hem çok güldüm okurken hem de çok hak verdim. ne zor iş gerçekten kadın olmak:)))yıllardır düzenli olarak ağdaya giderim, ilk defa bu son gidişimde (geçen ay) mahfoldum , tüyler batmış , kabarmış , çıbanlar çıkmış, ters dönmüş.. elime yumru yumru geliyorlardı ..çok şaşırmıştım, acaba koalayı okuyunca, hamilelikten dolayı m ıfelan diye düşündüm şimdi..son aylar felan hassaslaştı mı acaba?
ağda zamanım geldi ,geçen ki kontrole gitiğimde hemşire kız göbeği açarken o aşşağı indiriyor, ben yukarı çekiyoum, baya bi cebelleştik. ama kirleneck çamaşırınız dedi o jöleyi kastederek, olsun dedim, derken doktor geldi jöleyi sıkmadan önce hoyt çekti aşşağı. utandım panik yaptım , o panik de çeneme vurdu , konuş konuş konuş, dikkat dağıtıyorum güya..
ben gidem şu tüyleri halledem
ağda yapmayayım o zaman, jilet yapsam ,hem hemen uzuyor hem de kaşı kaşı mahfoluyorum ,tüy dökücü tehlikeli , epileydi titreşimli.. eldivenli işkence Allah korusun, doğurtturur beni..teek teekk..tam çin işkencesi
napiim kaynak makinesiyle mi üttüreyim
Allahım yardım et..
ben de yıllardır ağdaya giderim
en son geçen hafta gittim
anam anam nasıl bir can yanması
hiç böyle yanmamıştıı
ama enfekte olayı dışarıdan görünüyor mu ki?
jilet vurmak istemıyorum hem hemen çıkıyor hem de diken gibi oluyor afedersiniz
off kadın olmak zor zanaat
ne zaman kaşınsam badem yağı sürüyorum. İlk gebelikte daha düzenli sürüyordum. Şimdi de günde 2 kez sürmeye çalışıyorum. Düzenli sürünce kaşınmıyor. Ecz.den özel krem almıştımilkinde , ergenlik çatlaklarınız varsa büyük ihtimal çatlarsınız demişti satan kız.Günde 4 kez kullanın dedi. Araştırdım biraz çatlayacak olan zaten çatlıyor diye sonra badem yağı ve kakao yağı ile devam ettim. Hşç çatlak olmadı.ya kızlar benim yaklaşık 3-4 gündür karnım feci kaşınıyor. yani tırnaklarımı geçirip kaşıyasım geliyo. henüz şükürler olsun çatlağım yok ama sanki her an oluşucakmış gibi( kaşımayım diye bebe yağı sürüyorum bolcana ama 1 saat sonra yine başlıyor. öyle tatlı kaşınıyor birde inanın kaşısam dert,kaşımasam dert ... bu durumu yaşayıpta çözümü bilen varmı aranızda ??
bu parmak ölçümleri gerçekten net değil yaa
kahvaltı sonrası 1. saat : 153 çıktı sonra 2. saat sağ elden yaptım 150 çıktı sinirim bozuldu sol elden yaptın 137 çıktı inanılır gibi değil.
İnsanın canı sıkılıyor valla.Sana ölçüm yaparken stres yapmak etkiliyor derken bunu söylüyordum aslında. Çünkü ondan ölç farklı,bundan ölç farklı ,birbirini tutmayan değerler. Bi tanıdığım vardı, başka insanların yanında tansiyonunu ölçtürürken 17-18 lere fırlıyordu büyük olan. Kimse yokken normal çıkıyordu. senin gibi farklı çıkınca insan neye inanacağını şaşırıyor . Parmak ölçümü bana da güvenilir gelmiyor ama bazı hastaneler yükleme testinde bile parmaktan ölçüyorlar.
