Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

teşekkürler canım benim erkek sen bu arada hamilelik takvimini eklememişsin. senin cinsiyet nedir?

zeynepilke hoşgeldin çook geçmiş olsun inşallah.hastalık adamı yıpratıyor.hamileliğimizi epeyce zorlaştırıyor malesef.inşallah bebeğinde bi sıkıntı bir sorun çıkmaz.Hayırlısıyla dertsiz keder Allah kucağına albilmeyi nasip etsin.

kızlar bu arada dün sabah açlık kan şekerimi ölçtüm 95 cicarı çıktı.sağlık ocağına gittim yarım saat içinde orda kan aldırdım bugün sonuçları aldım ve açlık kan şekerim 66 diyor.yarım saat içinde açlık bu kadar oynarmı.diyet yapayım derken budefa fazlamı düşürdüm ki sınır değeri 74-106 diyor.bakalım doktor görcek bugün.tsh 3.21 çıktı.benim öküz doktorum çok normal olabilir dedi. ama diğer doktor 2.5 üstü olmamalı dedi. sağlık ocağındaki doktor endokronoloji ye görünmen lazım kendi doktoruna sorma dedi.en sonunda kendim tıp okuyup kendime doktorluk yapacağım((

normalde % 15 oynuyor ama açlık kan şekeri çok farketmez herhalukarda açsın kaçta gidersen git benimde sağlık ocağında parmakla aynı çıktı şaşırdım düşük çıkması lazımdı.

canım çok teşşekür ederim valla bu hamileliğimde çok yıpradım bide ilgilenmem gerekn 4 yaşında bi kızım var bayaa bi zorlanıyorum anlıycan açlığın baya düşük benim o değerlerde titreme bulantı oluyo dikkat edin caanım

ışılay canım başın sağolsun, üzmemeye çalış kendini. birkaç gün arama onları istersen

maşallah sana bende 2 litre kadar içmeye çalışıyorum ama aynen yaa geceleri su içmemek için kendimi zor tutuyorum, özellikle gece wc ye kalktığımda ciğelerim kurumuş gibi hissediyorum ama içmiyorum

ceyzim gerçekten iyiki açmışsın bu sayfayı, burası olmasa ne yapardık bizz ssz görmesekte birbirimizi arkadaş, komşu gibi olduk..

geçmiş olsun canım, seninle aynı zamanda izne başlıyoruz. bu haftada bitti çok şükür, önümüzdeki salıda tatil 4 günüm kaldı okulda, seninde 3 kalmış ne güzel. artık kendimize biraz vakit ayıralım. tabi erkenden gelmezse kuzucuklar Emir Bebek

ışılay başın sağolsun ...
insan nasılsa öyle anılıyor işte .insan ne yapıyosa eliyle onu götürüyo yanında
iyilik gibisi var mı...

şekerle uğraşan arkadaşlara allah kolaylık versin az kaldı inş.benimde kalbimde çarpıntılar oluyor arasıra ,sizlerdende olan var mı acaba normal birşeymi ki

ay kızlar benim için dua edin.akşamüzeri benim öküze randevum var.aklı başında muayene etsin.bugün ona devam edip etmeyeceğime karar vereceğim artık.inşallah şuana kadar olan test kontrol vs sonuçlarımı verir.aslında bunlara gerek kalmadan biraz insancıl olmasını istiyorum.doktor değiştirmek usulen çok kolay ama mantıken okadar değil. burda en aklı başında hastane orası.diğerleri küçük ve yeni doğan ünitesiymiş vs yetersiz artı burdaki çocuk doktorunu iyi dediler.doğum anında çocuk doktoruda doğuma giriyormuş ve bebeğe hertürlü müdahale ona ait olacack.hayırlısı inşallah.noılur dua edin kontrolümde bi sıkıntı çıkmasın bebeğimde.dahada aşırı büyümüş olmasın.raporumu almaya gittiğim günkü kadar üzülerek dönmek istemiyorum evime.hayırlısı artık duadan başka çare yok.

sağol canım teşekkür ederim
evet artık izin vakti geldi gerçekten çok zorlanmaya başladım
umarım zamanlı doğumlarımız olur
bu ara ben de iyice korkular başladı öyle mi böyle mi o mu bu mu diye
düşündükçe başıma gelmesinden de korkuyorum
o nedenle düşünmemek en güzeli

canım benim de oluyor
böyle kalbim ağzımdan kulağımdan çıkacak gibi oluyor kısa sürüyor ama mutlaka her gün oluyor
doktora sordum normal dedi
bebek kaburgalarında nefes bile aldırmaz dedi

şekerle uğraşan arkadaşlara allah kolaylık versin az kaldı inş.benimde kalbimde çarpıntılar oluyor arasıra ,sizlerdende olan var mı acaba normal birşeymi ki

ya cnm sorma bazen içime bir heyecan giriyo.kalbim pırpır uçacak gibi.sanki 5 bardak kahve içmişim gibi.ama normaldir.çarpıntı ter basması gebelikte olağan şeylermiş.

