canımmmmm benım ablamda bu sekılde hatta annemınde aynı hastalıgı var suanda hemotolojıde tedavı gordu 2 yıl boyunca ablam nası dogum yaptı ıse sezeryan oldu fakat genel anestezi verdıler ablama ablamın doktoruda aynı ablamla bır hamıleydı ablamı dogurtttu 3 gun sonra kendı dogum yaptı dusun yanı karnı burnundaydı kadının... doktorun sevk ettıyse gıt mutlaka demek onlar goze alamıyor cok sukur bızım ne bebekte ne ablamda bısey yok dogumdan oturu dogum sonrası ablama 2 unıte kan vermıslerdı
Sağol cnm amin hepimizi.evet haftaya gel dedi ama ben salı değilde haftaya cmt gidiyim diyorum.babamız gelememişti çünkü bi öncekine.hem son kez kuaförede giderim. Ay böle planlar yapıyorum ne komiğim
Bencede kontrollerde doğurmayın hee. Kuzun iyidr cnm meraketme.buarada benim gözümdenmi kaçtı cnm bilmiyorum ama bayadır yoktun sanki
benim dr. med star-yıldız'da, henüz ant.ya da olmadığımdan hastanenin hiç bişeyini gidip görüşme şansım olmadı, çok merak ediyorum ama dr.u tel.de bilgilendiriyorum durumum konusunda, çok sıcakkanlı, içimi çok rahatlatıyor her konuşmamızda sağ olsun. erken doğum yapıp buralardaki uyuz dr.ların eline kalmaktan korkuyorum. sırf dr.u sevdiğimden başka hastanede araştırmadım hiç ant.da. zaten buradan zor olurdu sanırım, neyse ki 2 hafta kaldı gelmemize:)
bu arada benim önce bacaklarımda bi kaç gün sonra da göbüşümde kaşıntılı minik sivilceler çıkmıştı. sinek ısırığı gibi ama yan yana en az 4-5 tane gibi. önce çok önemsememiştim ama iki akşam önce gebelik kolestazı diye bişey okuyup korktum, karaciğer enzimleriyle ilgili ve erken doğuma sebep olan bişeymiş. dün gittim dr.a cildiyeye yolladı, Allah'tan kolestaz değilmiş, alerjik olabilir dedi. bu sabah da aç gittim kadın doğumcuya, kan testine yolladı, bir de akşamları sancım olduğunu, karnımın kaskatı kesildiğini söyleyince nst'ye yolladı ilk kez. nst'de 20 dk. kaldım, eşim hemşireyi çağırmaya gitti, başka bi hemşire geldi, meğer bebek hareket ettikçe bir buton var ona basmam gerekiyormuş tabi ilk bağlayan kız hiç bişey demediğinden, bi 20 dk. daha kalmam gerekti, neyse ki eşim de yanımdaydı da çok sıkılmadım. oğluşum da habire tepindiğinden butona bastım durdum, eğlenceliydi yaniöğl. sonra kan ve nst sonucunu götürdüm, çok şükür sorun yokmuş yorgunluktan oluyordur sancıların, bol bol dinlen dedi. ama usg'de bakmadı
neyse artık bende haftaya çarş. 10 gün rapor almayı planlıyorum aile hekiminden. tam tatile kadar oluyor 10 gün alınca. yalnız bazı ark.larım doğumdan sonraki izninden düşüyorlar o 10 günü dediler. var mı böyle bişey kızlar???? şu 6 ay onaylansa ne güzel olacaktı yaa(
bir de biraz özel olacak ama doğum öncesi epilasyonu ne yapmayı düşünüyorsunuz? benim burada ağda için gittiğim kız son 3 hafta tehlikeli dedi de, aklıma takıldı ne yapılabileceği :26:
hem de hiiiiç çekilmiyor.. kemiklerim kırılıyor kulağım boğazım heryerim ağrıyor..bitek oğluşum uslucanım yavrum benim, hep o çekti kahrımı ha, daha ben çekmedim hiç hamilelik acısı sancısı bulantısı..
babası gibi o da kahraman miniğim benim , baba oğul benlen uğraşacaklar gibi
nst ye girdim iyi , kbb den biiiiiiirdünya ilaç.. mecbur antibiyotik tedavisi başladı. kadın doğumda , oğluşum 3800 gr, 36. hafta, suyu iyi, tombalak sorunsuz, kesin sezeryan ,patates kafalım uslu uslu duruyodu iştegel annecim desem anında doğacak gibi kerata :)
spinal sezeryan (epidural kesinlikle tavsiye etmiyor, normal doğumlarda gerekli olan bişey o diyor) 1 gece özel oda , 1 refakatçi , çocuğun aşıları vs vs , 1165 tl.
