Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

ya o erkekleri Allah bildiği gibi yapsın.ben yazın sıcakta rapor almayayım boşuna dinlene dinlene çalışırsam yorulmam kaldırırım diye ara ara dinlenmek istiyordum biriki şerefsiz aynı maaşı alıyoruz bizim çalıştığımız kadar oda çalışacak diyolardı.haa şunu deseler hak veririm.doğum izni neden o kadar uzatılıyor.devlet 2 sene ücretsiz izne çıkma hakkı vermiş.madem bakıcısı nesi zor oluyo.ücretsiz alsınlar e h birazcıkta olsa eyvallah derim ama aynımaaşı alıyoruz aynı işi yapacağız lafına çıldırıyorum.

sonunada bende bebisimin esyalarini yikadim. cok sükür soldurmadan yikadim :))). yarinda ütüsünü yaparim. sonrada hastane cantami hazirlasam iyi olcak. esim bian önce hazirla dio acil bisi olursa ben nasil ayarlicam dio.

temizlik konusunda bende jiletcilerdenim malesef hamilelik öncesinde de jilet kullaniyorum. herseyi denedim eldiven , agda, epilasyon aleti tüy dökücü krem tabi hepsini hamileleikten önce denedim malesef basarili olamadim. cildim mi cok hassas anlamadim hemen tam temizleyemedim hemde hemen her yeri sivilce oldu.
simdi kullandigim bi jilet var tükiyede varmi bilemiyorum ben bulamadim yazin ama cok rahat agda gibi degil ama kasinti yapmiyo en azindan killarim normal jilet gibi kalin cikmiyo. ve normal jiletten cok daha kolay kullanimi. bütün vücudumu onla temizliyorum agda ve epilasyon aleti kullandigimda killar derinin altinda kaliyo bacaklarimda sinir oluyorum bacakalrimi bile jiletle aliyorum. bide okudugum bi yerde son haftalarda jiletin kullanilmasinin daha iyi oldugunu görmüstüm.

sekerli seker arkadaslarim az kaldi biraz daha dayanin bakalim. bende en cok soguk kolayi özledim valla. yaninda patates kizartmasi. ah ah olsada icsem :)) valla diyorum esime dogumdan sonra ilk isin bana mc donauld a gidip büyük boy kola ile patates almak olsun :))) zaten bunlarin hastane yemekleri bize uymuyo büyük ihtimal orda ac kalcam :))

Birinci ve ikinci saat mi, farklı zamanlardaki ölçüm mü?

6 aylık doğum izni için tasarının kararlaştırıldığı ve önümüzde ki günlerde TBMM ye sevkedileceği yazıyor haberlerde. Hadi hayırlısı...Bekliyoruz sabırsızlıkla...

Kizlar giremedim uzun zamandir, malum kaynana basimda
Neyse daha gecenlerde su temizlenme olayi aklima geldi, zorluk cektigim icin size yazicaktim da unuttum, okuyunca aa bende sorucaktim dedim.
Ben önceden de jiletle aliyordum hala öyle yapiyorum ama karnimdan dolayi görmedigim icin, zorlaniyorum. Epilasyonu hayatimda sadece bacaklarima kullandim, koltk altimi biile alamiyorum cok aciyor, agdayi denemedim bile, aciya cok dayanaiksizim ben nasil normal dogum yapicam bilmiyorum:18:

Benim suan da basima öyle problemler var ki kizlar, gercekten cok zor durumdayim, aslinda ne doguma ne bebegime konsantre olamiyorum, düsünemiyorum, bazen tamamen unuttugum, aklima bile gelmedigi oluyor. O zaman da cok üzülüyorum, daha ilk bebegim ve ne sevinebiliyorum ne baska bisey.
Suanda oturdugumuz bina subat sonu ( tamdogum zamanim) ykilicakmis ve suanda biz kira ödemeden oturuyorduk babamin evi oldugu icin ama bi iki ay icinde kiraya cikmak zorundayiz ve ben calismiyorum sadece esim calisiyor. Kira ödeyecek durumumuz hic ama hic yok. Ayrica esyalar bile cogu bizim degil, babamin ve onlar kendilerine yeni ev acacak ve bizde esyalari onlara vericez. Yeni taksidede girecek durumumuz yok. Tek ihtimal kaynanam yanimda kalirsa onun emekli maasiyla bize yardim etmesi ve ben kesinlikle onunla birlikte yasamak ona muhtac olmak istemiyorum, napicam bilmiyorum ama artik geceleri uyuyamiyorum, bazen aglayarak uyaniyorum Sirf bu yüzden stresten dogurmazsam iyi ki dogursam cocukla nasil tasinicam onu da bilmiyorum

