Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    229


Canım söylencek bi söz yok aslında o sözler süper moral bozucu hele ki böyle bi durumda.Sana tavsiyem içinden geçeni onuun yüzünede söylemen,ama asla eşinle annesi hakkında konuşma :) benim kv dem ikili oynuyo bende ondan öğrendim.hiçbir lafını esirgeme ama eşinlede paylaşma ok!
 
Bazen bizim icin onemli olmayan seyler dr icin onemli olabiliyor.
Belfucum en azindan nobetci dr.u filan ara dr degerlendirsin.
Mehtappathem bencede su kaybetmissin idrar rengi o yuzden koyu olur.
Benim kasilmalar dr.dan dondukten sonra saatte bire dustu ama cok siddetli degil.esim israr etti ara haber ver diye aradim .yarim saate duser ve cok sertlesirse hast.ye yatirmamiz lazim dedi.siklik 45 dk.ya dustu.aksam dr beni aradi var mi degisiklik,yarin ogleden sonra ara beni o vakte kadar niyeti belli olur dedi. tirstim iyice her sertlesmede saate bakiyorum.oyyyy bi atlatsak...
 

ben de memurum arkadaşım öğretmenim ve izne ayrılmadan önce okula sormuştum bir defaya mahsus olmak üzere 180 küsür lira doğum parası alacağız. bir de benim eşim özelde çalıştığı için bebeği kendi üstümde göstereceğim onun için de her ay 30-40 lira bir çocuk yardımı alacağız.. bunun için hastaneden bebek doğduğu zaman doğum belgesini çalıştığın kuruma götürmen gerekiyor bildiğim kadarıyla. ben doğum belgesini okula bu işlere bakan memur arkadaşa göndereceğim o halledecek işlemleri. senin eşin de memur anladığım kadarıyla ikinizden biri bu doğum parasını ve her ay çocuk yardımını alacak. yani maaşına eklenecek. çalıştığınız kurumun mutemedi falan ya da bu işlerle ilgilenen bir memuru varsa onlar daha detaylı bilgi verirler. bana okuldan yapılan açıklama böyleydi. umarım yardımcı olabilmişimdir.:))
 
CeYz kuzum bozma moralini. Bu kv ler böyle neredeyse hepsi bi acayip. Benimki de geçen gün telefonda baby showerı söyleyince şunu yaptın mı kapı süsü hazır mı fln diye sorup durdu. E be kadın madem biliosun da nie hiçbişeye elini sürmüosun? 3 kuruş katkıları olmadı maddi anlamda, Allaha şükür benim annemler destek oldular coğu şeyde ama şimdi benimkide 2 battaniye örüp gelecek doğuma sonra sanki herbişeyi kendi yapmış gibi kendini atacak ortalara. Hepsi bi değişik. Sen sakınnnnn bozma moralini, Zeynep Kamili de unut yavrukuşum, kafandaki plana sadık kal. Herşey çok güzel olacak, sonuna geldik yolun bunlar bizi yıldıramazzzz :)
 

kızlar bu nar suyu olayından bende bahsetcektim size. bizim okuldan bi ark.ın geçen yıl ikizleri olmuştu, oda birinden duymuş dr.a sormuş, dr. bi sakıncası olmaz deyince ikisinin de ağızlarına anne sütünden önce nar suyu damlatmışlar. bir-iki nar tanesini elleriyle ezmişler yani o kadar. ikizlerden biri tam yutamamış, zorlamamışlar, diğeri hepsini yutmuş. sonrasında yutmayanın gazı çok olmuş ama diğerinin hiç olmamış. tesadüf de olabilir tabi ama denemeyi düşünüyorum ben, nette de okumuştum o ara, zararlı bişey olmadığına kanaat getirdim. yine de dr.a sorarım. başka bi ark.ım da maden suyunun gazı çıkmış halinden bi çay kaşığı damlatmış ağzına, onun da hiç gaz sancısı olmamış. nar bana daha masum geldiğinden doğuma mutlaka götürecem yanımda :) bir de yine yeni doğum yapan bi ark. (epiduralle sezeryan olmuştu) serumu çıkarıldıktan sonra bikaç gün, günde 2-3 fincan kimyon tohumu çayı (kimyon tohumunu sıcak suya atıp, karıştırıp, biraz bekleyip öyle içiliyormuş) içmiş. doğum sonrası gaz problemi yaşamamak için, çok faydasını görmüş. bilmiyorum hangi birini yapabilcez, bebişler bizim planlara uyacak mı ama ben duyduklarımı aktarayım dedim :)))
 
