedim, Kaancelil canım ben net hep açık benim ne yersen sor benim doktor tek tek anlattı bana ben zaten öncesi dietlerimdende biliyorum çoğu şeyi ben salataya arada bir narekşisi sıkıyordum limonla onada hayır dedi bugün, tatlım bu şeker öyle birşeyki oh dıyorsun düşüyor bir sahlep içtim 1 haftadır toparlıyamıyorum sahlepide bebeğin hareketleri azaldı diye içtim ama büyüdüğü içinmiş az tatlı alsın dedim ama sabredersek doğum sonrası yicez inşallah istediğimizi birde şu konuda uyarıyım arkadaş şeker diye diet yaptı 15 kg ile doğuma girdi 10 kg attı 1 ayda ama çok yemiş şu an 10 kg geri aldı ve üstüne yapışırsa fena doğum sonrasıda oranlı yiyin derim.

Birde iyi yanı kilo almıyorum aksine veriyorum dietin iyi yanı bu 35-40 gün var zaten sabretcez inşallah :)

Mesela tavuk balık et ızgara istediğiniz gibi yiyin aç kalınca yoğurt ve süt için bunlar düşürüyor yoğurda yada meyveye tarçın serpin.

Salatada istediğiniz kadar serbest her öğünde 2 dilim ekmek kepek serbest ama mesela ana yemek ve çorba var çorba 2 ekmek demek o yuzden ekmek yok. Pilavda sadece 2 yemek kaşığı olacak ki bana bugun onuda yasakladı ooy

ben de az önce bebişime son aldıklarımı,battaniyelerini falan ve kendime aldığım pijamaları yıkadım

ütüleyince çantamı hazırlayacağım artık.çünkü ilk kızım gibi olabilirmiş yani 37 haftalık bu da 10 ocaktan sonrası demek ben kendimi bu tarihe göre hazırlıyorum kasılmalarım uzun zamandır ve şiddetli oluyor erken bekliyorum bu kızımı da yani...

ışılaycım sağolasın.demin bayağı acıktım aç karnına 86 çıktı.şimdi 1 kepçe çorba 2 tahta kaşığı bulgur 1 dilim kepek ekmeği yedim.Allahtan kendimi bayağı acıktırmışımda hemen doyurdu beni. zaten normalde bulgur pilavını çok severim.aman yok hayatta bisküvi kaçamağı bal kaçamağı yok.oğlum bugün kıpırdamadı diye ödüm koptu.yemek yerken çok şükürki tansiyon hastası değilim yoksa bide bu yemekleri tatsız tuzsuz yicektim.çok şükür yaa.bide doktorun biri bana düzenli yatıp kalmaya çalış.kahvaltı saat 10 geçmesin çünkü düzensiz öğün ve uyku saatleri de şekeri yükseltir demişti.

bak kaancelil,ben diyet listesi aldım ve doktor da söyledi (dahiliyeci) kahvaltı 7.30-8 arası 10-11 arası ara öğün (meyve,süt,galeta,ceviz gibi) 13 öğle yemeği,15 ara öğün akşam yemeği 18.30-19 arası bir de 22 gibi gece öğünü var
bana en zor gelen de sabah o saatte kahvaltı yapmak,kalkıyorum ama kahvaltı istemiyor canım bir de hafta sonlarını ayarlamak zor oluyor

Son düzenleme:

ohhh bana sabah 9:30 yapmak bile zor geliyo.demek 8 de kahvaltı faslı tamam.oyy oyy dayanmam lazım yapmamız lazım napalım.sağolasın canım.benim diyete benziyor ama bu biraz daha sert geldi( .bugün ibrede 195 i görünce çok canım sıkıldı bide oğlum kıpırdamayınca korktum.bidaha asla kaçamak yok. çok kötü oldum yaa acayip gaza gelmiş durumdayım şu an

canım hepsi karbonhidrat ama çorba yiyorsan protein almalısın örneğin et yada sebze yada 1 dilim ekmek yedin madem bulguru yememeliydin ki 2 yemek kaşığı tahta kaşık değil ok olmadı yani bu :))

selam kızlar geçmişe baktım bi arkadaşım erken dogum riski olmuş
ama erken dogumdan korkmayın çünkü 33-35. haftalardan sonra bebeğin erken dogsa bile tehlike arz etmiyo diye biliyorum..
arkadaşım 33. haftada 1750 kilo bebeği dogdu şimdi 1 yaşında çok sağlıklı
bebeklerimiz artık büyüdü kızlar

Bu arada kızlar dişimin ağrısını söylemiştim size
Cuma günü acil gömülü diş ameliyatı oldum..
çok korktum bebeğime birşey olacak diye
2-3 tane morfin yedim..
ağzım dikiş dolu şuan..
günde 2 tane 1000'er mg. lık antibiyotik ve dayanılmıyacak baş ağrımdan ötürü hergün 2 parol içiyorum ((
çok zor geçiyo günlerim..
bebeğimin her an hareketlerini kontrol ediyorum
Allaha şükürler olsun şuan iyi ama içimde hep bir korku
ilaç içmek istemiyorum ama mecburum

benim doktorum 8,30 da başlatıyor canım 2 saat arayla devamı geliyor aralarda sadece meyva gecede çok acıkırsan süt yada yoğurt ile tamamlıyorsun. Gün aşırı yumurta ama yumurta bile çıkarıyor yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…