Doğumuma kalmış 2 hafta, bunun heyecanını yaşamak varken 5 para etmez insanlarla uğraşıyorum deli olucam ya. Sözde annem geldi rahatlayacaktım. Baydı kadın beni baydı. Ablam denen geri zekalı 1 kez olsun aramaz normal zamanda şimdi bizim eve geldi ya arayıp bize gelmeyecek misin diye soruyor. Annem de gidemedi kaldı. Onun da gönlünü alsaydım diye. Ben de diyorum ki şimdi sırası değil benim sana ihtiyacım var, memlekete dönmeden uğrarsın ablama diye. Dün fena kapıştık. Bi baktım bavulunu toplamış ablamda kalacakmış. Ağla ağla kasıldım kaldım. Korktu sonra pişman oldu. Konuşurken söylediklerini bir bilseniz öldürür insanı. Bak torunun olacak mutlu ol diyorum, torunu ne kadar görücem ben diyor. Yaşı olmuş 65 zaten 70'inde ölürmüş. Ortalama bu kadar yaşıyormuş insanlar. O gelmeden önce hastalıktan kırılıyordum ama mutluydum. Kadın omuzlarımı çöktürdü sağolsun.Hele ablamın sürekli mağdur edebiyatı yapmasından bıktım usandım. Gördüğüm yerde boğazını sıkasım var. Beni aylarca aramadı, annemin geçen gelişinde geldiklerinde eşim ters davrandı yalan değil ama beni aramadığı için tepkiliydi ki o zaman 6 aylık hamileydim. İşte o yüzden mağdur şimdi bu öküzler. Karı koca mağduruz o yüzden gelemiyoruz derdindeler. Çok kötü konuşucam da içime atıyorum. Ablamın 8 aydır arayıp bebeği sormaması normal mi diyorum, normal diyor yaaaHer insan bir olmazmış, karnımdaki çocuğa ne yapabilirmiş...Haberi duyunca ne kendisi ne eşi gözünüz aydın bile demedi diyorum. Denmez zaten diyor, doğmamış çocuğa denmezmiş. Ölür müsün öldürür müsün.Off!Başınızı ağrıttım yine.
Herkes hastaneden bebeğinden konuşuyor ne güzel. Ben de şimdi hazırlanıp muayeneye gidicem. Nst ye giricem yine. 24 ocak demişti doktor ama bakalım ne diyecek. Dün çok ağladım, çok kasıldım. Kuzuma haksızlık ettim 5 para etmez insanlar yüzünden. Annem de moral vereceğine var olan moralimin de içine etti. Eşim de çok kızgın. Neyse şimdi doktora odaklanmalıyım. Her yanımdan alev çıkıyor kızgınlıktan yanıyorum. Allah sabır versin bana.
kızlar nasılsınız bakalım
şöyle bir geçmişe baktım ama tek tek cevap yazacak vaktim yok
canı sıkkın olanlar düzelsin hemen bakayım kimseye değmez bebekleri üzmeyin
kontrole gidenler güzel güzel haberlerle dönün
ben de bugün artık kayınvalideme gidiyorum annem de olacak tabi
hastaneye ve doktora yakın olmalıyız artık
oradayken sık sık takip edemem ama her aşamadan haberiniz olur
canınızı sıkmayın mutlu ve neşeli olun ki bebeklerimiz aceleci davranmasın
Çok haklısın canım.Bebeklerimiz en önemlisi.
