Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
bu arada kızlar yazdıklarınızdan aklımda kalan şu temizlik meselesi.bende geçende eşime dedim temizlikte çok zorlanıyorum diye.oda kuaföre gidiyodun dedi.kuaförde düz yatmam lazım.çocuğun orasına burasına basar eder bide acıyo artık dedim. jiletlemem lazım ama çok kaşındrıyo.siz nasıl hergün traş oluyosunuz sizin neden kaşınmıyor dedim.oda ama sen köpüklüyomusun dedi.yooo dedim.olmazz öyle sabunla güzelce köpürtman lazım.yoksa tabiki kaşınır dedi.bende kuaföre haftada 1 gidip traşmı ettirsem diyorum.kendim denedim eğilmekte bayağı bir zorlandım.

ayrıca okadar üşüyen ben artık geceleri yorgansız battaniyesiz yatırorum.dayanamıyorum sıcaktan uyuyamıyorum.eşim hayret ediyo.su içmemek için tutuyorum kendimi gece wc yapmayaym diye ama olmuyo.bide artık soluma yatamıyorum.uyuşuyo.yatıyorum ama uyuyamıyorum.sağa yöneliyorum.tattığımda boğazım düğümleniyo.çok şükür kızlar yaz mevsiminde değiliz.yoksa buharlaşırdık heralde.

canım öncelikle kaç saatlik yola çıkacaksın
7 mi doğru mu anladım
benım doktorum 28.haftada bana yasakladı uzun yolu
bilemiyorum gitmek zorundaysan o ayrı tabii
doktorların tutumu neden bu kadar değişiyor anlamıyorum
biri endokrıne git diyor diğeri gerek yok diyor
insan kendi kendinin mi doktoru olsun yanii

canım köpüklerken aman dikkat et içeriye kaçırma
ben de hep şükrediyorum şu halimle yaz olsaydı napardım diye
valla ALlah nasip ederse ikinciyi de bu tarihe denkk getirmeye çalışacağım
her açıdan benım için daha iyi
ben ağdaya gidiyorum doğum zamanı da gideceğim bacağımı bile alamıyorum sırtım belim mahvoluyor
jiletlemek istemiyorum çünkü benım çabuk ve yoğun çıkıyor maalesef

canım çok güldüm yaa alemmiş doktorun tam bana göreymiş yaa şekermi çıktı aamaan salla tsh mı çıktı boşver normal :)) benim doktorumda pimpirikli diabet doktoruna 10 gün sonra gideyim diyorum hayır olmaaz diye çığlık atıyor :)) hemen hemen aradı konuştu duramadı iyimiki doktorun? soyadı ne? telini ver bakayım yok seni dietisyene yollayalım insülün vericem derse hemen beni ara :)))

Tabiki prof olamasının ve pahalı olmasının etkisi büyük çünkü geçen sefer o bebeğe birşey olursa sen demezmisin hay ben senin gibi doktorun o kadar geldim gittim sen neye yararsın diye çok kızmıştı.

Doktorunun harbi terbiyesizliği 12 gün önce gelmiş bu niye geldi ne demek yaa lafa bak koca kafalı olcak sensin koca kafa deseydin kız keşke nasılsa bidaha gelmiycen hırsını alsaydın adam sen gidicen diye göbek atcak nerdeyse birtane hastadan yırtttım diye :) kanım çok düşük benim ama hiç 2 ye çıkar demediler kan ilacını tatlım ona emin ol boşuna alma sağlık ocağındakiler valla daha tedirginler ve önemsiyorlar canım.

Hadi geçmiş olsun Alalh birdaha düşürmesin canım.

temizlik konusundada sabunla duş jeliyle yap.

Su içmemezlik yapma sabaha kadar 5-6 kez kalkıyorum su ve wc yapıyorum ama Allah'a şükür ne vücudum şişiyor bu sayede ödem oluşmuyor nede amniyo sıvısında sıkıntı var bu bile yeter 10 kere uyanmama iç suyunu bırak uyan gitsin su sağlıktır istersen 5 litre iç ben sabaha kadar 1,5 litre akşama kadarda içiyorum 3 ü geçiyor.

Son düzenleme:
bu eldiven dediğiniz ameliyat eldivenimi kızlar? ya birde doktorlar alttan ne zaman kontrol ediyorlar? benim mesela 35 + 0 da nst ye sokacakmış benim doktorum alttanda bakıyormu acaba?

evet cnm amelıyat eldıvenı. bimde satılıyo ben cok memnunum.ev temızlıgı lavobo hersey ıcın ıdeal..ben su an 35+1 deyım. gecen hafta doktorum bana mesanen cok dolu görüyorum yoksa bugun alttan bakıcaktım demıstı. 8 ocakta tekrar gel dedı.sanırım bu defa bakıcak.. acılma var mı dıe bakılıo.. artık 36 haftadan sonra bakmayan doktor yok denecek kadar az dıe bılıorum.. bnm cevremdekı herkeste böyle en azından

sezeryan olacaklara da alttan bakılıyor mu açılma var mı diye?

