- 5 Aralık 2011
- 172
- 13
- 118
- 47
Çok moralim bozuk kızlar geçen gün bir seneden fazladır gelmeyen kv bize uğradı. Bizim semtte düğün var diye.ben mutfaktayken anneme neden doğumu zeynep kamilde yapmıyor özele ne gerem var filan demiş. eşimde baya önce öle demişti ben açıklama yapınca hiç kırmadı beni.ama torununa henuz çöp bile almayan kv böle söylemesine çok bozuldm.biz ondan hiçbişe istemedk ilk defa eksik bişe varmı diye sordu. Benm annem kenara para ayırıyor hep olurda hastanede ters bişe çıkar diye.eşime hep şakadan annen bişe almadı bari hastaneye azıcık yardım eder diyordum aman istemem onun yardımını.off çok doluyumm
kızlar yaa şuan aklıma bişey takıldı, bende eşimde devlet memuruyuz, bu doğum parası nasıl oluyor, yani raporu nereye götürücez, birde doğum parasını benmi alıcam eşim mi alıcak, doğum parası ne kadar oluyorçok cahilmişim bu konuda.. beni bi aydınlatıverin bilenler
şekerli suyu bende vericem artık hastanede yapamazsak bile eve gelince yaparız :)))))
ben bir yerde okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum.bebeğin ağzına bir iki damla nar suyu damlatırsak gaz olmazmış.
kızlar bu hurma ve zemzem suyu ne içindi kafam karıştı
kızlar bu nar suyu olayından bende bahsetcektim size. bizim okuldan bi ark.ın geçen yıl ikizleri olmuştu, oda birinden duymuş dr.a sormuş, dr. bi sakıncası olmaz deyince ikisinin de ağızlarına anne sütünden önce nar suyu damlatmışlar. bir-iki nar tanesini elleriyle ezmişler yani o kadar. ikizlerden biri tam yutamamış, zorlamamışlar, diğeri hepsini yutmuş. sonrasında yutmayanın gazı çok olmuş ama diğerinin hiç olmamış. tesadüf de olabilir tabi ama denemeyi düşünüyorum ben, nette de okumuştum o ara, zararlı bişey olmadığına kanaat getirdim. yine de dr.a sorarım. başka bi ark.ım da maden suyunun gazı çıkmış halinden bi çay kaşığı damlatmış ağzına, onun da hiç gaz sancısı olmamış. nar bana daha masum geldiğinden doğuma mutlaka götürecem yanımda :) bir de yine yeni doğum yapan bi ark. (epiduralle sezeryan olmuştu) serumu çıkarıldıktan sonra bikaç gün, günde 2-3 fincan kimyon tohumu çayı (kimyon tohumunu sıcak suya atıp, karıştırıp, biraz bekleyip öyle içiliyormuş) içmiş. doğum sonrası gaz problemi yaşamamak için, çok faydasını görmüş. bilmiyorum hangi birini yapabilcez, bebişler bizim planlara uyacak mı ama ben duyduklarımı aktarayım dedim :)))
Ceyzim darısı sana kuzum, ctesi gidicem dımı kontrole guzel haberler ver bize meraklanırız
Canım doktor yarin aksam donüyor mecbur perşembeyi bekliyorum.
En son gittiğimde lavaboya kahverengi akıntı vardı karıştı aklım
İlk Zeynep'im. Kolay olur inşallah doğumlar kavuşmalar :)
Gunün belli olması guzel olmalı :))
Belfücüm gözün aydin, cok istiyordun dönmesini. Nolur normal dogum yapin da beni de cesaretlendirin. Szin dogum hikayelerinizi okuyarak doguma gidicem cünkü
Ceyz, paylastigin dualar cok güzel, insallah okucam. Faydasini görecegimize eminim.
