ya kızlar ben de mi problem var
akşam 9 dedin mi uykum geliyor hem de nasıl
evet gece uyanıyorum döneniyorum ama uyuyorum yine
ben bu uykuyla çocuğa nasıl bakacağım
babası mı emzirse acaba
canım sen kabızlığın için hangi ilacı kullandın?benim de oldu birara ve ben duphalac kullandım kabızlık için ilaç kullanmanın bir sonucu da olabilir ishal çünkü senin daha doğum için erken tabii belli de olmaz ben ilk doğumumdan 10-15 gün sonra çok kötü kabız olmuştum ve bu duphalac çare olmuştu bana o nedenle şimdi ihtiyaç duymuyorum ama doğum sonrasında da belki gerekir diye ben yazdırdım doktoruma[/Q UOTE]
duphalac işe yaramadı bende de, çok karın ağrısı yaptı,kramp tarzında, kullanamadım. magnesi calsi saba kullanıyorum. ama 6 gündür almamama rağmen durum anlattığım gibi. 2 . günü atlarsam 3. gün kesinlikle çıkamıyordum. o yüzden ilaçla ilgili değildir diye düşündüm. ilaç içmeden böle çalışsın da benim barsaklar ben razıyım,mutluyum hatta.ilaç kullanıp üstüne lavman yapmama rağmen 1,5 saat ağrılarla , zorlanmalarla wc den çıkamadığım çok oldu. hatta hemoroidim de oldu,allah bağışlasın(
kuzummm süper fikir de keşkem balkonum o kadar büyük olsaydı... bide benim balkonum karşı apartmanın girişine bakıyo çok kullanışsız anlayacağın
hallettim, dedim beşik alcas tamam dediler o zaman bis sana parasını gönderelimmmmmçok şükür yüzsüzlük yapmadan halledebildimmmmmm,
önerilerin için çoookk teşekkür ederim canımmmm
Ah canım cekilecek dert değil ben ilk aylar çok çekmiştim dr bir ilaç vermişti pulset onu kullanmistim
Minikipegim seninle günlerimiz aynı tabi ben sezaryen olacagim 14 şubatı bekleyeceğiz.
Tebrikler. Allah anali babali büyütsün darısı başımıza
Birazdan kontrolumuz var. Bakalım neler diyecek doktorumuz.
Kızlar edanın dayfasına baktımda
35+2 de 3000 gr. 49 cm demiş bebeği için ultrasonda
35 + 5 de 3330 mu ne doğdu sanırım demekki bebişler daha ağır doğuyor inşallahta öyle olur benim gibi anneler için
kızlar bebeğinizin doğum ağırlığına o kadar da takılmayın,sağlıklı olsun önemli olan bu
benim ilk kızım 37+3 de 50 cm ve 2830 gr doğdu ben iki yıl emzirdim 4 ay dolduktan sonra ek gıdalara da başladım yavaş yavaş
kızım şimdiye kadar maşallah sınıfının hep en uzunu oldu şimdi 8.sınıfta boyu 167,kilosu 73
yani doğduktan sonra nasıl beslendiği daha önemli bebekler annelerinin vücut yapısına uygun doğuyorlar,benim boyum 153 büyük kızıma doğuma gittiğimde 55 kiloydum (9 kilo almıştım)
ayrıca doktorlar,'tosuncuk' diye tarif edilen bebeklerin aslında sağlıklı olmadığı,ilerde obez adayı olduklarını düşünüyorlar hele ki gebeliğinde şekeri olan annelerin bebeklerinin irileşmesini risk olarak görüyorlar
Oğluşum hasta gene, ben 1,5 aydır evdeyim o 1 aydır 3-4 gün hariç hastaydı. önce boğaz enf.nu geçirdi. dr çok tehlikeli, aman uzak durun size bulaşırsa hastanelik olursunuz dedi, sonra el ayak ağız hastalığı geçirdi oda bulaşıcı(allahtan yetişkinlere çok bulaşmıyor). geçen hafta 2 gün bu hafta 1 gün okula gitti,şimdi 39,5 derece ateşle evde. inş. bana bulaşmadan atlatırız. insan çocuğundan uzak duramıyor ki, zaten hasta olunca iyice anneci oluyorlar. bebiş gelince ona da taşıyacak yavrum okuldan,iki çocuğun zorluğu burada başlıyor galiba.allah hepsini korusun yavruşlarımızın.
Oğluşum hasta gene, ben 1,5 aydır evdeyim o 1 aydır 3-4 gün hariç hastaydı. önce boğaz enf.nu geçirdi. dr çok tehlikeli, aman uzak durun size bulaşırsa hastanelik olursunuz dedi, sonra el ayak ağız hastalığı geçirdi oda bulaşıcı(allahtan yetişkinlere çok bulaşmıyor). geçen hafta 2 gün bu hafta 1 gün okula gitti,şimdi 39,5 derece ateşle evde. inş. bana bulaşmadan atlatırız. insan çocuğundan uzak duramıyor ki, zaten hasta olunca iyice anneci oluyorlar. bebiş gelince ona da taşıyacak yavrum okuldan,iki çocuğun zorluğu burada başlıyor galiba.allah hepsini korusun yavruşlarımızın.