canıma minnet :) şuan spor ve türevi herşey ööööyle uzak ööyle yabancı ööyle tanımlanamayan uzay cismi gibi geliyo ki bana... düşünürken yoruldum
Cnm 36-37.haftadan sonra haftada bir çağırıyor sanırım diğer kızlarında öyle. Ya sezeryan olsa 38de mi oluyor kızlar.ben sezeran istesem haftaya yapacakmı yani. Ya nası büyüdü de doğmaya karar verdi kuzularımız.mucize gibi
canım ben ankarada yaşıyorum..burda numuneyi de atatürkü de genelde beğenmezler, keşke ankara tıp ya da hacettepeye gidebilsen.normalde 16. haftadan sonra almasalar da senin durumun ayrı, bence buraları bi zorla, en gelişmiş üniteler buralarda çünkü..her şey yolunda gider inşallah
benim dr. med star-yıldız'da, henüz ant.ya da olmadığımdan hastanenin hiç bişeyini gidip görüşme şansım olmadı, çok merak ediyorum ama dr.u tel.de bilgilendiriyorum durumum konusunda, çok sıcakkanlı, içimi çok rahatlatıyor her konuşmamızda sağ olsun. erken doğum yapıp buralardaki uyuz dr.ların eline kalmaktan korkuyorum. sırf dr.u sevdiğimden başka hastanede araştırmadım hiç ant.da. zaten buradan zor olurdu sanırım, neyse ki 2 hafta kaldı gelmemize:)
bu arada benim önce bacaklarımda bi kaç gün sonra da göbüşümde kaşıntılı minik sivilceler çıkmıştı. sinek ısırığı gibi ama yan yana en az 4-5 tane gibi. önce çok önemsememiştim ama iki akşam önce gebelik kolestazı diye bişey okuyup korktum, karaciğer enzimleriyle ilgili ve erken doğuma sebep olan bişeymiş. dün gittim dr.a cildiyeye yolladı, Allah'tan kolestaz değilmiş, alerjik olabilir dedi. bu sabah da aç gittim kadın doğumcuya, kan testine yolladı, bir de akşamları sancım olduğunu, karnımın kaskatı kesildiğini söyleyince nst'ye yolladı ilk kez. nst'de 20 dk. kaldım, eşim hemşireyi çağırmaya gitti, başka bi hemşire geldi, meğer bebek hareket ettikçe bir buton var ona basmam gerekiyormuş tabi ilk bağlayan kız hiç bişey demediğinden, bi 20 dk. daha kalmam gerekti, neyse ki eşim de yanımdaydı da çok sıkılmadım. oğluşum da habire tepindiğinden butona bastım durdum, eğlenceliydi yaniöğl. sonra kan ve nst sonucunu götürdüm, çok şükür sorun yokmuş yorgunluktan oluyordur sancıların, bol bol dinlen dedi. ama usg'de bakmadı
neyse artık bende haftaya çarş. 10 gün rapor almayı planlıyorum aile hekiminden. tam tatile kadar oluyor 10 gün alınca. yalnız bazı ark.larım doğumdan sonraki izninden düşüyorlar o 10 günü dediler. var mı böyle bişey kızlar???? şu 6 ay onaylansa ne güzel olacaktı yaa(
bir de biraz özel olacak ama doğum öncesi epilasyonu ne yapmayı düşünüyorsunuz? benim burada ağda için gittiğim kız son 3 hafta tehlikeli dedi de, aklıma takıldı ne yapılabileceği :26:
kızlarrr bugün çok yoğundum giremedim, az önce girdim tüm yazılanları okudum, tek tek cevap veremiyorum, kötü gelişmeler olmuş üzüldüm, kontrolleri güzell geçenlerede çokkk sevindimbenimde bugün kontrolüm vardı. nst de yine sancı çıktı ama çok değildi bu sefer, 60 lardaydı, doktor bey evin yakın mı dedi evet dedim o zaman yatırmayalım hastaneye, suyun gelirse, kanaman olursa, bebek hareketlerinde ani azalma olursa, düzenli sancılar, kasılmalar olursa hemen gel dedi. bende çatı muayenesi istedim ama o doğuma geldiğinde yapılır dediii bu haftalarda yapılır ama öyle dedi işte yaa sinir oldum, çatı muayenesi olmak istiyordum. sonra ultrasonda çok az baktı bebiğime suyun güzel dedi. elini çekince bebeğimin kilosunu soracaktım dedim, tahmini 3,300 gr. dedi. bilmiyorum artık haftasına göre kafasından mı attı, yoksa bakmışmıydı kilosuna bilmiyorumm... yine buranın şartlarında iyi kötü geçen bir kontroldu işte... neyse şükür bir sorun yok gibi. haftaya çarşamba gel dedi tekrar, herhalde sancı çıktığı için bu kadar çabuk çağırdı.. işte böyle kızlar ayyyy çok uzun olmuş
odaya süslemeyi kendim yapıcam kapı süsü balon vs...
