kızlar bide yeni farketttim ameliyattan sonra gögsümden sarı su gelmeye başladı
fazla değil az ama korktum bi an normalmi bu sizde varmı ?
kızlar bide yeni farketttim ameliyattan sonra gögsümden sarı su gelmeye başladı
fazla değil az ama korktum bi an normalmi bu sizde varmı ?
canım çok geçmiş olsun çok şükür atlattın inşallah bebişine zararı olmayacak. Sarı su olayı hamilelik takviminde yazıyordu gelebilir diye süte hazırlık o korkma
çok geçmiş olsun eda o süt gibi gelen şey ağız ve normal ama bence doğumdan sonra gelmesi daha iyi (o zaman da gelir) çünkü bebek için çok faydalı benim gelmedi,ilk kızımda da gelmemişti doğuma kadar
çok saolun kızlar
yazdıklarınızdan anlıyorumki normal bu öyleyse sevindim ilk görünce çok tuhaf oldum çünkü
bide kızlar karnım aşağı dogru indi sanki önceden midemden başlayan karnım şimdi daha aşağıda.
annemde eşimde farketti..
sanırım erken gelecek bebişim
cuma kontole gideceğim bakalım doktor ne diyecek
ama bu ilaçlar yüzünden gelsin artık diyorum..
ona bu ilaçları yüklemek çok zoruma gidiyo
canım öyle deme yaa bebiş ne kadar kalırsa karnında o kadar iyi küvezde kalması daha zor inşallah geç gelir
bende şeker ölçümleri yapıyorum sürekli elden diabet doktorunada pazartesileri rapor veriyorum inan yediklerin o kadar önemliki mesela kahvaltıda bir kibrit peynir + domates salata 2 dilim kepek ekmek + 1 bardak süt + 2 zeytin 1 . saat 146 2. saat 128
mesela yumurta yedim zeytin yok gerisi aynı 1. saat 160 2. saat 137 yumurta bile etkiledi
bikere bal nasıl yersin asla yeme tatlım tereyağda çok yemiyorum değil yediklerin önemli
mesela ben etli patates yedim + 2 yemek kaşık pilav (ekmek yok) + portakal suyu taze + yoğurt hemen fırladı meyve suları yasak patates yasak 183 e 170 çıktı
mesela kuru fasulye +2 kaşık pilav (pilav yada makarna 2 kaşık 2 dilim ekmek iptal oluyor) ekmek yok + soda ve 3 ceviz yedim peşine mesela 134 e 129
doktor dediki baklagillerin yanına pilav yok 1 dilim ekmek
mesela kırmızı mercimek çorbası içtim ekmek yasak gibi
sabah en sonunda kahvaltıda sadece kibrit kutusu peynir domates salata ve su 134 - 107 çok şükür düşürdüm
meyvada mesela elma - mandalin - ayvanın 4 de 1 i mesela sadece - portakal sakın 2 ye çıkarma bu bile yasak tatlım fırlıyor sabredicez diabet doktoru kontrolünde olduğum için ve hep takip ettiğim için artık az çok çözdüm arada bir sahlep kaçamağı yaptım işte düşmüyor şeker fırladı hep 180 lere kuru incir yedim birde sen bana sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum.
patates,pirinç,havuç yasak salep ne kadar tatlı oluyor tabii ki yükseltir şekeriben de kaçamak olarak arada bir azcık hamur işi,tatlı yemiyor değilim ama mesela o domatese benzeyen hurmayı çok severim ağzıma sürmedim daha doktorum yasak demişti meyve kuruları da yasaklar arasında unutmayın az kaldı sabredeceğiz ne yapalım
Ayy çok şükür başladım kızlar yavaştan çamaşırlara bebişin minik beşiğinin cibinliğini yastığını alt açmayı falan yıkadım.
Kızlar geceliklerinizi yıkıyormusunuz pijamalarınızı kararsız kaldım ben yeniliği bozulurmu acaba diye
Hurma zaten tatlı olduğu için ben cennet hurmasını hiç yemedim, Kaancelil canım ben net hep açık benim ne yersen sor benim doktor tek tek anlattı bana ben zaten öncesi dietlerimdende biliyorum çoğu şeyi ben salataya arada bir narekşisi sıkıyordum limonla onada hayır dedi bugün, tatlım bu şeker öyle birşeyki oh dıyorsun düşüyor bir sahlep içtim 1 haftadır toparlıyamıyorum sahlepide bebeğin hareketleri azaldı diye içtim ama büyüdüğü içinmiş az tatlı alsın dedim ama sabredersek doğum sonrası yicez inşallah istediğimizi birde şu konuda uyarıyım arkadaş şeker diye diet yaptı 15 kg ile doğuma girdi 10 kg attı 1 ayda ama çok yemiş şu an 10 kg geri aldı ve üstüne yapışırsa fena doğum sonrasıda oranlı yiyin derim.
