Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

canım biliyorsun ben de çok ağır geçiriyorum, doktor antibiyotik ve parol verdi..iki gün içtim ama kontrole gittiğimde doktorum antibiyotiği kullanmamamı, günde bir enn fazla iki kere parol alabileceğimi, gargara yapmamı ve okyanus suyunu tavsiye etti..tabii sen bilirsin ama augmentin çok ağır bir antibiyotik sanki

hematoloji için ankarada üniversite hastanesine git bence istersen haca ismide verebilirim

slmm güzel annişlerr nabersiniz biz bugün epey temizlik yaptık annemle, daha doğrusu annem yaptı bende sağda solda dolandım iştee. ohh heryer tertemiz oldu. öpüyorum hepinizi

insan anlattıkça anlıyor gerçekten çoğumuz benzer şeyler yaşıyoruz. ben de kestirip atıyorum böyle durumlarda. gelme o zaman ben idare ederim ya da kv mi çağırayım diyorum. (kv çok geçerli bir sebebi yoksa hemen gelir)tabi kendi ailenin eksiklerini anşadığın gibi onlara ihtiyacının hiç bitmediğini de anlıyorsun. belki de hayat böyle böyle büyütüyor insanı.insan ailesi hep yanında olsun istiyor ama çekirdek ailen ile bütünleşip sorunlarla başetmeyide öğreniyorsun.

gece uykusuzluk arttıkça insan her türlü dönüyor. yarı bilinçsiz oluyorsun ve uyuyamaktan yorgun. ben de arada kendimi sırt üstü yatar buluyorum.belime iyi geliyor sanki ama sonra o da yoruyor, dönüyorum bi tarafa(bir vinç olsa diyorum). biz uyurken de allah koruyo herhalde bebişlerimizi.

bugün çok yoğun geçti. Kontrole gittim, minik prenses büyümeye devam ediyor. kafa 3 hafta önde, 2750 gr olmuş,500 gr almış 2 hafta da , boyu 47 cm olmuş. 2 hafta daha doğurma dedi dr.um gülerek. gelirse de kızım dön geriye diyeceğim, az daha bekle:))
kasılmaları sordum, bebek epeyce aşağı inmiş, rahim onu tutmak için kasıyo kendini dedi. sıklığını ölçemedim ama çok canım yanıyo olduğu zaman dedim. yalancı doğum sancıları olabilir sıklaşırsa ara mutlaka , gece de olsa gel nst de bakılsın dedi. yaklaşık 2 saatte 1 kez olursa bu hastaneye gitme vakti gelmiş anlamına gelir dedi. şu 2 hafta çok önemli bi de diyabet olduğu için ondan sonra 38 i doldurmamız lazım.
kasıklarımda ki ağrı için de bebek çok aşağıda olduğu için dedi. Dinlenince geçiyor allahtan.bak işte dinleneceğin zamanıda söylüyor sana , aman şu iki hafta dinlen, dikkatli ol dedi. 36 yı doldursak yolu epey kolaylayacağız. inş. hepsi bekler zamanını.
sonra oğlumun veli görüşmesi vardı okula gittik. Arkadaşlarım geldi öğlen gibi, yoruldum bugün ama arkadaşlarımı da özlemişim iyi geldi. tabi bu arada diyet filan kalmadı. sohbet muhabbet derken çaylar, börekler tam benim diyabete göre. valla yorgunluk , sohbet ne kadar ne yedim hatırlamıyorum:)) Bu gün ölçüm yapsam kaç çıkar acaba? karnım gene çok sert ama yorgunluktan mı, yemekten mi kasılma mı anlayamıyorum, vayyyyyyyyyyy halime.

