kızlar ben iyice daralmaya başladım.hiçbir pozisyonda rahat edemiyorum.nefes almakta zorlanıyorum çoğu zaman.bu sebeble de beynime az oksijen gidiyo galiba ve artık düzgünce düşünemiyorum .kapasite yerlerde şuan.oturunca bel ağrısı kuyruk sokumu ağrısı oluyo.yatınca boğulma hissi.nefes alamama ve boğazımdan yüzüme doğru sıcaklık yanma hissi başlıyo.yarım yatmaya çalışıyorum bu sefer önden kaburga ağrısımı desem sırt ağrısımı desem bel ağrısımı desem karar veremediğim huzursuzluklarım oluşuyo.rahat ettiğim hiç pozisyon yok.uyku olmayınca daha kötüye gidiyo ruh halim. ayakta artık zaten duramıyorum.sürekli yiyorum.hep kuruyemiş.duramıyorum yoksa ağlıyorum başka yapacak bişi yok diye.
maşallah sizler ya uyudunuz yada nete gelecek hal bile kalmamış.inşallah mışıl mışıl uyuyosunuzdur ama sıkıldım yaaa nerdesinizzz..
Günaydın kızlar,
Dün sırt ve kasık ağrılarım sonucunda her ihtimale karşı acile gittim.
Sancılar düzensiz ve kayde değer değil 40-50-60larda seyredip durdu.
Alttan muayne yapıldı açıklık yoktu.
Yalnız sabah akıntılı pembelik geldi, bir sonrakinde de kahverengi apütürlü bi akıntı.
Bu alttan muayene sebebiyle mi yoksa nişan mı kafam karıştı
Canım ılık bir duş alıp rahatlasan belki faydası olur ?
canim ben oyle bilmiyorum.ayvanin cekirdekli ortasi kaliyorya,yani ayvanin yenmeyen butun kisimlerini birazcik su ile kaynatiyorun ve o jole kivamina geliyo zaten,iste onu suruyorun.Suna isimli bi bitki uzmani boyle demisti gecen yil ve abimin esi uyguladi cok memnun kaldi.
Günaydın kızlar,
Yalnız sabah akıntılı pembelik geldi, bir sonrakinde de kahverengi apütürlü bi akıntı.
Canım ılık bir duş alıp rahatlasan belki faydası olur ?
inşallah oluyormuş ne demek yaa saçmalamışımgünaydın kızlar
belfücüm muayene sonrası gelmiştir bence
çünkü çatı muayenesinden sonra duydum ben oluyormuş
inşallah oluyormuş
zaten sancılar da düzensiz ve açılma yok
ben de doğurmadım daha benım oğlum akıllı gününü bekleyecek son 11 gün
bugünü de atlatırsam inanın daha da rahatlayacağım eşimin rüyası malum:18:
hepiniz dikkatli olun dıırm dırım dırımm
günaydın kızlar
belfücüm muayene sonrası gelmiştir bence
çünkü çatı muayenesinden sonra duydum ben oluyormuş
inşallah oluyormuş
zaten sancılar da düzensiz ve açılma yok
ben de doğurmadım daha benım oğlum akıllı gününü bekleyecek son 11 gün
bugünü de atlatırsam inanın daha da rahatlayacağım eşimin rüyası malum:18:
hepiniz dikkatli olun dıırm dırım dırımm
canım sende şeker var dikkat et bebektede olma ihtimali oluyor Allah esirgesin, kaş yapalım derken göz çıkarmayalım şekerli su konusunda.
kızlar bizim orda yeni doğan çocuğa ilk 24 saat içinde 1-2 damla şekerli su içirirler.çok değil.yoksa çocuk sarılık olur derler.gerçektende öyle.doktorların açıklamalarına bakıyorum aç kalan çocuk sarılık oluyor diyorlar.hurma da tatlı sonuçta.karnını doyuruyor.yeterki aç kalmasın bal hariç tatlı 1-2 damla yeterli.
