ben geldiiiimmmoğluşumu uyuttum geldim:) hemen sorularınıza geçiyorum...
ceyzcim sancılar aynen adet sancısı gibi sanki adetin birkaç saat içinde gelecekmiş gibi can yakıcı değil aslında huzursuz edici. oğluşumu iki gün doyuramamışım sütüm az diye çok ağladı yavrum, hep öyle olacak sandım da mama takviyesine geçince mışıl mışıl uyuyor maşallahilk banyosunu 3. gün yaptırdık doktor hergün yaptırabilirsiniz dedi ama ben hasta olur diye pek yanaşmıyorum şimdilik sadece 1 kere banyo yaptı. spinali kesinlikle tavsiye ederim inanın koldan kan alınması bile daha acı verici dikişlerim şuan hiç acı vermiyor her işimi kendim yapıyorum. 2. gün ayaktaydım. tabiki spinalin etkisi geçince acılarım oldu ama inanın dayanılmayacak acılar değil biz anneyiz
canımm sarılık için bol bol emzirmek gerekiyormuş daha doğrusu çocuğu aç bırakmamak gerekiyormuş sütüm az olduğu zamanlarda mamayla idare ediyoruz sarılığı da gün gün geçiyor şükür:) neler yiyorum neler süt olsun diye galiba gebeliktekinden fazla kilo alacağımbebişim doysun da razıyım napalım.. pendik bölge hastanesinde doğum yaptım tatlım.. sezeryanım yapıştırma maalesef çok internete takılamıyorum geçmişi de uzun uzun okuyamıyorum gözümden kaçarsa mazur görün:))
canım benimm teşekkür ederim amin darısı başınıza :)) kakaolu şeylerin yenmemesi gerekiyormuş doktorum sakın kakaolu yeme bol bol kahve nescafe falan iç dedi 3. gün kakaolu pasta yeme gafletinde bulundum baş ağrım oldu ama su ve ağrı kesicilerle bir de yattıkça ağrım azalıyordu 2 gün sürdü o da geçti. narkozun etkisini soruyorsan 4-5 saatte geçti. sonra tabi dikişlerin acısı ama o da 2 gün... şimdi ameliyat şikayetlerim tamamen bitti çok şükürr
kızlarrr gözümden kaçan varsa bağışlayın geçmişi çok okuyamıyorum sorunuzu görmediysem mesaj atın cvp yazarım face grubu açmışsınız hemennn bende istek gönderiyorumkabul edin.. hepinizi öptüm ben kaçtım
Kızlar nasılsınız ne kadar guçsuzlestiğimi yeni anladım ya.annemle evişlerimizi 3-4güne böldük.bugunde baya iş yaptı sağolsun.ben öyle izledim ne hiperakftif maş.ya Allah annelerimizden razı olsun
Bel ağrılarına dikkat edin kızlar.1nolu doğum habercisiymiş ve adet sancısı gbi ağrılarla pozisyon değişmeyle geçmeyen aşrılar önemliymiş.bu arada normal doğum düşünenler hurma yemeye ne zaman başlamak lazım acaba
kv terleme sorunu için kasıkları ve eklemlerine tuz sürüces dedi, küçükken bize de yapmışlar, bana tuhaf geldi tabii ama yapılıyomuş.. enteresan...
senin beklenen tarihin benden birkaç gün sonra benim sadece FL değeri 37.haftayı gösterdi diğer değerler 36 + lardaydı senin 38.haftayı göstermesi birazcık önden gittiğini gösteriyor gibi ama tabii doktor daha iyi bilir heran doğuma gidecekmiş gibi hazır olmakta yarar var artık bana gününü bekleyecek gibi dediği halde ben tetikteyim
ayva çekirdeklerini (bir kaç tane yeterli) minik bi kavanoza koyuyorsun , üzerine su dolduruyorsun. sonra onu hiç kıpırdamayacak sabit bir yere kaldırıyorsun , bir süre (kaç gündü unuttum-sen şimdiden yap hazırda olsun) sonra o jele dönüşüyor. o jeli de göğsüne sürüyorsun işte.
