Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
kızlar bide yeni farketttim ameliyattan sonra gögsümden sarı su gelmeye başladı
fazla değil az ama korktum bi an normalmi bu sizde varmı ?

canım çok geçmiş olsun çok şükür atlattın inşallah bebişine zararı olmayacak. Sarı su olayı hamilelik takviminde yazıyordu gelebilir diye süte hazırlık o korkma

çok geçmiş olsun eda o süt gibi gelen şey ağız ve normal ama bence doğumdan sonra gelmesi daha iyi (o zaman da gelir) çünkü bebek için çok faydalı benim gelmedi,ilk kızımda da gelmemişti doğuma kadar

canım çok geçmiş olsun çok şükür atlattın inşallah bebişine zararı olmayacak. Sarı su olayı hamilelik takviminde yazıyordu gelebilir diye süte hazırlık o korkma

çok saolun kızlar
yazdıklarınızdan anlıyorumki normal bu öyleyse sevindim ilk görünce çok tuhaf oldum çünkü
bide kızlar karnım aşağı dogru indi sanki önceden midemden başlayan karnım şimdi daha aşağıda.
annemde eşimde farketti..
sanırım erken gelecek bebişim
cuma kontole gideceğim bakalım doktor ne diyecek
ama bu ilaçlar yüzünden gelsin artık diyorum..
ona bu ilaçları yüklemek çok zoruma gidiyo

Son düzenleme:

canım öyle deme yaa bebiş ne kadar kalırsa karnında o kadar iyi küvezde kalması daha zor inşallah geç gelir

ben heeeeerşeyi yiyorum..... hem de nasssıl yiyorum...... maafoldum.. çok mutluyduk halbuki oğlumla..... kocama söyledim ölçüm cihazı alıp gelecek eczaneden..... çok pis korktum şimdiii...............

Son düzenleme:
cnm sen neden korktun.bizde hem 50 likte hem 100lükte şeker çıktı o yüzden dikkat etmek zorundayız.sende 100lükte sıkıntı yoktu galiba.

Canım aynı durumda sayılırız,hele perdeler ütülenecek demişsinya,sırf bunun için bende insanların gercek yüzünü gördüm hep aglayarak gecti hamileliiğim,sonra düşündüm kendim için doğuruyorum ve kimmseden bi yardım beklememeliiyim,bu hamileliğimde çok gaddarlaştım,çok insanı sildim.
sende üzülme kendi kendini teselli et olurmu? ha bide unutma yanlız değilsin!!!

nescafe içecektim tam 3 ü birarada nefsime hakim oldum yoğurda tarçın döktüm oo sütlaç gibi oldu mis :) en azından şekerimi düşürecek

sevgili kızçelerim , sözlerime başlamadan önce kendime koooccammaan bi maşşallah çekiyor , başarılarımın sağlığımın ve dombikimin sağlığının devamını temenni ediyorum

tokluk şekerimi ölçtük demin , 87 çıktıııııı
siz bu satırları okurken ben çok uzaklarda elimde eti karam %70 kakao oranlı o mutttteeşem dark çikolata yiyor , darısı başınıza diyorum

şimdi yarın sabah da açlık şekerimi ölçücem, rezil olmuş olarak dökülebilirim buraya :S inşallah o da düzgün çıkar

(bide doğru yapmışımdır dimi , eczacının tarifi gibi; yemek yedikten 2 saat sonra ölçersen tokluk şekerini ölçmüş olursun , sınır 140 dedi , açlık şekeri de sınır 110 dedi.. ben de yemekten tam 2 saat sonra yaptım. )

cnm sen neden korktun.bizde hem 50 likte hem 100lükte şeker çıktı o yüzden dikkat etmek zorundayız.sende 100lükte sıkıntı yoktu galiba.

