Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Canım iyi şeyler düşün. Seni çok iyi anlıyorum ben de doktora her gidişimde tedirgin oluodum, son sefere kadar. Kese görünecek mi, kalbi duyulacak mı, acaba bir terslik var mı..
Ama şükür herşey yolunda gidiyor, sen de olumlu bak herşeye. Tüp bebek kesinlikle daha zorlu bir süreçtir, ama bak az kalmış öğrenmene.
İnşallah hayırlısıyla duyarsın da için rahatlar. Sonra hep birlikte dertleşe dertleşe gideriz sonuna kadar.

Canım doktorum da sodayı önerdi, özellikle sıcaklarda yaşanan mineral kaybından dolayı. Hatta soda ve ayranı karıştırarak iç dedi. Benim önceleri de düşerdi tansiyonum sıcaktan, şimdi hepsi üstüste geldi sanırım :)
Göbüş için bana da gaz gibi geliyor, sonuçta minişler 2 cm civarında henüz. Ama rahimlerimiz çok büyüdü şu ana kadar olan süreçte, portakaldan daha büyük diyor bazı okuduğum yerler. Bu durumda göbüşlerin de belli olması normal olabilir gibi geliyor.

Günlük 1,5 saat süt izni 2 saate çıkacak demişler. Normalde gün olarak değil de haftanın bir günü süt izni oluyor. 2 saat olursa nasıl değişecek bu durum acaba?

benim bu konularda bilgim yok ama burada bir arkadaş günlük kullanıyordu süt iznini.haftalık ilk defa duyuyorum sonuçta günlük süt veriyosun haftada bir vermiyosun ki...hergün öğle tatiline daha erken çıkıyodu 10buçuk 11 gibi öle hatırlıyorum ben

Yok bu durum, özel sektör için şirketin inisiyatifinde canım. Şöyle ki günlük süt izinlerini birleştirip, (1,5 saat x 5 --> 7,5 saat) 1 gün izinli olabiliyor anneler. Ama buna sıcak bakmayan şirketler de oluyor, bu durumda anne genellikle şirketten 1,5 saat erken ayrılıyor. Tabi anne de günlük ya da haftalık şeklinde seçimini yapabilir..

maşallah cnm gözün aydın benimde 30 temmuz ikili test yapılacak çabuk geçsin günler bi göreyim bende :)

Canım ikili test için süreyi doktor mu söyledi sana.Benim doktorum 21nde çağırmıştı beni 11+3 olarak.Ben gene de 11+5 e aldım.Sence erken mi.
Seninle aramızda 2 gün var sanırım bu sebeple danışmak istedim canım

Yanlış mı bilmiyorum ama ben şöyle duyuyorum hep, evin iş yerine yakınsa günlük gidip gelebiliyorsun mesela akşamları erken çıkabiliyosun. Ama uzaksa hergün gitmeyip haftada 1- tam gün olarak izinli olabiliyorsun. O şekilde yapanlar hergün pompayla süt sağıp dolaba koyuyolar. Sürekli görüyorum işyerimdeki dolapta:) Ertesi gün öğlen içmesi için mi yapıolar onu bilmiyorum ama:):)

anladım cnm dediğim arkadaş memur zaten alt katta çalışıyor üst katta oturuyor çok rahat yani onun için (lojman emniyet aynı bina içinde)...zor cidden çalışırken hep aklında çocuk...Allah yardımcımız olsun...

günaydın kızlar.süt izni yasasındaki değişiklikler benimde akılımı karıştırıyor inşallah biz doğum yapana kadar kesinleşir.hiç bebeğimi bırakıp çalışma gibi niyetim yok ama şartlar olumsuz o yüzden çalışmam lazım

doğrudur cnm o dediğim arkadaşın evi ve çalıştığı yer aynı binanın içinde

benim hocamm derin dondurucuya atmıştı haftalarca yetecek sütü var demişti çok iyi hatırlıyorum...ertesi günede olur daha uzuun süreli olması için derin dondurucuyada atılabilir...tabi sütün çoksa

kızlar bişi soracam size şimdi ikili testte ense kalınlığına detaylı ultrasonlamı bakılıyor yoksa normal bi ultrasonla mı. birde detaylı ultrason için bir tarih falan varmı bakılması gereken hangi aralıkta bakılıyor.biliyorsunuz benim düzenli gittiğim bir dr yok ayrıca detaylıda yok başka şehire gitmem gerekiyor..ona göre ayarlıcamda o işleri

günaydın kızlar.süt izni yasasındaki değişiklikler benimde akılımı karıştırıyor inşallah biz doğum yapana kadar kesinleşir.hiç bebeğimi bırakıp çalışma gibi niyetim yok ama şartlar olumsuz o yüzden çalışmam lazım

günaydın kızlar nasılsınız benim halimden en iyi sizler anlarsınız çoğu kişinin yavaş yavaş göbişler şişmeye başladığını tahmin ediyorum bende aynı şekilde göbiş çıktı ikizlere hamileyim 3-4 aylık gibi göbişim çıktı eteklerim sıkıyo belimi varmı benim gibi olan ????????