Belfü kuşum dönmüş Afra'n :)) hadi gözün aydın. Kuzun beklese bari doktorun dönene kadar ama dikkatli ol nolursun, senin miniş erkenci olmasın :)
 

Canım nar nasıl gazı kaçmış maden suyundan daha masum geldi sana? Nar çoğu insanın midesine dokunur, benim reflümü tetikliyor mesela. Bir daha düşün derim. Çok forumda okudum ben de bu yazılanları bebeklerin gazsız olması için ama benşm aklım tam yatamadı bir türlü.
 
nar suyu olayini bende kk de okumustum. herkes o yapmis ose yarami bu yapmis ise yaramis yazmisti ama formu takip edip deneyenlerin bi cogu ise yaramadiggini yazmisti.
bende basta denicektim ama vazgectim. tabi yarari var diyenlerde vardi.
ben sadece zemzemsuyla hurma vermeyi düsünüyorum
 

inşallah canım bi sağlıkla kavuşaydık bebeklerimize erken gelmezse 5 şubat sabahı sezeryan inşallah
canım
 

Canım benim cok istiyorum bı aksilik olmazsa inşallah :))
Hurma sevmem ama bende düşünüyorum yemeyi valla.
Senin nst gene iyi 65 liraymiss benim ki her hafta girilecekmiş birde.nst de kontrol süresi geçerli mı onu sorucam ama


Kuzum doğru diyorsunuz ama muhatap yok ki ve düzenli bişeyde yok.kontrol yakın olmasa rahat edemem de Perşembe sabah randevum.ama sürekli takipteyim kuzum :) inşallah az daha bekler kuzu

Belfü kuşum dönmüş Afra'n :)) hadi gözün aydın. Kuzun beklese bari doktorun dönene kadar ama dikkatli ol nolursun, senin miniş erkenci olmasın :)

Valla luflemm inanılmaz rahatladım dönünce
Hiç bı kuzu erkenden gelmesin uslu olsunlar :))
 
Kızlar bişi sorcam, ben genellikle akaşamları acayip kaşınıorum. Ama göbeğim değil bacaklarım veya kollarım kaşınıyor, yırtsam yeridir yani. Hamileliklte karaciğerde bir problemden dolayı da olabilirmiş bu kaşıntılar, inşallah ööle bişi diildir. Var mı böyle çılgın kaşıntıları olan bacak, kol ya da ayaklarında?

B arada yarın sabahtan doktora gidicem inşallah minnoşum güzel kilo almıştır, iyi haberlerle gelirim. Yarın 34+6 oluyoruz, dolu dolu35 nerdeyse. Nstye sokar mı beni acaba?
 

bilmem, hiç duymamıştım narın mideye dokunduğunu, ki benim de mide rahatsızlığım var çoğu şey bana dokunur ama narın böyle bir etkisini görmedim de duymadım da, ondan sanırım. maden suyu ne kadar gazı kaçmış olsa da acı ve boğaz yakıcı olabilir gibi geldi bebiş için. belki de yanılıyorumdur :)


inşallah değildir ama gebelik kolestazı olabilir bahsettiğin, bence dr.una söyle mutlaka, kan tahliliyle karaciğer enzimlerine bakılıyor, zor bişey değil ama önemli. benim geçen hafta bakıldı çok şükür çıkmadı bişi. yalnız benim sinek ısırığı gibi, alerji gibi lezyonlar vardı göbeğimde onlar kaşınıyordu, şimdi geçti. alerjiktir dediler.
 

gecenin bir saati ne geldi aklıma,tam uyumak üzereyken, ya bu nişansa eğer peşinden doğum ağrıların başlarsa önem kazanır. çünkü bazen hemen doğum ağrıları başlıyor bazense 2 hafta içinde deniyor. boşa telaşlandırdık seni diye üzüldüm valla. sonuçta bu son günlerde hepimiz pür dikkat vücudumuzdaki değişilkillere odaklanmalıyız. ben de ağrı saatlerini sayıp duruyorum sonuçta.Dr. hastaneye yatırmaktan bahsedice tırstım, oğluşum olmasa evde daha rahat olurdum belki ama şimdi çok zor olur benim için hastane. neyseki eve yakın. 12 de uykum geldi yattım,şimdi bir uyandım cin gibiyim.uyumadan sen gelmiştin aklıma yazayım dedim. inş boşa telaşlandırmadık seni.
 