çünkü o zaman diyet yapmıştım da öyle düşmüştü.. sonra gene koyverdim gitti, çok iradeliydim önceden yada öyle sanıyordum ama çok pis nefsim varmış onu anladım bu hamileliğimde , bir de sanırım sigarayı bıraktığım için de böyle sürekli bişiler yiyip duruyorum. ilk zamanlar sadece ekşi yiyordum şimdi ben balsız kahvaltıyı bırak , balsız süt içmiyorum.. sürekli tatlı bişiler sürekli yemek , aburcubur..az kaldı ya doğuma , o yüzden de vakit bitmeden yiyebildiğim kadar yiyeyim psikolojisi mi bu bilemedim ki.. kilo veririm sorun değil , minnakıma bişi olmasın tek istediğim o

Kızlar destekleriniz için çooook teşekkürler. Mesajlarınızı okudukça kendime geldim resmen. Bugün gittik doktora (göğüs hastalıkları uzmanına) Çok şükür ciğerlerimde bir şey yokmuş. Hamilelikten kaynaklanan reflü boğazımı tahriş etmiş. Boğazın mukozasını, yapısını bozmuş, engebeli yol gibi olmuş boğazın çok tahriş olmuş dedi. Hamile olmasaydın başka ilaç verebilirdim ama hamilelik elimi kolumu bağlıyor dedi. Yine de 1 tane hap ve sprey verdi. Sürekli ılık su içecekmişim ve her şeyi ılık yemek-içmek gerekirmiş. İnşallah geçecek.

termessos canım annen için üzüldüm. Allah şifa versin inşallah. Çok şükür eşim ve ailesi çok ilgili dediğin gibi.
nergiz2002 aynen dediğin gibi her şey üst üste gelince sinirlerim bozuldu. Doğru tahmin etmişsin reflüdenmiş öksürük:)
kaancelil, canım annelerimiz birbirine çok benziyor anlattığına göre. Yazdıklarını okuyunca aynı benimki dedim. Cahil olduğundan ve çok fazla arama alışkanlığı olmadığından aslında. Bugün ve dün konuştuk. Ablama da anlatmış durumu ablam da aradı bugün ama ben daha çok aramasını bekliyorum. Sadece bir şey duyunca ya da annem ara deyince değil hep arasın istiyorum. İlgi bekliyorum resmen. Gönlünden geçenleri yazdığın için teşekkür ederim beni çok rahatlattın.
öyküm, antibiyotik kullandım zaten ama öksürük geçmedi. Mide asitleri mahvetmiş boğazımı.Temizlik konusunda da annem bugün ben yaparım gelince kafana takma dedi. Kayınvalidem de zaten yabancı kimse olmayacak doğumunda, biz hallederiz merak etme dedi. Biraz rahatladım gibi.
yildizyildiz20, aynı cümleyi ben de kurdum dün. Kendim için doğuruyorum kimse için değil diye. İnsan beklenti içinde olunca daha fazla hayal kırıklığına uğruyor. Ben de hamileliğin verdiği duygusallıkla beklentimi yüksek tutuyorum herkese karşı. O yüzden hep üzülüyorum. Neyse artık olduğu kadar olsun. Dediğin gibi kendi kendimi teselli etmeliyim. Zaten öksürük ve uykusuzluk yüzünden yorgunum. Daha güzel şeyler düşünmeliyim.

Çok geçmiş olsun. İnşallah hemen geçer. Ben de hamilelik öncesi 2 tane gömülü diş aldırmıştım. Çok zor oluyor, hamilelikte düşünemiyorum. Allah sabır versin sana.
Ben de 34. haftamı bitirdim.Doktor bana da bundan sonra riskli dönemi atlatmış oluyor. Endişelenme doğsa bile artık erken doğum olmaz dedi.Biz de 34. haftada 2300 gr olmuşuz. Dediğin gibi büyüdü artık bebişlerimiz.