tuzlama olayına gelincearkadaşlar tuzlama terlemesin diye değil teri kokmasın diye yapılan bir işlem. bizde de yapılır.hatta ben 2 bebeğin tuzlanmasına şahit oldum.yeğenimi annem telde tarif etti ablamla beraber tuzladık ve düşündüğünüz gibi bebeğin canını acıtacak bişi değil.saatlerce tuzda bekletmiyorsunuz zaten.yeğenim hiç ağlamadı biz yaparken.şahsen ben hurma o engamede zor olur diye şekerli suyu hemşire göremden yeğenimde olduğu gibi verdirteceğim.tuzlama yıda evde rahat rahat banyodan önce 40ı çıkmadan yapacağım.tavsiye ederim.üniverside biyoloji bölümünde uzman olan bir arkadaşım ben öyle yaşlı kadın işlerine karşıyım diyordu.bebeği kakasını yapamıyordu ve gazını çıkartmakta zorlanıyordu. doktoru ilaç yazmış daha 40ı çıkmayan bebeğe ilaç veriyorlardı.kayınvaldem bakmış kızım ufacık bebeğe yazık değilmi hemen ilaçlara boğmuşsun demiş.oda ne yapayım demiş.çörek otu yağına emziğinin ucuna çok az bandır ucu değse 1 damla yeter ağzına ver o çocuğu rahatlatır demiş.kız her defasında söylüyor.sana sürekli dualar ediyorum teyze.Allah senden razı olsun.artık bu konuda çok rahatız diyor.ve yüzüne de söylüyor.eski zaman insanlarının laflarıyla büyütmem ben çocuğumu yıllardır 1000lerce çocuğun tedavisiyle ilgilenen doktorlar varken 3-5 çocuğa bakıp yorum yapan kadınları dinlemem derdim ama şu an öyle olmadığının farkına vardım teyze diyor. inşallah iyi olurlar yavrularımız.
Günaydın kızlar,
inşallah oluyormuş ne demek yaa saçmalamışım
kızlar bu arada bir iki damla şekerli suyu ben de vereceğim anne sütünden önce diyorlar ama hemşireler kızdığı için onlar varken yapamam
artık ne zaman yapabilirsem
ama yapacağım çünkü gerçekten günlük bir bilgi ya tecrübeyle sabit olduğunu düşünüyorum
bizdede tuzlama, kırk çıkartma gibi olaylar bizdede var.Yeğenime yapmışlardı.Yıkama suyuna çok az tuz ekliyorlar.kırk çıkarmadada kırk tas su dökerler bebeğe.Gezmeye götürürler falan.
yapmayın desem beni kim dinlerki.Kv. şimdiden dio eve gelir gelmez yıkayalım göbeğinin düşmesini beklemeyelim.tuzlayalım vs....
Belfücüm dikkat et istersen doktoru arayıp bir sor.Ne olu ne olmaz
bu arada şekeri olanlar,hurma yemiyorsunuz değil mi?ben yiyordum günde 2-3 tane doktor şaşırdı meğer yasakmış artık yemiyorum şeker oranı fazlaymış
şekerli suyu bende vericem artık hastanede yapamazsak bile eve gelince yaparız :)))))
ben bir yerde okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum.bebeğin ağzına bir iki damla nar suyu damlatırsak gaz olmazmış.
kızlar bu hurma ve zemzem suyu ne içindi kafam karıştı
bizdede tuzlama, kırk çıkartma gibi olaylar bizdede var.Yeğenime yapmışlardı.Yıkama suyuna çok az tuz ekliyorlar.kırk çıkarmadada kırk tas su dökerler bebeğe.Gezmeye götürürler falan.
yapmayın desem beni kim dinlerki.Kv. şimdiden dio eve gelir gelmez yıkayalım göbeğinin düşmesini beklemeyelim.tuzlayalım vs....
Belfücüm dikkat et istersen doktoru arayıp bir sor.Ne olu ne olmaz
Çağlam doktorum şehir dışında zaten.
Perşembe kontrol var , takipteyim gene de :)
Az daha sıksın kızım dişini.
Bu arada kuzum dönmüş kızlar.Tekrar bi atak yapmazsa normal doğurucam inşallah.
Çağlam doktorum şehir dışında zaten.
Perşembe kontrol var , takipteyim gene de :)
Az daha sıksın kızım dişini.
Bu arada kuzum dönmüş kızlar.Tekrar bi atak yapmazsa normal doğurucam inşallah.
aa belfücüm bak dönmüş minik maşallah
gönlüne göre kolay zamanlı sağlıklı bir doğum olur inşallah
kızlar bu arada bebeğe kilo aldırmak için hani keçiboynuzu pekmezi dedik ya dut veya üzüm pekmezi olur mu?
bir de bu Humana çayı var ya Eda da yazmış bana birkaç arkadaşım daha söylemişti ama ben bulamadım acaba eczanelerde mi satılıyor ?
Çok sevindim canım benim yaa maşallah Allah gönlüne göre doğum versin canım.
kızlar bu arada bebeğe kilo aldırmak için hani keçiboynuzu pekmezi dedik ya dut veya üzüm pekmezi olur mu?
bir de bu Humana çayı var ya Eda da yazmış bana birkaç arkadaşım daha söylemişti ama ben bulamadım acaba eczanelerde mi satılıyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?