Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Aslinda bu konuyu sormak istiyorum anne sutunden once siz verecekmisiniz hurma ile zemzem ben aslinda dusunuyorum ama nasil vercem. Doktorlar izin vermio herhalde.

maşallah canımmm, dikkat et madem yeme kakao filan.. kahve baş ağrısı için miymiş, ama sütünü kaçırmaz mı kafein ??? humana çay, semizotu, tahin helvası bol bol su süt yaparmış bildiğim kadarı ile canım

Ceyzim özlüyoruz seni İşlerini halletmene sevindim tatlım.Allah annenden razı olsun valla :)
Hurma hakkında bilgim yok ne yazık ki.

kv terleme sorunu için kasıkları ve eklemlerine tuz sürüces dedi, küçükken bize de yapmışlar, bana tuhaf geldi tabii ama yapılıyomuş.. enteresan...

Tuzlama olayını önermiyorlar ve sakıncalı buluyorlar canım.Araştır derim

Sağlıklı gelsinlerde bu saatten sonra ne zman gelirlerse kabulümüz artık

canim ben oyle bilmiyorum.ayvanin cekirdekli ortasi kaliyorya,yani ayvanin yenmeyen butun kisimlerini birazcik su ile kaynatiyorun ve o jole kivamina geliyo zaten,iste onu suruyorun.Suna isimli bi bitki uzmani boyle demisti gecen yil ve abimin esi uyguladi cok memnun kaldi.

ben olsam tuzlamam kızlar. difüzyon kuralı, su az yoğun bölgeden çok yoğun bölgeye geçer.kasıklarda deri çok narin, tuzun konması suyun dışarı çıkmasını sağlar. ne kadar su kaybı olur bilmiyorum ama ben yapmam. terlesin ne olacak. tuzlananlara sormak lazım terlemiyorlar mı? 40 çıkarma gibi sağlığa kesin zararsız şeyler olabilir bence. 40 tas su döküyorsun ya onun gibi bir şey. bir de okunmuş çörekotu nazardan korurmuş. Benim kv nin annesi yapmış onu kullanabilirim. yararı olmasada zararıda yok neticede.
süt yapan gıdaları çok araştırmıştım ben de. aslında o gıdalara dikkat edin hepsi susatan şeyler. amaç anneye bol bol su tükettirmek. sütün çok büyük kısımını su oluşturuyor. su çok içmek önemli. onun dışında dengeli beslenmek yeterli. anneme çok tatlı yedirmişler emzirirken sütü olmadığı gibi bol bol kilo almış.ben ilk 1-2 hafta hariç hiçbirşeyden çok yemedim. su bol içtim, çok bol sütüm oldu. darısı şimdikinin ve sizlerin başına. ablamın denemediği süt artırıcı yiyecek içecek kalmadı, bebek 1 aylıkken mama başlamak zorunda kaldı. birazda bünyeden,inş olur hepimizin.
doğum başlangıcı ile ilgili şunu söyleyebilirim.vakit geldimi anlarsınız. aynen yaşadığımız ağrılar ama daha sık, gerçekten şiddeti, süresi, belden karına yayılıyor olması ile belli ediyor kendisini. ilk etapta öyle çok şiddetli değil ama zamanla ve sık sık olunca insan bi saate bakayıp sayayım diye düşünüyor zaten. benim gece nişan gelmişti ama tam emin olamamıştım nişanmı. uyudum sonra gece 1-2 gibi ağrıları hissettim, çok şiddettli değil ama zaten rahat uyuyamadığım için hissetmiştim. sonra baktım geçmiyor, artıyor hatta, saate bakıp takip etmeye başladım.periyodik olarak süre attı, şiddet arttı ama gene çok sıkıntı verecek kadar değil. 4,5- 5 gibi biraz daha arttı. sabah 6,5 da hastanede olmam gerekiyordu. hala çok şiddetli olmadığı için acele etmedik, su da gelmemişti. sabah dr gelir gelmez mua. etti. bebeğin başı kanalda değildi ve hiç açılma olmamıştı. zaten sezeryan için o sabah orada olmam gerekiyordu. 8.05 de sezeryanla geldi oğlum dünyaya. darısı kızımın ve sizin bebişlerinizin başına inş. kızımınkinide hayırlısıyla buradan anlatmak kısmet olur inş. belli mi olur o zamana çoğunuz bebişlerinizi kucağınıza almış olursunuz.