Ya şu Tarık Akan'ın gençliği ne biçim ne yakışıklı adam yaaaa
film izliyorum da

cnm su ıcme ıstegının dısında herseyı aynen yasıyorum senınle. sol bacagımdakı o uyuz karıncalanmayla uyusma arasındakı hıs benı uykumdan edıo. saga yatınca da oglusuma kıyamıyorum.. hıc sevmıyo sırt üstü ya da saga yatmamı.. hemen baslıyo bombardımana...yazın bıle pıkesız yatamayan ben, simdi atıyorum üstümden yorganı dayanamıyorum.. esımın fırcasını yıyorum her gece.. sırtım tutuluyo ya buna baglıo..

sezeryan olacaklara da alttan bakılıyor mu açılma var mı diye?

Ya şu Tarık Akan'ın gençliği ne biçim ne yakışıklı adam yaaaa
film izliyorum da

cnm ben de sezaryen olcam allah nasıp ederse ama, yıne de alttan bakılıo cunku acılma varsa dogum yaklasıo demektır. tarıhı ona göre belırlıo.. yanı muhtemel tarıhı dıelım. anı kanama suyun gelmesı vs.. bunlar olursa hemen alıyolar ama hersey yolunda görünüyosa acılmayı takıp edıolar

ben de nasipse sezeryan olacağım
12 ocakta da randevum var gün verecek
yani bu o gün alttan bakacak mı demek oluyor?
nst de yapacağım dedi
senin zorunlu sezeryan mı ?

ışılaycım artık Allaha emanetiz diyorum. ben her ihtimale karşı diyetime devam edeceğim.ama dün akşam canım öyle bi tatlı istedi uzun zamandır istediğim ama zararlı dye 1 tane aldığım yediğim tatlı.bizim burda pastane yok en yakın ilçede de 25 dk ötede. eşim dalga geçidu ben ağlamaya başlayınca işin ciddiyetini kavradı, internetten buldu pastanenin numarasını saat 9 da aradı varmı dedi.kalmadı dediler.gece uyuyamadım.aş ermek bumu oluyo bilmiyorum ama eşim bu gün götüreyim sana 2 dilim sütle beraber yemen şartıyla ısmarlayayım dedi.sonra yarım saatte yürürsün dedi:))) . yani bu günlük 2 dilim için diyeti bozacağım( tsh için hormon takviyesi yapılacakmış.doktor öyle dedi.1 ay kaldı Allahın izniyle. bu arada doktorlar sistemden daha önce hangi doktorlara gittiğimizi vs görebiliyorlarmı

ben de nasipse sezeryan olacağım
12 ocakta da randevum var gün verecek
yani bu o gün alttan bakacak mı demek oluyor?
nst de yapacağım dedi
senin zorunlu sezeryan mı ?

ben gecen haftadan ıtıbaren nst.ye alınmaya basladım zaten cnm. gelecek hafta gıttıgımde de muhakkak alıcaktır cunku zaten ufak ufak gecelerı sancılarım oluyo sankı..yanı cok degıl ama rahatsız edıo ıste.. daha önce vajınamdan gecırdıgım bı operasyonum var.. ondan dolayı normal dogum ymkansız.. senınkı neden sezaryen ıstege mı baglı

kız mesanen dolu ne demek tuvalete gitseydin o zaman :) doktor tuvalete sokmadan almıyor muayeneye beni gittinmi diyor o zaman hazırlasınlar seni muayeneye diyor. şimdi bende 35 de nst ye gircem ama sezeryan yaa bakmaz dedi ebe kadın birde doktora dedim bebek yerinasıl yukarda dimi dedim evet evet dedi sıkıntı yok yani şimdilik yukarda çok şükür ay insan her muayeneyi heycanla bekliyor ama ondan sonrada çok az kalacak.

benımki isteğe bağlı sezeryan canım
benım doktorum neden hiç nst yapmadı ki yaa
gerçi hiç sancım falan olmadı Allah'a şükür
ama alan doktorlar oldukça tedirgin oluyorum
umarım sağlıkla zamanlı bir şekilde alırız kucağımıza evlatlarımızı

:))) kız napıım su ıctım cokça.. tuvalete bı kere gıttım ama yetmemeıs demekkı:)) zten ultrasonda bakarken karnıma dokundukça her an asagıdan süzülecekmıs gıbıydı:)) doktorum hıc bı zaman tuvaletı önemsemedı valla bılmıyorum..benım oglusumun dogum pozisyonunu alalı ıkı hafta oldu teyzesi:))

yok canım göremiyorlar sanırım ben bir günde 3 doktora gittim hiçbiri görmedi öyle düşünüyorum. Aş ermek değil aslında o 3. aydan sonra çok oldu benim sonra bitti mesela diyorumki şu anda canım istemiyor ye diyorum eşime ayy aman görüncede krize giriyorum sanki canım istiyor :)) valla yarın 'benim o' yicem ben yılbaşı ne yapayım yaa çerez ve diet kolada içicem yani diabetçiyede söylıycem yanı banane :))

ınsallah canım hepımızın evlatları saglıcakla ve zamanında gelsın ınsaallah... benım elımde olsa keske normal dogumu ısterdım.. o kadar cok ısterdım kı normal olmasını.. nasıp.. nst .ye gırıyorum cunku gecelerı yatakta tas kesılıyorum saga sola dönemıyorum esımden destek alıp dönüyorum dedıgımden berı nst.ye alıo cnm.. senın sancın yoktur da ondan bakmıodur. ama bence 12 ocakta hazır ol.. alttan bakabılır. nst. de yuksek ıhtımal alıcaktır..