Bugün diabetçi aradı 2 gün üstüste bir hastanede koldan sabah kahvaltı ve öğle yemeği 1. ve 2. saat ölçümleri yaptır diyor ay ne zor oraya gitmek tek başına kaç saat beklemek

kızlar yazamadım çarşamba kontrolüm vardı 35+4 olması gerekirken 34+3 çıktı bebeğim ultrosonda doktorum önlem için NTS gir bakalım dedi nts ye baglandım o arada hemşire geldi cok yüksek agrıların var hissediyrmusun dedi hissetmiyrm dedim doktora göstermiş oda acılma varmı diye kontrol edelim demiş kontr etti allahtan acılma yok %67 gördüm ntsde cok yüksekmiş ama ben hissetmiyorum her hafta gel bakalım dedi. bilgisi olan varmı bu konuda. bebegim 2480gr ne yemeliyimde kilo almalı yardımcı olursanız sevinirim.

Maşallah kuzuna canım 2 hafta sonra 500 gram alsanda 3250 olur kuzucun canım inşallah Rabbimin izniyle rahata kavuşcan şekeride Allah'ın izniyle atlatcaz canım az daha sabret madem bebiş aşağıda aman ayaklarını uzatıp dinlenmeye özen göster. Arkadaşım 38 haftada 3200 doğurdu normal doğumla ondada şeker vardı küvezde falanda kalmadı.

Ahh canım o kekler börekler yokmu ama hep 2 hafta sonra yiyeceğini hayal et bak ne kadar sktık dişimizi artık bu konuda taviz verme yeme kuzunu düşün canım.

canım bizde aynı durumdayız bebişin büyümesi için hergün et yemeye başladım mesela bütün tavuğu haşlıyorum 2-3 gün gidiyor et suyunada şehriye atıp çorba yapıyorum balık yiyorum onun dışında haftada 1 de olsa kırmızı et kavurma yapıyorum yiyorum yağsız yemeye çalışıyorum herşeyi süt yumurta yoğurt peynir eksik etme şekerin yoksa bol bol sütlü tatlı ye sahlep iç, boza iç hindistan cevizinin çok büyüttüğünü duydum bulgr pilavı ye bebeğin kilosu maşallah canım genede 2500 olmuş.

sagol cnm birazda benim yüzümden oldu yaa ben hiç peynir süt yogurt yiyemiyoruküçüklüğümden beri yememişim.calsiyum verdi onuda içmedim içseydim bu kadar olmazdı vitaminlerimide düzenli almadım şimdi stres yapıyum dediklerini yapıcam inşş normale döner

kızlar merhaba nasılsınız
biz doktordan geldik
çok şükür iyiyiz ama miniğim biraz zayıf kalmış sanki sata göre 37.hafta 2746 gr çıktı
ama doktor sağlıklı dedi
bu daha önemli benım için
ama suyum çk fazlaymış ve patlayabiir korkma hemen haberim olsun dedi
nolur dua edin patlamasın
eğer her şey yolunda giderse sanırım 26 ocak sezaryen tarihim
duanızı eksik etmeyin
öpüyorum
bu ara yazamayabi,lirim öpüldünüz

http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/401435-anne-karnindaki-bebege-nasi-kilo-aldircaz-simdi.html

canım herkesin beslenme tarzı farklı işte hamilelik bir evrim neyseki yüzdük kuyruğuna geldi hepimizin 2-3 haftası var en fazla bu linke bak canım

Canım maşallah bebeğine inşllah dayanırsın 3 kiloyu geçer bebğin sanırım benimde 37 + 0 da en fazla 2700 olacak iyi beslenirsem oda 38 + 0 dada doğum zaten seninle aynı gibiyiz su niye fazla çıkarmış acaba yaa 26 Ocak ta doğarsa zaten olması gereken kilosu olucak canım sen stres yapma hazır ol sadece doğum olmayacakmış gibi bir psikolijide hareket et sık tuvalete gitsen faydası olurmu acaba az sumu içmen gerekirmiş. Allah yar ve yardımcın olsun.