Haberdar et kendinden ve erkenden doğurma sakın :))
Doğumuma kalmış 2 hafta, bunun heyecanını yaşamak varken 5 para etmez insanlarla uğraşıyorum deli olucam ya. Sözde annem geldi rahatlayacaktım. Baydı kadın beni baydı. Ablam denen geri zekalı 1 kez olsun aramaz normal zamanda şimdi bizim eve geldi ya arayıp bize gelmeyecek misin diye soruyor. Annem de gidemedi kaldı. Onun da gönlünü alsaydım diye. Ben de diyorum ki şimdi sırası değil benim sana ihtiyacım var, memlekete dönmeden uğrarsın ablama diye. Dün fena kapıştık. Bi baktım bavulunu toplamış ablamda kalacakmış. Ağla ağla kasıldım kaldım. Korktu sonra pişman oldu. Konuşurken söylediklerini bir bilseniz öldürür insanı. Bak torunun olacak mutlu ol diyorum, torunu ne kadar görücem ben diyor. Yaşı olmuş 65 zaten 70'inde ölürmüş. Ortalama bu kadar yaşıyormuş insanlar. O gelmeden önce hastalıktan kırılıyordum ama mutluydum. Kadın omuzlarımı çöktürdü sağolsun.Hele ablamın sürekli mağdur edebiyatı yapmasından bıktım usandım. Gördüğüm yerde boğazını sıkasım var. Beni aylarca aramadı, annemin geçen gelişinde geldiklerinde eşim ters davrandı yalan değil ama beni aramadığı için tepkiliydi ki o zaman 6 aylık hamileydim. İşte o yüzden mağdur şimdi bu öküzler. Karı koca mağduruz o yüzden gelemiyoruz derdindeler. Çok kötü konuşucam da içime atıyorum. Ablamın 8 aydır arayıp bebeği sormaması normal mi diyorum, normal diyor yaaaHer insan bir olmazmış, karnımdaki çocuğa ne yapabilirmiş...Haberi duyunca ne kendisi ne eşi gözünüz aydın bile demedi diyorum. Denmez zaten diyor, doğmamış çocuğa denmezmiş. Ölür müsün öldürür müsün.Off!Başınızı ağrıttım yine.
Herkes hastaneden bebeğinden konuşuyor ne güzel. Ben de şimdi hazırlanıp muayeneye gidicem. Nst ye giricem yine. 24 ocak demişti doktor ama bakalım ne diyecek. Dün çok ağladım, çok kasıldım. Kuzuma haksızlık ettim 5 para etmez insanlar yüzünden. Annem de moral vereceğine var olan moralimin de içine etti. Eşim de çok kızgın. Neyse şimdi doktora odaklanmalıyım. Her yanımdan alev çıkıyor kızgınlıktan yanıyorum. Allah sabır versin bana.
Devlet hasaneleri hakkinda soediklerinizden sonra hak veriyorum size. Nedense bi cok insan devlete kapak.attiktan sonra kendilerini bisey sanip.saygisiz rahat ve basibos davraniyo. Belki duzelmistir dedim. Abimin esi devlette dogum yapti cok memnundu. Bende hamileligimin ilk ayi turkiyedeydim para verip devlette muayne oldum doktoru cok iyiydi cok ilgilenmisti ama kasadaki adam 50 tlmi carpti :) nasil sinirlendiysem tansiyonum firmalmis :) bu sistemin en kisa zamanda degismesi lazim aslinda gorevlilerin kendine ceki duzen vermesi lazim. Kabul edemiyorum.bunu. biz ne kadar ucretsiz muayne oluyo gibi gozuksekte onlar bizim sirtimizdan para kazaniyor.aslinda iyi bir sikayet platformu olmasi lazim. Isine sahip.cikmayan cezalandirilmali. Ne bilim insanlar ssk li ama ssk dan yararlanamiyo. Tamam ozelin belli ucretini oduyo olabilir ama. Aman ne bilim boyle seyleri gorunce gidip hepsini dovesim gelio.
Ceyzimm hoşgeldinn nerelerdesinn
Canım Allah çözümsüz dert vermesin.Sakın can sıkma , ne kaldı şurada büyük kavuşmaya
hiç niyetim yok benım erken doğurmaya umarım oğlumun da yoktur
yarın kontrolde belli olur her şey
hepinizi öpüyorum
çıkmam lazım
mutlu günlerrr
Devlet hasaneleri hakkinda soediklerinizden sonra hak veriyorum size. Nedense bi cok insan devlete kapak.attiktan sonra kendilerini bisey sanip.saygisiz rahat ve basibos davraniyo. Belki duzelmistir dedim. Abimin esi devlette dogum yapti cok memnundu. Bende hamileligimin ilk ayi turkiyedeydim para verip devlette muayne oldum doktoru cok iyiydi cok ilgilenmisti ama kasadaki adam 50 tlmi carpti :) nasil sinirlendiysem tansiyonum firmalmis :) bu sistemin en kisa zamanda degismesi lazim aslinda gorevlilerin kendine ceki duzen vermesi lazim. Kabul edemiyorum.bunu. biz ne kadar ucretsiz muayne oluyo gibi gozuksekte onlar bizim sirtimizdan para kazaniyor.aslinda iyi bir sikayet platformu olmasi lazim. Isine sahip.cikmayan cezalandirilmali. Ne bilim insanlar ssk li ama ssk dan yararlanamiyo. Tamam ozelin belli ucretini oduyo olabilir ama. Aman ne bilim boyle seyleri gorunce gidip hepsini dovesim gelio.