Allah herkese hayırlı kolay doğum vversin
doğumun her türlüsü zor
dönüşlerde ben de zorlanıyorum
zaten nst yapacağım dedi
alttan bakma ihtimaline karşı da hazır gideyim bari sağol canım

ayyy kıyamam kuzuma annesi.ablalığa hazırmı bari.benim de yağanim var 4 yaşında kardeş istiyordu.arkadaşlarındn özeniyordu.ablamlarda maddi durum vs diye tek istiyorlar.düşünmüyordı.kuzum benim hamile kalacağımı duyunca çok sevindi.normalde eşyesını kıskanır.önündeki yemekten yemek istediğimde vermiyo ama kağan istiyo teyzeciğim.ben yiyince oda karnımdan alıp yiyecek diyorum.sonra hemen tabağını uzatıyo bana.karnımı öpü. ona el sallıyo. bu durumu gördükçe 4-5 yıl sonra 2.sinimi yapsam diyorum. işin zormuş gerçekten Allah yardımcın olsun cnm.inşallah hayırlısıyla kucağımıza alırız canlarımızı

Valla kaç kilo ile başladım yazmaya utanıyorum. Bu kadar dikkate rağmen 15 kilo aldım neredeyse. 67,5 başlangıç,bu sabah 81,8çıktım.Hastanede daha fazla çıkıyor tabi. Kıyafetlerle filan 83 çıkmıştı. Bebişin kilosu iyi.2000 i geçmiş. Kilodan ziyade sağlıklı olması önemli. Bende çok iri olursa diye korkuyorum valla. Boş ,yağlı bir kilo olacak çünkü. Anne karnında oluşan yağ hücreleri hiç kaybolmuyor çünkü. Hayat boyu kilolarla uğraşmasın sonra bebiş.
Bu haftalarda kafa da çok büyüdüğü için ceviz ve badem de çok faydalı ve balık aklında olsun. Bir de göz gelişimi için turuncu kırmızı sebze ve meyveler demişti benim diyetisyen.

Geçen gün kaşarı yazmıştın ya aklıma bi şey geldi. Bazen kaşarın içine patates nişastası konuyor. Renk katsın diye,sütten yağdan çalmak için. Başka marka ile dene istersen.Belki böle bi şey vardır.

Bu kadar kafanın karışması normal. Hangisine güveniyorsan onun dediğini önemsesen diyeceğim. Tabi güvenebildiğin varsa. Şeker için 4 değerden 2 tanesi olması gerekenden yüksekse ya da 1. saat 200 üstü ise şeker var kabül ediliyor. Benim 2. saat 213 çıktı mesela. Bir de ha1c istemişti, o da 6.1 idi. 6 Üst sınır ve onu geçmemesi gerekiyordu. Direkt şeker tanısı koydular.Ablamın 1. saat 201 çıktı. Çok az geçmiş, şeker tanısı koymadı dr.u ama hep kilosuna ve diyetine dikkat etmesini söyledi. Yani her an şekere çevirebilir , yatkınlık var diye.
Yola gitme konusuda her dr.a göre değişiyor. Benim şu an ki dr.um 3 ayı doldurana kadar yol yok,sonra ancak yakın yerler dedi. Ama ben ilk 3 ay da 1 kanama atlattım ve şeker 10. haftada çıktı. Şeker varsa erken doğum riski ve düşük riski normalden 2-3 kat yüksek çünkü. 24. hafta da sordum bursadan konyaya gidecektik. Yol 7-8 saat.Bursa istanbul arası mesafeden (3 saat) daha uzağa gitmen riskli olur dedi. Durumunu daha iyi bilen kimse onun fikri önemli bence. 28. haftada edt i olunca dr uma hak verdim iyiki yola çıkmamışım diye. Çünkü ilk bebekte dr.um 7 hafta sonraya çağırmıştı. ben 7 hafta da 7 kilo aldım , yüklemede şeker çıktı. Bu kadar ara vermese belki daha az kilolu iken gider ve şeker olmazdım. Çünkü hızlı almak çok etkiliyor. Şimdi tüm hayatımı etkileyebilecek bi sağlık sorunum olmuş oldu. Bu gebelikte tekrar şeker çıkarsa korkuyorum diye çok söyledim dr.uma,o da 10.hafta da istedi yükleme testi,çıkmaz ama için rahatlasın dedi ve çıktı(Ve evet biraz kendinin dr.u olman lazım.Ben olsam en temkinlisi kimse onun sözünü dinlerdim.Gerçekten kolay gelsin. Kaçıncı hafta bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…