Ben uzun zamandir günde sadece bir tane hurma yiyorum. Ögle vakitlerinde hafif aclik bastirdiginda agzima atiyorum, atistirmak amacli. Insallah faydasini görürüz, simdilik bi degisiklik hissettmedim.
Kizlar NST icin 25 lira ödemem gerekiyormus, ay cok zoruma gitti, zaten 72 tl de muayneye ödüyorum. Bu ne ya, esim diyo erken dogum yap, bu cocuk karninda durdugu sürece paralar gidiyor.SOn zamanolarda NSTye sürekli cagiriyormus doktor, nasil para yetistiricem, gitmem valla
Bazen bizim icin onemli olmayan seyler dr icin onemli olabiliyor.
Belfucum en azindan nobetci dr.u filan ara dr degerlendirsin.
Mehtappathem bencede su kaybetmissin idrar rengi o yuzden koyu olur.
Benim kasilmalar dr.dan dondukten sonra saatte bire dustu ama cok siddetli degil.esim israr etti ara haber ver diye aradim .yarim saate duser ve cok sertlesirse hast.ye yatirmamiz lazim dedi.siklik 45 dk.ya dustu.aksam dr beni aradi var mi degisiklik,yarin ogleden sonra ara beni o vakte kadar niyeti belli olur dedi. tirstim iyice her sertlesmede saate bakiyorum.oyyyy bi atlatsak...
Belfü kuşum dönmüş Afra'n :)) hadi gözün aydın. Kuzun beklese bari doktorun dönene kadar ama dikkatli ol nolursun, senin miniş erkenci olmasın :)
Canım nar nasıl gazı kaçmış maden suyundan daha masum geldi sana? Nar çoğu insanın midesine dokunur, benim reflümü tetikliyor mesela. Bir daha düşün derim. Çok forumda okudum ben de bu yazılanları bebeklerin gazsız olması için ama benşm aklım tam yatamadı bir türlü.
Kızlar bişi sorcam, ben genellikle akaşamları acayip kaşınıorum. Ama göbeğim değil bacaklarım veya kollarım kaşınıyor, yırtsam yeridir yani. Hamileliklte karaciğerde bir problemden dolayı da olabilirmiş bu kaşıntılar, inşallah ööle bişi diildir. Var mı böyle çılgın kaşıntıları olan bacak, kol ya da ayaklarında?
B arada yarın sabahtan doktora gidicem inşallah minnoşum güzel kilo almıştır, iyi haberlerle gelirim. Yarın 34+6 oluyoruz, dolu dolu35 nerdeyse. Nstye sokar mı beni acaba?
Canım benim cok istiyorum bı aksilik olmazsa inşallah :))
Hurma sevmem ama bende düşünüyorum yemeyi valla.
Senin nst gene iyi 65 liraymiss benim kiher hafta girilecekmiş birde.nst de kontrol süresi geçerli mı onu sorucam ama
Kuzum doğru diyorsunuz ama muhatap yok ki ve düzenli bişeyde yok.kontrol yakın olmasa rahat edemem de Perşembe sabah randevum.ama sürekli takipteyim kuzum :) inşallah az daha bekler kuzu
Valla luflemm inanılmaz rahatladım dönünce
Hiç bı kuzu erkenden gelmesin uslu olsunlar :))
Kızlar bişi sorcam, ben genellikle akaşamları acayip kaşınıorum. Ama göbeğim değil bacaklarım veya kollarım kaşınıyor, yırtsam yeridir yani. Hamileliklte karaciğerde bir problemden dolayı da olabilirmiş bu kaşıntılar, inşallah ööle bişi diildir. Var mı böyle çılgın kaşıntıları olan bacak, kol ya da ayaklarında?