ben bugun eldıvenle bır kısmını hallettım bıkını bölgemın. ama devam edemedım.. malum.. hormonlar.. cok hassaslasmısım .kalan yerlerı jıletle devam ettım mecbur..
halk bankasında calısan bı arkadasım var.. ıkı ay önce dogum yaptı.. senın gıbı bazı seylerı yolunda gıtmıyodu ve cok stres yapıodu.. iş yerındekılerle sıkıntıları da vardı.. öküz herifler hamıle bı bayandan aynı performansı bekledıler.. cok zoruna gıdıosa ızne ayrılsın bız onu ıdare etmek zorunda degılız dedıler..cok cok sıkıntı yaptı ve abarttı bıraz bu sıkıntıları.. bebek dogdu.. altı temız karnı tok gazı yok ama zır zır aglayan ve hıc susmayan uyku uyumayan bı bebek... doktoru sunu söylemıs.. hamıleleıkte stres yasamıs ve yogun bı bunalım depresyon falan yasamıssın bellıkı.. bu cocuk anne karnından ıtıbaren gergın ve huzuru tanımayan bı bebek demıs..
duydum ve sok oldum.. bebeklerımızın bızım ruh halımızden cok etkılendıını bılıodum ama bu kadar yanı dogum sonrasına yansıycak kadar oldugunu bılmıodum..
benım sana nacızane tavsiyem...bu sana emsal olsun.. hep düşün... bebegının ıcınde huzursuz mutsuz oldugunu düşün... hakkımız var mı bu kadar üzülmeye...
allah yardımcın olsun.. maddı manevı sıkıntılarınıza hızır a.s yetıssın ınsaallah..

6 aylık doğum izni için tasarının kararlaştırıldığı ve önümüzde ki günlerde TBMM ye sevkedileceği yazıyor haberlerde. Hadi hayırlısı...Bekliyoruz sabırsızlıkla...

hayırlısı ınsaallah. ben 33. haftada ızne ayrıldım.. yıne de ben de yararlanırım dı mı... yoksa cıldırırım haaaaa

Pedagog canım maddiyat önemli bi durum tabi ki,yaşadığınız şeyler zor gerçekten ama çok şükür bebeğin sağlıklı,inşallah zamanla her şey yoluna girer.Bebek çok etkileniyor anne psikolojisinden,dün bir kız bebek gördüm,6 ay gaz sancısı çekmiş,annesi doktora götürmüş,doktorun ilk sorduğu soru,stresli bir hamilelik mi geçirdin olmuş.Gerçekten kaşlar da çatıktı.Çok etkileniyorlar demek ki,dikkat et kendine.Az daha sabret bebişin kısmetiyle gelir inşallah,şans getirir size,yoluna girer her şey inşallah.

Suyun gelmesini de böyle tarif ediyorlar,öyle bi şey olmasın?

slm kızlar.hepinize hayırlı aksamlar insallah sizde bebişlerinizde iyidir.bebişinin ellerini hisseden varmı yumuk bi sekilde bazen iteklkio göbüsümü cok güzel bişi yaa birde malum dogum yaklasıo sezeryan olacak olupta korkan varmı içinizde benim 2. ci bebegim digeride sezeryandı bu defa baya bi korku oldu bende yaa nasıl gircem ameliyata bilmiyorum allah hepimize hayırlı kolay dogum nasip etsin insalah

