Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

canım bende ilk defa girdim nst ye ve minik bir buton veriyorlar bana sen bastıkça işaretliyor ve o andaki kalp atış hızı yükselmesi ile bebeğin hareketi karşılaşıyor valla ben o alete 75 tl ekstra bayılıyorumki benim doktorum genelde hep iyi aletlerle çalışıyor sanmam çok eski bir teknoloji olduğunu aletin çeşidiyle alakalıdır.

ben kuşadasın'dayım ama buradaki dr.ların hiç biriyle anlaşamadığımdan söke'ye yeni açılan uluslararası özel söle hastanesi'ne gidiyorum. hastane yeni olduğundan aletler falan da yeni gibi geliyor bana ama bilmiyorum tabi acemiyiz sonuçta Aynen ışılay'ın dediği gibi küçük ok işaretleri çıkıyor grafikte, o anki kalp atışları değerlendirilip bebişin bi sıkıntısı olup olmadığına bakıldığını söyledi hemşire. ağda konusunda da çok güvendiğim bir güzellik salonuna gidiyorum, uzun zamandır gittiğim bi yer zaten ama işte son 3 hafta yaptırma dediler, artık dediğin gibi diğer sinir bozucu yöntemleri değerlendiricez heralde

CCanim gozunuz aydin masallah bebisine, hediyeni iyi gunlerde kullan gununu de almissin insallah hersey dilediginiz gibi olur tatlimm

Ayy bugün sabah 9 da bir kedi miyavlıyor ama nasıl acı acı çıkmış 10. kata kadar kapıyı açtım ne oldu dedim ki korkarım normalde beni gördü yangın merdivenin orda geldi kapının dibine kadar içeri gircek diye kapadım ayy başlıyor acı acı bağırmaya süt verdim kokladı bıraktı kapıyı açınca beni yangın merdivenine çekmek istiyor. Eşime dedim ne olur git bişey anlatmak istiyor. Eşim eşofmanla gitti indi 4 kat indikten sonra eşim geri geldi bu indikçe iniyor üstümü değiştireyim diye neyse değiştirdi kimbilir herkatta bağırmışki herkes mama falan koymuş. Ama nasıl acı çağırıyor anlatamam eşim birdaha indi taa kapıcı dairesine inmiş karanlık deponun orda yokolmuş kaybetmiş geri geldi ay dedim yavrusunamı bişey oldu anlayamadık 1 saat içinde çıktık evden ama hala sesi geliyor. İlk defa böyle birşeye şahit oldum içim acıdı derdine çare olamadığımız için.

Yaaaa :44: ama ama ben sirf son 15 gun kala gidicem diye gitmedim bibucuk aydir kuaforume ki in yili askindir ayni yer ayni kisiye giderim her ay bu sefer arayi uzattim ve zor bela dayaniyorum.. agda disinda bi alternatif zor benim icin :44: simdi okuyunca netten bi bakiim dedim insanciklar son iki gun kala bile yaptirmislar ama bilemedim simdi :44: ben gene yuzumu karartip dr.cuuma bi sorup ok.alirsam pasa pasa gidiim diorum kuaforume...

Termessosum canim benim canim benim ellerin dert gormesin sekerim pek bi ugrastirmis seni kk sagolsun ama emegine saglik ben tabi gecenin bi koru kendimi ekledigim icin, zannimca beni ki gaye olur zatialileri, gunduz gozu kabul edersin gruba

canım ilk doğumlarda genelde 39 . haftada alıyorlar tabi isteğe bağlı sezaryansa.

maşallah büyüyor bebeğin zamanda artık iyice azaldı kendine stres yapma canım. benim kızım 3400 doğmuştu. ama sarılık olmuştu onun için o ışın verdikleri küvezde yatmak zorunda kaldı . şimdi mesela inşallah bunda olmaz diyorum ama çokta stres yapmak istemiyoruım ki sütümüzü etkilemesin. hediyeni de güle güle kullan

son zamanlarda gerçekten herşeye kızar alınır olduk ya. ama canım bak tansiyonun yükselivermiş boşver relaks olmaya çalış. evde bi küçük çocuk varken hamilelik zor ama doğunca da uğraşımız bitmiycek. zaten benim bu kadar ara vermemin bi sebebi de o. 10 yaş olucak nerdeyse aralarındaki fark .allah hepimize yardım etsin.

