Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

ayyy çok haklısın ama ben bugün yaptım yapacağımı, bir de kızlar gelirken neler neler almışlar ben uğraşmayım diye, düştüm tuzağa işte. halbuki çok iyi gidiyordu kaç gündür diyet.
Eşim kızlar gelince dışarıda işi vardı, oğluşuda alıp çıkacatı. bi inatlaştı ufaklık, gitmedi babasıyla,kandıramadık. babası çıkmak zorundaydı. öyle bir yordu ki oğluş beni. Akşam dr.un 2 saatte 1 olursa önemli dediği sertleşmeler 1 saatte 3 kez oldu. 1 saat sonra tekrar etti. dinlendim bütün gece ve çok şükür kaç saattir olmadı. valla işin şakaya gelmeyeceğini gayet iyi anlattı bebişim. yani iki yaramazlığıda yaptım bugün. hem çok yoruldum hem çok kaçırdım. artık sabretmek lazım, elimizde olan şeyler için. olmayanlardan da allah korusun hepimizi.

bebeğin büyümesi genetik biraz da. ben normalmişim ama babası çok kiloluymuş doğduğunda. 4,5 dan fazlaymış hatta. siz elinizden geleni yapın, ortalamada olduktan sonra kiloları üzülmeyin bence. Zaten 2500 - 3500 arası normal doğum kilosu. sizlerinde zaten o haftaya kadar o kiloya ulaşır. yeterki sağlıklı olsunlar.
dr.un sözleri de çok etkiliyor. benim kızımın kafası 2,5 hafta öndeydi, şimdi 3 hafta öndeymiş. Ama dr. um bana akıllı çocuk olacak , 3 hafta ileride kafa büyüklüğü dedi. bir arkadaş burda yazmıştı sanırım, dr. u koca kafalı bu bebek demiş.dr um böyle deyince hiç üzülmedim ,telaşlanmadım ama koca kafalı olacak bu dese bir de kız bebek üzülürdüm herhalde.
napalım biz burada birbirimize moral veririz , destekte oluruz di mi kızlar:))

süt, peynir yoğuttan gelen ca. u bebek senden alıyor canım, onları kendin için yiyorsun. bunun için üzülme, benim listeme bir bak istersen , diğer arkadaşlar da tavsiyede bulunmuşlar, işe yarar bence.

Kızlar eşime dedim gel seninde parmak ölçümünü yaapalım 205 çıktı diğer elden 172 o arada tatlı bisküvi yedi çayla ama sizce ne yapmalıyım ne testi yaptırmalıyım korktum şeker varsa diyee

sen de bu konuda oldukça tecrübelisin ama benim bildiğim önemli olan ana öğünlerden sonraki ölçüm ve sabah açlık için olan. bu güne kadar gittiğim hiçbir dr. ara öğünden sonra ölçüm yap demedi. benim hamilelik dışında da şekerim düştüğü için end. e filanda çok gittim. sen bilirsin ama bir de ana öğünlerde deneyin istersen.

birde farklı cihazla denesen , acaba kalibrasyonunda mı birşey var senin cihazının? daha önce tutarsız ölçümlerden bahsetmiştin. iki elin ayrı olması dışında.

Kizlar iyi geceler,
ancak firsat buldum yazmak icin.
Bizde dün kontrole gittik. Normalde saat 20'de olan randevumuz, doktorun dogumlari yüzünden 23e ertelendi.
DOktor uykusuz, yorgun olur, bu yüzden cok ilgilenmez diye acikcasi korkmadim degil. Ama saolsun cok iyi ilgilendi, kaldi ki en son hastasi da ben degildim.

33 haftalik, bebegim 2300 gr, boyu da 43cm olmus.

Doktorumla uzun uzun konusma firsatimm oldu.
Cati muaynesi yapmiyormus, benim biraz korkum oldugunu biliyor. Sezeryan icin seni ikna edip daha cok para kazanmak icin cati muaynesi yaparim, acir, sende korkarsin sezeryan istersin dedi ama sen normal dogum istiyorsun o yüzden catini sancilarin geldiginde dogum aninda kontrol ederiz, iyiyse devam ederiz, degilse sezeryana zaten son anda da aliniyor dedi.