B arada yarın sabahtan doktora gidicem inşallah minnoşum güzel kilo almıştır, iyi haberlerle gelirim. Yarın 34+6 oluyoruz, dolu dolu35 nerdeyse. Nstye sokar mı beni acaba?
gecenin bir saati ne geldi aklıma,tam uyumak üzereyken, ya bu nişansa eğer peşinden doğum ağrıların başlarsa önem kazanır. çünkü bazen hemen doğum ağrıları başlıyor bazense 2 hafta içinde deniyor. boşa telaşlandırdık seni diye üzüldüm valla. sonuçta bu son günlerde hepimiz pür dikkat vücudumuzdaki değişilkillere odaklanmalıyız. ben de ağrı saatlerini sayıp duruyorum sonuçta.Dr. hastaneye yatırmaktan bahsedice tırstım, oğluşum olmasa evde daha rahat olurdum belki ama şimdi çok zor olur benim için hastane. neyseki eve yakın. 12 de uykum geldi yattım,şimdi bir uyandım cin gibiyim.uyumadan sen gelmiştin aklıma yazayım dedim. inş boşa telaşlandırmadık seni.
Günaydın kızlar,
Dün sırt ve kasık ağrılarım sonucunda her ihtimale karşı acile gittim.
Sancılar düzensiz ve kayde değer değil 40-50-60larda seyredip durdu.
Alttan muayne yapıldı açıklık yoktu.
Yalnız sabah akıntılı pembelik geldi, bir sonrakinde de kahverengi apütürlü bi akıntı.
Bu alttan muayene sebebiyle mi yoksa nişan mı kafam karıştı
Canım ılık bir duş alıp rahatlasan belki faydası olur ?
aa belfücüm bak dönmüş minik maşallah
gönlüne göre kolay zamanlı sağlıklı bir doğum olur inşallah
kızlar bu arada bebeğe kilo aldırmak için hani keçiboynuzu pekmezi dedik ya dut veya üzüm pekmezi olur mu?
bir de bu Humana çayı var ya Eda da yazmış bana birkaç arkadaşım daha söylemişti ama ben bulamadım acaba eczanelerde mi satılıyor ?
canım biz doğum parası falan almıyoruz çünkü maaşımızı izindeyken de alıyoruz
ya kızlar benım rahmime iğneler batıyor bir saniyeliğne falan normal mı
ahhh bu kayınvalidelerrrÇok moralim bozuk kızlar geçen gün bir seneden fazladır gelmeyen kv bize uğradı. Bizim semtte düğün var diye.ben mutfaktayken anneme neden doğumu zeynep kamilde yapmıyor özele ne gerem var filan demiş. eşimde baya önce öle demişti ben açıklama yapınca hiç kırmadı beni.ama torununa henuz çöp bile almayan kv böle söylemesine çok bozuldm.biz ondan hiçbişe istemedk ilk defa eksik bişe varmı diye sordu. Benm annem kenara para ayırıyor hep olurda hastanede ters bişe çıkar diye.eşime hep şakadan annen bişe almadı bari hastaneye azıcık yardım eder diyordum aman istemem onun yardımını.off çok doluyumm
ben de memurum arkadaşım öğretmenim ve izne ayrılmadan önce okula sormuştum bir defaya mahsus olmak üzere 180 küsür lira doğum parası alacağız. bir de benim eşim özelde çalıştığı için bebeği kendi üstümde göstereceğim onun için de her ay 30-40 lira bir çocuk yardımı alacağız.. bunun için hastaneden bebek doğduğu zaman doğum belgesini çalıştığın kuruma götürmen gerekiyor bildiğim kadarıyla. ben doğum belgesini okula bu işlere bakan memur arkadaşa göndereceğim o halledecek işlemleri. senin eşin de memur anladığım kadarıyla ikinizden biri bu doğum parasını ve her ay çocuk yardımını alacak. yani maaşına eklenecek. çalıştığınız kurumun mutemedi falan ya da bu işlerle ilgilenen bir memuru varsa onlar daha detaylı bilgi verirler. bana okuldan yapılan açıklama böyleydi. umarım yardımcı olabilmişimdir.:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?