♥♥♥ abdest alıp okuyacağım..sonrada yusuf suresini okurum.. ♥♥♥
ışılaycığım annede şeker olunca bebeğin kan şekeri düşüklüğü riski oluyormuş doğumda ve ciddi sonuçları da olabiliyormuş Allah korusun(
Arkadaşım doğum yaptı benim kv geldi hastanede yıkamadılar pis bu çocuk dedi ertesi gündü arkadaşım dedi 3 gün yıkamıycazmı ne dedi kv sürekli yıkayalım dedi gittik yıkadık bebişi hiçde bişey olmadı
annede şeker olunca bebek anne karnında yüksek şekere alışık olduğu için doğunca kendi hormonları hemen kendi şekerini dengeleyemeyebiliyor.bu yüzden doğar doğmaz şekeri düşebiliyor. bunuda bir sınırı var tabi ben 40 ın altı tehlikeli diye biliyorum. hastane mama sağlamıyorsa mama yanınıza alabilirsiniz. annenin sütü hemen gelirse sorun yok ama hemen gelmezse mama gerekebilir. ablam genel anestezi ile doğum yapmıştı. doğumdan sonra o kendine gelene kadar biz mama vermiştik. dr. verin diye söylemişti. yani annede şeker varsa ya da anne genel anestezi olur hemen ayılamazsa mama gerekli olabilir.
bir de annede şeker varsa bebekte uzamış sarılık denen bir sarılık olabiliyor. normal sarılıktan uzun sürüyor adı üstünde. benim oğlumda değerleri üst sınırda çıkmıştı. önlem olsun diye 1 gece ışın tedavisi vermişlerdi.çocuk dr.u 2 saatte bir uyanmasada sen uyandır ve mutlaka emzir ki uzmasın sarılık demişti. minicik bebişi uyandırıp uyandırıp emzirmiştim sarılık tamamen geçene kadar.tabi ilk ay tam bir tosuncuk oldu ama sarılığıda atlattı çok şükür.
inş herşey yolunda gider hepimiz için.
gözün aydın belfü, istediğin gibi olur doğum inş.
dün akşam 1'er saat arayla çok kasıldı karnım. sabah aradım dr.umu, gel bakalım nst de dedi. çok şükür ağrı çıkmadı. rahim ağzıda iyi dedi. aşağıda olduğu için dedi, çok mu aşağıda diye sordum, idrar kesesinin üstünde dedi. bu çok aşağıda anlamında mı bilmiyorum. ama vajinal ultrasonda bakarken bebeğin başı gözüküyor dedi. biraz daha korkutacak miniğim herhalde bizi. şu son günleride atlatsak sağsağlim. günün uyarısı ayakta çok kalma!!!
kızlar yaa şuan aklıma bişey takıldı, bende eşimde devlet memuruyuz, bu doğum parası nasıl oluyor, yani raporu nereye götürücez, birde doğum parasını benmi alıcam eşim mi alıcak, doğum parası ne kadar oluyorçok cahilmişim bu konuda.. beni bi aydınlatıverin bilenler
kızlar mevlüt için kıyafet alan oldumu? nasıl şeyler aldınız.
Canım biz kayınvalidemle alışveriş yaparken çok güzel krem rengi şapkalı bir tulum bulduk 3-6 ay içinmiş, mevlutte 2. ay gıbı olacak genelde bebekler o ara giyiyorlarmıs zaten 3-6 ayı. Çok begendik aldık mevlutte gıyer diye:)
Oglum olacagı için mevlut takımları hiç hosumuza gitmedi kayınvalidemle, boyle yelekli falan. İnşallah o tulumlu krem rengi takımı gıydırecegız bakalım:)) Daha var aslında dogumdan sonra da alınır. Çünkü biz bebeğin durumuna gore 2 aylıkken yaparız olmadı dedık, kalabalık olacak ya kucuk olursa direnci falan az olup hasta olmasın kujum:))))
Ayyy planları yaparken bile çok güzelmiş hayal etmesi
kızlar yaa şuan aklıma bişey takıldı, bende eşimde devlet memuruyuz, bu doğum parası nasıl oluyor, yani raporu nereye götürücez, birde doğum parasını benmi alıcam eşim mi alıcak, doğum parası ne kadar oluyorçok cahilmişim bu konuda.. beni bi aydınlatıverin bilenler
kızlar normal mi bu iğne batması gbi acı
sık sık oldu bugün
kızlar mevlüt için kıyafet alan oldumu? nasıl şeyler aldınız.
sık sık oldu bugün
sık sık oldu bugün
kızıma tütü ve uzun kollu badi aldım ben :))
Dün bende de oldu tüm gün boyunca canım.Bugünde mevcut
Sanırım normal artık bunlar
içerden birşey batırıyorlar sanki değilmi.
Benim de idrarımın rengi koyu gıbı dunden beri, boyle bir durum yasayan oldu mu acaba nedendır? yarın kontrolüm var soracagım doktora..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?