- 3 Ekim 2012
- 2.434
- 2.339
- 133
canım öncelikle kaç saatlik yola çıkacaksıngünaydım kızlar. benimde cuma kontrolüm vardı.17 aralıkta rapor almaya gitmiştik.kontrol etmemişti. ben içeri gelmeden önce hemşireye daha 12 gün önce gelmiş bu gene nediye gelmişki diye söyleniyordu.içeri girdim.benim duyduğumu anlayınca hayırdır bi sıkıntınmı var daha yeni gelmiş gitmişsin dedi. uzun yola çıkabilirmiyim eskişehire gideceğim dedim.tabii çıkarsın ya daha 33+5 sin dedi.36 ya kadar yolu var dedi.muayene etmeyecekmisiniz dedim.edeyim dedi.
çeyz senin dediğin gibi cnm geçen geldiğimde adam uayene ettiğini zannediyor.halbuki 22 gün önce muayene etmişti.bu seferde ben söyleyince kontrol edecek oldu.mübarek bi bak sıkıntılı bi durum yoksa git eskişehire de.hatta dünden razı sanki gitmeme eskişehir ne kadar yol yaa atla arabaya 4 saat diyo.yuh dedim 7 saat bizim olduğumuz yerden bide otobüsle aktarmalı maktarmalı daha uzar doktor bey dedim.yok yaa gidersin dedi:)))
gerçekten tıp okuyacağım nerdeyse.2 hafta önce başka doktora gittim 2300 gr dedi.cuma kendi doktorum(oküzüm) 2134 gr dedi.3 haftadır gittiğim doktorlar kafası büyük diyorlardı.bu yeni farketti.aaa bunun kafası neden büyük çıkıyor yaa dedi.baktı etti.sıkıntılımı dedim.yok dedi.kimi çocuk küçük kafalı kimisi de büyük kafalı olur.bu çok normal dedi.sizinki de koca kafalı olcak dedi) biraz daha ilgiliydi bu sefer.3 hafta önce idrar tahlili istemişti.cuma tekrar istedi.3 hafta önce iltihap çıkmış hasbam bana daha önce idrarın sıkıntılıymış bu düzelmiş bol su iç dedi.sıpa deseydin ya raporumu almaya geldiğimde.adamı uzak tut kendinden artık dedi.bayağı tavsiyelerde bulundu.oküz yaaa iyi bhane uydurup gitmişim. şeker yüklemelerime falan baktı ekrandan. hımm 100lükte sadece ilki yüksek çıkmış sorun yok ozaman dedi. ama diğer doktorlarda diyet veriyo hatta biri diyetisyene yolladı. tsh ımı diğer leri yüksek dedi.endokrine yolladı.buna gösterdim sıkıntılımı bu sonuç diye.yahu sen hamilesin bunların hepsi normal, kafaya takılacak hiç bişi yok.tatlı ve hamur işinden uzak duracaksın.çok şımarma bu konuda.kan ilacını 2 ye çıkar.bu işte.ne tsh mış ne şekermş takmaaa,hepsi normal.dedi.ama sağlık ocağındaki doktor ısrarla doktoruna göster bunları endokrine gitmen gerek gebelik için yüksek dedi dedim.yaa onlar ne bilecekmiş dedi.istanbula gittiğimiz prof ta endokrine yolladı diyemedim artık:)) neyse 3 hafta sonra gene gideceğim.diyete devam ama. nolur nolmaz.
bu arada kızlar yazdıklarınızdan aklımda kalan şu temizlik meselesi.bende geçende eşime dedim temizlikte çok zorlanıyorum diye.oda kuaföre gidiyodun dedi.kuaförde düz yatmam lazım.çocuğun orasına burasına basar eder bide acıyo artık dedim. jiletlemem lazım ama çok kaşındrıyo.siz nasıl hergün traş oluyosunuz sizin neden kaşınmıyor dedim.oda ama sen köpüklüyomusun dedi.yooo dedim.olmazz öyle sabunla güzelce köpürtman lazım.yoksa tabiki kaşınır dedi.bende kuaföre haftada 1 gidip traşmı ettirsem diyorum.kendim denedim eğilmekte bayağı bir zorlandım.
