benim tüp bebek canım
5 temmuzda keseyi gördüm
13 temmuzda kese büyümüş ama kalp atışı oluşmamıştı
23 temmuzda tekrar gideceğim
2.gün embriyosuydu
ama çok korkuyorum ya duyumazsam diye:18:
geçmiş olsun cnm sıcaklardan ve hamilelik dolayısıyla normal dedi bana dr. benimde öle çok düşüyor...tuzu hamilelikte azaltın derler ama ben azaltmadım açıkçası. çünkü çok terliyorum tansiyonumda çok düşmesin diye alıyorum tuz. tuzlu ayran iç ayaklarını yukarda başına yüksek yastık koymadan uzan...ayrıca eşim bana maden suyuna tuz limon katarak bişi hazırlıyo o da çok iyi geliyo ben ekşili tuuzlu şeyleri seviyorum o yüzden hoşuma gidiyo böyle şeyler...ayrıca maden suyuyla yapılan ayran da çok güzel oluyor...çok sıcaklarda ve çok terlediğinde bunlar seni rahatlatır diye düşünüyorum ...göbek konusuna gelince bende eski pantolonlarımı falan giyiyorum özellikle önceden biraz bol olanları tercih ediyorum şimdi tam oluyorbana sanki büyüdüğünden değilde gaz varmış gibi geliyor
Günlük 1,5 saat süt izni 2 saate çıkacak demişler. Normalde gün olarak değil de haftanın bir günü süt izni oluyor. 2 saat olursa nasıl değişecek bu durum acaba?
maşallah cnm gözün aydın benimde 30 temmuz ikili test yapılacak çabuk geçsin günler bi göreyim bende :)
benim bu konularda bilgim yok ama burada bir arkadaş günlük kullanıyordu süt iznini.haftalık ilk defa duyuyorum sonuçta günlük süt veriyosun haftada bir vermiyosun ki...hergün öğle tatiline daha erken çıkıyodu 10buçuk 11 gibi öle hatırlıyorum ben
maşallah cnm gözün aydın benimde 30 temmuz ikili test yapılacak çabuk geçsin günler bi göreyim bende :)
benim bu konularda bilgim yok ama burada bir arkadaş günlük kullanıyordu süt iznini.haftalık ilk defa duyuyorum sonuçta günlük süt veriyosun haftada bir vermiyosun ki...hergün öğle tatiline daha erken çıkıyodu 10buçuk 11 gibi öle hatırlıyorum ben
Yok bu durum, özel sektör için şirketin inisiyatifinde canım. Şöyle ki günlük süt izinlerini birleştirip, (1,5 saat x 5 --> 7,5 saat) 1 gün izinli olabiliyor anneler. Ama buna sıcak bakmayan şirketler de oluyor, bu durumda anne genellikle şirketten 1,5 saat erken ayrılıyor. Tabi anne de günlük ya da haftalık şeklinde seçimini yapabilir..
Yanlış mı bilmiyorum ama ben şöyle duyuyorum hep, evin iş yerine yakınsa günlük gidip gelebiliyorsun mesela akşamları erken çıkabiliyosun. Ama uzaksa hergün gitmeyip haftada 1- tam gün olarak izinli olabiliyorsun. O şekilde yapanlar hergün pompayla süt sağıp dolaba koyuyolar. Sürekli görüyorum işyerimdeki dolapta:) Ertesi gün öğlen içmesi için mi yapıolar onu bilmiyorum ama:):)
Berrak dikkatimi çekti hergün bu saatler de içiyorsun ilacını:) folik mi kullanıyodun cnm, ben kan ilacını akşam yatmaya yakın içiyorum işyerinde uyuklamamak için :) seninkini merak ettim, yan etkisi vs çok yoktur inş.
Keçiboynuzu pekmezini tüketiyorum ben üzümden farkı var mıdır acaba hiçbir fikrim yok.Hangi meyveymiş o canım ben de istiyorum adını özelimee:125:
bende yiyemiyorum ama pekmmez üzerine biraz limon sıkıyorum.üzerine soğuk su ekleyip meyve suyu gibi içiyorum sizde dmeyebilirsiniz böyle daha iyi geldi bana...bende çok tatlı sevmiyorum limon yatıştırıyo onu. ayrıca bir arkadaşım pekmez ile limonun demir alımını arttırdığını söylemişti ne kadar doğru bilmiyorum ama...
ayrıca annen içinde çok çok geçmiş olsun zorlu bir süreç geçirmişsiniz.
genelde hamile arkadaşlarım başta kansızlık sorunu çekmediler ama sonlara doğru çoğunlukla çıkıyor malesef...pekmezi bu şekilde denemenizi öneririm :121:
yeni yasanın en güzel yanı çalışan annelere doğumdan sonra 6 ay ücretli izin inşallah
olur yoksa emzirme hep yarım yamalak oluyo
günaydın kızlar nasılsınız benim halimden en iyi sizler anlarsınız çoğu kişinin yavaş yavaş göbişler şişmeye başladığını tahmin ediyorum bende aynı şekilde göbiş çıktı ikizlere hamileyim 3-4 aylık gibi göbişim çıktı eteklerim sıkıyo belimi varmı benim gibi olan ????????
:) Bebişler büyüyo annesi:) Bizde de var aynı durum, pantolon etekler filan sıkmaya başladı yavaş yavaş. Senin hem de ikizmiş daha önce belli olur hamileliğin. benim de hemen çıksın istiyorum ama biraz daha zaman var galiba.
Ben bi de başka konuları okurken bişe öğrendim kızlar, hani göbekte, bacaklarda vs çatlaklar oluyo ya ilerleyen dönemlerde, onun sebebi sıkı iç çamaşırları yada beli sıkan kıyafetlermiş. O yüzden mecbur kalmadıkça göbüşler büyüyünce bol,tiril tiril giymek lazım. tabiki ırsi ya da vücut yapısıyla ilgili de oluyor çatlaklar ama sıkı kıyafetler de etkiliyormuş diye okudum deneyimli kişilerden:)
kızlar şu kan pıhtılaşması hakkında bilgisi olan baktıran varmı..kanda neye bakılıyor acaba bide bakılması gereken bir zman aralığı varmı...eğer böyle bir sorun varsa sezeryanla doğum gerekiyormuş...
:) Bebişler büyüyo annesi:) Bizde de var aynı durum, pantolon etekler filan sıkmaya başladı yavaş yavaş. Senin hem de ikizmiş daha önce belli olur hamileliğin. benim de hemen çıksın istiyorum ama biraz daha zaman var galiba.
Ben bi de başka konuları okurken bişe öğrendim kızlar, hani göbekte, bacaklarda vs çatlaklar oluyo ya ilerleyen dönemlerde, onun sebebi sıkı iç çamaşırları yada beli sıkan kıyafetlermiş. O yüzden mecbur kalmadıkça göbüşler büyüyünce bol,tiril tiril giymek lazım. tabiki ırsi ya da vücut yapısıyla ilgili de oluyor çatlaklar ama sıkı kıyafetler de etkiliyormuş diye okudum deneyimli kişilerden:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?