canim doktorun bana dedigi yemekten 1 saat sonra yapmamin gerektigi 2 saat cok gec geldi bana evettokluk sinir 140 aclik ise 95 olarak söyledi bana. benim sekerim cok ilginc bi durumda. yemegi azaltigim zaman sekerim yükseliyo. tabi asiriya kacmiyorum ama sik ve cok yiyorum acikcasi tatlimi cikolatami birakmadim. tabiki yasak güya :) iki gün yemedim yemegide azaltim seker firladi. misal bugün yarim paket bisküvi yedim koca bir bardak sekerli süt öglen yemegi niyetine 128 cikti bi saat sonra.
aksam da koca bi tabak eriste makarnasi sarimsakli yogurt salca sos ama yaninda bol salata. 107 cikti.
pilavida doktor bana kendi avcun kadar ye dedi ama ben gayet normal yiyorum. ay nazar degircem kizlar masallah deyin bana emi :))

Canım rezil olacak ne var ki bunda. Bizde de çok konuşulmazdı cinsellik konuları. Ben de son 3 senedir falan aştım bazı şeyleri. Hatta ben hala annemle de ablamla da konuşamıyorum bu konuları. Onlardan kaynaklı tabi bu durum. Ablam anneme çekmiş çok. İkisi de ayıp, konuşulmamalı diye düşünüyor. Ama arkadaşlarımla ve eşimin ailesiyle çok rahatız bu konularda. Önceleri bana da çok anormal geliyordu ama seviyeyi aşmadan konuşulması da gerekiyor. Bizim okulda geçen gün 5. sınıf öğrencileri teneffüste sınıfın en arkasına geçip birbirlerine pipilerini göstermişler:)) Aileleri de diyormuş ki biz de öyle şeyler konuşulmaz, biz çok tutucu bir aileyiz, biz müslümanız:) İşte zaten sorun da bu ya. Bu örneğin seninle pek ilgisi yok aslında ama ben kendi aileme de pay biçerek oğlumun böyle şeyleri babasıyla konuşmasından yanayım şimdiden. Bu arada gülme molası çok iyi geldi. Sayende biraz uzaklaştık sıkıntılardan.

Bu arada şekerine çok dikkat et. Stresin çok etkilediğini biliyorum ben de. O yüzden moralini yüksek tut. Dikkat et kendine ve bebeğine. Çok az kaldı zaten inşallah. Sabırlı olmalıyız.

seviyorum yahu burayı.şu salak doktorumun bana anlatmadıklarını burdan öğreniyorum, yakınlarımın veremediği terapiyi burda grup terapisi şeklinde görüyorum.

maşallah ne güzel imrendim.inşallah bizde tez zamanda atlatırız.bu arada eczacı banada öyle demişti ama onlar normal hastalara göre söylüyor. aşağıdaki sitede ve arkadaşların demesine göre yemek yemeğe başladığın andan itibaren 1. ve 2. saatin sonunda bakılacakmış.
GEBELKTE EKER YKSELMES | PROF. DR. METN ZATA

Maaşallah kırkbinkez
al gene tırstım.. yarın da 1 saat sonra yaparım. lahana sarmasına karşı zaafım var ve saatlerdir deli gibi yiyorum( herbiri de tam bir öksüzdoyuran) , gene de 87 çıkınca ne bileyim sevinçten çıldırmıştım işte..
ama sürekli de hareket halindeyim ben, bu sayılmaz mı ?? ev işleri , dışarı işleri ..

sayılmasını talep ediyorum !

gülüm nolursa olsun onlar annelerimiz. bilgisizde olsalar.anneme göre karnını güzelce doyur üstünü başını ört vs tamam der.naparsın o öyle görmüş, onun ideal annelik anlayışı bu.şuna bak şeker düşüreceğim diye şekilden şekile giriyorum.yemek aklıma gelmesin diye oyalanmak için takla atıyorum resmen.annelik hiç kolay değilmiş ki doğum yapan arkadaşlarım hamileyken ki uykularını arayacaksın diyorlar.daha en az 20 sene onların peşinden koşacağız.yani daha anne bile olmadık:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…