Epidural konusunda kararsiz oldugumu söyledim. Dayanabildigin kadar dayanirsin, baktik ki, 3-4 cm acilmada dayanamiyacak gibi oldun yapariz, ama 6-7 cm dayandiysan, ondan sonrada biraz daha disini sIkarsin dedi. Epiduralin, risklerini sordum, felc olma riskini mesela, istanbulda araba kullaniyorsaniz, ölüm riski daha cok dedi.
Ama epidural yapan anestezi uzmanin da cok önemli oldugunu söyledi.

Bundan sonra ki kontrolüm iki hafta sonra 35 haftalikken, ilk defa o zaman NST'ye giricem.

Dktorumdan cok memnunum cok sükür. Anadolu yakasinin en iyi doktorlarindan kendisi, hemde aslinda Op. Dr. oldugu icin sezeryanci olacagini düsünmüstüm ama degil.
Zaten dogumlara ekibiyle geliyormus, yaklasik 10-11 kisi birden, hastane hangi hastane olursa olsun, orda ki personelle hic bi alakan olmuyor, senin muattabin biz olucaz dedi. Ebesinden, hemsiresine, anestezi uzmanina kadar. O yüzden hastanenin cok bi önemi yok, ucuz olani sec dedi, sadece bi kac hastane sundu secenekler arasinda.

Benden bu kadar aklima gelirse, yazarim kizlar.

en önemlisi içine sinmiş olması. insanın güveni artıyor böyle olunca. benim de ilk bebekte sezeryana karar verildi ama dr. son anda bile bakarım suyun gelirse ya da ağrıların olursa demişti. ağrılar başlamıştı gittiğim zaman ,mua. etti, bebeğin kafası kanala girmemişti, açılma hiç yoktu. çok zorlar seni sonra sezeryana girmek gerekebilir dedi. beraber karar verdik gibi oldu sezeryana. ben de çok güvenmiştim öyle olunca. inş. herşey yolunda gider de normal olur senin.
geçen hafta kuzenimin eşi ile konuştuk. normal oldu onun doğumu. son güne kadar yürüyüş yaptım , kegel egzersizleri ve önerilen birkaç egzersiz varmış onları yapmış hep. çok rahat olmuş doğumu.

en büyük zenginlik borçsuz hayatmış tatlım , en büyük ve en huzurlu şeydir bu.. elden çıkıyor diye bakmaman çok güzel..dert bitiyor gözüyle bakmak en doğrusu evet.. Rızkınız bol olsun inşallah ♥

maaşallah bebişe
zaten sezeryan olacaksan, tam açılmayı neden bekleyeceksin ki aşağıdan?

meryemim ben , deseydin.. herkes çocuk yapmadan günah yapma telaşında, ben de günah yapmadan çocuk yaptım doktor beyy

dar olunca vajinusmus mu oluyomuşun.... ilişki çetereni felan sorma.. ilginçmiş doktorun

valllahi okurken ikinci dogum diye dusundum :)))
ben kimsenin fazla kalmasini istemiyorum kalabaliktan bunalirim zaten sadece esimden utanmam sadece esimi istiyorum. ama annemin ve kv nin hevesini kirmamak icin 40 gun katlanabilir miyim bilmiyorum :S

sirf kimseye muhtac olmamak icin sezeryan degil normal dogum yapmak istiyorum korktugum halde cesaretlendirdim kendimi ...

Normal doğum icin korkmuyorum , sezeryan asıl korkutuyor.
Bende eşimden başka kimseyi istemiyorum.
Bu zamana kadar herseyi ikimiz çözdük , sakın geçirmek istiyorum sadece

aynen... ben sadece kocamla olmak istiyorumm
sadece kendi huzurumu düşündüğümden değil , o ağrım sızım esnasında bebekle sadece eşim ilgilenmek zorunda kalmalı ki , iyice bağlansınlar birbirlerine.. ne kadar cefasını çekerse oğluşumun o kadar iyidir. baba-oğulun et- tırnak gibi olmasını istiyorum.. inşallah ♥