netten sipariş vereyim diyorum.
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler ışılay batı bahatı ben de duymuştum ama yerini bilmiyorum ben yenibosnadayım.bir de bu hastanenin bebek yoğun bakım ünitesi var mıdır acaba?ayrıca ben nerdeyse doğum yapacak zamana gelmişim şimdi gitsem olur mu ki?
Çağlam ben sadece kapıyı süsleyeceğim.
Eki Görüntüle 601725
Resimdeki balonu tül ile kapıya sabitleyip, kapının bi tarafına da isimliğini yapıştırıcam o kadar .
Kızlar bakın doktor seçme şansım olsaydı ben çok çok ucuza doğum yapardım ama hatırlayanlar olur benim bebeğim tüp ve şu ana kadar 15 bini geçti hastane ıvır zıvır 22 bine patlayacak ama durumum istisna riske atamıyorum başından beri profa gidiyorum ahh ben bilsem Rabbim birkerede nasip edecek özel sigorta yaptırmazmıydım 2 bin tl verip ama bu iş için 5 yıllık işimi bıraktım herşeyden vazgeçtim herşeyin başı sağlık Rabbim ol dedi oldu yani hiç üzülmeyin sağlık için verdiğiniz paralara şimdi ben cerrapaşada bedava yapabilirim doğumu doktor 2500 alacak o hariç ama bu kadar kuyruğuna gelmişim varsın hastaneyede verelim diyorum helede kanunide kadınları doğuma ağlayarak götürdüklerine şahit olduktan sonra ama şunusöyleyim kanunideki genel cerrah gündüz kadındı yüzüne bile bakmadan hasta bakıyor onada sinirlendim ağladım ama bir kardiyolog + 2 dahiliyeci gördüm erkekti çokiyilerdi ne çekiyorsak hemcinslerimizden çekiyoruz beni ağlatan doktorda acildeki kadındı.
Öyküm senin yerinde olsam ne yapardım biliyormusun? Bizim buraya yakın Batı Bahat Hospital var hastanenin başhekimi aynı zamanda sahibi kadındoğumcusu var adı Reşat Bahat'ki ben böyle bal bir doktor görmedim o kadar ilgili hoş orda hepsi ilgili Ali Çelik var başkalarıda var çok tatlılar beni hep Reşat Bahat gördü çok varoş semtlerden gidenler olduğu için belki eşimle bana sanki çok tatlı davranırdı aa sizle komşuyuz yakınız falan. Mesela ilk o doktora eşimle gittik ve dedikki biz 6 ay sonra bebek düşünüyoruz ne önerirsiniz adam dediki sizin gibiler varmı? yaa çok gülmüştük. Neyse mantıklı tahlillerimden sonra rahim filmi ve alttan muayene bile etmeden tüp bebek teşhisi kondu nitekim profumda doğru teşhis dedi ancak alttan neden muayene etmedi diye şaşırdı.
Gelelim sana tavsiyeme Reşat Bahat'a git bana hak vereceksin hala aklımm onda acil durum olsada omu doğurtsa derim :) 5-6 bin tl cebe kalacak çünküşaka biyana normal doğum 550 sezeryan 780 tl hastanede güzel muayene 35 TL mis gibi 1000 tlye doğur derim ben olsam öyle yapardım kanuniden hüngür hüngür ağlayarak çıktım herşeyi yere çarptım batıbahatta ali çelik acilde bana baktı 100 tl verdim serumdu tahlildi ama psikolijimi düzeltti o nasıl güzel muayene ya rabbim paran yoksa yaşama diyorlar yaa Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
kızlar yokmu cevap veren
ışılay ne uzun bi gün olmuş öyle, bebişin iyi büyümüş. 41 kere maaşallah. iyi yorulmuşsundur ama bebişle ilgli iyi haberler yetiyor insana di mi? darısı bi daha ki kontrole diyelim:))
Canim biz eminonunden aldik herseyimizi, on mt tul, celenk gibi olan kapi suslerinden, kopuk nazar boncuklari, kopuk harfler, cesitli balonlar, seker agaci vs. Hepsini pelin bebek diye magazadan aldik nette sitesi mevcut ama bicok urunu yuklememisler canim maalesef..