ayrıca okadar üşüyen ben artık geceleri yorgansız battaniyesiz yatırorum.dayanamıyorum sıcaktan uyuyamıyorum.eşim hayret ediyo.su içmemek için tutuyorum kendimi gece wc yapmayaym diye ama olmuyo.bide artık soluma yatamıyorum.uyuşuyo.yatıyorum ama uyuyamıyorum.sağa yöneliyorum.tattığımda boğazım düğümleniyo.çok şükür kızlar yaz mevsiminde değiliz.yoksa buharlaşırdık heralde.
günaydım kızlar. benimde cuma kontrolüm vardı.17 aralıkta rapor almaya gitmiştik.kontrol etmemişti. ben içeri gelmeden önce hemşireye daha 12 gün önce gelmiş bu gene nediye gelmişki diye söyleniyordu.içeri girdim.benim duyduğumu anlayınca hayırdır bi sıkıntınmı var daha yeni gelmiş gitmişsin dedi. uzun yola çıkabilirmiyim eskişehire gideceğim dedim.tabii çıkarsın ya daha 33+5 sin dedi.36 ya kadar yolu var dedi.muayene etmeyecekmisiniz dedim.edeyim dedi.
çeyz senin dediğin gibi cnm geçen geldiğimde adam uayene ettiğini zannediyor.halbuki 22 gün önce muayene etmişti.bu seferde ben söyleyince kontrol edecek oldu.mübarek bi bak sıkıntılı bi durum yoksa git eskişehire de.hatta dünden razı sanki gitmeme eskişehir ne kadar yol yaa atla arabaya 4 saat diyo.yuh dedim 7 saat bizim olduğumuz yerden bide otobüsle aktarmalı maktarmalı daha uzar doktor bey dedim.yok yaa gidersin dedi:)))
gerçekten tıp okuyacağım nerdeyse.2 hafta önce başka doktora gittim 2300 gr dedi.cuma kendi doktorum(oküzüm) 2134 gr dedi.3 haftadır gittiğim doktorlar kafası büyük diyorlardı.bu yeni farketti.aaa bunun kafası neden büyük çıkıyor yaa dedi.baktı etti.sıkıntılımı dedim.yok dedi.kimi çocuk küçük kafalı kimisi de büyük kafalı olur.bu çok normal dedi.sizinki de koca kafalı olcak dedi) biraz daha ilgiliydi bu sefer.3 hafta önce idrar tahlili istemişti.cuma tekrar istedi.3 hafta önce iltihap çıkmış hasbam bana daha önce idrarın sıkıntılıymış bu düzelmiş bol su iç dedi.sıpa deseydin ya raporumu almaya geldiğimde.adamı uzak tut kendinden artık dedi.bayağı tavsiyelerde bulundu.oküz yaaa iyi bhane uydurup gitmişim. şeker yüklemelerime falan baktı ekrandan. hımm 100lükte sadece ilki yüksek çıkmış sorun yok ozaman dedi. ama diğer doktorlarda diyet veriyo hatta biri diyetisyene yolladı. tsh ımı diğer leri yüksek dedi.endokrine yolladı.buna gösterdim sıkıntılımı bu sonuç diye.yahu sen hamilesin bunların hepsi normal, kafaya takılacak hiç bişi yok.tatlı ve hamur işinden uzak duracaksın.çok şımarma bu konuda.kan ilacını 2 ye çıkar.bu işte.ne tsh mış ne şekermş takmaaa,hepsi normal.dedi.ama sağlık ocağındaki doktor ısrarla doktoruna göster bunları endokrine gitmen gerek gebelik için yüksek dedi dedim.yaa onlar ne bilecekmiş dedi.istanbula gittiğimiz prof ta endokrine yolladı diyemedim artık:)) neyse 3 hafta sonra gene gideceğim.diyete devam ama. nolur nolmaz.
bu eldiven dediğiniz ameliyat eldivenimi kızlar? ya birde doktorlar alttan ne zaman kontrol ediyorlar? benim mesela 35 + 0 da nst ye sokacakmış benim doktorum alttanda bakıyormu acaba?
