Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
hem çok güldüm okurken hem de çok hak verdim. ne zor iş gerçekten kadın olmak:)))

Valla görünüşü nasıldı bilmiyorum:)) ama ergenlik sivilcesi gibi kabarmıştı her yer. Tüy dipleri yani, kaşınıyordu da ayrıca. iyi bişey yaptım ağda ile derken (temizlik açısından )daha çok sıkıntı olacaktı neredeyse. Artık aralardan yer buldu herhalde dr.um normal yerinden kestim dedi sezeryan sonunda.

ne zaman kaşınsam badem yağı sürüyorum. İlk gebelikte daha düzenli sürüyordum. Şimdi de günde 2 kez sürmeye çalışıyorum. Düzenli sürünce kaşınmıyor. Ecz.den özel krem almıştımilkinde , ergenlik çatlaklarınız varsa büyük ihtimal çatlarsınız demişti satan kız.Günde 4 kez kullanın dedi. Araştırdım biraz çatlayacak olan zaten çatlıyor diye sonra badem yağı ve kakao yağı ile devam ettim. Hşç çatlak olmadı.
Şeker ile ilgisi olanlarda da kaşıntı olabiliyor.

İnsanın canı sıkılıyor valla.Sana ölçüm yaparken stres yapmak etkiliyor derken bunu söylüyordum aslında. Çünkü ondan ölç farklı,bundan ölç farklı ,birbirini tutmayan değerler. Bi tanıdığım vardı, başka insanların yanında tansiyonunu ölçtürürken 17-18 lere fırlıyordu büyük olan. Kimse yokken normal çıkıyordu. senin gibi farklı çıkınca insan neye inanacağını şaşırıyor . Parmak ölçümü bana da güvenilir gelmiyor ama bazı hastaneler yükleme testinde bile parmaktan ölçüyorlar.

canım parmak ölçümünde koldan ölçmeye göre yüksek çıkıyormuş % 15 mesela ben kahvaltıdan sonra hastanede koldan verdim 120 - 106 çıktı ki parmaktan asla bu değerleri göremedim doktorda dedi bu yüzden hastaneye gönderdim fark ediyor dedi o parmaktan ölçen hastanelere güvenmemek lazım birde ben mesela 100 gr yükleme öncesi hemşire açlık 104 dedi anında baktı sonra laborutuar 86 çıktı saçma sapan yaa atlatsaydık iyide ben dayanıyorum ama bebişin gelişmesi önemli tabiki

Slm kızlar,
şu tüyler konusunda benim de başım dertte.Bulunduğumuz yer küçücük,tek bir kuaför var ve benim velim.Ona gidersem rezil olurum öğrencilerime ve tüm ilçeye:)
Bu yüzden hiç istemeye istemeye jilete talim.Onu bile zor yapıyorum göbekten:)
Umarım doğuma yakın zırt pırt uzayıp sinirlerimi bozmaz:)
Şeker problemi yaşayan sevgili anneler,kesinlikle parmak ölçümlerine güvenmeyin.o ölçümler yüzünden gebelik şekeri telaşı sarmıştı beni,sonuçlar yüksekti.Daha sonra kan vererek aynı tahlilleri yaptırdım,şeker değerlerim epeyce düşük çıktı.Bu yüzden onlara güvenmeyin derim ben.damardan ölçüm daha güvenilir.
Herkes bebek odasını hazırladı sanırım en son ben kaldım.bizim takım doğuma 3 hafta kala gelecek,gecikmezsa tabi.bu gidişle ben takım gelmeden doğururum gibi geliyo,karyolada yatar artık bebek:)

kızlar haftaya iznim başlıyor inş okulda.. bişey kafama takıldı 5 hafta çalışabilir raporu alıp çalıştığım için şimdi ayrılırken yine doktora gidip çalışamaz raporu vs almaya gerek var mı yoksa normal cumaya kadar çalışıp cuma hiçbir belgesiz ayrılacakmıyım iştenn inş ikincisidir yaa

üzgünüm canım elimizi sallayarak çıkamayacağız okuldan
aldığımız 32.hafta raporu ile aynı doktora gidip yerine 37.hafta çalışamaz raporu alacağız
zaten benım 32.hafta raporunda yazıyor bu rapordan 35 gün sonra çalışamaz belgesi alınacak diye
ben de gidip alamaycağım hastaneyi aradım kayınpederim gidip alacak
Allahtan sekreter hemen doktora gidip yazdırıp imzalayıp işliyor
benım de 4 ocakta başlıyorrrr çok mutluyuuuuuuuuuummmmmmmmm

tatlım doğuma 3 hafta kaldığına ve izninin başladığına dair bir belge alıyosun hastaneden.asıl önemli belge bu,çünkü izninin başlangıcı olarak ele alınacak.umarım yardımmcı olabilmişimdir.

