Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
evet canım farketmeden çekiyormuş demekki kader ortağıyız nede olsa.... kırıkkaledesin demekki, bende bingöldeyim, doğu görevindeyiz. artık günleri sayıyorum, küçük şehirde polisliğin ne demek olduğunu çok iyi anlıyorum canım, gerçi büyükşehirdede zor ama bu kadar olmaz inş... o piknik olayıda aynen canım, sadece piknikte değil eve misafir çağırıyoruz eşimin telefonu çalsa ödüm kopuyor işe gidecek diye, öyle çok misafir iptal etmişliğimiz varki, hatta bir kere yeni evimize girmişlerdi aradılar eşimi, misafirleri kapıdan döndürdük
benimde cuma 15-16 gün olmuş oluyor hayalim 700 gr alıp bebişin 2500 ü ulaşması kızlar dua edin çok uğraştım inşallah ulaşmıştır artık (

inş 2500 olmuştur canım benim, o kiloları duyunca insanın içi rahatlıyor cidden

Çok teşekkür ederim doktor iyi diyor ama ben sanki daha kilolu olmalı diye düşünüyorum

Bizim arkadaşın alt komşusu 1750 doğmuş ertesi gün geldiler dedi küvezde kalmadımı dedim yoo dedi belki 2 gün kalmıştır.

Bizim arkadaşın eşi 2,5 kilo doğdu 1 gün kalmış. 8 aylık dedi

Kuzenim 2,800 doğdu 1 gün kalmış. 38 haftada sezeryan

Arkadaş 3,200 doğdu 38 haftada küvez yok tabi normal doğum

Çok teşekkür ederim doktor iyi diyor ama ben sanki daha kilolu olmalı diye düşünüyorum

hep başka bebeklerde kıyaslıyoruz da o nedenle üzülüyoruz aslında
sen canını sıkma zayıf bile olsa doğunca hemen kilo alacaklar zaten
içini ferah tut
sağlıkla burdaki herkes bir bir kucağına alacak miniklerini
aaaayyyyyy çok az kaldıııııııı
benım sanırım 15-20 arası bir şey kaldıı
erkenci davranmazsa tabi

yaşamayan anlamaz hamileliği.ben bu iş yerimde gördüm iyiden iyiye. karnım çok çabuk büyüdü, 2,5 aylıkken bile kocamandı. arkadaşlar sürekli aaaaay karnın ne büyük filan diyo,kkimi kibarca kimi kibarsızca. bi gün biri sen karnını daha çıkarıyorsun, duruşun değişti dedi. kiminin karnı büyük olur kiminin küçük olabilir. ama insan aynı şeyi tekrar tekrar duyunca üzülüyor, takmaya başlıyor artık. ben hamileyken duruş değişir zaten demiştim. ama özellikle bi şey yapmıyorum. yok farklı duruyorsun filan demişti. çok önemli bi konu değil ama aynı şey üstüne gidilerek söylenince farklı bi şey arıyorsun altında. ne duygusallığını anlar yaşamayan ne rahatsızlığını.maalesef böyle.

ben çiftli pompa kullandım , süt gelince bi taraftan diğerinden de geliyor. bu yüzden çiftli daha iyi diye düşünüyorum. tekli kullananların yorumu nasıl olur bilmiyorum.

kızlar bu gece bıraz endıselı ve kosturmaca ıcınde gectı. sabaha karsı 5te uykumda bırden su bosaldı bacaklarıma dogru. esımı kaldırdım hemen kadın doğumun acılıne gıttık.. ahhhhhhhhhh kırıkkale.........ımkanlarına o kadar sınır oluyorum kı yaaaaa. bu memlekette koskoca MKE gibi kurum varken. TÜPRAŞ varken, üniversite varken..halkı bu kadar zengınken ...nedır bu varlık ıcınde yokluk. ankaranın gölgesınde kalmıs ve 1 adım ılerlememıs...ilçelerden vasat burası..

anlatıyım..ıcapcı doktor yok..ebe adı altında uykusundan zorla güvenlık tarafından uyandırılan bı bayan..ultrason yok.. sadece NST.. alttan muayene ettı.acılma yok sabah polıklınıge gıt dedı.. acılma olmadan ınsanın suyu gelemez mı yanı... neyse.. kendı doktoruma gıttım durumu anlattım. kan tahlılı ıdrar tahlılı nst ve tansıyon nabız ıstedı..

muayene ettı. vajına da rahımde dar. en ufacık bı acılma yok dedı. bebegın suyu fazla bıle dedı. gelen sıvı muhtemelen bebegın baskısıyla baska bı kanaldan ınen sıvıdır hatta ıdrar bıle olabılır. cok su ıctıgınden rengı seffaftır dedı. nst. de sancılarım %80 i gösterdı. tahlıl sonuclarınla beraber ögleden sonra bı daha nst cektır gel dedı..