Kızlar eşime dedim gel seninde parmak ölçümünü yaapalım 205 çıktı diğer elden 172 o arada tatlı bisküvi yedi çayla ama sizce ne yapmalıyım ne testi yaptırmalıyım korktum şeker varsa diyee
ailecek balsınız şekersiniz bebeğim ♥

şaka bir yana, o da görünsün tabii ki doktora.. böylece beslenme şeklinizi tümden değiştirirsiniz ve daha rahat olur sizin için

koca kafalı , patates kafalı , tombi , minnak camışımmm , dolmacıkımız o bizimm ♥ ve babası da annesi de o patates kafaya aşıkk ♥ benim mustuvammm ooo ♥
yemişim doktoru ebeyii

benim de tekrar ölçtürmem gerek.. koldan. ana öğün sonrası lazımmış, öğle yemeğinden 1 saat sonra gidicekmişim. normal ye öğle yemeğini dedi.

Son düzenleme:
günaydın dün kontrolüm vardı bebek 3 hafta önden gidiyo bu iyi değil sağlıklı değil pzt tıpa gidip endkrin uzmanıyla görüşücem tekrar dr yatman lazım hastaneye dedi canım sıkkın bu şekerden bıktım geçmiyo bi türlü
bebek 3 kilo

Son düzenleme:
Gunaydin kızlar ,
guzel bir gün olsun hepimize.
ben bugün kuaför olayını halledeceğim , Perşembe cati muayenemiz var :/

Sanirim bitmeyecek ama en azından müdahale etmesinler yeter. Ben kendi annemi uyardım yok sütun gelmiyor bu cocuk doymuyor lafları asla etme dedim ne kadar dinler bilmiyorum ama tersimdir :)
kayinvalide ve kayınpeder ayrilar. Kv ile aynı sehirde değiliz burda da kalacak yeri yok ona kalsa şimdi budaydı ama dogum oncesi sakinlik istiyorum kimseyi istemiyorum dedim sonrası ne yaparım bilmiyorum
allah hepimizin gönlüne göre rahat bir donem nasip etsin

Takipte ol canım

Nasil bir düşünce ben anlamıyorum bu insanları zaten düzenin altüst olacak birde misafir olacak evde birde çocuklu
kendi istermiydi acaba bana da Abi'm ve 3 yaşındaki kızı gelecek anneme diyorum ben bakarım diyor :) sınır bozucu
duzen konusunda özellikle mutfak konusunda bende cok takik durumdayım ne olacak bakalım

Sabah ac karnına deneyin birde kuzu ve tok

40gun ölüm olur zaten hemen yol vermek gerek dayanılır gibi değil

Cok sevindim tatlım sizin adınıza :) kuzunda cok iyi maşallah .
epidural olayını bende doktorunun dediği gibi düşünüyorum , hakkımızda hayırlısı bir nefeste kavuşalım inşallah

Kesinlikle yoksa olayın dısında hissederler kendilerini, en bastan bağlansınlar en güzeli.
Yardimci olmak zorunda olunca korkularına teslim olamazlar :) misal kocam ben kucağıma almam derdi ama biz olacağız deyince mecbur olduğunun farkına vardı.
dogum ani icinde kararı ona bıraktım kızını beraber görmek istersen gir dedim, bana kalsa girmemesi daha iyi.ama her özel şeyi kendime ayırmak bencillik gibi geliyor kendinin karar vermesi en Sağlam'ı

valla bizim abimizin de kafası büyük gidiyordu hep. babamızda hala kendiyle dalga geçer koca kafalıyım diye. biz onları ne olduklarını bilmeden seviyoruz her halleriyle yeterki sağlıklı olsunlar.