telef oldum ağlamaktan. doğum hikayeleri mahfetti beni.. kazen bunları kitap yapsa bestseller olur arkadaş yaaa

yarın paylasırım cnm...bugun esım evdeydı yapamadım. nasıpse yarın eldıvenle temızlenıcem. boynum kopacak sırtımdan zaten hıc tadım yok ama yapcak bıse yok..

Evet yüksek ölçüyor,ben de sağlık ocağında ölçtürmüştüm parmaktan 97 çıktı,sonra koldan kan alıp baktılar 82 çıkmış.
Kızlar şekerimizi gittigidiyordan sipariş ettik,umarım hoşumuza gider.nasıl sizce?

bende 1 defa üniversite de yaptırmıştım yükleme testi. Her ölçüm için koldan kan almışlardı,anjiyoket takıp her saatta kan almak yerine. 4 kere koldan kan ver. Bi de dr. bi yeri yanlış işaretlemiş.İki kere de onun içiin kan ver. Ben korkarım bi de kan vermekten. Paşa paşa verdim. Az kaldı neyse ki,dediğin gibi bebişler sağlıkla gelsin o önemli. merak ediyorum bebişini,büyümüştür bu defa inş.
Benim kont.bu gündü. Şeker işini sordum dr. a. Diyetine uymana ragmen 150 lerde 140 larda çıkarsa önemli,biraz kaçırıyorsan,çıkıyorsa o 150 o kadar önemli değil ama kaçırma, sonuna kadar diyete devam dedi. Zaten az kaldı sayılır.Senin dediğin gibi bu dönemi insülinsiz atlatsak bari. Kilo için diyetisyene gittiğimi biliyor pek bi şey demiyordu. Bu kez 83 çıktım sakın 84 ü geçme dedi ve 2 hafta sonraya tekrar çağırdı.Senin kont. ne zaman dı?

Bizim odanın gelmesine de var daha.Bebek gelmeden gelir inş. Gelse de artık eşyalarını yerleştirsem çok mutlu olacağım. Herşey daha düzenli,kafam da daha rahat olacak. ŞU an her şeyi abisinin dolabında sıkış tepiş. allahtan babaannesi minik beşik yataklardan aldı,yatacağı yer var en azından:))

mutlu pazarlar güzel hamişler...bebeişler sağlıkla büyüyedursunlar sız bana bı kulak verın... eldıvenle almaya çalıstım bıkını bölgemı.çok afaedersınız dudak bölgesıne ınmeden kı son düz bölge varya.. facia facia...kanadı. uyusmadı ve herzamankınden daha cok canım yandı.. ah bu hormonlar...orada kesmek zorunda kaldım.. alt kısımları da jiletle halledecegım aksam banyo yaparken.. yok valla ben ısın ıcınden cıkamadım. belım boynum agrır dıodum.. hıc olmadı öle bıse. kaloriferin önüne büyük mınderi koydum. yastıgımıda sırtıma aldım. altımda çarsaf. karsımda ayna.. ama yok... acı cok vesselam..

Canım ben yüklemenin dışında kahvaltı sonrası hastanedede ölçtürdüm koldan 1. ve 2. saat diye

Diete uyunca aslında genel olarak düşük çıkıyor. Karbonhidrat olmayınca düşüyor aslında.

Bende 79-80 arasıyım artık alsamda kilo kadındoğumcum son ay diye kızmayacaktır inanamıyorum yaa her ay kilodan fırça yerdim şimdi verdim almaya çalışıyorum resmen benim doğum yapana arkadaş 3,5 kilo verdi sonra durdu dedi alıyorsun dedi yumurta süt peynir yoğurt yiyorsan korkma büyür dedi aslında bebeğim 1820 gr 32 + 5 kötü değil çok şükür ama 2500 gr mı duyunca üzülüyorum kimi hamişlerde benim 3 ü perşembe endokrin doktoru randevum duruma göre dietisyene gönderecek o bana sen son 2 günü yaz dedi ama ben tüm haftayı yazıyorum baksın ve nerde hata yaptığımı söylesin.

