ne kadar enerjik gibi görünüyorum dimi , alaaakası yok ! gece ölümden döndüm !
içtiğim antibiyotik ve ilaçlar beni uyuttu, gözkapaklarımı kaldıramaz oldum , ama sürekli döndüm durdum çünkü ne yana dönsem altta kalan bacağım ve kalçam çürümüş gibi ağrıyor ve sancı yapıyordu.. ben de sırtüstü yattım (bunların hepsi yarı bilinçsizce.. uyanamıyordum bitürlü) yanlız ne kadar sırtüstü yattıysam artık , gözlerimi bi açtım ki nefes alamıyorum , kıpırdayamıyorum sesim çıkmıyor, adamı dürtemiyoorum, sağa sola dönmem imkansız..son nefesimi veriyordum .. başladım ayetel kürsü okumaya.. sonra bir anda bir güç geldi kendimi sağa yuvarlayıvermişim , ciğerlerim yırtılacak gibi oldu , nefesim düzelmeye başladı
sonra da oturarak sabahı ettim , ama gözlerim gene kapalıydı .. açamadım bi türlüüü
bu augmentin amma ağır bi antibiyotikmiş..
tek korkum , çok fazla döndüm durdum nerdeyse yüzükoyuna yakın pozisyonlara bile girdim uyku haliyle , oğluma bişi yapmamışımdır inşallahh
minik zayıf zayıf tekmeler hissediyordum çünkü
ama bi naaalet gözümü açıp da kendime çeki düzen veremedimmm
demin doktoru aradım anlattım , sakın sırtüstü yatma , tansiyonun ve nabzın düşer dedi..zararlı dedi
sadece benim değil , bebeğim için de zararlıymış
ben de öyle tahmin etmiştim zaten, sırtüstü yatmaktan dolayı tıkandım öyle
herkese hayırlı cumalar kızlar. facem yok bnm ve hıç anlamam öyle seylerden valla ben lınk bıle ekleyemıyorum sayfaya:) üniversiteli cahılın önde gıdenıyım. mesela su aynı anda herkese cvp verme sayfasını nasıl yapıosunuz. ben tek tek ayrı ayrı yazıp yolluyorum.kocaman bı tabloda her ayrı ısme yazamıyorum. bi öğretıverın hayrınıza:)
dün kontrolüm vardı tahlil sonuclarımı da aldım. dr. ooooooooo cnm senı hemen sevk edıyorum burda ben degıl hıç bı dr göze almaz sezaryenını dedıkanın pıhtılasma durumu malum mın 142 olması gereken deger bende 97 cıktı. ankaraya numune veya atatürk arastırmaya gıt. hematoloji bölümüne dedı. ıkıncı bı amelıyat , kanamayı durduramama bı sürü riski var bu degerın. dogumundan önce son bı tahlıl yaparız o zamana kadar 110 u falan görse de yeter bizim için. ama ben de ızne ayrılıcam.. 39. haftanda bıdaha gözden gecırırız dıycem ama ben olmıycam dedı... gel de can sıkma.. basından berı hıkayenı takıp eden bılen bı dr. olsun.. o da hamıle olsun ızne ayrılsın ( nasıp... de ya bu deger üc haftaya yükselmezse nolucak bılen eden var mı aranızda kızlar yaaa
onun harıcınde pasamın saglıgı gayet ıı.2900 gr. 36+4 haftalık.suyu gayet ıı sen son ana kadar dogurmazsın acılma da yok dedı.. nst de sancılar %80 göstermıstı ama ögleden sonra bı daha cektırdım.. 20 lerde cıktı.. bunlar anlamlı sancılar degıl dedı. cıger gelısımı ıcın son ana kadar bebegın durması cok önemlı dedı... rabbım tüm bebelere saglık can kan ve güzellık versıın:)
yaaa takma boşver diyeceğim ama insan takıyor ister istemez hele ki en yakınları böyle davranınca...anlaşılıyor ki ablan annene çekmiş,annen her yaptığını hoşgördüğüne göre...ya da aranız iyice bozulmasın diye seni sakinleştirmek için öyle konuşuyor sen haklısın ama düşündüğün şeylerde benim de annem veya kayınvalidemler gelecekti ilk doğumumda şehir dışındalardı ve bulunamamışlardı annemler ben tek kızlarıyım bir daha böyle bir fırsat olmaz gelsinler onlar bulunsunlar bu sefer de istedim Allah var o da