bizim doğumdan sonra anneanne babaanne beraber biz de kaldılar bir müddet.gece bebek bi ağlıyor herkes ayakta baba hariç. baba kalkınca herkes yat sen biz varız,sen işe gideceksin diyordu. 1 - 2 kalktı o da yatmaya başladı tabi. sonra ben sinir olmaya başladım. ilk torundu bizimki, ev de bir şey istesem eşimden annelerden biri hemen kalkıp yapıyordu. resmen anlamadı bile eşim baba olduğunu. birazda bebekle ilgili işleri yapmaya mecbur kalınca anlıyor insan bebeğinin varlığını, zorluğunu, kıymetini.
eşinizle yalnız kalsanız da üzülmeyin her işte bir hayır var. benim bu durumu eşime anlatmam çok uzun sürdü. anlayamadı bi türlü. evde herkes bebekle ve ev işleriyle öyle fazla ilgiliydi ki bir ara eşim evde misafir gibi oldu. buna da sinir oldum. ben yoruluyorum belim ağrıyo, uykusuz kalıyorum. eşimin hayatında hiçbir değişiklik yok. o eve gelince bebeği seviyor biraz sonra iş bitiyor. altını alıp,banyosunu yaptırıyorduk ama sonuçta o sadece sevdiği işleri yapıyordu. benim yüküm çok artmıştı ama onun sevebileceği bir bebeği olmuştu.eşim sonra sonra anladı allahtan ama sıkıntı yaşadık bu konuda. büyükler yardım edeceğiz derken bazen başka konulard sıkıntı yaşatabiliyorlar. birşeyde diyemiyorsun. eşim tamam ben yaparım dediği halde annesi onu otutturmaya çalışırdı. başta paşa paşa otururdu eşimde sonra anlayınca ben yaparım oturun siz desede uzun sürdü yoluna koymamız.sen zaten bebek doğunca anlıyorsun annne olduğunu ama babanın alışması lazım.

aaaaaaaaaaaay çok uzattım ama yalnız olmanın da iyi tarafları var.hele de ilk çocukta. zaten sen de bilmiyorsun neler yaşayacağını iş kont.den çıkıyor.

Selam kızlar hastaneden geldim sabah sabah 1. ve 2. saat ölçümü verdim kahvaltı sonrası yarın yada diğer günde öğle yemeği sonrası vericem.
1. saat: 133 - 2. Saat: 98 çıktı.

Bunun dışında 1 tl ciler vardı ya 3,5 tl ci olmuşlar :) ben böyle basit bir kapı süsü arıyordum 35 TL ye büyük birtane almıştım dış kapıyada basit arıyordumki birde baktım 3,5 tl tam kafamdaki :) bakın yükliycem süper ama yaa, çiçekçiye uğradım ordada tanesi 50 kuruştan 14 tane balon aldım onuda bunuda hastane kapısına koymayı düşünüyorum sonrasında bizim dış kapıya asayım diyorum.

Son düzenleme:
kızlarrr hepinize merhaba muhabbetin ortasına dalıyorum ama geçmişi çok okuyamadım malum bebişle biraz zor oluyor internete girmek inşallah hepiniz iyisinizdir. iyi dilekleriniz için hepinize teşekkürler :)

sıpamı sorarsanız çok sağlıklı maşallah birazcık sarılığımız var o kadar.

biraz da doğumdan bahsedeyim size...
6 ocak(benim doğum günümde) gecesi sancım başladı ama aklıma bile gelmiyor doğum sancısı olabileceği belime ve kasıklarıma vuran bir ağrı sadece can yakıcı birşey değil yani... akşam 11den sabah 4e kadar sancım oldu neredeyse 5 dk. bir oluyordu. sabah 4 gibi işin ciddiyetini anlayıp hastaneye gitmeye karar verdim bir duş aldım sancılarım azalınca eşime dedim boşver gitmeyelim ben iyiyim...

neyse gündüz oldu hafif sancılarım var ama hastaneye gitmeye değmez diye 14.30 a kadar bekledim. eşimin ve annemin ısrarıyla 15.00 gibi hastaneye gittim.doktorum hemen nstye aldı. tabiki sancılar düzenli ve yüksek çıktı. dr.um hemen alttan muayene yapalım dedi:18:ama doğumdan daha çok alttan muayeneden korkuyordum ki kendimi çok kastım ve çığlık çığlığa kalktım o koltuktan ama aslında o kadar korkunç değildi de ben çok kasıldım. neyse 2 cm açılma olmuş ve doğum başlamış:18::18: nasıl ağlıyorum ama ben normal doğuramam çok acıyooo yapamam daha erken olamaz diye doktorum başımı okşadı tamam ben seni sezeryana alıcam ağlama dedihemen annaemleri aradım çantayı alın gelin doğum başlamış diye herkes şok apar topar beni sezeryana aldılar spinal sezeryan istedim. ameliyathanede beni oturttular belime bir iğne yaptılar hiçbir şey anlamadım sonra belimden aşağıya bir sıcaklık indi. ve ayaklarımı hissetmemeye başladım. dokunduklarını hissediyorum ama acı hissetmiyorum. veee nihayet kara kafalı sıpam dünyaya geldi.çok güzeel bir duygu inşallah hepiniz sağlıcakla yaşarsınızzz... kuvezde yalnızca 1 saat kaldı biraz oksijenn verdiler o kadar sonrası bilinen telaş emzirme... bebişim memişlerimi çok acıttı tabi analık iç güdüsüyle dişimi sıktım sütüm hemen geldi hiç sıkıntı yaşamadım ama şuanda onu doyuracak kadar çok değil mama takviyesi yapıyoruz mecburen