Gecmis olsun canim insallah duzelir tez zamanda bebisinde kocisinde Allah sifalar versin aminnn

teşekkür ederim canım. amin inşallah.. iyileşecekler Allah'ın izniyle.. geçici bir sıkıntı ama işte son dönemler insan daha bir hassaslaşıyor canı sıkılıyor.ama iyi düşünelim iyi olsun değil mi?? çok teşekkür ederim tekrardan.

evet kendin yap , çok daha eğlenceli , kafa dağıtıcı ve kıymetli oluyor ♥
o sancılar bende bayadır var. aynen anlattığın gibi de oluyor, klozette de kasılıp kalıyorum hemen göbeğimi elimle kaldırıyorum
bugün fransız bir grup bayan baktım dikkatli dikkatli bakıp gülüşüyorlar bana, hayır mııı diye sordum tesbihimi sallayarak..dermişim , neyse , komik görünüyorum dimi dedim , hayır ama göbek çok aşağıda değil mi , düşecek gibi dediler.9 aylıkmı dediler, evet dedim :S söylemedim artık daha biiiiiirrrr ayyy var diyee

ışılay ne uzun bi gün olmuş öyle, bebişin iyi büyümüş. 41 kere maaşallah. iyi yorulmuşsundur ama bebişle ilgli iyi haberler yetiyor insana di mi? darısı bi daha ki kontrole diyelim:))
bebişle ilgili haber yeter mi ayol , gitmiş kolyeyi de aldırmış , anca iyi gelmiş =)))

Seninki çok yakın gibi geliyor kuzum bereketli gelecek veledin inşallah hepimizin öyle olur :)
innnşaallaaahhhh ♥ hepimizin yavrusu bereketli gelir ♥

kızma yaa, sonra o vicdan insanı mahhfediyor
valla çok iyi anlıyorum seni ..
annemin depresyonu geçemedi gene, her kış olduğundaki gibi.. dün sapancaya tatile gönderdim , kar tatili yapıp gelcek... ben gelmeden doğurma haa diyo :) hey Allahım.. :)
başka çarem yok naapim, beklentim yok hiçkimseden, hoş annem de elinden geleni yapmaya çalışıyor ama sürekli depresyonda.. ben ona koşturdum hep. .benim minik kızım gibi oldu senelerdir. yanlızlık da vurdu onu iyice.. bulsam hayırlı bi kısmet, evlendircem vallahi
artık ağlamıyorum ettiği laflara , bencilliklerine, sürekli ilgi istemesine.. empati kurduğum zaman bi düşünüyorum ki , insanın hayatında adam gibi bi adam olmayınca ve o yanlızlık duygusuyla yaşayınca psikolojinin bozulmaması imkansız ya

bi hastahane açsamm , bulsam senin gibi hastaları , vuuu huuuuu , köşeyi dönerdim

sihirli bi çubuğum olsa,çaya batırıp yerdim.. diye devam etmek istedim sözlerime bir an..

yaaa takma boşver diyeceğim ama insan takıyor ister istemez hele ki en yakınları böyle davranınca...anlaşılıyor ki ablan annene çekmiş,annen her yaptığını hoşgördüğüne göre...ya da aranız iyice bozulmasın diye seni sakinleştirmek için öyle konuşuyor sen haklısın ama düşündüğün şeylerde benim de annem veya kayınvalidemler gelecekti ilk doğumumda şehir dışındalardı ve bulunamamışlardı annemler ben tek kızlarıyım bir daha böyle bir fırsat olmaz gelsinler onlar bulunsunlar bu sefer de istedim Allah var o da kayınvaliden gelecekse biz sonra da gelsek olur ben isterim orda olmak ama onlara da ayıp olmasın falan diyor (üçümüz de farklı şehirlerdeyiz) kayınvalidem de nasıl olduysa ben nasıl istiyorsam öyle olmasını söylediği için ve biz ilk kızım gibi haftasını doldurmadan doğabilir diye haftaya gelmelerini istedik annemlerden haftaya gelecekler ama olabildiğince geç gelmek istiyor biraz doğumdan önce biraz da sonra kalacaklar ya 'sıkılırsak o kadar kalınca' dedi tepem attı gelmeyin o zaman anne söyleyim kayınvalidemler gelsin dedim ne sıkılması değil mi?torunlarının yanına geliyorsun gel belki bana bir yardımın dokunur akşama kadar evde yalnızım aniden birşey olsa yanımda bulun duygu eksikliği mi var desem,duygularını gösterme eksikliğimi bilemedim insan anne olunca anlar diyorlar ya evet anlıyor ama sadece güzelliklerini değil kendi annesinin babasının eksikliklerini de daha iyi farkediyor neyse uzatmayım fazla...sinirlenince kasılmalarımız artıyor o yüzden relaks ollll