kayınvaliden gelecekse biz sonra da gelsek olur ben isterim orda olmak ama onlara da ayıp olmasın falan diyor (üçümüz de farklı şehirlerdeyiz) kayınvalidem de nasıl olduysa ben nasıl istiyorsam öyle olmasını söylediği için ve biz ilk kızım gibi haftasını doldurmadan doğabilir diye haftaya gelmelerini istedik annemlerden haftaya gelecekler ama olabildiğince geç gelmek istiyor biraz doğumdan önce biraz da sonra kalacaklar ya 'sıkılırsak o kadar kalınca' dedi tepem attı gelmeyin o zaman anne söyleyim kayınvalidemler gelsin dedim ne sıkılması değil mi?torunlarının yanına geliyorsun gel belki bana bir yardımın dokunur akşama kadar evde yalnızım aniden birşey olsa yanımda bulun duygu eksikliği mi var desem,duygularını gösterme eksikliğimi bilemedim insan anne olunca anlar diyorlar ya evet anlıyor ama sadece güzelliklerini değil kendi annesinin babasının eksikliklerini de daha iyi farkediyor neyse uzatmayım fazla...sinirlenince kasılmalarımız artıyor o yüzden relaks ollll
içtiğim antibiyotik ve ilaçlar beni uyuttu, gözkapaklarımı kaldıramaz oldum , ama sürekli döndüm durdum çünkü ne yana dönsem altta kalan bacağım ve kalçam çürümüş gibi ağrıyor ve sancı yapıyordu.. ben de sırtüstü yattım (bunların hepsi yarı bilinçsizce.. uyanamıyordum bitürlü) yanlız ne kadar sırtüstü yattıysam artık , gözlerimi bi açtım ki nefes alamıyorum , kıpırdayamıyorum sesim çıkmıyor, adamı dürtemiyoorum, sağa sola dönmem imkansız..son nefesimi veriyordum .. başladım ayetel kürsü okumaya.. sonra bir anda bir güç geldi kendimi sağa yuvarlayıvermişim , ciğerlerim yırtılacak gibi oldu , nefesim düzelmeye başladı
sonra da oturarak sabahı ettim , ama gözlerim gene kapalıydı .. açamadım bi türlüüü
tek korkum , çok fazla döndüm durdum nerdeyse yüzükoyuna yakın pozisyonlara bile girdim uyku haliyle , oğluma bişi yapmamışımdır inşallahh
demin doktoru aradım anlattım , sakın sırtüstü yatma , tansiyonun ve nabzın düşer dedi..zararlı dedi
bugün çok yoğun geçti. Kontrole gittim, minik prenses büyümeye devam ediyor. kafa 3 hafta önde, 2750 gr olmuş,500 gr almış 2 hafta da , boyu 47 cm olmuş. 2 hafta daha doğurma dedi dr.um gülerek. gelirse de kızım dön geriye diyeceğim, az daha bekle:))
kasılmaları sordum, bebek epeyce aşağı inmiş, rahim onu tutmak için kasıyo kendini dedi. sıklığını ölçemedim ama çok canım yanıyo olduğu zaman dedim. yalancı doğum sancıları olabilir sıklaşırsa ara mutlaka , gece de olsa gel nst de bakılsın dedi. yaklaşık 2 saatte 1 kez olursa bu hastaneye gitme vakti gelmiş anlamına gelir dedi. şu 2 hafta çok önemli bi de diyabet olduğu için ondan sonra 38 i doldurmamız lazım.
kasıklarımda ki ağrı için de bebek çok aşağıda olduğu için dedi. Dinlenince geçiyor allahtan.bak işte dinleneceğin zamanıda söylüyor sana , aman şu iki hafta dinlen, dikkatli ol dedi. 36 yı doldursak yolu epey kolaylayacağız. inş. hepsi bekler zamanını.
sonra oğlumun veli görüşmesi vardı okula gittik. Arkadaşlarım geldi öğlen gibi, yoruldum bugün ama arkadaşlarımı da özlemişim iyi geldi. tabi bu arada diyet filan kalmadı. sohbet muhabbet derken çaylar, börekler tam benim diyabete göre. valla yorgunluk , sohbet ne kadar ne yedim hatırlamıyorum:)) Bu gün ölçüm yapsam kaç çıkar acaba? karnım gene çok sert ama yorgunluktan mı, yemekten mi kasılma mı anlayamıyorum, vayyyyyyyyyyy halime.