Anormal bir çarpıntı hissetmedim ki kalp kapakçık hastalığım var benim önemsiz derecede 5. ayda kontrole gittim 10 gün sonra gene gideceğim çok sıkıntıysa bir kardiyolojiye gözükün derim.

Bunun dışında kaan celil hakkında hayırlısı olsun Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın gelişmeleri yaz hemen merak ediyorum bebeğinin durumunu canım

selam kızlar..
az önce doktordan geldik. oğlum 31+5 çok iyi gördü doktor. kıpır kıpırdı. vee bize dil çıkardı :))) o kadar güzeldi kii... valla günleri sayar oldum. kilosu 2550 gr mış. bu arada bağkurlu olduğum için rapor yazdırdım doktora. çünkü bağkura 4 ay boyunca ödeme yapmıycam. gece kasık ağrılarım çok oluyo deyince nst ye bağladılar fakat bişey çıkmadı. birde 15-20 şubat arası doğumum gerçekleşicekmiş nasipse.. sezeryan olucak,tüp bebek olduğu için riske atmıyor doktor hiç bi şekilde. hayırlısıyla kucağımıza alalımda yavrularımızı ... 1.5 ayımız kaldı yani :)))

Son düzenleme:

hepberaber canım gelmiş geçmiş olsun inş. ne güzel durumu da iyiye gidiyormuş maş. :)

Allah güzel haberler almayı nasip etsin cnm.

Maşallah cnm ya çok iyiymiş:) ya böyle günü belli olunca tırsıyorum. bizim doğum tarihi belirsizden daha da belirsiz . sat ve usg tutmadığı, 2 hafta fark olduğu için. başlarda üzülüp korkuyordum ama niyeyse bu durum hoşuma gitmeye başladı,sürpriz olacak

Kızlar yürürken yere yığılcak gibi oluyorum bugün ya. bacaklarım ağrıyor.offf

maşallah canım bebeğin ilerde gidiyor benimde 31 +5 1800 gr geride kaldı 1 hafta şeker dieti yüzünden yalnız 15-20 şubat senin normal doğum haftan 10-15 gün önce alınacak bebek benimle aynısın benimde tüp ve doktor 5-6 şubat en geç dedi benim tahminim 1 şubatta alacaklar nasipse

Kaşar peynir + yumurta + 1 dilim tam buğday ekmek + 6 adet zeytin + 1 büyük bardak süt + yeşillikli salata

1. saat: 179 çıktı acaba kaşarmı bu kadar yükseltti şoka girdim

Sadece diyetle mi kont. etmeye çalışıyorsun?Dahiliye ya da endokrine gidiyor musun? Kaşarda şekeri yükseltecek bir şey yok yağlı biraz sadece. O da kilo alımını etkileyebilir. Belki diyet yetmiyordur. Son haftalarda bebeğin insülin ihtiyacı artıyor ve annenin ürettiği bizim gibi şekerli annelerde yetmiyor diye biliyorum. İnsülin yetmeyince de şeker yükseliyor. Ben pazartesiye end. den randevu aldım.Bu arada diğer yediklerinde de yükseltecek bi şey yok aslında.

Çok geçmiş olsun iyidir inş minik bebişin. İnsan başına geleni en kötü sanıyor.Böyle paylaşılınca hem daha fazla dikkat etme isteği hem de halime şükredip çok kafama takmama duygusu oldu bende . Teşekkürler:))

hayır tabiki canım endokrin doktoru kontrolu altındayım ama 2. saat 101 e düştü insülün almıyorum 1 hafta tek tek yediğimi satır satır yazıp endokrin doktoruma ölçümleri göstereceğim olmazsa beni dietisyene yollayacak.

Kesinlikle doğru.Gebelikte çıktıysa sonraki 5 yıl içinde şeker hastası olma olasığı %65. Tabi diyete devam edilirse ve kilo kontrolü olursa bu sıkıntı yaşanma olasılığı o kadar azalıyor. Bi de üzüntü ama ona çare bulmak zor. Benim de ilk bebekten sonra hipoglisemi oldu,ikinciden sonra ne olur bilmiyorum. hep dikkat etmek de yoruyor insanı.Diyorlar ya bunu hayat tarzı haline getirin. Zor valla ama şeker hastası olmak daha zor arkadaşlar.

canım sanırım transferimiz aynı zamanlarda olmuş. benim transfer 2 haziranda olmuştu. normal doğum günü 21 şubat ve doktor 1 hafta önce alıcak. zaten gelişimi dediğin gibi 3 hafta gibi önden gidiyor. yani değerleri 34+ dedi doktor. gerçekte 31+5 ama herşeyin öncesi sağlıklı olsunlar.senin neden önce alıcak doktor bebeği ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…