Birde iyi yanı kilo almıyorum aksine veriyorum dietin iyi yanı bu 35-40 gün var zaten sabretcez inşallah :)
Mesela tavuk balık et ızgara istediğiniz gibi yiyin aç kalınca yoğurt ve süt için bunlar düşürüyor yoğurda yada meyveye tarçın serpin.
Salatada istediğiniz kadar serbest her öğünde 2 dilim ekmek kepek serbest ama mesela ana yemek ve çorba var çorba 2 ekmek demek o yuzden ekmek yok. Pilavda sadece 2 yemek kaşığı olacak ki bana bugun onuda yasakladı ooy
ben de az önce bebişime son aldıklarımı,battaniyelerini falan ve kendime aldığım pijamaları yıkadım
ütüleyince çantamı hazırlayacağım artık.çünkü ilk kızım gibi olabilirmiş yani 37 haftalık bu da 10 ocaktan sonrası demek ben kendimi bu tarihe göre hazırlıyorum kasılmalarım uzun zamandır ve şiddetli oluyor erken bekliyorum bu kızımı da yani...
Bugün 34. haftamız da bitti. Doğuma gittikçe yaklaşıyoruz ama çok mutsuzum. Hamileliğimi baş belası bir öksürük yüzünden yaşayamamaya başladım. Daha önce de yazmıştım. Gördüğüm her öneriyi denedim, doğal yöntemlerin hepsini yaptım. Dün dahiliyeye gittik. Adam kitap çıkarıp vereceği antibiyotik bebeğe zararlı olur mu olmaz mı diye baktı. Sonra da tuzlu su gargarası ve vicks kremi önerdi. Onları da yaptım hiçbir değişiklik yok. Kendi doktoruma da gittim, bebeğimin durumunu sormak için. Çok şükür iyi sadece yorgun ben uyuyamadığım için. Ama doktoruma şikayetlerimi anlatınca (gece artan öksürük, gece terlemesi) "öyle bir anlatıyorsun ki tüberkülozdan şüphelendim" dedi.Göğüs hastalıklarından randevu aldık, yarın da ona gideceğiz. Hamileliğimin başından beri herşey güzel gidiyordu. Çok mutlu ve çok enerjiktim. Ama 1 haftadır çok kötüyüm. Geceleri uyuyamıyorum hiç. Öksürmekten yorgun düşüp 2 saat falan sızıp kalıyorum. Bu yorgunluk ve çaresizlik beni öldürecek. Korkuyorum tüberküloz ya da zatürre gibi hastalıklardan. Dün canım kocam akşam yemeğini hazırlamış bir de canım kek istiyor diye kek yapmış bana. Ben bu son hastalıkla kendimi çok yalnız hissediyordum. Ablamla aynı şehirdeyiz. Evlerimizin arası 15 dk mesafede. Hamile kaldığımdan beri bir kez arayıp bebeğin durumunu sormadı. Hatta toplasan 5 defa aramamıştır aylardır. Annem zaten 11 saat uzakta başka bir ilde. O da hastalığım boyunca birkaç kez aradı, 3-4 gündür o da aramıyor. İstiyorum ki ben "gelme" bile desem çıkıp kendiliğinden gelsin bana destek olsun. Ama yok, nerde öyle düşünecek insan. Son 1 haftadır kayınvalidem ve görümcem her gün arıyor, benimle birlikte çözüm bulmaya çabalıyor. Bazen sanırım benim gerçek ailem onlar diyorum, onlara sarılmalıyım sıkı sıkı diyorum. Ablamla eşimin yıldızları bir türlü barışmadı, 5 sene boyunca aralarını düzeltmek için çabaladım olmadı. Sonra yoruldum ben ve bıraktım uğraşmayı. Şimdi o da evlendi. Ama o hemen sırt çevirdi bana. Eşimle bir problemi olsa bile insan kardeşini aramaz mı, yeğenini merak etmez mi? Çok kırgınım çok. Burda yazmış bazı arkadaşlar, ablamın yanında doğum yapacağım, annem evimi temizliyor, bavulumu hazırlıyor falan diye. Benimkinin umrunda değil. Evi temizletmek falan gözümde büyüyor, perdeler falan ütülenecek, cam silinecek... bir sürü iş. Her şeyi düşünmek zorunda olmak çok yordu beni. Çok mutsuzum çok.