kızlar size tavsiyem doğuma giderken mutlaka tavuksuyu çorba yapıp gidin iki gün boyunca sadece onu içip direncimi korudum. yoksa çok bitkin düşüyorsunuz. mutlaka humana süt arttırıcı çay alın onu içerken sütlerim damlıyor ve tabiki ayva çekirdeği mucizesi...göğüs acılarım yok denecek kadar az çok şükür... sormak istediğiniz birşey olursa sorun gerçi çok sık giremiyorum ama denk gelirsem mutlaka cevaplarım

bizim hikayemiz böylee..çok uzun yazdım hakkınızı helal edin oğlum da ben de hepinizi öpüyoruzzzz

Çok şey değil istediğin tabi ki. Kayınvaliden neyse de görümcenin ki tam densizlik olmuş.Küçük çocukla üstelik eşiyle doğum yapacak kadının yanında ne işi varmış.Bizimkiler de aynı durumda. Görümcemin 2 yaşında oğlu var, kız sağolsun kendi düşündü gelmeyi çok istemesine rağmen daha sonra geleyim ben dedi. Kayınvalidem de yatılı zor olur sana ben yalnız gelirim, baban sen iyileşince gelir dedi. Hatta benim babam da sonradan gelecek. Sadece annem ve kayınvalidem olacak yani doğumda. Kayınvalidem 10 gün kalacak, annem de 40 çıkana kadar. Kadınların yanında sorun olmuyor da lohusayken kayınpeder ya da enişte çekilmez evde çok zor işin Allah sabır versin...

Canım herşey yolunda gitmiş ne güzel sevindim çok iyi haberlerini aldığımıza. Darısı başımıza Edacım.
Sıpanı da seni de öpüyorum :))

Sorma guselim insanlari anlamak zor hele bu halde empati yapim filan i iih hic kusura bamyasinlar yapamicim.. ama Allahtan kv anlayisli konuscakmis olmaz ole sey diye
Yaa bisimde yarin oburgun halletmemis lasim kuaforcugumuzle dee bi yandan da tirsmiyo diilim cok acir kasarsam yawrucuk etkilenir mi acep :44: ama mecburen de gitmem lasim baska alternatifim yokk

Edacım çok mutluyum ya sizin adınıza.inş bizm de az kaldı Allah korusun yavrularımızı. Benm aslında merak ettgm bikaç sey var.sancın bizim son aylarda çektgmz gibimiydi yani uyumana engel olmamış sanırım.bi de oğluşun gece çok uyanıyrmu.ilk banyosunu ne zamn yaptınız ve en önemli sorum normal yapamazsam bende spinal düşünyrm.tavsiye edermsn dikiş olayı hemen geçiyormu

Ayy çok heycanlı canım yaa çok şükğr geçmiş olsun sarılık için ne yapıyorlar süt gelmesi için komposto kuru incir kuru kayısı boza iç akşamdan içince sabaha şişiyormuş göğüsler birde patlamış mısır ye hergün oda çok yapıyormuş, hangi hastanede doğurdun? sezeryan sonrası yapıştırmamı yaptılar? ne zaman ayağa kalkabildin ? canım çok şey merak ediyoruz aslında ama senide yormak istemiyorum uzun yaz tatlım senın yazdıklarınıza ihtiyacımız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…