canım gecmiş olsun gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün bu arada erkenmi oldu bebegin canım birde sezeryanda kendinde olmak korkutmadımı seni bende epidural olayım diom ama korkuyorum bebek içinden cekince bi tuhaf olurum die düsünüorum darısı tüm bebek bekleyenlere olsun insalah.

hahahaha, ışılayım , bak bilenler nasıl biliyor ritüel çeşitlerini.. yağlama tuzlama kırklama karınca yumurtalama vs vs :)))

ha bir de söylemeyi unuttum , sünnetini sorduk hastaneye.. 800 civarı bişi dediler..

anneler öyledır... benım de nasıp olursa yarın burda olcak annem.. o gelmeden evımı ciçek gıbı yaptı arkadaslarım esım.. saolsunlr...hurma için ben dogumdan sonra rahımı toparlaması ıcın dıe bılıorum cnm
yaaa bende zemzem suyu sürmeyi düşünüyorum damağına ama hurma yok maalesef, tühh yaa..
hurma bulabılırsın tatlım yaa. hacdan gelenler getırıo hep.. bulamazsan ver adresını nereye dıosan gönderıım sana kıyamam...
Aslinda bu konuyu sormak istiyorum anne sutunden once siz verecekmisiniz hurma ile zemzem ben aslinda dusunuyorum ama nasil vercem. Doktorlar izin vermio herhalde.

bebek kucagına verılmeden önce yakının her kımse ona sıkı sıkı tembıh edeceksın cnm.. anneyse anne.. ablaysa abla.. her kımse... sen doguma gıderken mınık bı saklama kabına kücük çigne kıvamlı ezme gıbı olana kadar.. sulu sulu da yapma:) ez yanı.. bebegı gıydırdıklerınde serçe parmagının ucuna sürüp bebege emdırsın.. olay bu:) ezerken bı damla zem zem su kat cay kasıgıyla istersen.. ama annenın agzından olması da baska bı sey.. ben hurmayı zem zeme batırıp ezcam sonra dıslerımle

kızlar bizim orda yeni doğan çocuğa ilk 24 saat içinde 1-2 damla şekerli su içirirler.çok değil.yoksa çocuk sarılık olur derler.gerçektende öyle.doktorların açıklamalarına bakıyorum aç kalan çocuk sarılık oluyor diyorlar.hurma da tatlı sonuçta.karnını doyuruyor.yeterki aç kalmasın bal hariç tatlı 1-2 damla yeterli.

tuzlama olayına gelincearkadaşlar tuzlama terlemesin diye değil teri kokmasın diye yapılan bir işlem. bizde de yapılır.hatta ben 2 bebeğin tuzlanmasına şahit oldum.yeğenimi annem telde tarif etti ablamla beraber tuzladık ve düşündüğünüz gibi bebeğin canını acıtacak bişi değil.saatlerce tuzda bekletmiyorsunuz zaten.yeğenim hiç ağlamadı biz yaparken.şahsen ben hurma o engamede zor olur diye şekerli suyu hemşire göremden yeğenimde olduğu gibi verdirteceğim.tuzlama yıda evde rahat rahat banyodan önce 40ı çıkmadan yapacağım.tavsiye ederim.üniverside biyoloji bölümünde uzman olan bir arkadaşım ben öyle yaşlı kadın işlerine karşıyım diyordu.bebeği kakasını yapamıyordu ve gazını çıkartmakta zorlanıyordu. doktoru ilaç yazmış daha 40ı çıkmayan bebeğe ilaç veriyorlardı.kayınvaldem bakmış kızım ufacık bebeğe yazık değilmi hemen ilaçlara boğmuşsun demiş.oda ne yapayım demiş.çörek otu yağına emziğinin ucuna çok az bandır ucu değse 1 damla yeter ağzına ver o çocuğu rahatlatır demiş.kız her defasında söylüyor.sana sürekli dualar ediyorum teyze.Allah senden razı olsun.artık bu konuda çok rahatız diyor.ve yüzüne de söylüyor.eski zaman insanlarının laflarıyla büyütmem ben çocuğumu yıllardır 1000lerce çocuğun tedavisiyle ilgilenen doktorlar varken 3-5 çocuğa bakıp yorum yapan kadınları dinlemem derdim ama şu an öyle olmadığının farkına vardım teyze diyor. inşallah iyi olurlar yavrularımız.