Canim hiç canını sıkma , Isılayın dediği gibi 3u gecer cok rahat zaten tatlım.
Saglıkları yerinde olsun kafi:)
Su konusunda da temkinli ol ama stres yapma kuzum

Ahh kuzum yaaa gecmis gitmis olsun Allah yasatmasin bidaha gecen gece aynen bende sirt ustu yatmaktan boguluyodum bide refluk bi durumlar filan yazmistim hatta burda da... Allahin izniyle su son gunlerimizi de hayirlisiyla bi atlatalim insallah saglikla meleklerimizi kucagimiza alalim amminnnn

bakalım artık cnm hayırlısı allahtan... ınsaallah kabul ederler de doğumu da orda yaparım..
öyle aile dostlar basına yavrum benım:)) ben bebegın o kadar aldıını bılmıyodum sonradan okudum kıyasladım.. süper düzelmiş masallah yavruna.. pacayı sıyırdın desene:))
hematoloji için ankarada üniversite hastanesine git bence istersen haca ismide verebilirim
cnm hacettepeye karar verdık esımle..ılgılendıın ıcın tesekkur ederım cok saol
slmm güzel annişlerr nabersiniz biz bugün epey temizlik yaptık annemle, daha doğrusu annem yaptı bende sağda solda dolandım iştee. ohh heryer tertemiz oldu. öpüyorum hepinizi
ben de bu gun yan komsumu çagırdım.. arayıp sormayan hayırsızlıkla suçladıım eskı ev arkadasımı.. gel kız evımı esıgımı temızle küsecek zaman degıl doğuracagım yakında dedım:) o da ev arkadasını almıs gelmıs.. buz dolabından kılere, mutfak dolabından odalara... ohhhhh.. yarın da perdelerı yıkarım esım de asar.. temızlık gıbısı yok valla

cnm bnm de suyum olması gerekenden daha fazlaymıs ama dr bu rıskten söz etmedı.. ben de her an patlatabılırım desene:)) rabbım mınnagını saglıkla ve zamanında versın kucagına...

Kızlarrrrr bugün baby shower vardı biliosunuz, mahvoldummmmm perişanımmmmm tuvalete gidecek halim kalmadııııı..
Çok güzel geçti en kısa sürede resimleri paylaşıcam, herşeyden önce tüm arkadaşlarımı bir arada görmek makara yapmak ve günün prensesi olmak süperdiiii :)
Zaten minik prenses gelince yüzüme bakan olmıcakkk.. Pehhhh..
Bişi dicem bu yorgunlukla doğurmazsam iyidir, kız içimde deli deli dalgalar yaratıo ve yere basamıorum çatı ağrısından. Allaaammmm bari gidem de yoğurt yiyemmmm, protein olsun yavruma :)
Hepinizi öpüorummmmm

Çok sevindim canım heycanla bekliyoruz bakalım, hadi geçmiş olsun süper bir anı biz tembellikten öyle şeylere kalkışamıyoruz termesos ile seni tebrik ettim. Artık mevlütte bişeyler yaparız bizde inşallah :)

Canim hiç canını sıkma , Isılayın dediği gibi 3u gecer cok rahat zaten tatlım.
Saglıkları yerinde olsun kafi:)
Su konusunda da temkinli ol ama stres yapma kuzum

sağolun kızlar çok teşekkür ederim
nst de de sancı çıkmadı bebeğimin gelişimi de iyiymiş ama su meselesi korkuttu
2 gündür de felaket bel ağrım var hayrolsun
gününde doğarsa 3ü biraz geçer dedi
ya yeter ki sağlıklı olsun da
doğarsa küvöze girer mi dedim
girmez ama yenidoğanın da ne yapacağı belli olmaz dedi

TABİYAA canım benım doktorum da kesin olur demedi
ama olabilir korkma dikkatli ol,karnın çok gerilmiş dedi
işte böyle
Rabbim hepimize zamanlı sağlıklı doğumlar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…