Canim bende öyle sinirden stresten kac geceler agladim, aglamamin sebebi olan insanlardan da onlar yüzünden bebegimi üzdügüm icin daha cok nefret ettim. Ama bazi insalara bazi seyleri anlatamiyorsun, bu yüzden bazi kisilerin neden arayip sormaadiklarini üzülecegine, sevinmek gerekiyor, bazi insanlarin uzak durmasi daha iyi geliyor insana.
Canim ben ALmanya'dan gelin geldim buraya sende Avusturyadasin, sartlar hemen hemen ayni, orada cebinden tek kurus ödemeden doguruyorsun + bide para aliyorsun. Burda ki sistem maalesef böyle. Ailem kac kere gel burada dogur dedi, türkiyede para vericeksin, burda para alicaksin dedi. Sirf esimin yaninda olmak icin türkiyeyi sectim ama bazen pisman olmuyor degilim.
Hastanelre cok para veriliyor maalesef, benim acikcasi 1500ten hadi en fazla 2000den daha cok verecek durumum yok. zaten muayne ücretleri 72 tl benim aylik
Doktorumuda disardan getirtecegim icin, anlasmali oldugu iki hastane var, biri
Central Hospital / Bostanci : Gittim gördüm, süper bi hastane, bebek dostu, hersey dört dörtlük, bebege ve anneye acayip önem veriyorlar, tüm calisanlarda güler yüz sart, doguma gelenleri ekip olarak kapida karsiliyorlaar ama normal dogum 900, sezeryan 1600 + epidural icin 390 felan dedikleri icin maalesef vaz gecmek zorunda kaldim. CÜnkü bu fiyata arti bide doktorumun ücreti gelicekti, ne kadar oldugunu bilmiyorum ama 300-400 tl herhalde
Ikinci hastane Özel Pendik Bölge hastanesi, orasida 650 normal - 950 sezeryan + 250 epidural, orasida iyi hastaneymis ama gidip görmedim, ama icinde yenidogan ünitesi vs. mevcutmus, doktoruma güvendigim icin secim yaptigi hastanelerede güveniyorum o yüzden orayi secicem.
Kizlar bu arada benim de bugün kontrolum var. Aslinda saat 20:00daydi, ama doktorum dogumlara giricekmis aksam 11e alindi, sabirsizlikla bekliyorum
doğru söylüyorsun arkadaşım da insanoğlu işte yine de düşünmeden edemiyor. ama dediğin gibi sabretmek lazım biraz daha moral bozmamak lazım kuzucukların hatırına..
Kuzunu düşün canım benim boşver, yaşayacaklarını:) onun mis kokusunu küçük ellerini :))
:)) aynen öyle yapacağım ben de.. teşekkür ederim destekleriniz için. moralim düzeldi. bugün itibariyle doğum iznine de ayrılmış oluyorum. son bir kaç eksiğimiz var onları da tamamlayayım bari ne olur ne olmaz belki erkenden oğluşumun mis kokusunu duyar, küçücük ellerini tutarım..:)) Allah hepimize zamanında hayırlı doğumlar versin..
Belfücüm evet gec ama ancak o saatde gelicekmis muaynehaneye, artik kontrol ederken uyuklamazsa iydir, o saatde de pek hasta cekmek istemezler diye düsünüyorum, insallah aksi davranmaz. Yarinada ertelemek istemiyorum, bugünü sabirsizlikla bekledim cünkü.
Kuzum alemsin valla :) Bununla cahilliğin ne alakası var , hepimiz öğreniyoruz hep beraber işte.
Cevap yazacağın kişinin mesajının altında alıntı ile ceavpla var, onun yanındaki minik pencereyi tıkladın mı onu işaretlemiş oluyorsun, diğer konuşucaklarını da işaretleyip konuya cevap ver dediğinde tüm hepsi geliyor.