cnm bnmmmm cok sevındım senı burda görünce...ınsan tedırgın oluyo bastan sona aynı kısıyle devam etmek ıstıyo.. ama hayırlısı... cok saol fıstıgım.. öpüyorum senı cok..yarın konusalım telfnda musaıt olursan
selam kızlar az önce doktor kontrolümüzden geldik biz de. 37 hafta raporumuzu da aldık. birazdan okula gidip raporumu verip bir iki saat okulda kalıp ayrılacağım izne. bunlar güzel şeyler. kontrolümüzde de nstye girdik kalp atışlarımız hareketlerimiz çok iyiydi. ultrosonda baktığı zaman doktorumuz, suyumuz biraz azalmış bir de biraz gelişimi geri kalmış göründü. çok sıkıntı değil dedi ama bir de idrar kesesi çok dolu dedi ilk defa bu kadar dolu görüyoruz dedi eğer boşaltma yapmıyorsa haftaya geldiğinde de böyle devam ederse haftaya doğuma alırım dedi. normal istiyoruz doktorum da normal diyor ama haftaya belli olacak ne olacağı. açıkçası biraz canım sıkıldı moralim bozuldu.bu haftaya kadar her şey çok güzel gidiyordu.doğum iznine çıkma mutluluğum bile azaldı. ha bir de eşimin ayak bileğinde de küçük bir kist çıktı mr sonucu. onun da 1-2 ay ilaç tedavisinden sonra küçük bir operasyonla temizlenmesi gerekiyormuş. o yüzden de moralim bozuk. Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin bize diyorum. hepimizi sağlıcakla bir avazda kurtarsın. dualarımız birbirimizle olsun.
ayyy..evet.. medstar olmuş ya onlar.. andeva topçular işte...
ama andeva yıldız yani medstar yıldız 1.sınıf özel hastane ünvanını almış.kaç arkadaşım orada doğum yaptı.
uncalıdaki de fena değil. geçen sene bu zamanlar arkadaşım sezeryan oldu , 600 tl , 2 gece , heeeerşey dahil ,özel tek kişilik odalar felan..
andeva yıldız da aynı şekilde
andeva topçulardan aldığımız fiyat : 750 normal doğum 1 gece kalmalı , 900 tl sezeryan 2 gece kalmalı , epidural fiyatı 300 tl haricen eklemeli , tek kişilik oda , bebekle ilgili bir-iki test felan.. ama diğer testler vs. ücretli imiş.
özel hastahane deyip geçmiyoruz sakın kızlar, onlar da otel sınıflandırılması gibi yıldıza tabi tutuluyor. 1. sınıf, 2. sınıf , 3. sınıf.. kimi özel hastane sıfatındaki kurumlar var ki bizim buranın sağlık ocağı beşşşş basar onlara.. iyi araştırmak lazım.
hayırlara gelsin inşaallahh .. kaç gündür de arabamızı ishal kuşlar pert etmiş halde =)) hem de kapalı garajjjj !!! şok içindeyiz, dün kociş dedi ki napalım talih oyunu mu oynayalım bişi yapalım =))) gellsiinnnnn paralaaarrrrrrrrrrrrrr
yada doğumdur demi.. şimdi kontrole gittiğimizde hemen alıvermesinler bizi sezeryana ?!