canım sabah kahvaltıdan sonra progestan 1 adet alıorum onun etkisi 3 saat sonra etkisini gösteriyor gece yatmadan öncede 2 tane alıorum onu uykuda hissetmiyorum Allahtanbende tansiyon düşüklüğü yapıor önce göz kapaklarım ağırlaşıyor sonra kafam sersem gibi oluyor tutunarak yatıyorum hemen nerde olursam bu yuzden eşim yalnız hiç bir yere bırakmıyor ilacın küpüründe yazıyor araç kullanmayı bile yasaklıyor3 ay sonra kesicez demişti doktorum ilk başlarda düşük tehlikesiyle hep içirdi 3 ay ım kendi hesaplarıma göre doldu :26:bu cuma 2 li test için gidecektim perinatolojide randevum vardı hemde ilacı soracaktım artık bırakayım die ama randevum haftaya çarşambaya ertelendigün sayıyorum...

selam kızlar

Keçiboynuzu pekmezini tüketiyorum ben üzümden farkı var mıdır acaba hiçbir fikrim yok.Hangi meyveymiş o canım ben de istiyorum adını özelimee:125:

tamam canım yazyım birazdan

pekmezin suyla karışımını bende çok severim ama işte tatlıya karşı soğuğum şuan
hiç cnm istemiyo. bide bi kaç kez yediğimde midem bulandı korkuyom yemeye
belki 1-2 aya yiyebilirsem pekmezde yerim yada şerbetini yaparım
teşekkür ederim canım zordu atlattık çok şükür

yeni yasanın en güzel yanı çalışan annelere doğumdan sonra 6 ay ücretli izin inşallah
olur yoksa emzirme hep yarım yamalak oluyo

benide kapsarmıki. taşerondayım ben hiç umudum yok

:) Bebişler büyüyo annesi:) Bizde de var aynı durum, pantolon etekler filan sıkmaya başladı yavaş yavaş. Senin hem de ikizmiş daha önce belli olur hamileliğin. benim de hemen çıksın istiyorum ama biraz daha zaman var galiba.

Ben bi de başka konuları okurken bişe öğrendim kızlar, hani göbekte, bacaklarda vs çatlaklar oluyo ya ilerleyen dönemlerde, onun sebebi sıkı iç çamaşırları yada beli sıkan kıyafetlermiş. O yüzden mecbur kalmadıkça göbüşler büyüyünce bol,tiril tiril giymek lazım. tabiki ırsi ya da vücut yapısıyla ilgili de oluyor çatlaklar ama sıkı kıyafetler de etkiliyormuş diye okudum deneyimli kişilerden:)

evet bende okumuştum ve baya aklıma takıldı doğruluk payı vardır mutlaka dün etek giymiştim mahvoldum akşama kadar bugün bol tiril tiril elbise giydim nasıl rahat ettim anlatamam size doğru dürüst gebe kıyafet malzemesi satan mağazada görmedim hiç bu hafta fatih yolu gözüktü bana orda vardır böyle şeyler

kızlar şu kan pıhtılaşması hakkında bilgisi olan baktıran varmı..kanda neye bakılıyor acaba bide bakılması gereken bir zman aralığı varmı...eğer böyle bir sorun varsa sezeryanla doğum gerekiyormuş...

bir konu buldum, anladığım kadarıyla hamileliğin başlangıcından sonuna kadar iğne olunması gerekirmiş kan pıhtılaşması varsa. Bi bak sen de istersen cnm.Link;

http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/166405-hamilelikte-kan-pihtilasmasi.html

bende okudum canım onu
vardır mutlaka doğruluk payı
bende pzrtsiden beri hamile pantolonu giyiyorum göbeğim çok rahat bişi yok sanki orda
bide çıtçıtlı badi giyerdim ben normal atlete döndüm,sıkmıyo böle
bide bol bluz gömleklerimden giyiyorum
haftaya filan daha rahat bişiler almayı düşünüyorum
kış hamileliğide zor olcak sanırım
iyice göbek büyücek
kaban mont filan lazım
kazaklar keza öle bol şeyler lazım
ayaklar şişerse bot filan lazım rahat
pofff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…