ne kadar enerjik gibi görünüyorum dimi , alaaakası yok ! gece ölümden döndüm !
içtiğim antibiyotik ve ilaçlar beni uyuttu, gözkapaklarımı kaldıramaz oldum , ama sürekli döndüm durdum çünkü ne yana dönsem altta kalan bacağım ve kalçam çürümüş gibi ağrıyor ve sancı yapıyordu.. ben de sırtüstü yattım (bunların hepsi yarı bilinçsizce.. uyanamıyordum bitürlü) yanlız ne kadar sırtüstü yattıysam artık , gözlerimi bi açtım ki nefes alamıyorum , kıpırdayamıyorum sesim çıkmıyor, adamı dürtemiyoorum, sağa sola dönmem imkansız..son nefesimi veriyordum .. başladım ayetel kürsü okumaya.. sonra bir anda bir güç geldi kendimi sağa yuvarlayıvermişim , ciğerlerim yırtılacak gibi oldu , nefesim düzelmeye başladı

sonra da oturarak sabahı ettim , ama gözlerim gene kapalıydı .. açamadım bi türlüüü
bu augmentin amma ağır bi antibiyotikmiş..
tek korkum , çok fazla döndüm durdum nerdeyse yüzükoyuna yakın pozisyonlara bile girdim uyku haliyle , oğluma bişi yapmamışımdır inşallahh

minik zayıf zayıf tekmeler hissediyordum çünkü
ama bi naaalet gözümü açıp da kendime çeki düzen veremedimmm

demin doktoru aradım anlattım , sakın sırtüstü yatma , tansiyonun ve nabzın düşer dedi..zararlı dedi
sadece benim değil , bebeğim için de zararlıymış
ben de öyle tahmin etmiştim zaten, sırtüstü yatmaktan dolayı tıkandım öyle

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun termessos ben de bazen dayanamayıp sağa dönüp yatıyorum bebeğim hemen ufak tekmelere başlıyor belli ki rahatsız oluyor,dönüyorum güç bela sola ama ben reflüden dolayı iki yastık üstüste koyup yattığım halde sırtüstü yatamıyorum anında nefesim gidiyor

işte ben de resmen sarhoş gibiydim nasıl öyle oldum bilmiyorum...
bir de sağa mı döncen sola mı döncen , insan gibi yavaşça dönülür dimi.. can havliyle atıyodum ben kendimi..paldır küldür !
of oğlum çok çekti benden.. sürekli dua ediyorum inşallah tombime bişey olmamıştır.. olmasın..

Valla kuzum birkere benim doktorum hastanede değil adam aşmış İstanbul'un en nezih (sosyete semtleri) nişantaşı ve Florya'da 2 ayrı kocaman muayenehane yarım gün orda yarım gün diğer tarafta hizmet veriyor birbileri arası 2 şehir + sabahları tüp bebek ameliyatı yada sezeryan doğum yaptırıyor 10 çeşit hastane var artık hangisine denk gelirse evi ise 3. bir şehir nerdeyse ayrıca Cerrappaşa tıp fakültesi profu olduğu için haftada 1 gün öğretim görevlisi olarak orayada yetişiyor.

Bunun dışında gece acil doğumları düşün.

Biz hızına yetişemiyoruzki üzüntüden hocam özel hayatınız yok diyoruz tatil yapmıyor yaa işime aşığım diyor paraya doymuş umrunda değil.

Ayrıca doktorum programına çıktı 2 kere sunucu kadın doğumcununda çok samimi arkadaşı. Bunun dışında belki 20-30 programa çıkmıştır mesela kürtaj sorunu çıktığı zaman teketek programına çıkmıştı gece onu çağırmışlar ertesi sabahta beni ameliyat etmişti.

Yani aslında en büyük kazancı çocuğu olmayan veya kadın hastalığı olanlara doğru teşhisi koymak tüp bebekte çok yüksek başarı elde etmesi Türkiye'nin birçok yerinden hastası var. Çok genç yasta prof olmuş.

Şimdi adam beni bir kerede hamile bırakmış bende o adama gideceğim tabiki tutupta başka biryerdemi devam deyim ee ne para istenirse vermek zorundayız haliyle.