Doğumuma kalmış 2 hafta, bunun heyecanını yaşamak varken 5 para etmez insanlarla uğraşıyorum deli olucam ya. Sözde annem geldi rahatlayacaktım. Baydı kadın beni baydı. Ablam denen geri zekalı 1 kez olsun aramaz normal zamanda şimdi bizim eve geldi ya arayıp bize gelmeyecek misin diye soruyor. Annem de gidemedi kaldı. Onun da gönlünü alsaydım diye. Ben de diyorum ki şimdi sırası değil benim sana ihtiyacım var, memlekete dönmeden uğrarsın ablama diye. Dün fena kapıştık. Bi baktım bavulunu toplamış ablamda kalacakmış. Ağla ağla kasıldım kaldım. Korktu sonra pişman oldu. Konuşurken söylediklerini bir bilseniz öldürür insanı. Bak torunun olacak mutlu ol diyorum, torunu ne kadar görücem ben diyor. Yaşı olmuş 65 zaten 70'inde ölürmüş. Ortalama bu kadar yaşıyormuş insanlar. O gelmeden önce hastalıktan kırılıyordum ama mutluydum. Kadın omuzlarımı çöktürdü sağolsun.Hele ablamın sürekli mağdur edebiyatı yapmasından bıktım usandım. Gördüğüm yerde boğazını sıkasım var. Beni aylarca aramadı, annemin geçen gelişinde geldiklerinde eşim ters davrandı yalan değil ama beni aramadığı için tepkiliydi ki o zaman 6 aylık hamileydim. İşte o yüzden mağdur şimdi bu öküzler. Karı koca mağduruz o yüzden gelemiyoruz derdindeler. Çok kötü konuşucam da içime atıyorum. Ablamın 8 aydır arayıp bebeği sormaması normal mi diyorum, normal diyor yaaaHer insan bir olmazmış, karnımdaki çocuğa ne yapabilirmiş...Haberi duyunca ne kendisi ne eşi gözünüz aydın bile demedi diyorum. Denmez zaten diyor, doğmamış çocuğa denmezmiş. Ölür müsün öldürür müsün.Off!Başınızı ağrıttım yine.
Herkes hastaneden bebeğinden konuşuyor ne güzel. Ben de şimdi hazırlanıp muayeneye gidicem. Nst ye giricem yine. 24 ocak demişti doktor ama bakalım ne diyecek. Dün çok ağladım, çok kasıldım. Kuzuma haksızlık ettim 5 para etmez insanlar yüzünden. Annem de moral vereceğine var olan moralimin de içine etti. Eşim de çok kızgın. Neyse şimdi doktora odaklanmalıyım. Her yanımdan alev çıkıyor kızgınlıktan yanıyorum. Allah sabır versin bana.
Canim bende öyle sinirden stresten kac geceler agladim, aglamamin sebebi olan insanlardan da onlar yüzünden bebegimi üzdügüm icin daha cok nefret ettim. Ama bazi insalara bazi seyleri anlatamiyorsun, bu yüzden bazi kisilerin neden arayip sormaadiklarini üzülecegine, sevinmek gerekiyor, bazi insanlarin uzak durmasi daha iyi geliyor insana.
Canim ben ALmanya'dan gelin geldim buraya sende Avusturyadasin, sartlar hemen hemen ayni, orada cebinden tek kurus ödemeden doguruyorsun + bide para aliyorsun. Burda ki sistem maalesef böyle. Ailem kac kere gel burada dogur dedi, türkiyede para vericeksin, burda para alicaksin dedi. Sirf esimin yaninda olmak icin türkiyeyi sectim ama bazen pisman olmuyor degilim.
Hastanelre cok para veriliyor maalesef, benim acikcasi 1500ten hadi en fazla 2000den daha cok verecek durumum yok. zaten muayne ücretleri 72 tl benim aylik
Doktorumuda disardan getirtecegim icin, anlasmali oldugu iki hastane var, biri
Central Hospital / Bostanci : Gittim gördüm, süper bi hastane, bebek dostu, hersey dört dörtlük, bebege ve anneye acayip önem veriyorlar, tüm calisanlarda güler yüz sart, doguma gelenleri ekip olarak kapida karsiliyorlaar ama normal dogum 900, sezeryan 1600 + epidural icin 390 felan dedikleri icin maalesef vaz gecmek zorunda kaldim. CÜnkü bu fiyata arti bide doktorumun ücreti gelicekti, ne kadar oldugunu bilmiyorum ama 300-400 tl herhalde
Ikinci hastane Özel Pendik Bölge hastanesi, orasida 650 normal - 950 sezeryan + 250 epidural, orasida iyi hastaneymis ama gidip görmedim, ama icinde yenidogan ünitesi vs. mevcutmus, doktoruma güvendigim icin secim yaptigi hastanelerede güveniyorum o yüzden orayi secicem.
Kizlar bu arada benim de bugün kontrolum var. Aslinda saat 20:00daydi, ama doktorum dogumlara giricekmis aksam 11e alindi, sabirsizlikla bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?