evet cnm amelıyat eldıvenı. bimde satılıyo ben cok memnunum.ev temızlıgı lavobo hersey ıcın ıdeal..ben su an 35+1 deyım. gecen hafta doktorum bana mesanen cok dolu görüyorum yoksa bugun alttan bakıcaktım demıstı. 8 ocakta tekrar gel dedı.sanırım bu defa bakıcak.. acılma var mı dıe bakılıo.. artık 36 haftadan sonra bakmayan doktor yok denecek kadar az dıe bılıorum.. bnm cevremdekı herkeste böyle en azından
bu arada kızlar yazdıklarınızdan aklımda kalan şu temizlik meselesi.bende geçende eşime dedim temizlikte çok zorlanıyorum diye.oda kuaföre gidiyodun dedi.kuaförde düz yatmam lazım.çocuğun orasına burasına basar eder bide acıyo artık dedim. jiletlemem lazım ama çok kaşındrıyo.siz nasıl hergün traş oluyosunuz sizin neden kaşınmıyor dedim.oda ama sen köpüklüyomusun dedi.yooo dedim.olmazz öyle sabunla güzelce köpürtman lazım.yoksa tabiki kaşınır dedi.bende kuaföre haftada 1 gidip traşmı ettirsem diyorum.kendim denedim eğilmekte bayağı bir zorlandım.
ayrıca okadar üşüyen ben artık geceleri yorgansız battaniyesiz yatırorum.dayanamıyorum sıcaktan uyuyamıyorum.eşim hayret ediyo.su içmemek için tutuyorum kendimi gece wc yapmayaym diye ama olmuyo.bide artık soluma yatamıyorum.uyuşuyo.yatıyorum ama uyuyamıyorum.sağa yöneliyorum.tattığımda boğazım düğümleniyo.çok şükür kızlar yaz mevsiminde değiliz.yoksa buharlaşırdık heralde.
sezeryan olacaklara da alttan bakılıyor mu açılma var mı diye?
Ya şu Tarık Akan'ın gençliği ne biçim ne yakışıklı adam yaaaa
film izliyorum da
cnm ben de sezaryen olcam allah nasıp ederse ama, yıne de alttan bakılıo cunku acılma varsa dogum yaklasıo demektır. tarıhı ona göre belırlıo.. yanı muhtemel tarıhı dıelım. anı kanama suyun gelmesı vs.. bunlar olursa hemen alıyolar ama hersey yolunda görünüyosa acılmayı takıp edıolar
ben de nasipse sezeryan olacağım
12 ocakta da randevum var gün verecek
yani bu o gün alttan bakacak mı demek oluyor?
nst de yapacağım dedi
senin zorunlu sezeryan mı ?
evet cnm amelıyat eldıvenı. bimde satılıyo ben cok memnunum.ev temızlıgı lavobo hersey ıcın ıdeal..ben su an 35+1 deyım. gecen hafta doktorum bana mesanen cok dolu görüyorum yoksa bugun alttan bakıcaktım demıstı. 8 ocakta tekrar gel dedı.sanırım bu defa bakıcak.. acılma var mı dıe bakılıo.. artık 36 haftadan sonra bakmayan doktor yok denecek kadar az dıe bılıorum.. bnm cevremdekı herkeste böyle en azından
ben gecen haftadan ıtıbaren nst.ye alınmaya basladım zaten cnm. gelecek hafta gıttıgımde de muhakkak alıcaktır cunku zaten ufak ufak gecelerı sancılarım oluyo sankı..yanı cok degıl ama rahatsız edıo ıste.. daha önce vajınamdan gecırdıgım bı operasyonum var.. ondan dolayı normal dogum ymkansız.. senınkı neden sezaryen ıstege mı baglı
kız mesanen dolu ne demek tuvalete gitseydin o zaman :) doktor tuvalete sokmadan almıyor muayeneye beni gittinmi diyor o zaman hazırlasınlar seni muayeneye diyor. şimdi bende 35 de nst ye gircem ama sezeryan yaa bakmaz dedi ebe kadın birde doktora dedim bebek yerinasıl yukarda dimi dedim evet evet dedi sıkıntı yok yani şimdilik yukarda çok şükür ay insan her muayeneyi heycanla bekliyor ama ondan sonrada çok az kalacak.