Doktor nerden görecek hemşire gıcıklık yapabilir bunun dışında benim zemzem hazır ama hurmayı nasıl yapcaz bu arada bebğin ağzına tükürürlermiş huyu bana benzesin diye birisi yaa şimdi ben hurmayı ağzımda ezsem bana benzer bu çocuk babasınamı yaptırsam acaba :))

Cahilliğin gözü kör olsun :) 750 dedi benim hastane ancak benim melek küçük olduğu için belki onay çıkmayabilirmiş kendi doktoruma sordum o dedi.

şimdiiii... zemzem nerden bulucam.......

Canım haç malzemesi satan yerde yokturki Antalya'da netten sipariş versen.

Safa Hac Malzemeleri Hurma,Zemzem Suyu Satışı | / Konya - Firma Bilgiler,Telefon Numarası,Adres Bilgisi,Tarifi,Haritası,Fax Numaraları Öğrenebilirsiniz.

canım sende şeker var dikkat et bebektede olma ihtimali oluyor Allah esirgesin, kaş yapalım derken göz çıkarmayalım şekerli su konusunda.

Hadi yaa, hic bi fikrim yok sadece enteresan buldum daha once kime yaptiniz diye sordugumda esim, gorumcem, k.biraderim ve son olarak gorumcemin kiscesine yapmislar, Nasil yapiosunuz diye sordugumda suya tuz katip parmaginla suruyosun dendi, bence olsa da olur olmasa da, ama du bi arastiriim koru korune is yapmayalim:44:

Sanırım ayse öner söylemişti seminerde üstüne bir doktorun yazısını okumuştum canım.
Hrriyet - Bebekleri kokmasn diye tuzlamak yanl

hmm kimsem olmucak canim sadece esim olcak yanimda. ona da dedim ben gelmeden sen görürsen bebegi ver diyede cesaret edemiyo. dedigin gibi hazirlayim bari bende saklama kabina ben zemzemle ezmeyi hic düsünmemistim. güzel fikir. yapabilirim ins olmazsada artik napayim.

kızlar ben iyice daralmaya başladım.hiçbir pozisyonda rahat edemiyorum.nefes almakta zorlanıyorum çoğu zaman.bu sebeble de beynime az oksijen gidiyo galiba ve artık düzgünce düşünemiyorum .kapasite yerlerde şuan.oturunca bel ağrısı kuyruk sokumu ağrısı oluyo.yatınca boğulma hissi.nefes alamama ve boğazımdan yüzüme doğru sıcaklık yanma hissi başlıyo.yarım yatmaya çalışıyorum bu sefer önden kaburga ağrısımı desem sırt ağrısımı desem bel ağrısımı desem karar veremediğim huzursuzluklarım oluşuyo.rahat ettiğim hiç pozisyon yok.uyku olmayınca daha kötüye gidiyo ruh halim. ayakta artık zaten duramıyorum.sürekli yiyorum.hep kuruyemiş.duramıyorum yoksa ağlıyorum başka yapacak bişi yok diye.

maşallah sizler ya uyudunuz yada nete gelecek hal bile kalmamış.inşallah mışıl mışıl uyuyosunuzdur ama sıkıldım yaaa nerdesinizzz..

Canım hurma yemeye hemen başla birşeyin kalmamış zaten artık günde 3 - 4 adet yesen yeter sana rahim biran evvel açılsın yavaş yavaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…