kızlar yazamadım çarşamba kontrolüm vardı 35+4 olması gerekirken 34+3 çıktı bebeğim ultrosonda doktorum önlem için NTS gir bakalım dedi nts ye baglandım o arada hemşire geldi cok yüksek agrıların var hissediyrmusun dedi hissetmiyrm dedim doktora göstermiş oda acılma varmı diye kontrol edelim demiş kontr etti allahtan acılma yok %67 gördüm ntsde cok yüksekmiş ama ben hissetmiyorum her hafta gel bakalım dedi. bilgisi olan varmı bu konuda. bebegim 2480gr ne yemeliyimde kilo almalı yardımcı olursanız sevinirim.
canım bizde aynı durumdayız bebişin büyümesi için hergün et yemeye başladım mesela bütün tavuğu haşlıyorum 2-3 gün gidiyor et suyunada şehriye atıp çorba yapıyorum balık yiyorum onun dışında haftada 1 de olsa kırmızı et kavurma yapıyorum yiyorum yağsız yemeye çalışıyorum herşeyi süt yumurta yoğurt peynir eksik etme şekerin yoksa bol bol sütlü tatlı ye sahlep iç, boza iç hindistan cevizinin çok büyüttüğünü duydum bulgr pilavı ye bebeğin kilosu maşallah canım genede 2500 olmuş.
sagol cnm birazda benim yüzümden oldu yaa ben hiç peynir süt yogurt yiyemiyoruküçüklüğümden beri yememişim.calsiyum verdi onuda içmedim içseydim bu kadar olmazdı vitaminlerimide düzenli almadım şimdi stres yapıyum dediklerini yapıcam inşş normale döner
kızlar merhaba nasılsınız
biz doktordan geldik
çok şükür iyiyiz ama miniğim biraz zayıf kalmış sanki sata göre 37.hafta 2746 gr çıktı
ama doktor sağlıklı dedi
bu daha önemli benım için
ama suyum çk fazlaymış ve patlayabiir korkma hemen haberim olsun dedi
nolur dua edin patlamasın
eğer her şey yolunda giderse sanırım 26 ocak sezaryen tarihim
duanızı eksik etmeyin
öpüyorum
bu ara yazamayabi,lirim öpüldünüz
bakalım artık cnm hayırlısı allahtan... ınsaallah kabul ederler de doğumu da orda yaparım..ben ne yaptım ki :) Canıım çok sevindim, enn isabetli tercih olmuş.benim bir arkadaşım burda çok da pahalı bir özel hastanede doğum yapacaktı, hacettepenin bölüm başkanına gidiyordu. 36. haftada erken doğum başlayınca adam doğru hacettepeye gelin başka yerde burdaki imkanı bulamayız demiş..ve bebek gerçekten kısa zamanda sağlığına kavuştu. hatta biliyosunuzdur topuz kanı analizini tüm ülke hacettepeye gönderiyor. benim düzenli muayeneye oraya gitme şansım olsa o kadar isterdim ki orda doğum yapmayı...inşallah sana da yavruna da iyi bakarlar, sorunsuz atlatırsınız..
öyle aile dostlar basına yavrum benım:)) ben bebegın o kadar aldıını bılmıyodum sonradan okudum kıyasladım.. süper düzelmiş masallah yavruna.. pacayı sıyırdın desene:))Canım zararlımıdır daha o kadar içmedim ama 3 öğün içsem zaten 1 litre yapıyor, zaten kansızım ama birisi yazmıştı ikizleri 2,5 kilo doğmuş erken doğum olduğu halde dengeli içmeye çalışırım 200 gr mı bilmemde et yiyorum yani 430 gr aldı 2 haftada canım haftada 215 gr bunada binşükür ondan önce 3 haftada 390 almıştı haftada 130 yapar yani gelişme var 2,5 olmadı gerekiyordu bu hafta 2,250 1 hafta geride sadece kilo olarak doktorum belki 3-4 gün küveze koyarız belki kendi isteğimizle dedi inşallah konmaz bebişlerimiz gerek kalmaz inşallah kilo alma hızı konusunda doktorlarım olumsuz konuşmadı bu sefer. Dikkat etmedin derken 2 hafta a dan zye yediklerimi ve ölçümlerimi tek tek yazdım diabet doktorumda çok doğru beslendiğimi nerdeyse hiç hatam olmadığını söyledi.