Artı çok dua alıyorki Rabbim ona dert vermesin sağlık versin inşallah :)))

Bilmeme anlatabildimmi hanımmm :)

Canım Allah esirgesin niye antibiyotik alıyorsun sen yaa doğurcan nerdeyse korkutma bizi dikkat et neolur.

9 gündür parol gargara ve pastillerle iyileşemediğim için antibiyotik yazmak zorunda kaldı. tantun sprey boğaz için, denizsuyu sprey burun için .. bir de bunları kullanıyorum işte

evet doğum yakın o yüzden korkuyorum acil iyileşmem lazım artık , bu halde çocuğumla nasıl ilgilenicem, virüs bulaştırırım sabiye... bir de sezeryan olayı çıktı zaten. acil iyileşip çakı gibi olmam lazımmm

cnm bnm sende kolye aldıracak kadar var mı hala:)) bız sıfırı tükettik:)) esım cıcek yaptırırsa hastaneye getırırse mutlu olcam. akıl eder her halde:)

1 lt süt fazla degıl mı kuşum yaaa. nacızane sana sunu tavsiye etsem. sabah ögle aksam 1 bardak ıc. 2 kase yoğurt ye. cok süt içmek kansızlık yapıo. bu da bebege zarar. dogumuna az kaldı surda.dengelemek lazım besınlerı dıye düşünüyorum.. bı de su gunluk 200 gr et demıstık. merak edıorum uydun mu bu programa..cok almamıs kuzucuk.. ya sen dıkkat etmedın ya da oğlusun kılo almaya çok nıyetlı degıl:) hangisi :1

cok ııı bılırım o bacak agrısını nefes darlıgını. su bacagım kökten kesılse rahatlıcam hıssını... ama hersey bebısler ıcın kuzucuk napalım.. cok gecmıs olsun.. ben de bazen uykuda kendımı sırt ustu yatarken yakalıyorum.. dönmek ne mumkun.. esımden tutunup bı hamle ya allaaaaaaaahhhhhhhhh yapıorum:) hayırlısıyla bıtıcek sıkıntılar.. onlar saglıcakla bı geleydi...

ben ne yaptım ki :) Canıım çok sevindim, enn isabetli tercih olmuş.benim bir arkadaşım burda çok da pahalı bir özel hastanede doğum yapacaktı, hacettepenin bölüm başkanına gidiyordu. 36. haftada erken doğum başlayınca adam doğru hacettepeye gelin başka yerde burdaki imkanı bulamayız demiş..ve bebek gerçekten kısa zamanda sağlığına kavuştu. hatta biliyosunuzdur topuz kanı analizini tüm ülke hacettepeye gönderiyor. benim düzenli muayeneye oraya gitme şansım olsa o kadar isterdim ki orda doğum yapmayı...inşallah sana da yavruna da iyi bakarlar, sorunsuz atlatırsınız..

Canım zararlımıdır daha o kadar içmedim ama 3 öğün içsem zaten 1 litre yapıyor, zaten kansızım ama birisi yazmıştı ikizleri 2,5 kilo doğmuş erken doğum olduğu halde dengeli içmeye çalışırım 200 gr mı bilmemde et yiyorum yani 430 gr aldı 2 haftada canım haftada 215 gr bunada binşükür ondan önce 3 haftada 390 almıştı haftada 130 yapar yani gelişme var 2,5 olmadı gerekiyordu bu hafta 2,250 1 hafta geride sadece kilo olarak doktorum belki 3-4 gün küveze koyarız belki kendi isteğimizle dedi inşallah konmaz bebişlerimiz gerek kalmaz inşallah kilo alma hızı konusunda doktorlarım olumsuz konuşmadı bu sefer. Dikkat etmedin derken 2 hafta a dan zye yediklerimi ve ölçümlerimi tek tek yazdım diabet doktorumda çok doğru beslendiğimi nerdeyse hiç hatam olmadığını söyledi.

Hediye konusunda eşimle birikimimizi bebeğe harcadık ama anne ve babam 7-8 binlik bir destekte bulunuyorlar doğum hediyesi olarak, kardeşimi 23 sene önce annem özelde doğum yaptı benim neyim eksikte torununuzu devlette doğuracakmışım diye duygu sömürüsü yapıyorum olay bitiyor, eşim destek almamı istemiyor aslında ama annemler herhalukarda hediye alacaklar ilk torunları bende artık bu kadarını karşılayamam zaten 5 yıllık işimi bıraktım çünkü bundan sonrasıda Allah büyüktür ne diyelim derdi veren Rabbim dermanınıda veriyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…