Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
♥♥♥ abdest alıp okuyacağım..sonrada yusuf suresini okurum.. ♥♥♥

Kim ki iki rekat namaz kılıp her rekatında Fatiha ve bir de İhlas okuyup selam verdikten sonra bu duayı okursa dünya ve ahirete ait ne isterse tüm istediklerine nail olur.

Oturduğun yerde 2 rekat namaz kılıp sonra okursan Kenzül Arş'ı daha iyi

canım Yusuf suresi çok uzun 1 saat sürebilir.

ışılaycığım annede şeker olunca bebeğin kan şekeri düşüklüğü riski oluyormuş doğumda ve ciddi sonuçları da olabiliyormuş Allah korusun(

annede şeker olunca bebek anne karnında yüksek şekere alışık olduğu için doğunca kendi hormonları hemen kendi şekerini dengeleyemeyebiliyor.bu yüzden doğar doğmaz şekeri düşebiliyor. bunuda bir sınırı var tabi ben 40 ın altı tehlikeli diye biliyorum. hastane mama sağlamıyorsa mama yanınıza alabilirsiniz. annenin sütü hemen gelirse sorun yok ama hemen gelmezse mama gerekebilir. ablam genel anestezi ile doğum yapmıştı. doğumdan sonra o kendine gelene kadar biz mama vermiştik. dr. verin diye söylemişti. yani annede şeker varsa ya da anne genel anestezi olur hemen ayılamazsa mama gerekli olabilir.
bir de annede şeker varsa bebekte uzamış sarılık denen bir sarılık olabiliyor. normal sarılıktan uzun sürüyor adı üstünde. benim oğlumda değerleri üst sınırda çıkmıştı. önlem olsun diye 1 gece ışın tedavisi vermişlerdi.çocuk dr.u 2 saatte bir uyanmasada sen uyandır ve mutlaka emzir ki uzmasın sarılık demişti. minicik bebişi uyandırıp uyandırıp emzirmiştim sarılık tamamen geçene kadar.tabi ilk ay tam bir tosuncuk oldu ama sarılığıda atlattı çok şükür.
inş herşey yolunda gider hepimiz için.

Arkadaşım doğum yaptı benim kv geldi hastanede yıkamadılar pis bu çocuk dedi ertesi gündü arkadaşım dedi 3 gün yıkamıycazmı ne dedi kv sürekli yıkayalım dedi gittik yıkadık bebişi hiçde bişey olmadı[/QUOTE]

ben banyoyu elektirikli fanla ısıtıyordum, odasınıda. ve gün aşırı yıkıyordum. 10 aylık olana kadar hiç hastalanmadı. yıkamaktan zarar gelmez ortam sıcak olduktan sonra.bu arada sabah 8 de doğum oldu gece 3 te hemşireler yıkaamıştı oğlumu.

gözün aydın belfü, istediğin gibi olur doğum inş.

dün akşam 1'er saat arayla çok kasıldı karnım. sabah aradım dr.umu, gel bakalım nst de dedi. çok şükür ağrı çıkmadı. rahim ağzıda iyi dedi. aşağıda olduğu için dedi, çok mu aşağıda diye sordum, idrar kesesinin üstünde dedi. bu çok aşağıda anlamında mı bilmiyorum. ama vajinal ultrasonda bakarken bebeğin başı gözüküyor dedi. biraz daha korkutacak miniğim herhalde bizi. şu son günleride atlatsak sağsağlim. günün uyarısı ayakta çok kalma!!!

kızlar yaa şuan aklıma bişey takıldı, bende eşimde devlet memuruyuz, bu doğum parası nasıl oluyor, yani raporu nereye götürücez, birde doğum parasını benmi alıcam eşim mi alıcak, doğum parası ne kadar oluyor çok cahilmişim bu konuda.. beni bi aydınlatıverin bilenler

ben banyoyu elektirikli fanla ısıtıyordum, odasınıda. ve gün aşırı yıkıyordum. 10 aylık olana kadar hiç hastalanmadı. yıkamaktan zarar gelmez ortam sıcak olduktan sonra.bu arada sabah 8 de doğum oldu gece 3 te hemşireler yıkaamıştı oğlumu.[/QUOTE]

tamda ayında doğuyor bizim bebişler desene doğalgaz tavan yapacak :)

Allah korusun zor olcak inşallah atlatacağız

Sağol canım.Hepimizin gönlüne göre inşallah.