Tatlim bende kasiniyorum deli gibi ama normal diyo doktorum kan artisi genlesme normal bolbol krem sur dio sıkıyorum disimi bende ama cok kasintim var yani
Muhtemelen nst ye girersin canim minnaginin kalp atislarini dinle bakalim guzel haberlerini bekliyoruz :)
 

canım ben de aynı dertten muzdarıbım, doktorum karacıger ıcın kan tahlılı verdı ama temız cıktı, hormon degısımlerınden olmustur o zaman normal dedi:))
 
günaydın kızlar
nasılsınız?
haftayı ortaldık ayın 15 i de geçti ve ben doğurmadım tamamdır bu iş 26sını bekliyor oğlum
Ceyz canım sıkma canını diyeceğim ama kolay değil senin paranın hesabını sana soruyorlar töbe töbee
Bİr arkadaş memurların 180 Tl doğum parası alacağını söylemiş bunun için nereye başvurmak lazım
bir de süt paramız var onun için de ne yapmak lazım
valla 5 tl bile olsa alacağım devletten sengin değiliz yaa
hepinize mutlu günler
 
Günaydın güzel hatunlar :))
Bugün herşey olağan sıkıntımız yok çok şükür.
Yarın doktor kontrolümüz var bakalım neler olmuş kuzuma :)


Alerji olmasın yediğin birşeyden ? Luflemm Doktordan haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruzz :)


Kuzumm ya olur mu hiç.Sen bi de aklına takmışsın beni ay canımsın valla :) Allah razı olsun kuzum.
Ben iyiyim şükür ara ara sancılar oluyor ama düzensiz bazen acıtıyor o kadar, yarın net durumu görürüz zaten.
Tekrardan çok çok teşekkür ederim canım arkdaşım
 

luflee arkadaşım bu kaşıntı konusunu mutlaka doktoruna söyle ve gerekl tahlillerini yaptır derim
 
Selam bayanlar uzun zamandır yazamıyordum sayfalar epeyce ilerlemiş. Bende henüz doğum yapmadım fakat son 3 gündür kasıklarımda adet sancısı benzeri ağrılar başladı hatta dün uyuyamadım acaba doğum sancısımı diye fakat düzensiz ağrılar gelip gidiyor belimdede aynı şekilde gece uyurken oluyor genelde şuanda iyiyim yarın kontrolüm var bakalım doktor ne diyecek. Annemlerde daha gelmedi onlar gelmeden pat diye doğurmak istemiyorum ama bebeğim sağlıklı olsunda zaman mühim değil. Doğum yapan arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum Allah hepinizi kolayca bebeğinize kavuştursun..
 

canım zaten sen bu mesajı yazalı epey olmuş ama ben yinede cevap veriyim, alttan muayene sonrasında hafif kanama olabiliyor, zaten şimdiye kadar gelişmede olmamış, için rahat olsun


humana çayını eczanelerde çok rahat bulabilirsin canım, ben bile burda küçücük eczanelerde görüyorsamm...

canım biz doğum parası falan almıyoruz çünkü maaşımızı izindeyken de alıyoruz

ya kızlar benım rahmime iğneler batıyor bir saniyeliğne falan normal mı

canım alınıyor biraz bişey ama tam bilemiyorum. öyle maaş kadar değil ama az bi para alıyoruz yani. o rahime iğne batması olayı bendede oluyor, çok kişidede duyuyorum canım, normaldir diye düşünüyorum..

ahhh bu kayınvalidelerrr

aa sağol canım çok yardımcı oldun, bunları eşime anlatıyım, 180 lira gibi bişeymiş demekki.. neyse Allah bereket versin. her ay çocuk yardımıda 30-40 lira öyle mii. 3 çocuk yap demesini biliyorlar ama.. birde şu doğum izni açığa kavuşsaydı artık, sıkıldık beklemekten
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…