ceyzcim sancılar aynen adet sancısı gibi sanki adetin birkaç saat içinde gelecekmiş gibi can yakıcı değil aslında huzursuz edici. oğluşumu iki gün doyuramamışım sütüm az diye çok ağladı yavrum, hep öyle olacak sandım da mama takviyesine geçince mışıl mışıl uyuyor maşallahilk banyosunu 3. gün yaptırdık doktor hergün yaptırabilirsiniz dedi ama ben hasta olur diye pek yanaşmıyorum şimdilik sadece 1 kere banyo yaptı. spinali kesinlikle tavsiye ederim inanın koldan kan alınması bile daha acı verici dikişlerim şuan hiç acı vermiyor her işimi kendim yapıyorum. 2. gün ayaktaydım. tabiki spinalin etkisi geçince acılarım oldu ama inanın dayanılmayacak acılar değil biz anneyiz
canımm sarılık için bol bol emzirmek gerekiyormuş daha doğrusu çocuğu aç bırakmamak gerekiyormuş sütüm az olduğu zamanlarda mamayla idare ediyoruz sarılığı da gün gün geçiyor şükür:) neler yiyorum neler süt olsun diye galiba gebeliktekinden fazla kilo alacağımbebişim doysun da razıyım napalım.. pendik bölge hastanesinde doğum yaptım tatlım.. sezeryanım yapıştırma maalesef çok internete takılamıyorum geçmişi de uzun uzun okuyamıyorum gözümden kaçarsa mazur görün:))
canım benimm teşekkür ederim amin darısı başınıza :)) kakaolu şeylerin yenmemesi gerekiyormuş doktorum sakın kakaolu yeme bol bol kahve nescafe falan iç dedi 3. gün kakaolu pasta yeme gafletinde bulundum baş ağrım oldu ama su ve ağrı kesicilerle bir de yattıkça ağrım azalıyordu 2 gün sürdü o da geçti. narkozun etkisini soruyorsan 4-5 saatte geçti. sonra tabi dikişlerin acısı ama o da 2 gün... şimdi ameliyat şikayetlerim tamamen bitti çok şükürr
kızlarrr gözümden kaçan varsa bağışlayın geçmişi çok okuyamıyorum sorunuzu görmediysem mesaj atın cvp yazarım face grubu açmışsınız hemennn bende istek gönderiyorumkabul edin.. hepinizi öptüm ben kaçtım
anneler öyledır... benım de nasıp olursa yarın burda olcak annem.. o gelmeden evımı ciçek gıbı yaptı arkadaslarım esım.. saolsunlr...hurma için ben dogumdan sonra rahımı toparlaması ıcın dıe bılıorum cnmKızlar nasılsınız ne kadar guçsuzlestiğimi yeni anladım ya.annemle evişlerimizi 3-4güne böldük.bugunde baya iş yaptı sağolsun.ben öyle izledim ne hiperakftif maş.ya Allah annelerimizden razı olsun
Bel ağrılarına dikkat edin kızlar.1nolu doğum habercisiymiş ve adet sancısı gbi ağrılarla pozisyon değişmeyle geçmeyen aşrılar önemliymiş.bu arada normal doğum düşünenler hurma yemeye ne zaman başlamak lazım acaba
hurma bulabılırsın tatlım yaa. hacdan gelenler getırıo hep.. bulamazsan ver adresını nereye dıosan gönderıım sana kıyamam...yaaa bende zemzem suyu sürmeyi düşünüyorum damağına ama hurma yok maalesef, tühh yaa..
Aslinda bu konuyu sormak istiyorum anne sutunden once siz verecekmisiniz hurma ile zemzem ben aslinda dusunuyorum ama nasil vercem. Doktorlar izin vermio herhalde.
Aslinda bu konuyu sormak istiyorum anne sutunden once siz verecekmisiniz hurma ile zemzem ben aslinda dusunuyorum ama nasil vercem. Doktorlar izin vermio herhalde.
hahahaha, ışılayım , bak bilenler nasıl biliyor ritüel çeşitlerini.. yağlama tuzlama kırklama karınca yumurtalama vs vs :)))
ha bir de söylemeyi unuttum , sünnetini sorduk hastaneye.. 800 civarı bişi dediler..