gıttım doktorum hamıle ve rahatsızlanmıs.. yoktu yerınde.. sonuclar yarın gösterilecek yazıyodu.cıktım geldım..

tabı sabah muayeneden sonra doğumumu kendısının yapıp yapmayacagını sordum.. senın muhtemel tarıhınde ben ızne ayrılmıs oluyorum dedı.. dogumum ıcın 40. haftaya uyumlu dedı. kendı 39. haftamda ayrılmıs olacakmıs... bı de sonucumda PLT denılen deger, yanı kanımın pıhtılasma oranının düşük olması doktoru dırekt ankaraya sevke yönlendırecek.. burda hematoloji bölümü yok. zekaı tahıre sevk edrım düşük cıkarsa doguma alamam 39. da dogum yapıp bana yetıssen de dedi...

basından berı hıkayemı bılıo. gecırdıgım operasyonları, kan uyusmazlıgımızı, pıhtılasma sorunumu vs. vs.. herseyden öte onunla basladım yola.. nasıl ne yapıcam ben sımdı... cok moralım bozuk...cok

anaammmm kızzz nerdende buldun hemennn
eşim göndermiş bu fotoyu
ben de fellik fellik arıyorum
çok sağooll geellll öpücammm

google amcam sağolsun canımcım geldim yıvrum öp bu arada dikkat et 2 ölçü var orda fiyatıda çok uygun kilim gibi bişey olsa gerek

o depremde bizde ank. daydık.depremin yeri henüz belli değildi. dayımlardaydık gece. heryerde anonslar yapılmıştı evleri boşaltın diye.sabaha kadar arabada radyodan haberleri dinlemiştik. allahım bi daha böyle büyük bir felaket yaşatmasın.

Yuh diyorum sonra doktorlar niye dayak yiyor ooy oy özel hastane yokmu canım orda.

cnm allah sana da sabır versın gönlüne göre versın.. yaa doguda ımkanlar sınırlı dıolar.. benım aılem de doguda sayılır.. orda olanın onda biri burda yok...üstelık ilçe orası.. tek bı seker fabrıkası gıbı kuruma sahıp. dandıkten ıkı yıllık üniv. var.. o da sehrın cıkısında.. ama teknolojısınden hastanesınden tut da sokaklarına kadar envaı çesıt lüksün ıcınde ınsanlar... amaaannn... su sıkıntılar bı bıtse.. ben kid çalısanıyım ve cakılı kadroyum taın hakkım yok malesef... esım de bana tabı.

kızlarrrrr ben doğum yaptım doruk paşa 35+5 günlükken 7 ocak 2013 tarihinde 3330 gr. ve 49 cm olarak spinal sezeyanle dünyaya geldi detaylaarı fırsat bulunca yazarım...

gözün aydın, allah analı babalı büyütsün. gözlerim yaşardı, maaşallah kilosuda iyi boyuda.darısı bekleyenlerin başına

Yuh diyorum sonra doktorlar niye dayak yiyor ooy oy özel hastane yokmu canım orda.

cnm ıkı tane özel hastane var. hatta özel muayenehanesıne gıttııgım ve tecrübesıne güvendıım deha bı doktorum var. o amelıyatlarını bu hastanelerden bırınde yapıo. 1500 tl hastane ve doktor. aslında parasında bıse yok. ınan bu anlamda maddıyat umurumda degıl.. ama ben özel hastaneye bu memlekette zerre güvenmıyorum.. bebegım sarılık olsa koyulacak küvezi yok. senı ya tıpa ya da kadın doğum devlete gönderıolar..ayrıca devlette yapılan teftısler , kalıte standartlarına uygunluk ve sterıl açısından hıc bır yerde yok. özel hastanelerde herseyın tarıhı gecmıs. malzemeler ucuzuna kacılmıs.. benım ablam özelde bı kürtaj oldu.. acısını kat kat kat cektı.. parcaladılar rahımı.. enfeksıyon da kaptı bı güzel.. büyük illerde özel hastanelere dıycek bıseyım yok.. ama burda guvenmem..
kolundan bı kan alacak, nerde atanamayan tecrubesız ıs bılmeyen varsa orda. delık desık edıyo her bı yanını... devletten baska çarem yok

Anladım canım bebek sağlıklı olsunda 1500 bişey değil ordan oraya gitmeye kalkarsanız kaç katı çıkar o paranın zaten Allah yar ve yardımcın olsun üzülme Allah büyük.

allah kolaylık versin,ablam mecburiye karsa gitti2 ayda döndü oradan, tekrar kura hakkı vardı şimdi iç anadoluda. bizde onun nasıl bi yerde olduğuu görmek için gitmiştik, nasıl yapacak burada diye çok düşünmüştük. zorlukları çok elbet. karslılar bile kalmak istemiyo, burada hayat koşulları çok zor demişlerdi orada yaşayanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…