Bu durumun önemli olduğunu biliyorum.Yakın yaşıyor bu sıkıntıyıEn garanti şekilde doğumun olmasında fayda var canım.
Kuzun da maşallah çok iyi :)Sağlıkla kavuştursun
Hamilelik hormonlarımız devrede kuzum , herşeyin güzel sonlanmasına az kaldı, az daha sabır :)
Kuzuların sağı solu belli olmaz, bizim hatunda henüz ters.Doktor 38de dönmediyse sezeryan diyor bize bakalım.
Ceyzim valla çalışana evde oturmak zor geliyor kuzumBende doğursam keşke dedim çok defa.
Kuzun nasılmış az detay ver.Çok detaylı konuşmadık, ne dedi doktorun
deniycem cnm bakalım herkese bırden cvp verebılecek mıyım .. saol kuzum.. bu arada su kan meselesı yakınında varmıs yaa. o ne yaptı nasıl hamılelıgı falan sorun oldu mu
Kızlar dogum izni ile ilgili aşağıdaki haberi duydunuz mu? Yani ne izinmiş bir karara bağlayamadılar(
http://www.trthaber.com/haber/saglik/akdagdan-dogum-izni-aciklamasi-70498.html
Canım en iyi hangi hastaneyse orası olsun inş hayırlısıherkese hayırlı cumalar kızlar. facem yok bnm ve hıç anlamam öyle seylerden valla ben lınk bıle ekleyemıyorum sayfaya:) üniversiteli cahılın önde gıdenıyım. mesela su aynı anda herkese cvp verme sayfasını nasıl yapıosunuz. ben tek tek ayrı ayrı yazıp yolluyorum.kocaman bı tabloda her ayrı ısme yazamıyorum. bi öğretıverın hayrınıza:)
dün kontrolüm vardı tahlil sonuclarımı da aldım. dr. ooooooooo cnm senı hemen sevk edıyorum burda ben degıl hıç bı dr göze almaz sezaryenını dedıkanın pıhtılasma durumu malum mın 142 olması gereken deger bende 97 cıktı. ankaraya numune veya atatürk arastırmaya gıt. hematoloji bölümüne dedı. ıkıncı bı amelıyat , kanamayı durduramama bı sürü riski var bu degerın. dogumundan önce son bı tahlıl yaparız o zamana kadar 110 u falan görse de yeter bizim için. ama ben de ızne ayrılıcam.. 39. haftanda bıdaha gözden gecırırız dıycem ama ben olmıycam dedı... gel de can sıkma.. basından berı hıkayenı takıp eden bılen bı dr. olsun.. o da hamıle olsun ızne ayrılsın ( nasıp... de ya bu deger üc haftaya yükselmezse nolucak bılen eden var mı aranızda kızlar yaaa
onun harıcınde pasamın saglıgı gayet ıı.2900 gr. 36+4 haftalık.suyu gayet ıı sen son ana kadar dogurmazsın acılma da yok dedı.. nst de sancılar %80 göstermıstı ama ögleden sonra bı daha cektırdım.. 20 lerde cıktı.. bunlar anlamlı sancılar degıl dedı. cıger gelısımı ıcın son ana kadar bebegın durması cok önemlı dedı... rabbım tüm bebelere saglık can kan ve güzellık versıın:)
Belfüm salı gunu gittim çalışabilir raporu aldım.dr muayene etti çok iyi maş.dedi 5subat görünüyor ama beklemez bence dedi.37.hafta 3235gr kuzum.sonra nst ye gönderdi çatı muayenesini sordum daha erkenmiş kızım da dönmemiş ama sezeryan lafı hiç etmedi hoş benm de işime geliyor. Ona çok guveniyorum risk olmadığı sürece hep bekleme taraftarı.nst de sancım yoktu baya kişiyi aradık sesi dinlettik çok güzeldi.allahım hepimizi n yüzünü güldürsüninş. Kontroller çok önemli artık senden ve herkesten güzel hbrler bekliyorumKuzum alemsin valla :) Bununla cahilliğin ne alakası var , hepimiz öğreniyoruz hep beraber işte.