cnm sen neden korktun.bizde hem 50 likte hem 100lükte şeker çıktı o yüzden dikkat etmek zorundayız.sende 100lükte sıkıntı yoktu galiba.
selam kızlar geçmişe baktım bi arkadaşım erken dogum riski olmuş
ama erken dogumdan korkmayın çünkü 33-35. haftalardan sonra bebeğin erken dogsa bile tehlike arz etmiyo diye biliyorum..
arkadaşım 33. haftada 1750 kilo bebeği dogdu şimdi 1 yaşında çok sağlıklı
bebeklerimiz artık büyüdü kızlar
Bu arada kızlar dişimin ağrısını söylemiştim size
Cuma günü acil gömülü diş ameliyatı oldum..
çok korktum bebeğime birşey olacak diye
2-3 tane morfin yedim..
ağzım dikiş dolu şuan..
günde 2 tane 1000'er mg. lık antibiyotik ve dayanılmıyacak baş ağrımdan ötürü hergün 2 parol içiyorum((
çok zor geçiyo günlerim..
bebeğimin her an hareketlerini kontrol ediyorum
Allaha şükürler olsun şuan iyi ama içimde hep bir korku
ilaç içmek istemiyorum ama mecburum
sevgili kızçelerim , sözlerime başlamadan önce kendime koooccammaan bi maşşallah çekiyor , başarılarımın sağlığımın ve dombikimin sağlığının devamını temenni ediyorum
tokluk şekerimi ölçtük demin , 87 çıktıııııı
siz bu satırları okurken ben çok uzaklarda elimde eti karam %70 kakao oranlı o mutttteeşem dark çikolata yiyor , darısı başınıza diyorum
şimdi yarın sabah da açlık şekerimi ölçücem, rezil olmuş olarak dökülebilirim buraya :S inşallah o da düzgün çıkar
(bide doğru yapmışımdır dimi , eczacının tarifi gibi; yemek yedikten 2 saat sonra ölçersen tokluk şekerini ölçmüş olursun , sınır 140 dedi , açlık şekeri de sınır 110 dedi.. ben de yemekten tam 2 saat sonra yaptım. )
Canım rezil olacak ne var ki bunda. Bizde de çok konuşulmazdı cinsellik konuları. Ben de son 3 senedir falan aştım bazı şeyleri. Hatta ben hala annemle de ablamla da konuşamıyorum bu konuları. Onlardan kaynaklı tabi bu durum. Ablam anneme çekmiş çok. İkisi de ayıp, konuşulmamalı diye düşünüyor. Ama arkadaşlarımla ve eşimin ailesiyle çok rahatız bu konularda. Önceleri bana da çok anormal geliyordu ama seviyeyi aşmadan konuşulması da gerekiyor. Bizim okulda geçen gün 5. sınıf öğrencileri teneffüste sınıfın en arkasına geçip birbirlerine pipilerini göstermişler:)) Aileleri de diyormuş ki biz de öyle şeyler konuşulmaz, biz çok tutucu bir aileyiz, biz müslümanız:) İşte zaten sorun da bu ya. Bu örneğin seninle pek ilgisi yok aslında ama ben kendi aileme de pay biçerek oğlumun böyle şeyleri babasıyla konuşmasından yanayım şimdiden. Bu arada gülme molası çok iyi geldi. Sayende biraz uzaklaştık sıkıntılardan.aha işte siz gülün diye kendimi feda ediyom.kendimi rezil ediyom. ama ben hala çok abes görmüyorum bunu.herkesin vardır buna benzer saçmalıkları saflıkları.çok ta büyük konuşmamak gerek.ablamın doğumuna kadar yanımda hiç öyle doğum mevzusu falan olmamıştı. yanımda cinsellik vs konuşuluncada ayıp der milleti sustururdum.demekki kulak kabartıp dinlemek lazımmış :))
sevgili kızçelerim , sözlerime başlamadan önce kendime koooccammaan bi maşşallah çekiyor , başarılarımın sağlığımın ve dombikimin sağlığının devamını temenni ediyorum
tokluk şekerimi ölçtük demin , 87 çıktıııııı