şimdiiii... zemzem nerden bulucam.......
kızlar bizim orda yeni doğan çocuğa ilk 24 saat içinde 1-2 damla şekerli su içirirler.çok değil.yoksa çocuk sarılık olur derler.gerçektende öyle.doktorların açıklamalarına bakıyorum aç kalan çocuk sarılık oluyor diyorlar.hurma da tatlı sonuçta.karnını doyuruyor.yeterki aç kalmasın bal hariç tatlı 1-2 damla yeterli.
tuzlama olayına gelincearkadaşlar tuzlama terlemesin diye değil teri kokmasın diye yapılan bir işlem. bizde de yapılır.hatta ben 2 bebeğin tuzlanmasına şahit oldum.yeğenimi annem telde tarif etti ablamla beraber tuzladık ve düşündüğünüz gibi bebeğin canını acıtacak bişi değil.saatlerce tuzda bekletmiyorsunuz zaten.yeğenim hiç ağlamadı biz yaparken.şahsen ben hurma o engamede zor olur diye şekerli suyu hemşire göremden yeğenimde olduğu gibi verdirteceğim.tuzlama yıda evde rahat rahat banyodan önce 40ı çıkmadan yapacağım.tavsiye ederim.üniverside biyoloji bölümünde uzman olan bir arkadaşım ben öyle yaşlı kadın işlerine karşıyım diyordu.bebeği kakasını yapamıyordu ve gazını çıkartmakta zorlanıyordu. doktoru ilaç yazmış daha 40ı çıkmayan bebeğe ilaç veriyorlardı.kayınvaldem bakmış kızım ufacık bebeğe yazık değilmi hemen ilaçlara boğmuşsun demiş.oda ne yapayım demiş.çörek otu yağına emziğinin ucuna çok az bandır ucu değse 1 damla yeter ağzına ver o çocuğu rahatlatır demiş.kız her defasında söylüyor.sana sürekli dualar ediyorum teyze.Allah senden razı olsun.artık bu konuda çok rahatız diyor.ve yüzüne de söylüyor.eski zaman insanlarının laflarıyla büyütmem ben çocuğumu yıllardır 1000lerce çocuğun tedavisiyle ilgilenen doktorlar varken 3-5 çocuğa bakıp yorum yapan kadınları dinlemem derdim ama şu an öyle olmadığının farkına vardım teyze diyor. inşallah iyi olurlar yavrularımız.
Ceyzim özlüyoruz seniİşlerini halletmene sevindim tatlım.Allah annenden razı olsun valla :)
Hurma hakkında bilgim yok ne yazık ki.
Tuzlama olayını önermiyorlar ve sakıncalı buluyorlar canım.Araştır derim
Hadi yaa, hic bi fikrim yok sadece enteresan buldum daha once kime yaptiniz diye sordugumda esim, gorumcem, k.biraderim ve son olarak gorumcemin kiscesine yapmislar, Nasil yapiosunuz diye sordugumda suya tuz katip parmaginla suruyosun dendi, bence olsa da olur olmasa da, ama du bi arastiriim koru korune is yapmayalim:44:
bende 1 şubatta Bölge hastanesinde doğum yapacağım.orda kime gidiyorsun.ben Mustafa beye gidiyorum.
anneler öyledır... benım de nasıp olursa yarın burda olcak annem.. o gelmeden evımı ciçek gıbı yaptı arkadaslarım esım.. saolsunlr...hurma için ben dogumdan sonra rahımı toparlaması ıcın dıe bılıorum cnm
hurma bulabılırsın tatlım yaa. hacdan gelenler getırıo hep.. bulamazsan ver adresını nereye dıosan gönderıım sana kıyamam...
bebek kucagına verılmeden önce yakının her kımse ona sıkı sıkı tembıh edeceksın cnm.. anneyse anne.. ablaysa abla.. her kımse... sen doguma gıderken mınık bı saklama kabına kücük çigne kıvamlı ezme gıbı olana kadar.. sulu sulu da yapma:) ez yanı.. bebegı gıydırdıklerınde serçe parmagının ucuna sürüp bebege emdırsın.. olay bu:) ezerken bı damla zem zem su kat cay kasıgıyla istersen.. ama annenın agzından olması da baska bı sey.. ben hurmayı zem zeme batırıp ezcam sonra dıslerımle
Kızlar nasılsınız ne kadar guçsuzlestiğimi yeni anladım ya.annemle evişlerimizi 3-4güne böldük.bugunde baya iş yaptı sağolsun.ben öyle izledim ne hiperakftif maş.ya Allah annelerimizden razı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?