Cevap yazacağın kişinin mesajının altında alıntı ile ceavpla var, onun yanındaki minik pencereyi tıkladın mı onu işaretlemiş oluyorsun, diğer ıkonuşucaklarını da işaretleyip konuya cevap ver dediğinde tüm hepsi geliyor.
Bu durumun önemli olduğunu biliyorum.Yakın yaşıyor bu sıkıntıyıEn garanti şekilde doğumun olmasında fayda var canım.
Kuzun da maşallah çok iyi :)Sağlıkla kavuştursun
Hamilelik hormonlarımız devrede kuzum , herşeyin güzel sonlanmasına az kaldı, az daha sabır :)
Kuzuların sağı solu belli olmaz, bizim hatunda henüz ters.Doktor 38de dönmediyse sezeryan diyor bize bakalım.
Ceyzim valla çalışana evde oturmak zor geliyor kuzumBende doğursam keşke dedim çok defa.
Kuzun nasılmış az detay ver.Çok detaylı konuşmadık, ne dedi doktorun
Oo baya geçmiş cnm guzel hbrler bekliyoruz inşCanim bende öyle sinirden stresten kac geceler agladim, aglamamin sebebi olan insanlardan da onlar yüzünden bebegimi üzdügüm icin daha cok nefret ettim. Ama bazi insalara bazi seyleri anlatamiyorsun, bu yüzden bazi kisilerin neden arayip sormaadiklarini üzülecegine, sevinmek gerekiyor, bazi insanlarin uzak durmasi daha iyi geliyor insana.
Canim ben ALmanya'dan gelin geldim buraya sende Avusturyadasin, sartlar hemen hemen ayni, orada cebinden tek kurus ödemeden doguruyorsun + bide para aliyorsun. Burda ki sistem maalesef böyle. Ailem kac kere gel burada dogur dedi, türkiyede para vericeksin, burda para alicaksin dedi. Sirf esimin yaninda olmak icin türkiyeyi sectim ama bazen pisman olmuyor degilim.
Hastanelre cok para veriliyor maalesef, benim acikcasi 1500ten hadi en fazla 2000den daha cok verecek durumum yok. zaten muayne ücretleri 72 tl benim aylik
Doktorumuda disardan getirtecegim icin, anlasmali oldugu iki hastane var, biri
Central Hospital / Bostanci : Gittim gördüm, süper bi hastane, bebek dostu, hersey dört dörtlük, bebege ve anneye acayip önem veriyorlar, tüm calisanlarda güler yüz sart, doguma gelenleri ekip olarak kapida karsiliyorlaar ama normal dogum 900, sezeryan 1600 + epidural icin 390 felan dedikleri icin maalesef vaz gecmek zorunda kaldim. CÜnkü bu fiyata arti bide doktorumun ücreti gelicekti, ne kadar oldugunu bilmiyorum ama 300-400 tl herhalde
Ikinci hastane Özel Pendik Bölge hastanesi, orasida 650 normal - 950 sezeryan + 250 epidural, orasida iyi hastaneymis ama gidip görmedim, ama icinde yenidogan ünitesi vs. mevcutmus, doktoruma güvendigim icin secim yaptigi hastanelerede güveniyorum o yüzden orayi secicem.
Kizlar bu arada benim de bugün kontrolum var. Aslinda saat 20:00daydi, ama doktorum dogumlara giricekmis aksam 11e alindi, sabirsizlikla bekliyorum
Canım en iyi hangi hastaneyse orası olsun inş hayırlısı
Belfüm salı gunu gittim çalışabilir raporu aldım.dr muayene etti çok iyi maş.dedi 5subat görünüyor ama beklemez bence dedi.37.hafta 3235gr kuzum.sonra nst ye gönderdi çatı muayenesini sordum daha erkenmiş kızım da dönmemiş ama sezeryan lafı hiç etmedi hoş benm de işime geliyor. Ona çok guveniyorum risk olmadığı sürece hep bekleme taraftarı.nst de sancım yoktu baya kişiyi aradık sesi dinlettik çok güzeldi.allahım hepimizi n yüzünü güldürsüninş. Kontroller çok önemli artık senden ve herkesten güzel hbrler bekliyorum
Oo baya geçmiş cnm guzel hbrler bekliyoruz inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?