siz bu satırları okurken ben çok uzaklarda elimde eti karam %70 kakao oranlı o mutttteeşem dark çikolata yiyor , darısı başınıza diyorum
şimdi yarın sabah da açlık şekerimi ölçücem, rezil olmuş olarak dökülebilirim buraya :S inşallah o da düzgün çıkar
(bide doğru yapmışımdır dimi , eczacının tarifi gibi; yemek yedikten 2 saat sonra ölçersen tokluk şekerini ölçmüş olursun , sınır 140 dedi , açlık şekeri de sınır 110 dedi.. ben de yemekten tam 2 saat sonra yaptım. )
canim doktorun bana dedigi yemekten 1 saat sonra yapmamin gerektigi 2 saat cok gec geldi bana evettokluk sinir 140 aclik ise 95 olarak söyledi bana. benim sekerim cok ilginc bi durumda. yemegi azaltigim zaman sekerim yükseliyo. tabi asiriya kacmiyorum ama sik ve cok yiyorum acikcasi tatlimi cikolatami birakmadim. tabiki yasak güya :) iki gün yemedim yemegide azaltim seker firladi. misal bugün yarim paket bisküvi yedim koca bir bardak sekerli süt öglen yemegi niyetine 128 cikti bi saat sonra.
aksam da koca bi tabak eriste makarnasi sarimsakli yogurt salca sos ama yaninda bol salata. 107 cikti.
pilavida doktor bana kendi avcun kadar ye dedi ama ben gayet normal yiyorum. ay nazar degircem kizlar masallah deyin bana emi :))
Kızlar destekleriniz için çooook teşekkürler. Mesajlarınızı okudukça kendime geldim resmen. Bugün gittik doktora (göğüs hastalıkları uzmanına) Çok şükür ciğerlerimde bir şey yokmuş. Hamilelikten kaynaklanan reflü boğazımı tahriş etmiş. Boğazın mukozasını, yapısını bozmuş, engebeli yol gibi olmuş boğazın çok tahriş olmuş dedi. Hamile olmasaydın başka ilaç verebilirdim ama hamilelik elimi kolumu bağlıyor dedi. Yine de 1 tane hap ve sprey verdi. Sürekli ılık su içecekmişim ve her şeyi ılık yemek-içmek gerekirmiş. İnşallah geçecek.
termessos canım annen için üzüldüm. Allah şifa versin inşallah. Çok şükür eşim ve ailesi çok ilgili dediğin gibi.
nergiz2002 aynen dediğin gibi her şey üst üste gelince sinirlerim bozuldu. Doğru tahmin etmişsin reflüdenmiş öksürük:)
kaancelil, canım annelerimiz birbirine çok benziyor anlattığına göre. Yazdıklarını okuyunca aynı benimki dedim. Cahil olduğundan ve çok fazla arama alışkanlığı olmadığından aslında. Bugün ve dün konuştuk. Ablama da anlatmış durumu ablam da aradı bugün ama ben daha çok aramasını bekliyorum. Sadece bir şey duyunca ya da annem ara deyince değil hep arasın istiyorum. İlgi bekliyorum resmen. Gönlünden geçenleri yazdığın için teşekkür ederim beni çok rahatlattın.
öyküm, antibiyotik kullandım zaten ama öksürük geçmedi. Mide asitleri mahvetmiş boğazımı.Temizlik konusunda da annem bugün ben yaparım gelince kafana takma dedi. Kayınvalidem de zaten yabancı kimse olmayacak doğumunda, biz hallederiz merak etme dedi. Biraz rahatladım gibi.
yildizyildiz20, aynı cümleyi ben de kurdum dün. Kendim için doğuruyorum kimse için değil diye. İnsan beklenti içinde olunca daha fazla hayal kırıklığına uğruyor. Ben de hamileliğin verdiği duygusallıkla beklentimi yüksek tutuyorum herkese karşı. O yüzden hep üzülüyorum. Neyse artık olduğu kadar olsun. Dediğin gibi kendi kendimi teselli etmeliyim. Zaten öksürük ve uykusuzluk yüzünden yorgunum. Daha güzel şeyler düşünmeliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?