Kadındoğumcum 11'inde bakacak 35 + 0 da görecek o zaman gelişmeleri yazacağım canım.

Sen kaç kg ile hamile kaldın canım? Bebeğin kilosu ne durumda?

bu eldiven dediğiniz ameliyat eldivenimi kızlar? ya birde doktorlar alttan ne zaman kontrol ediyorlar? benim mesela 35 + 0 da nst ye sokacakmış benim doktorum alttanda bakıyormu acaba?

bu eldiven dediğiniz ameliyat eldivenimi kızlar? ya birde doktorlar alttan ne zaman kontrol ediyorlar? benim mesela 35 + 0 da nst ye sokacakmış benim doktorum alttanda bakıyormu acaba?

evet canım sanırım ameliyat eldiveni
ama bana çekilcek çile gibi gelmiyor abboooo tek tekkk:26::26:
valla alttan ne zaman bakıyorlar bilmiyorum onu canım
ama kimi doktor son haftaya kadar bekliyormuş erken doğumu tetiklemesin diye

günaydım kızlar. benimde cuma kontrolüm vardı.17 aralıkta rapor almaya gitmiştik.kontrol etmemişti. ben içeri gelmeden önce hemşireye daha 12 gün önce gelmiş bu gene nediye gelmişki diye söyleniyordu.içeri girdim.benim duyduğumu anlayınca hayırdır bi sıkıntınmı var daha yeni gelmiş gitmişsin dedi. uzun yola çıkabilirmiyim eskişehire gideceğim dedim.tabii çıkarsın ya daha 33+5 sin dedi.36 ya kadar yolu var dedi.muayene etmeyecekmisiniz dedim.edeyim dedi.
çeyz senin dediğin gibi cnm geçen geldiğimde adam uayene ettiğini zannediyor.halbuki 22 gün önce muayene etmişti.bu seferde ben söyleyince kontrol edecek oldu.mübarek bi bak sıkıntılı bi durum yoksa git eskişehire de.hatta dünden razı sanki gitmeme eskişehir ne kadar yol yaa atla arabaya 4 saat diyo.yuh dedim 7 saat bizim olduğumuz yerden bide otobüsle aktarmalı maktarmalı daha uzar doktor bey dedim.yok yaa gidersin dedi:)))
gerçekten tıp okuyacağım nerdeyse.2 hafta önce başka doktora gittim 2300 gr dedi.cuma kendi doktorum(oküzüm) 2134 gr dedi.3 haftadır gittiğim doktorlar kafası büyük diyorlardı.bu yeni farketti.aaa bunun kafası neden büyük çıkıyor yaa dedi.baktı etti.sıkıntılımı dedim.yok dedi.kimi çocuk küçük kafalı kimisi de büyük kafalı olur.bu çok normal dedi.sizinki de koca kafalı olcak dedi ) biraz daha ilgiliydi bu sefer.3 hafta önce idrar tahlili istemişti.cuma tekrar istedi.3 hafta önce iltihap çıkmış hasbam bana daha önce idrarın sıkıntılıymış bu düzelmiş bol su iç dedi.sıpa deseydin ya raporumu almaya geldiğimde.adamı uzak tut kendinden artık dedi.bayağı tavsiyelerde bulundu.oküz yaaa iyi bhane uydurup gitmişim. şeker yüklemelerime falan baktı ekrandan. hımm 100lükte sadece ilki yüksek çıkmış sorun yok ozaman dedi. ama diğer doktorlarda diyet veriyo hatta biri diyetisyene yolladı. tsh ımı diğer leri yüksek dedi.endokrine yolladı.buna gösterdim sıkıntılımı bu sonuç diye.yahu sen hamilesin bunların hepsi normal, kafaya takılacak hiç bişi yok.tatlı ve hamur işinden uzak duracaksın.çok şımarma bu konuda.kan ilacını 2 ye çıkar.bu işte.ne tsh mış ne şekermş takmaaa,hepsi normal.dedi.ama sağlık ocağındaki doktor ısrarla doktoruna göster bunları endokrine gitmen gerek gebelik için yüksek dedi dedim.yaa onlar ne bilecekmiş dedi.istanbula gittiğimiz prof ta endokrine yolladı diyemedim artık:)) neyse 3 hafta sonra gene gideceğim.diyete devam ama. nolur nolmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…