Hediye konusunda eşimle birikimimizi bebeğe harcadık ama anne ve babam 7-8 binlik bir destekte bulunuyorlar doğum hediyesi olarak, kardeşimi 23 sene önce annem özelde doğum yaptı benim neyim eksikte torununuzu devlette doğuracakmışım diye duygu sömürüsü yapıyorum olay bitiyor, eşim destek almamı istemiyor aslında ama annemler herhalukarda hediye alacaklar ilk torunları bende artık bu kadarını karşılayamam zaten 5 yıllık işimi bıraktım çünkü bundan sonrasıda Allah büyüktür ne diyelim derdi veren Rabbim dermanınıda veriyor.
cnm hacettepeye karar verdık esımle..ılgılendıın ıcın tesekkur ederım cok saolhematoloji için ankarada üniversite hastanesine git bence istersen haca ismide verebilirim
ben de bu gun yan komsumu çagırdım.. arayıp sormayan hayırsızlıkla suçladıım eskı ev arkadasımı.. gel kız evımı esıgımı temızle küsecek zaman degıl doğuracagım yakında dedım:) o da ev arkadasını almıs gelmıs.. buz dolabından kılere, mutfak dolabından odalara... ohhhhh.. yarın da perdelerı yıkarım esım de asar.. temızlık gıbısı yok vallaslmm güzel annişlerr nabersinizbiz bugün epey temizlik yaptık annemle, daha doğrusu annem yaptı bende sağda solda dolandım iştee. ohh heryer tertemiz oldu. öpüyorum hepinizi
kızlar merhaba nasılsınız
biz doktordan geldik
çok şükür iyiyiz ama miniğim biraz zayıf kalmış sanki sata göre 37.hafta 2746 gr çıktı
ama doktor sağlıklı dedi
bu daha önemli benım için
ama suyum çk fazlaymış ve patlayabiir korkma hemen haberim olsun dedi
nolur dua edin patlamasın
eğer her şey yolunda giderse sanırım 26 ocak sezaryen tarihim
duanızı eksik etmeyin
öpüyorum
bu ara yazamayabi,lirim öpüldünüz
Kızlarrrrr bugün baby shower vardı biliosunuz, mahvoldummmmm perişanımmmmm tuvalete gidecek halim kalmadııııı..
Çok güzel geçti en kısa sürede resimleri paylaşıcam, herşeyden önce tüm arkadaşlarımı bir arada görmek makara yapmak ve günün prensesi olmak süperdiiii :)
Zaten minik prenses gelince yüzüme bakan olmıcakkk.. Pehhhh..
Bişi dicem bu yorgunlukla doğurmazsam iyidir, kız içimde deli deli dalgalar yaratıo ve yere basamıorum çatı ağrısından. Allaaammmm bari gidem de yoğurt yiyemmmm, protein olsun yavruma :)
Hepinizi öpüorummmmm
http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/401435-anne-karnindaki-bebege-nasi-kilo-aldircaz-simdi.html
canım herkesin beslenme tarzı farklı işte hamilelik bir evrim neyseki yüzdük kuyruğuna geldi hepimizin 2-3 haftası var en fazla bu linke bak canım
Canım maşallah bebeğine inşllah dayanırsın 3 kiloyu geçer bebğin sanırım benimde 37 + 0 da en fazla 2700 olacak iyi beslenirsem oda 38 + 0 dada doğum zaten seninle aynı gibiyiz su niye fazla çıkarmış acaba yaa 26 Ocak ta doğarsa zaten olması gereken kilosu olucak canım sen stres yapma hazır ol sadece doğum olmayacakmış gibi bir psikolijide hareket et sık tuvalete gitsen faydası olurmu acaba az sumu içmen gerekirmiş. Allah yar ve yardımcın olsun.
Canim hiç canını sıkma , Isılayın dediği gibi 3u gecer cok rahat zaten tatlım.
Saglıkları yerinde olsun kafi:)
Su konusunda da temkinli ol ama stres yapma kuzum
sağolun kızlar çok teşekkür ederimbakalım artık cnm hayırlısı allahtan... ınsaallah kabul ederler de doğumu da orda yaparım..
öyle aile dostlar basına yavrum benım:)) ben bebegın o kadar aldıını bılmıyodum sonradan okudum kıyasladım.. süper düzelmiş masallah yavruna.. pacayı sıyırdın desene:))
cnm hacettepeye karar verdık esımle..ılgılendıın ıcın tesekkur ederım cok saol
ben de bu gun yan komsumu çagırdım.. arayıp sormayan hayırsızlıkla suçladıım eskı ev arkadasımı.. gel kız evımı esıgımı temızle küsecek zaman degıl doğuracagım yakında dedım:) o da ev arkadasını almıs gelmıs.. buz dolabından kılere, mutfak dolabından odalara... ohhhhh.. yarın da perdelerı yıkarım esım de asar.. temızlık gıbısı yok valla
cnm bnm de suyum olması gerekenden daha fazlaymıs ama dr bu rıskten söz etmedı.. ben de her an patlatabılırım desene:)) rabbım mınnagını saglıkla ve zamanında versın kucagına...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?