kızlar haftaya iznim başlıyor inş okulda.. bişey kafama takıldı 5 hafta çalışabilir raporu alıp çalıştığım için şimdi ayrılırken yine doktora gidip çalışamaz raporu vs almaya gerek var mı yoksa normal cumaya kadar çalışıp cuma hiçbir belgesiz ayrılacakmıyım iştenninş ikincisidir yaa
kızlar haftaya iznim başlıyor inş okulda.. bişey kafama takıldı 5 hafta çalışabilir raporu alıp çalıştığım için şimdi ayrılırken yine doktora gidip çalışamaz raporu vs almaya gerek var mı yoksa normal cumaya kadar çalışıp cuma hiçbir belgesiz ayrılacakmıyım iştenninş ikincisidir yaa
ben yıllardır eldivenle alıyorum canım ama şimdi alamam yaa o kadar uzun süre uğraşamam yani. walla sen alabilirsen helal olsun, sonucunu paylaşırsın canım başarabildin miepilasyon aletini düşünmeye başlamıştım ama şimdi senin bu yazını okuyunca vazgeçtim yine Allah korusun bebeklerimize bir zarar gelmesinde jilete tabiyim o zamann :106:
canım parmak ölçümünde koldan ölçmeye göre yüksek çıkıyormuş % 15 mesela ben kahvaltıdan sonra hastanede koldan verdim 120 - 106 çıktı ki parmaktan asla bu değerleri göremedim doktorda dedi bu yüzden hastaneye gönderdim fark ediyor dedi o parmaktan ölçen hastanelere güvenmemek lazım birde ben mesela 100 gr yükleme öncesi hemşire açlık 104 dedi anında baktı sonra laborutuar 86 çıktı saçma sapan yaa atlatsaydık iyide ben dayanıyorum ama bebişin gelişmesi önemli tabiki
bende 1 defa üniversite de yaptırmıştım yükleme testi. Her ölçüm için koldan kan almışlardı,anjiyoket takıp her saatta kan almak yerine. 4 kere koldan kan ver. Bi de dr. bi yeri yanlış işaretlemiş.İki kere de onun içiin kan ver. Ben korkarım bi de kan vermekten. Paşa paşa verdim. Az kaldı neyse ki,dediğin gibi bebişler sağlıkla gelsin o önemli. merak ediyorum bebişini,büyümüştür bu defa inş.canım parmak ölçümünde koldan ölçmeye göre yüksek çıkıyormuş % 15 mesela ben kahvaltıdan sonra hastanede koldan verdim 120 - 106 çıktı ki parmaktan asla bu değerleri göremedim doktorda dedi bu yüzden hastaneye gönderdim fark ediyor dedi o parmaktan ölçen hastanelere güvenmemek lazım birde ben mesela 100 gr yükleme öncesi hemşire açlık 104 dedi anında baktı sonra laborutuar 86 çıktı saçma sapan yaa atlatsaydık iyide ben dayanıyorum ama bebişin gelişmesi önemli tabiki
Slm kızlar,
şu tüyler konusunda benim de başım dertte.Bulunduğumuz yer küçücük,tek bir kuaför var ve benim velim.Ona gidersem rezil olurum öğrencilerime ve tüm ilçeye:)
Bu yüzden hiç istemeye istemeye jilete talim.Onu bile zor yapıyorum göbekten:)
Umarım doğuma yakın zırt pırt uzayıp sinirlerimi bozmaz:)
Şeker problemi yaşayan sevgili anneler,kesinlikle parmak ölçümlerine güvenmeyin.o ölçümler yüzünden gebelik şekeri telaşı sarmıştı beni,sonuçlar yüksekti.Daha sonra kan vererek aynı tahlilleri yaptırdım,şeker değerlerim epeyce düşük çıktı.Bu yüzden onlara güvenmeyin derim ben.damardan ölçüm daha güvenilir.
Herkes bebek odasını hazırladı sanırım en son ben kaldım.bizim takım doğuma 3 hafta kala gelecek,gecikmezsa tabi.bu gidişle ben takım gelmeden doğururum gibi geliyo,karyolada yatar artık bebek:)
bende 1 defa üniversite de yaptırmıştım yükleme testi. Her ölçüm için koldan kan almışlardı,anjiyoket takıp her saatta kan almak yerine. 4 kere koldan kan ver. Bi de dr. bi yeri yanlış işaretlemiş.İki kere de onun içiin kan ver. Ben korkarım bi de kan vermekten. Paşa paşa verdim. Az kaldı neyse ki,dediğin gibi bebişler sağlıkla gelsin o önemli. merak ediyorum bebişini,büyümüştür bu defa inş.
Benim kont.bu gündü. Şeker işini sordum dr. a. Diyetine uymana ragmen 150 lerde 140 larda çıkarsa önemli,biraz kaçırıyorsan,çıkıyorsa o 150 o kadar önemli değil ama kaçırma, sonuna kadar diyete devam dedi. Zaten az kaldı sayılır.Senin dediğin gibi bu dönemi insülinsiz atlatsak bari. Kilo için diyetisyene gittiğimi biliyor pek bi şey demiyordu. Bu kez 83 çıktım sakın 84 ü geçme dedi ve 2 hafta sonraya tekrar çağırdı.Senin kont. ne zaman dı?
bu eldiven dediğiniz ameliyat eldivenimi kızlar? ya birde doktorlar alttan ne zaman kontrol ediyorlar? benim mesela 35 + 0 da nst ye sokacakmış benim doktorum alttanda bakıyormu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?