anaaammm Allahım sen koru. ben 7. ayıma kadar hep ağladım evimde iş yerimde.Allahım sen bize ruhende fizikende sağlıklı evlatlar ver yarabbim.çok stresli hamileleik yaşatmışlardı.benim iş iş arkadaşlarımda aynı maaşı alıyoruz diye yazın sıcağında beni göreve yolluyorlardı.Ama gene de Allah büyük yaa hayırlısıyla.şimdi bide çocuğum şöyle bi çocuk olacak diye üzülmek gerilmek istemiyorum.hayırlısıyla gelecek göreceğiz hepimiz.çok şükür hamileyiz.çok şükür bize ait bir parçayı karşımızda göreceğiz.sadece ölüme çare bulunmazmış.gerisi geliyor bi şekilde,er yada geç.mükemmel hiçbir hayat yok.bizim hayır bildiğimizde şer; şer bildiğimizde de hayırlar vardır.

İyi akşamlar kızlar,
Bu haftasonunda şekerlerimizi hallettim neysemi aklımdan çıktılar sonunda
Epilasyondan bahsetmiştiniz ben kuaförde yaptırıyorum en azından 1 ay kafam rahat oluyor.

Bu arada hastane çantası hakkında aklıma birşey takılıyor kendimize normal ped mı yoksa hasta bezi mı koymak gerek?

Bazen hersey ters gidiyormuş gibi görünebilir ama bunlara teslim olma bak kuzularımız iyi ve sağlıklı
Herseyi hissediyorlar.hersey yoluna girecektir hiç merak etme

Ürkütücü seyler dinleme ve dikkate alma canım bilinçaltına yerleşir.
Kararın kesinse eğer hiç muayene olma derim edam.

Kuzuna da maşallah

Bana da su geliyormuş gibi geldi doktora bilgi ver istersen ve bu arada kokusu tatlı kokarmış unutma

kızlar birkaç gündür bebeğimin kafasının olduğu yerde yani kasık bölgemde böyle pıt,pıt diye bir şey atıyor
çok ritmik
şuanda bile oluyor
hıçkırık dediğiniz bu mu acaba?

Hıçkırık evet tatlım

bende coğu seyi civilimden aldım tatlım.ama bebek sekerlerini falan kendin yapınca özel oluyor fakat daha pahalı oluyor onun içinde bir site buldum hersey dahil 100 lira ve 50 bebek sekeri sepeti kapı süsü tülü falan daha mantıklı geldi bana.sen bilirsin tabi birde bende mahrumiyet bölgesindeyim malzemem bulmakta zorlandım . :)

Alla hım biran önce olsada bize yetişse cok iyi olacak insallah o kadar cok dua ettim kii:)

Arkadaşlar bi sorum olacak bu izin TBMM ye sunulduktan sanırım en geç 45 gün sonra sonuçlaçlandırılması gerekiyor. Biz doğum izni içindeyken biz yararlanabiliyoruzz değil mi? Yani eğer öyleyse ve kesinlik durumu varsa 37. haftayı beklemeyeceğim. Lütfen bi fikir verin bana....

kızlar gunaydın haftasonu bostancıdakı hello baby magazasına gıttım bebegın banyo malzemelerı eksıktı aldım ama cok pahalı bıkere chıcconun taraf setını 24 tl ye aldım e bebekte 17 tl.
bebek sekerlerımızı mıknatısladık gercı 2 dgsık seker dagıtıtcagım bıtanesı hazır dııl ama olsun acıl durumlar ıcın sekerlerımızde hazır:) doktora gıttık bebegın kafası yoluna ınmıs acaba erken dogarmıkı:)
hastane cantamı hazırladım gıbı yanı bebegınkı tamam benımkı tam dııl daha sımdı bebek ıcın ve anne ıcın neler koydunuz sızler

Kızlar nasılsınız herkes iyidir inş. bugün ben ve kızım çok mutluyuz hem son haftamız olması hem de yılbaşı olmasından dolayı bir sürü hediyeler aldık:) 2013 çok güzel geliyor valla Allah bozmasın En önemlisi bebişler gelecek hepimize.
Hiç izlediniz mi bilmiyorum, geçen gün eşimle kanallara bakarken bir reklam gördük noel baba bir evin bacasından içeri bebek atıyordu,ne reklamı olduğunu bile bilmiyorum.İzlerken koptuk gülmekten yaa aynı bizim durumumuz da öyle,2013 hediyemiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…