Artık sıkıntılar başladı, az daha sabrederlerse ne ala sağlıkla gelirler inşallah.

Devlet memuru olduğun için bir işlem yapmana gerek yok.Çalışmadığın süre zarfındada maaşın devlet tarafından ödenecek zaten.

kızlar mevlüt için kıyafet alan oldumu? nasıl şeyler aldınız.

Canım biz kayınvalidemle alışveriş yaparken çok güzel krem rengi şapkalı bir tulum bulduk 3-6 ay içinmiş, mevlutte 2. ay gıbı olacak genelde bebekler o ara giyiyorlarmıs zaten 3-6 ayı. Çok begendik aldık mevlutte gıyer diye:)

Oglum olacagı için mevlut takımları hiç hosumuza gitmedi kayınvalidemle, boyle yelekli falan. İnşallah o tulumlu krem rengi takımı gıydırecegız bakalım:)) Daha var aslında dogumdan sonra da alınır. Çünkü biz bebeğin durumuna gore 2 aylıkken yaparız olmadı dedık, kalabalık olacak ya kucuk olursa direnci falan az olup hasta olmasın kujum:))))

Ayyy planları yaparken bile çok güzelmiş hayal etmesi

Bizde hemen yapmayacağız.İstanbulda kimse yok.Memlekete gidince yapacağız.Yani 3aylık falan olucak.Bende o klasik mevlüt elbiselerinden farklı birşey olsun istiyorum.

canım biz doğum parası falan almıyoruz çünkü maaşımızı izindeyken de alıyoruz

ya kızlar benım rahmime iğneler batıyor bir saniyeliğne falan normal mı

kızlar normal mi bu iğne batması gbi acı
sık sık oldu bugün

Benim de idrarımın rengi koyu gıbı dunden beri, boyle bir durum yasayan oldu mu acaba nedendır? yarın kontrolüm var soracagım doktora..

kızıma tütü ve uzun kollu badi aldım ben :))

Dün bende de oldu tüm gün boyunca canım.Bugünde mevcut
Sanırım normal artık bunlar

içerden birşey batırıyorlar sanki değilmi.

ay evet kızlar yaa
sanki iğne batırıp batırıp çıkarıyorlar bir an sıçrıyor gibi oluyorum ama çok kuvvetli değil tabi
sıpa erken gelmeye kalkacaksa da babası yanımdayken olsun :26:

Benim de idrarımın rengi koyu gıbı dunden beri, boyle bir durum yasayan oldu mu acaba nedendır? yarın kontrolüm var soracagım doktora..

suyu az içiyor olabilir misin acaba:26:

ben de azalttım artık suyu doktor suyun çok deyince:26:

kızlar selamlar bende sizin gibi şubat annesiyim girip okuyorum yazdıklarınızı arada belfücüm sana yazmak istedim senin belirtler erken doğum bence doktorunu ara veta git kuzenimde snin gibi dedi onada söledim dinlemedi 5 gün sonra giiti doktora gittiği gibide doğuma aldılar bi ay önce küveze girdi çocuk eğer nişan geldiği gibi gideydi ciğer geliştirici iğne atçaklardı küvezede gerek kalmıycaktı ve üzülmüycekti çünkü nişan geldikten 2 3 gün sonra sancılar 100 leri geçiyo
böle olacak demiorum ama tadbiri bırakma elden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…