kızlar bu gece bıraz endıselı ve kosturmaca ıcınde gectı. sabaha karsı 5te uykumda bırden su bosaldı bacaklarıma dogru. esımı kaldırdım hemen kadın doğumun acılıne gıttık.. ahhhhhhhhhh kırıkkale.........ımkanlarına o kadar sınır oluyorum kı yaaaaa. bu memlekette koskoca MKE gibi kurum varken. TÜPRAŞ varken, üniversite varken..halkı bu kadar zengınken ...nedır bu varlık ıcınde yokluk. ankaranın gölgesınde kalmıs ve 1 adım ılerlememıs...ilçelerden vasat burası..
anlatıyım..ıcapcı doktor yok..ebe adı altında uykusundan zorla güvenlık tarafından uyandırılan bı bayan..ultrason yok.. sadece NST.. alttan muayene ettı.acılma yok sabah polıklınıge gıt dedı.. acılma olmadan ınsanın suyu gelemez mı yanı... neyse.. kendı doktoruma gıttım durumu anlattım. kan tahlılı ıdrar tahlılı nst ve tansıyon nabız ıstedı..
muayene ettı. vajına da rahımde dar. en ufacık bı acılma yok dedı. bebegın suyu fazla bıle dedı. gelen sıvı muhtemelen bebegın baskısıyla baska bı kanaldan ınen sıvıdır hatta ıdrar bıle olabılır. cok su ıctıgınden rengı seffaftır dedı. nst. de sancılarım %80 i gösterdı. tahlıl sonuclarınla beraber ögleden sonra bı daha nst cektır gel dedı..
gıttım doktorum hamıle ve rahatsızlanmıs.. yoktu yerınde.. sonuclar yarın gösterilecek yazıyodu.cıktım geldım..
tabı sabah muayeneden sonra doğumumu kendısının yapıp yapmayacagını sordum.. senın muhtemel tarıhınde ben ızne ayrılmıs oluyorum dedı.. dogumum ıcın 40. haftaya uyumlu dedı. kendı 39. haftamda ayrılmıs olacakmıs... bı de sonucumda PLT denılen deger, yanı kanımın pıhtılasma oranının düşük olması doktoru dırekt ankaraya sevke yönlendırecek.. burda hematoloji bölümü yok. zekaı tahıre sevk edrım düşük cıkarsa doguma alamam 39. da dogum yapıp bana yetıssen de dedi...
basından berı hıkayemı bılıo. gecırdıgım operasyonları, kan uyusmazlıgımızı, pıhtılasma sorunumu vs. vs.. herseyden öte onunla basladım yola.. nasıl ne yapıcam ben sımdı... cok moralım bozuk...cok
cnm allah sana da sabır versın gönlüne göre versın.. yaa doguda ımkanlar sınırlı dıolar.. benım aılem de doguda sayılır.. orda olanın onda biri burda yok...üstelık ilçe orası.. tek bı seker fabrıkası gıbı kuruma sahıp. dandıkten ıkı yıllık üniv. var.. o da sehrın cıkısında.. ama teknolojısınden hastanesınden tut da sokaklarına kadar envaı çesıt lüksün ıcınde ınsanlar... amaaannn... su sıkıntılar bı bıtse.. ben kid çalısanıyım ve cakılı kadroyum taın hakkım yok malesef... esım de bana tabı.
kızlarrrrr ben doğum yaptım doruk paşa 35+5 günlükken 7 ocak 2013 tarihinde 3330 gr. ve 49 cm olarak spinal sezeyanle dünyaya geldi detaylaarı fırsat bulunca yazarım...
Umarım doğumdan sonra da iletişim kurabiliriz böyle herkesle,aslında facebookta bir grup da kurabiliriz diye düşünüyorum,iletişim açısından daha kolay olur,herkese açık da olmaz,burası herkese açık olunca tedirgin olunabiliyor.merak ediyorum hepimizin de bebişlerini
Herkese günaydın... ya bu ilin valisi değişik bi adam ya 1 metre kar var öğrencilere tatil yaptı 3 gündür ama hamileler için tatil falan yok. eşim aracı çıkartamıyor taksiler çalışmıyor bu hamile halimle dolmuşa yürüyorum. yürümek sorun değilde kayarım diye korkuyorum offf ben bu memlekette çalışmak istemiyorum...tüm doğunun olumsuz şartlarını yaşıyoruz...
merhaba hanimlar ilk bebek gelmis masallah acaip heycanlandim ve panik oldum.bende daha ne canta ne bir hazirlik var bu hafta sonu yapagim hazirlik. kolay bi hamileligim var karnim fazla buyumedi kilomda fazla degil o yuzden sanki hic dogum yapacakmisim gibi gelmiyor okuyunca inanilmaz panikledim. hazirlikli olmak lazim yani artik. bu zamandan sonra bebek mujdeleri bekliyoruz degilmi sira sira doguracagiz insallah ayrintilari yazmayi unutmayin hepimiz mutlu bir sekilde anlatacagimiz dogumlar yasariz insallah
Kizlar simdi görümcemden haber geldi, dogum yapmis.
Kendisi G. Antepte, 40 haftalik tam, zaten bekliyorduk ama saat 1 bucukta doguma girmis, suni sanci da cektirmisler, simdi saat 5 bucuk ve sezeryanla dogum yapmis diye haber aldik.
Onca saat bosuna neden sanci cektirdiler madem bebek dönmemis anlamadim, ayrintilari alinca yazarim size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?