ışılaycım artık Allaha emanetiz diyorum. ben her ihtimale karşı diyetime devam edeceğim.ama dün akşam canım öyle bi tatlı istedi uzun zamandır istediğim ama zararlı dye 1 tane aldığım yediğim tatlı.bizim burda pastane yok en yakın ilçede de 25 dk ötede. eşim dalga geçidu ben ağlamaya başlayınca işin ciddiyetini kavradı, internetten buldu pastanenin numarasını saat 9 da aradı varmı dedi.kalmadı dediler.gece uyuyamadım.aş ermek bumu oluyo bilmiyorum ama eşim bu gün götüreyim sana 2 dilim sütle beraber yemen şartıyla ısmarlayayım dedi.sonra yarım saatte yürürsün dedi:))) . yani bu günlük 2 dilim için diyeti bozacağım( tsh için hormon takviyesi yapılacakmış.doktor öyle dedi.1 ay kaldı Allahın izniyle. bu arada doktorlar sistemden daha önce hangi doktorlara gittiğimizi vs görebiliyorlarmı
benımki isteğe bağlı sezeryan canım
benım doktorum neden hiç nst yapmadı ki yaa
gerçi hiç sancım falan olmadı Allah'a şükür
ama alan doktorlar oldukça tedirgin oluyorum
umarım sağlıkla zamanlı bir şekilde alırız kucağımıza evlatlarımızı
ınsallah canım hepımızın evlatları saglıcakla ve zamanında gelsın ınsaallah... benım elımde olsa keske normal dogumu ısterdım.. o kadar cok ısterdım kı normal olmasını.. nasıp.. nst .ye gırıyorum cunku gecelerı yatakta tas kesılıyorum saga sola dönemıyorum esımden destek alıp dönüyorum dedıgımden berı nst.ye alıo cnm.. senın sancın yoktur da ondan bakmıodur. ama bence 12 ocakta hazır ol.. alttan bakabılır. nst. de yuksek ıhtımal alıcaktır..
canım çok teşşekür ederim valla bu hamileliğimde çok yıpradım bide ilgilenmem gerekn 4 yaşında bi kızım var bayaa bi zorlanıyorum anlıycan açlığın baya düşük benim o değerlerde titreme bulantı oluyo dikkat edin caanım
Canım ben yüklemenin dışında kahvaltı sonrası hastanedede ölçtürdüm koldan 1. ve 2. saat diye
Diete uyunca aslında genel olarak düşük çıkıyor. Karbonhidrat olmayınca düşüyor aslında.
Bende 79-80 arasıyım artık alsamda kilo kadındoğumcum son ay diye kızmayacaktır inanamıyorum yaa her ay kilodan fırça yerdim şimdi verdim almaya çalışıyorum resmen benim doğum yapana arkadaş 3,5 kilo verdi sonra durdu dedi alıyorsun dedi yumurta süt peynir yoğurt yiyorsan korkma büyür dedi aslında bebeğim 1820 gr 32 + 5 kötü değil çok şükür ama 2500 gr mı duyunca üzülüyorum kimi hamişlerde benim 3 ü perşembe endokrin doktoru randevum duruma göre dietisyene gönderecek o bana sen son 2 günü yaz dedi ama ben tüm haftayı yazıyorum baksın ve nerde hata yaptığımı söylesin.
Kadındoğumcum 11'inde bakacak 35 + 0 da görecek o zaman gelişmeleri yazacağım canım.
Sen kaç kg ile hamile kaldın canım? Bebeğin kilosu ne durumda?
günaydım kızlar. benimde cuma kontrolüm vardı.17 aralıkta rapor almaya gitmiştik.kontrol etmemişti. ben içeri gelmeden önce hemşireye daha 12 gün önce gelmiş bu gene nediye gelmişki diye söyleniyordu.içeri girdim.benim duyduğumu anlayınca hayırdır bi sıkıntınmı var daha yeni gelmiş gitmişsin dedi. uzun yola çıkabilirmiyim eskişehire gideceğim dedim.tabii çıkarsın ya daha 33+5 sin dedi.36 ya kadar yolu var dedi.muayene etmeyecekmisiniz dedim.edeyim dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?